İçeriğe atla

Nevena Božović

Nevena Božović
Genel bilgiler
Doğum15 Haziran 1994 (30 yaşında)
Sırbistan-Karadağ Mitroviça, Yugoslavya FC
TarzlarPop
Meslekler
Çalgılar
  • Vokal
Etkin yıllar2007-günümüz
Resmî sitenevenabozovic.com

Nevena Božović (Sırp Kiril: Невена Божовић, Sırp-Hırvatça telaffuz: [nɛ̌ʋɛna bɔ̂ʒɔʋitɕ]; d. 15 Haziran 1994, Mitroviça), Sırp şarkıcı. Nevena ilk olarak 2007 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Piši mi" (Sırpça:Пиши ми) adlı şarkıyla temsil etmiş ve 3.olmuştur. 2013 yılında Prvi glas Srbije yarışması'na katılmış ve üçüncü olmuştur.

Aynı yıl diğer finalistler Mirna Radulović ve Sara Jovanović ile birlikte Moje 3 grubunu kurmuş ve müzik grubu ile 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Ljubav je svuda" (Sırpça:Љубав је свуда) adlı şarkıyla temsil etmiş ancak yarı finali geçememiştir. Nevena daha önce Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda da yarışmıştır.[1] Božović bu kez solo şarkıcı olarak 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Kruna" adlı şarkıyla temsil edecek.

Diskografi

Stüdyo albümleri

  • TBA

Singlelar

  • 2007 — "Piši mi"
  • 2009 — "Ti"
  • 2013 — "Ljubav je svuda" (Moje 3 müzik grubunun üyesi olarak)
  • 2013 — "Pogledaj me"
  • 2013 — "Znam da noćas gubim te"
  • 2014 — "Bal"
  • 2015 — "Trebam tebe"
  • 2016 — "Čujem da dolaziš u grad"
  • 2016 — "Siesta"
  • 2017 — "Jasno mi je"
  • 2017 — "Dangerous drug"
  • 2019 — "Kruna"

Kaynakça

  1. ^ "Serbia: Moje 3 [Interview] | escXtra". 25 Nisan 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2013. 
Ödüller ve başarılar
Önce gelen:
Neustrašivi učitelji stranih jezika
"Učimo strane jezike"
Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Sırbistan
2007
Sonra gelen:
Maja Mazić
"Uvek kad u nebo pogledam"
Önce gelen:
Željko Joksimović
"Nije ljubav stvar"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan
(Moje 3 müzik grubunun üyesi olarak)

2013
Sonra gelen:
Bojana Stamenov
"Beauty Never Lies"
Önce gelen:
Sanja Ilić & Balkanika
"Nova deca"
Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan
2019
Sonra gelen:
Hurricane
"Hasta la Vista"

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Emina Jahović</span> Sırp şarkıcı

Emina Jahović, Boşnak kökenli Sırbistan ve Bosna Hersek vatandaşı pop müzik şarkıcısı ve oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">Marija Šerifović</span>

Marija Šerifović,, Sırp şarkıcı. Annesi Veritsa Šerifović, Sırbistan'ın en ünlü halk müziği şarkıcılarındandır.

<span class="mw-page-title-main">Željko Joksimović</span> Sırp şarkıcı

Željko Joksimović, Sırp şarkıcı ve bestecidir. 2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan-Karadağ'ı "Lane moje" adlı şarkı ile temsil eden şarkıcı ikincilik elde etmiştir. 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'e üçüncülük kazandıran Hari Mata Hari grubunun seslendirdiği "Lejla" adlı şarkının ve 2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'a altıncılık kazandıran Jelena Tomašević'in seslendirdiği "Oro" adlı şarkının bestecisidir. 2008 yılında Belgrad'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın sunuculuk görevini üstlenmiştir. Avrupa'nın çeşitli yerlerinde özellikle Balkanlar'da büyük konserler vermektedir. 2010 yılında Saraybosna'nın en büyük stadyumu olan Asim Ferhatović Hase Stadyumu'nda elli bin kişilik konsere imzasını atmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Sırbistan</span>

Sırbistan Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'na ilk kez Sırbistan-Karadağ adıyla katıldı ve 13.'lük derecesiyle bu ana kadar almış olduğu en kötü dereceyi aldı.

<span class="mw-page-title-main">Milan Stanković</span>

Milan Stanković, Sırp şarkıcı

Sırbistan, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan 2012 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Sırbistan yayıncısı RTS tarafından Sırbistan'ın sanatçısı ve şarkısını belirleyen bir iç seçim yapılmıştır. "Nije Ljubav Stvar" adlı şarkısıyla Željko Joksimović Sırbistan'ı temsil etme hakkı kazanmıştır. Sırbistan ikinci yarı finalde yarışmış ve 159 puanla ikinci olarak finale yükselmiştir. Finalde ise 214 puanla üçüncü olmuştur.

Sırbistan, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Sırbistan'ın temsilci ve şarkısını belirleyecek Beosong 2013 isimli ulusal final ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından gerçekleştirilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Ljubav je svuda</span>

"Ljubav je svuda", Moje 3 grubu tarafından seslendirilen, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilmesi planlanan 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil eden şarkı. 3 Mart 2013 tarihinde Sırbistan'ın Beosong 2013 isimli ulusal finalinin galibi olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Moje 3</span>

Moje 3, Sırp Pop müzik grubu. Üyeleri Mirna Radulović, Nevena Božović ve Sara Jovanović'tir. Grup 2013 yılında kurulmuştur. Moje 3, İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 2013 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Ljubav je svuda" adlı şarkıyla temsil etmiştir. Fakat yarı finalde elenmiştir. Yarışmadan kısa bir süre sonra dağılmıştır.

Sonja Škorić, Sırp şarkıcı-söz yazarı. 26 Ekim 2010'da Sırbistan'ın 2010 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması ulusal seçimini kazandı. 2010 Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Čarobna Noć" adlı şarkıyla temsil etmiştir ve 3. olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması birincileri</span> Vikimedya liste maddesi

Avrupa Yayın Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan 10-15 yaş arasındaki çocukların katıldığı Eurovision Çocuk Şarkı Yarışması'nda günümüze kadar on bir şarkı birinciliği elde etti. İlk kez 2003 yılında düzenlenmeye başlayan yarışma, 1956 yılından beri düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'nın çocukların katıldığı versiyonudur. Yarışmanın galibi, tarih boyunca jüri oylaması ile halk oylaması merkezli sayısız oylama teknikleri kullanılarak belirlenmiştir. En çok puan alan ülke o yılın kazananı olmuştur.

Sırbistan, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. Kıbrıs'ın şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından düzenlenen bir ulusal final doğrultusunda belirlenmiştir. Ulusal finalin kazananı "Ceo svet je moj" adlı şarkısıyla Bojana Stamenov olmuştur

<span class="mw-page-title-main">Bojana Stamenov</span> Sırp şarkıcı

Bojana Stamenov Sırp şarkıcı. 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Ceo svet je moj" adlı şarkıyla temsil ederek yarışmayı 10.olarak tamamlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Balkanika</span>

Balkanika, 1998 yılında Sanja Ilić tarafından kurulan Sırp müzik grubu. Grup, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda "Nova deca" adlı şarkıyla Sırbistan'ı temsil etmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sanja Ilić</span> Sırp şarkıcı ve şarkı yazarı

Aleksandar "Sanja" Ilić Sırp şarkıcı ve şarkı-yazarı. 1998 yılında Balkanika müzik grubunu kurmuştur. Müzik grubu ile birlikte 2018 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı "Nova deca" adlı şarkıyla temsil etmiştir. 1971 ve 1975 yıllarında aktif olan San Yugoslav müzik grubunun da kurucusudur.

Sırbistan, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. Sırp yayıncı Radio-televizija Srbije (RTS) tarafından İsrail'de yapılan 2019 yarışması'nda Sırbistan'ı temsil edecek katılımcı Beovizija 2019 yarışması'nın kazananı "Kruna" adlı şarkısıyla Nevena Božović olmuştur.

Maja Tatić, Bosnalı-Sırp şarkıcıdır. 2002 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Bosna-Hersek'i temsil etmesiyle bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Kruna</span>

"Kruna", Nevena Božović tarafından seslendirilen şarkı. Şarkı Dijital indirme olarak 20 Mart 2019 tarihinde PGP RTS tarafından yayınlanmıştır. 2019 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sırbistan'ı temsil eden şarkı. Şarkı Sırpça dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Nevena Božović tarafından yazılmıştır.

Sırbistan, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. Sırp yayıncı Sırbistan Radyo Televizyonu (RTS) tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda Sırbistan'ı temsil edecek katılımcı Beovizija 2020 yarışması'nın kazananı olacaktır.

Kosova müziği Avrupa kültürünün bir parçasıdır. Nüfusun çoğunluğunu oluşturan Kosovalı Arnavutların müziğinin hakim olduğu Kosova halkının müziğine ve daha az ölçüde Kosova Cumhuriyeti içindeki küçük azınlığın aktif olmayan müziğine atıfta bulunmaktadır.