Bir resmin çerçeve oranı eni ve boyu arasındaki oransal ilişkiyi tarif eder.

The Royal Society of London for the Improvement of Natural Knowledge, bilime yönelik olarak alanında uzman bir topluluk olup var olma bakımından muhtemelen en eski topluluktur. 1660'ta oluşturulmuş ve 1662'de resmen kurulmuş olan bilim topluluğudur. İngiltere Kralı II. Charles tarafından açılışı yapılmıştır. Topluluk, bir araştırma ve tartışma mekânı olmasını amaçlayan kurucularla birlikte başlangıçta "Görünmez Kolej"in bir uzantısı idi. Topluluk, İngiliz hükûmetine karşı devlet yardımı alan ilmî bir uzman olarak görev yapmaktadır. Topluluk Birleşik Krallık'ın Bilimler Akademisi olarak görevini yapmakta olup, araştırma derneklerine ve bilimsel kuruluşlara yatırım yapmaktadır.

Ebû Mûsa Câbir bin Hayyân (Arapça: ابو موسی جابربن حیان, Latince: "Geber" ya da "Geberus"; , Batıda daha ziyâde Geber olarak tanınan, Abbâsîler döneminde yaşamış ve İslâmiyet'te fen bilimlerinin temelini atmış olan Farsî çok yönlü bir fen bilgini; simyacı, kimyacı ve eczacı; fizikçi, astronom ve astrolog; tıp ve fizik tedavi uzmanı; mühendis, coğrafyacı, filozof ve sûfi.

III. Charles, Birleşik Krallık ve diğer 14 İngiliz Milletler Topluluğu bölgesinin kralı. Annesi II. Elizabeth'in ölümü sonrasında 8 Eylül 2022 tarihinde tahta çıktı. 1952'den tahta çıkışına kadar Cornwall Dükü ve Rothesay Dükü olarak Britanya tarihindeki en yaşlı ve en uzun süre görev yapan veliaht ve aynı zamanda 26 Temmuz 1958'den tahta çıkışına kadar bu unvanı taşıyan en uzun süre görev yapan Galler prensi olmuştur. Görevi devraldığı sırada Charles aynı zamanda 73 yaşında Britanya tahtına geçen en yaşlı isim olmuştur.

Galler Prensesi Catherine, Birleşik kraliyet ailesinin bir üyesidir. Eşi Galler Prensi William, Birleşik Krallık taht sıralamasında ilk sırasında yer alıyor. Kocası tahta geçerse kendisi otomatik olarak konsort kraliçe olacaktır.

Doğu Hindistan Şirketi, İngiliz Doğu Hindistan Şirketi veya Britanya Doğu Hindistan Şirketi, Kraliçe'den Hint Okyanusu bölgesinde ticaret yapmak için ayrıcalık alabilen deniz tüccarları tarafından 31 Aralık 1600'de kurulan bir İngiliz ve daha sonra bir İngiliz anonim şirketiydi.

Roald Hoffmann Amerikalı kimyacı. 1981 yılında Nobel Kimya Ödülü'nü kazanmıştır. Hâlen Ithaca, New York'taki Cornell Üniversitesi'nde öğretim görevlisidir.

İsa'nın dirilişi, Hristiyanlıkta İsa'nın çarmıha gerildiği cuma gününü izleyen pazar gününde mucizevi şekilde hayata dönmesi olayıdır. Hristiyan inancının ve teolojisinin merkezî doktrini olarak kabul edilir ve İznik Konsili'nin kararlarına göre o "Kutsal Kitap'ta belirtilene uygun şekilde üçüncü gün yeniden dirildi."

Galler Prensi George, İngiliz kraliyet ailesinin bir üyesidir. Galler Prensi Prens William ile Galler Prensesi Catherine'in büyük oğludur ve Britanya taht sıralamasında babası Prens William'dan sonra ikinci sıradadır. George Kral III. Charles'ın en büyük torunudur. Prens George, anne ve babasına bazı resmî ziyaretlerde ve turlarda eşlik etmektedir.

Korfu Boğazı Olayı tabiri, 1946 yılında Kraliyet Donanması'na ait savaş gemilerinin, Korfu Boğazı'nda dahil oldukları üç ayrı olayı tanımlamak için kullanılır. Ayrıca Soğuk Savaş dönemini başladığını haber veren ilk olaylardan birisidir. Olaylar, Arnavutluk tabyalarından Kraliyet Donanması'na ateş açılmasıyla başladı. İkinci olayda, Kraliyet Donanması'na ait gemiler Korfu Boğazı'nda mayına çarptılar. Tüm bu olaylardan sonra Kraliyet Donanması'nın Arnavutluk karasularında mayın temizleme faaliyetine girişmesi, krizin had safhaya ulaşmasına yol açtı. Arnavutluk karasularının ihlal edilmesi üzerine Birleşmiş Milletler'e şikayette bulundu.

Francis Rawdon Chesney, Britanyalı general ve kâşif.
Galler Prensi Louis tam adıyla Louis Arthur Charles, Britanya Kraliyet Ailesi'nin bir üyesidir. Galler Prensi Prens William ile Galler Prensesi Catherine'in üçüncü çocuğu ve ikinci oğludur. babası, ağabeyi ve ablasının ardından Britanya taht sıralamasında dördüncü sıradadır.

Ulster Kraliyet Polisi, Kuzey İrlanda'nın polis teşkilâtıydı. 1 Haziran 1922 tarihinde İrlanda Kraliyet Polisi'nin yerine kurulmuş olup zirvede olduğu dönemde yaklaşık 8,500 memur ile ek olarak 4,500 rezerve sahipti.

Hollanda Kraliyet Kütüphanesi, 1798 yılında kurulan Hollanda'nın Lahey merkezli ulusal kütüphanesidir. KB, Orta Çağ edebiyatından günümüz yayınlarına kadar Hollanda içinde yayımlanan ve hakkında olan her yayını koleksiyonunda toplamaktadır. Deposunda kitaplar, gazeteler ve dergiler dahil olmak üzere yaklaşık 7 milyon yayın saklanmaktadır. KB ayrıca ulusal çevrimiçi kütüphane ve Delpher gibi birçok dijital hizmet sunmaktadır. KB, 2015'ten bu yana halk kütüphanesinin ağının koordinasyonunu üstlenmektedir.

Andrea Mia Ghez, Amerikalı bir gökbilimci ve Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi Fizik ve Astronomi Bölümü'nde profesördür. Araştırmaları Samanyolu galaksisinin merkezine odaklanıyor. 2020'de, Nobel Fizik Ödülü'nün yarısını Reinhard Genzel ile paylaşarak Nobel Fizik Ödülü'nü alan dördüncü kadın oldu. Nobel Ödülü, Samanyolu galaktik merkezinde artık genel olarak bir kara delik olarak kabul edilen süper kütleli kompakt bir nesneyi keşfettikleri için Ghez ve Genzel'e verildi.

William Hamilton Drummond, D.D. İrlandalı şair, hayvan hakları yazarı ve tartışmacıdır.

John Styles, İngiliz Cemaati bakanı ve hayvan hakları yazarıydı.
Anthony Ledwith İngiliz kimyager.

Prenses Elizabeth Caroline, Kral II. George'un torunu ve Kral III. George'un kız kardeşi ve Britanya Kraliyet Ailesi'nin bir üyesiydi.
Maud Carnegie, Southesk Kontesi, 1905'ten 1923'e kadar Prenses Maud olarak bilinir, Birleşik Krallık kralı VII.Edward’ın torunuydu. Maud ve ablası Alexandra, monarkın kadın soyundan gelen ve hem Prenses unvanını hem de Ekselans stili alan tek torunları olma ayrıcalığına sahipti.