İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.
Cenevre, İsviçre'de Cenevre Gölü kıyısında yer alan, İsviçre'nin Zürih şehrinden sonra en yüksek nüfuslu ikinci şehridir. Fransızca konuşulan İsviçre bölgesi olan "Suisse Romande" bölgesinin en büyük şehridir. Aynı ada sahip Cenevre kantonu'nun başkentidir. Rhône Nehri'nin Cenevre Gölü'nden çıkışında konumlanmıştır.
Valais İsviçre'nin kantonlarından birisidir.
Vaud İsviçre'nin Fransızca konuşulan bölgesinde bulunan bir kantondur. Lozan, kantonun başkenti ve en önemli şehridir.
Appenzell İsviçre'nin kuzeydoğusunda bir bölgedir. Dört yanı Sankt Gallen Kantonu ile çevrilidir. İsviçre Konfederasyonu'na üye olan Appenzell kantonu 1597'den beri Katolik olan Appenzell Innerrhoden ve Protestan olan Appenzell Ausserrhoden kantonuna bölünmüştür.
Protestanlık, Hristiyanlığın en büyük üç ana mezhebinden biridir. 16. yüzyılda Martin Luther ve Jean Calvin'in öncülüğünde Katolik Kilisesi'ne ve Papa'nın otoritesine karşı girişilen Reform hareketinin sonucunda doğmuştur (1529).
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.
Fribourg, İsviçre'de, Fribourg kantonunun merkezi kent.
Lugano, güney İsviçre'de İtalya sınırına yakın, Lugano Gölü kıyısında şehir. İsviçre'de tamamında İtalyanca konuşulan tek kanton olan Ticino'dadır.
İsviçre tarihi bugünkü İsviçre Konfederasyonu topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.
Neuchâtel Gölü,, tamamı İsviçre sınırları içinde kalan en büyük göl.
Neuchâtel, İsviçre'nin Neuchâtel kantonunun başkenti. Şehir nüfusunun büyük kısmının anadili Fransızcadır.
Sonderbund 1845 ile 1847 yılları arasında İsviçre'deki 7 katolik ve muhafazakâr kantonun, protestan ve liberal kantonlara karşı oluşturmuş olduğu bir birlik anlaşması. Anlaşmaya imza veren 7 kanton Luzern, Uri, Schwyz, Unterwalden, Zug, Fribourg ve Valais'tir.
Villmergen Muharebeleri, İsviçre'nin Katolik ve Reform yanlısı kantonları arasında gerçekleşen iki çatışma. Birincisi 24 Ocak 1656'da, ikincisi ise 24 Temmuz 1712'de gerçekleşen çatışmaların ikisi de Aargau kantonunun Villmergen kasabasında oldu.
Eyaletler Konseyi, İsviçre Federal Meclisi'nin üst kanadıdır. 46 üyesi vardır.
Hristiyanlık, İsviçre'nin çoğunluk ve geleneksel dini olup, varlığı Roma dönemine kadar uzanmaktadır. 16. yüzyıldan beri İsviçre geleneksel olarak Katoliklik ve Reformcular olarak ikiye ayrılmıştır. Bununla birlikte, Hristiyan kiliselerine bağlılık, 20. yüzyılın sonlarından beri kayda değer ölçüde düşmüş; 1980'de %94'e, 2022'dan itibaren yaklaşık %58'e düşmüştür. Ayrıca, 2022 yılında İsviçre vatandaşları ve yabancı uyruklular arasındaki kiliseye bağlılıktaki belirgin fark da dikkat çekicidir. Katolik Kilisesi ve İsviçre Reform Kilisesi de dahil olmak üzere, federal bir devlet olan İsviçre'de devlet dini bulunmamasına rağmen, kantonların çoğunun resmi kiliseleri tanıdığı görülmektedir. Bu kiliseler ve bazı kantonlarda Eski Katolik Kilisesi ve Yahudi cemaatleri, takipçileri tarafından resmi vergilendirme ile finanse edilmektedirler.
Bern İsviçre'nin batı kesiminde yer alan bir kantondur. Kantonda Almanca ve Fransızca olmak üzere iki resmi dil vardır. Kantondaki başlıca ekonomik faaliyetler saat endüstrisi ve turizmdir. Turizm özellikle Berner Oberland bölgesindeki başlıca geçim kaynağıdır. Kanton nüfusunun çoğunluğu Protestandır.
Thurgau, İsviçre'nin kuzeydoğu kesiminde kanton. Kuzeyde Konstanz Gölü (Bodensee), kuzeybatıda Ren Nehri, güneyde Sankt Gallen kantonu, batıda da Zürich ve Schaffhausen kantonları ile çevrilidir. Yüzölçümü 991 km²'dir. Kanton merkezi Frauenfeld'tir.
Jura, İsviçre'nin Fransızca konuşulan bölgesinde yer alan bir kantondur.
İsviçre'nin ilçeleri, İsviçre'nin ikinci düzey idari bölümleridir. İlçeler, kantonların alt bölümleridir. İsviçre bir federasyon olup her kanton kendi iç organizasyonuna karar vermekte tamamen özgürdür. Bu nedenle, kanton ve belediyeler arasında, gevşek bir şekilde ilçeler olarak adlandırılan bölümler için çeşitli yapılar ve terminoloji mevcuttur.