Nevşehir, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir ildir.
Nevşehir, Nevşehir ilinin merkezi olan şehirdir. Antik ismi Nissa ve Yunancada "Yeni Şehir" anlamına gelen Neapolis'tir. Selçuklu döneminde fethedilip ismi Muşkara olmuştur. Lale Devri'nin ünlü sadrazamı Damat İbrahim Paşa burada doğmuş ve döneminde şehri imar edip hanlar, camiler, hamamlar gibi yapıların inşasına öncülük ederek bölgenin kalkınmasında önemli bir etkide bulunmuştur. Adını değiştirerek Farsçada "Yeni Şehir" anlamına gelen Nevşehir adını vermiştir.
Zimbabve ya da resmî adıyla Zimbabve Cumhuriyeti, Afrika kıtasının güneyinde, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi. Eski adı Güney Rodezya olan ülkenin sınır komşularını Zambiya, Mozambik, Güney Afrika Cumhuriyeti ve Botsvana oluşturmaktadır. Ülkenin Namibya ile olası 100 m uzunluğundaki sınırı tartışmalıdır. Ülkenin başkenti Harare'dir.
IMDb ; filmler, diziler, televizyon programları, video oyunları ve internet içerikleri hakkında bilgiler barındıran çevrimiçi bir bilgi bankasıdır. Sinema ve televizyon yapımları hakkında oyuncu kadrosu, yapım ekibi, biyografiler, özetler, ilginç bilgiler, puanlar ve eleştiriler gibi bilgileri içerir. İlk kurulduğunda amatör sinemaseverler tarafından yönetilen IMDb, günümüzde Amazon'un alt kuruluşu IMDb.com Inc. tarafından yönetilmektedir.
Nevşehir ilinin ilçeleri şunlardır:
- Nevşehir
- Acıgöl
- Avanos
- Derinkuyu
- Gülşehir
- Hacıbektaş
- Kozaklı
- Ürgüp
Vefa Poyraz Türk asker, bürokrat ve siyasetçidir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanları listesi, 23 Nisan 1920'de açılan TBMM başkanlarını içermektedir.
Ferruh Şahinbaş,, Türk bürokrat.
Hükûmet başkanı veya hükûmetin başı, egemen bir devletin, federasyonel bir devletin veya özerk bir bölgenin yürütme organında en yüksek veya ikinci en yüksek yetkili kişidir. Genellikle bir kabineyi, bakanları veya sekreterleri yöneten ve yönetim departmanlarını yönlendiren bir grup olarak da kabine toplantılarına başkanlık eder. Diplomasi alanında, "hükümet başkanı" terimi, "devlet başkanı"ndan ayrılır, ancak bazı ülkelerde, örneğin Amerika Birleşik Devletleri'nde veya Türkiye'de aynı kişi olabilir.
1869'dan günümüze görev yapmış Giresun belediye başkanlarını gösteren listedir. Giresun Belediyesi 1869'da kuruldu. Belediyenin ilk başkanı Abdullah Bey'dir ve en uzun süre başkanlık yapmış kişi görevde yirmi beş yıl kalan Yorgi Konstankilidis ve en kısa süre başkanlık yapmış kişi de görevi yirmi gün süren Fevzi Ekmekçi'dir.
İrfan Dinç, Türk siyasetçi. 2004-2018 yılları arasında Çankırı belediye başkanı olarak görev yaptı.
Samsun Büyükşehir Belediyesi başkanları listesi, 1869'da Samsun Şehremaneti adıyla kurulan, cumhuriyetin ilanından sonra adı Samsun Belediyesi olan ve 1993'te büyükşehir statüsü kazanan Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev yapan belediye başkanlarının bir listesidir.
Lütfi Elvan, Türk mühendis, ekonomist ve siyasetçi. Eski Türkiye Hazine ve Maliye Bakanı.
Abdurrahman Savaş, Türk bürokrat.
Altınok Öz, İstanbul, Kartal eski belediye başkanı ve operatör doktor.
Ersin Yazıcı,, Türk bürokrat. Eski Malatya valisi.
Senegal devlet başkanı, Afrika ülkesi Senegal'in bağımsızlığını kazandığı 1960 yılından bu yana ülkenin en üst makamında yer alan kişilere verilen unvandır. Senegal devlet başkanı 2001 yılında gerçekleştirilen halk referanduma kadar yedi yıllık bir süre için seçilmekteydi, söz konusu referandum sonucu devlet başkanlığı süresi beş yıl ile sınırlandırılmıştır. 2008 yılında gerçekleştirilen değişiklik ile devlet başkanlığı görev süresi yeniden yedi yıla çıkarılmıştır. Başkanı Macky Sall yaptığı açıklamada görev süresini yeniden beş yıla indireceğini açıklamıştır. Günümüzdeki cumhurbaşkanı 2 Nisan 2024 tarihinden itibaren Bassirou Diomaye Faye'dir. Ülkede bu görevde bulunan kişilerin listesi şu şekildedir:
Sándor Wekerle, Macar siyasetçi. Hadik, Avrupa'da Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'nun bir parçası olan Macaristan Krallığı'nda 1892-1895, 1906-1910 ve 1917-1918 yılları arasında üç farklı dönemde olmak üzere başbakanlık makamında bulunmuştur. Wekerle ilk geldiği dönemde soylu bir aileden gelmeyen biri olarak başbakanlık makamına gelen ilk kişi olmuştur.
17 Kasım 1963 Yerel Seçimleri'nde İstanbul Belediyesi ile 5 ilçe ve 11 beldenin belediye başkanı seçilmiştir. 1984 seçimlerine dek; İstanbul Anakent Belediyesi sınırları içerisinde sayılan Adalar, Bakırköy, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Eminönü, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Sarıyer, Şişli, Üsküdar ve Zeytinburnu ilçelerinde resmî olarak bir belediye başkanı seçilmemiş olup bu ilçeler atamayla göreve gelen İstanbul Anakent Belediyesi'ne bağlı şube müdürleri tarafından yönetilmiştir.
Rasim Arı, Türk bürokrat ve siyasetçidir. 2019-2021 döneminde Nevşehir belediye başkanlığı yapmıştır. 24 Mart 2023'te İYİ Parti'ye katılmış ve 2024 yılında yeniden Nevşehir belediye başkanı seçilmiştir.