İçeriğe atla

Nido (marka)

Nido
Türsüt tozu
SahibiNestlé
Çıkış1944

Nido, Nestlé tarafından üretilen bir yedek süt ve süt tozu markasıdır. 1944'te tanıtıldı. Çeşit, çocukluğun her aşaması için “beslenme çözümleri” sunduğunu iddia ediyor.[1]

Farklı çeşitler, yağsız veya yarı yağlı yerine Vitamin A & D içeren süt ve anında kurutulmuş mineral içerir ve iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Tam yağlı süt, daha az yağlı tiplerden daha kremsi bir tada ve daha fazla kaloriye sahiptir.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2019. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Haziran 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Peynir</span> Bir süt ürünü

Peynir, süt proteini kazeinin pıhtılaştırılmasıyla çeşitli tat, doku ve formlarda üretilen bir süt ürünüdür. Genellikle inek, manda, keçi veya koyun sütünden elde edilen proteinler ve yağdan oluşur. Üretim sırasında süt genellikle asitlendirilir ve kazeinin pıhtılaşmasını sağlamak için peynir mayası enzimleri veya benzer aktiviteye sahip bakteriyel enzimler eklenir. Katı lorlar, daha sonra sıvı peynir altı suyundan ayrılır ve preslenerek bitmiş peynir haline getirilir. Bazı peynirlerin kabuğunda, dış katmanında veya tamamında aromatik küfler bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Kaşar</span> Türk koyun sütü peyniri

Kaşar, koyun, inek veya keçi sütünden yapılan sarı renkli sert bir peynirdir. Türkiye ve Yunanistan'da yenir.

<span class="mw-page-title-main">Mozzarella</span>

Mozzarella dünyaca tanınan bir tür peynirdir. Peynir genellikle dilimlenmiş olarak servis edilir. Mozzare sözcüğü, İtalyancada "kesmek" anlamına gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Un helvası</span> Türk mutfağından bir tatlı

Un helvası, kavrulmuş una, şeker ve suyla hazırlanan şerbet dökülerek hazırlanan bir Türk tatlısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Katık</span> süt ürünü

Katık Türk ülkelerinde popüler olan geleneksel, mayalanmış süt ürünüdür. Ayrandan daha katı bir yoğurt yapısına sahiptir.

<span class="mw-page-title-main">Plombir (Rus dondurması)</span> Rus dondurması

Plombir tam yağlı süt veya kremadan yapılmış, süt yağı, yumurta, aromatik ve aroma katkıların ilavesiyle olan bir Rus dondurma türüdür. İsmi glace plombières olarak tanınan 18. yüzyıllın Fransız tatlısından geliyor.

<span class="mw-page-title-main">Galaxy (marka)</span> Çikolata markası

Galaxy, Mars, Incorporated tarafından üretilen ve pazarlanan, ilk olarak 1960'larda Birleşik Krallık'ta üretilen bir sütlü çikolata markasıdır. Galaxy, İngiltere, İrlanda, Orta Doğu, Fas, Hindistan, Pakistan, Mısır, Malta 'da satılmakta ve ayrıca ABD, Kanada, Meksika ve Dove olarak çeşitli Avrupa kıtalarında da satılmaktadır. 2014 yılında Galaxy, Cadbury Dairy Milk'den sonra Birleşik Krallık'ta en çok satan ikinci çikolata oldu.

<span class="mw-page-title-main">Dove (çikolata)</span> Bir çikolata markası

Dove, Mars şirketi'ne ait çikolata markasıdır. Dove, bitter çikolata, süt, karamel, meyve ve fındık çeşitleri, çikolatalı trüf ve katlanmış sütlü çikolata merkezli çikolata parçaları dahil olmak üzere çok çeşitli çikolatalar üretmektedir. Dove Bar dondurmaları da var.

Fairlife, The Coca-Cola Company tarafından Kanada ve Amerika'da dağıtılan bir ultrafiltil süt markasıdır. Süt dört çeşittir: azaltılmış yağlı, çikolatalı, yağsız ve tam yağlı süt.

Bournvita, Cadbury tarafından üretilen malt ve çikolata malt içecek karışımlarının bir markasıdır. Kuzey Amerika'da, ayrıca Hindistan, Nepal, Bangladeş, Nijerya, Afrika, Benin ve Togo'da satılmaktadır. Bournvita 1920'lerin sonunda İngiltere'de geliştirildi ve sağlık gıdası olarak pazarlandı. Orijinal tarif, tam yağlı süt, taze yumurta, malt ve çikolata içeriyordu. İlk kez 1933 yılında Avustralya'da üretildi ve satıldı. Bournvita, 2008 yılında İngiltere pazarında durduruldu. İçki, Cadbury fabrikasının bulunduğu örnek köy Bournville'den türetilen Cadbury tarafından seçildi. İlk kez 1948'de Hindistan'da satıldı, aynı yıl Cadbury Hindistan kuruldu.

Cerelac, Nestlé tarafından üretilen bir anlık tahıl gevreği markasıdır. Tahıl, 6 ay ve daha büyük bebekler için, artık bir bebeğin diyetindeki tek madde olmadığında ve anne sütüne ek olarak desteklenmektedir. Maskotu bir oyuncak ayı idi. Cerelac anne sütünün yerine geçmez ve emzirme veya bebek maması Cerelac ile birlikte devam etmesi önerilir. Cerelac, bebeklerin anne sütünden uzaklaştığı için diğer yiyecekler için lezzetler geliştirmelerine yardımcı olabilir. Aynı zamanda esansiyel yağ asitleri ile birlikte demir gibi vitamin ve mineraller içerir. Cerelac ürünleri ayrıca emzirilen bebeklerin sindirim kanallarında bulunan probiyotikler içerir. Marka ilk kez 1949'da tescil edildi ve şu anda Kenya, Tanzanya, Belçika, Danimarka, Almanya, İspanya, Portekiz, Güney Amerika, Orta Amerika, Kuzey Amerika, Hindistan, Orta Doğu, Nijerya, Kuzey Afrika, Malavi, Filipinler, Gana, Fildişi Sahili, Güney Afrika, Güney Doğu Asya, Zambiya, Zimbabve ve Pakistan'da satıldı.

Nestlé Bear Brand, Nestlé'nin sahibi olduğu 1976 yılında tanıtılan bir süt tozu markasıdır. Güneydoğu Asya'nın çoğu bölgesinde bulunur. Bear Brand, "Bear Brand" için İspanyolca olan Marca Oso markası altında pazarlandı. Markanın Endonezya adı Susu Cap Beruangdır. Bear Brand ayrıca sterilize bir süt markasıdır. 2014 yılında, bir tüketici araştırma şirketi, Bear Brand sütünü Filipinler'deki en popüler 50 hızlı tüketim ürünü olan 50 ülke arasında No. 6 olarak seçti.

<span class="mw-page-title-main">Süt tozu</span> kurutulmuş süt

Süt tozu veya kurutulmuş süt, sütü kuruyana kadar buharlaştırarak üretilen bir mandıra ürünüdür. Süt kurutmanın bir amacı sütü korumaktır; süt tozu, sıvı sütten daha uzun bir raf ömrüne sahiptir ve düşük nem içeriği nedeniyle soğutulmasına gerek yoktur. Diğer bir amaç da ulaşım ekonomisi için kütlesini azaltmaktır. Toz süt ve süt ürünleri, kuru tam yağlı süt, yağsız (yağsız) kuru süt, kuru ayran, kuru peynir altı suyu ürünleri ve kuru süt karışımları gibi maddeleri içerir. İhraç edilen birçok süt ürünleri, Codex Alimentarius'ta belirtilen standartlara uygundur. Birçok süt tozu formu borsalarda işlem görmektedir.

İzmir tulum peyniri, İzmir'e özgü bir tür tulum peyniridir. İzmir'in yanı sıra Aydın, Balıkesir, Denizli, Manisa ve Muğla'da da üretilmektedir. Deri tulumda kuru ve teneke tulumda salamuralı olmak üzere iki farklı türü mevcuttur. İzmir Tulum Peyniri 24.01.2022 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Dil peyniri</span>

Dil peyniri bir çeşit peynirdir. Kars ve Erzurum yöresinde üretilir. Genellikle inek sütünden üretilse de koyun sütü ile de üretilebilir. Tam yağlı bir peynir çeşididir. Lifli, tel tel ayrılan bir peynirdir.Tadı kaşar peynirine benzer fakat kaşar peynirine göre daha yumuşaktır. Künefe yapımında künefe peynirine alternatif olarak kullanılan bir peynirdir.

<span class="mw-page-title-main">Abbâsî mutfağı</span>

Abbâsî mutfağı,Abbâsîler dönemindeki mutfak kültürüdür. İslâm'ın ilk yıllarında son derece sade olan beslenme tarzı, Abbâsîler döneminde giyim-kuşam, ev süsleme, sanat ve edebiyat gibi alanlardaki gelişime paralel olarak ilerleme kaydeder. Mutfak ile ilgili günümüze kadar gelen en eski el yazması onuncu yüzyıla ait olan İbn Sayyar el-Varrak'ın “Kitabu’l Tabih” adlı eseridir. Bu eser dokuzuncu yüzyılın başında Bağdad'da yer alan yüksek mutfak kültürü ile ilgili kanıtlar içermektedir. Kitâbü't-Tabîh Muhammed bin el-Hasan bin Muhammed bin el-Karim el-Bağdadi yazdığı yemek kitabıdır. Abbasi dönemine ait yemekleri derlemiştir.

Görele dondurması, bir çeşit dondurmadır. Malzemesi inek sütü, salep, beyaz şeker, su ve Glycyrrhiza glabra meyan kökü özütüdür. Görele dondurması 21 Haziran 2019 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kesme kadayıf</span>

Kesme kadayıf, bir çeşit kadayıf tatlısıdır.

<span class="mw-page-title-main">İsfidbâc</span>

İsfidbâc(Farsça:سوپ سفید) bir çeşit et yemeğidir. Farsça beyaz çorba anlamına gelir.Osmanlı mutfağında ve Abbâsî mutfağında yapılan yemektir. Mehmet Bini Mahmudu Şirvani tarifinde içine turak otu (Anethum graveolens) konulur. Malzemeleri yağlı koyun eti, kuyruk yağı, tuz, su, soğan, nohut, badem içi, kimyon, kişniş, karabiber, çörek otudur.

İsmail Koç, Türk başpehlivandır. 135 kg olan güreşçi 1.96 cm'lik boyuyla aktif başpehlivanlar arasında en uzun boya sahiptir.