İsviçre, Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan bir ülkedir. Federal otoritelerin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan bir federal cumhuriyettir. Kuzey sınırında Almanya, batısında Fransa, güneyinde İtalya, doğusunda Avusturya ile Lihtenştayn yer alır.
Valais İsviçre'nin kantonlarından birisidir.
Vaud İsviçre'nin Fransızca konuşulan bölgesinde bulunan bir kantondur. Lozan, kantonun başkenti ve en önemli şehridir.
İsviçre'nin kantonları, İsviçre'nin en üst düzey idari bölümleridir. Kantonlar, İsviçre Konfederasyonu'nun üye devletleridir.
İsviçre tarihi bugünkü İsviçre Konfederasyonu topraklarının tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar uzanan tarihini kapsar.
Neuchâtel Gölü,, tamamı İsviçre sınırları içinde kalan en büyük göl.
Neuchâtel, İsviçre'nin Neuchâtel kantonunun başkenti. Şehir nüfusunun büyük kısmının anadili Fransızcadır.
FC Aarau, İsviçre'nın Aarau şehrinde 1902 yılında kurulmuş futbol kulübü. İsviçre Challenge League'de mücadele etmektedir. 2011-12 sezonunda ligi ikinci sırada bitirerek Super League'e yükselme play-off'u oynamaya hak kazanmış fakat Süper Lig dokuzuncusu Sion ile oynadığı ilk karşılaşmayı 3-0 kaybedince, ikinci maçı 1-0 kazanmasına rağmen üst lige çıkamamıştır. Aynı şekilde 2018-2019 sezonunda ligi tekrar ikinci sırada bitirmiş Play-off oynama şansı yakalamıştir. Bu Sefer rakip Super League ekiplerinden olan dokuzuncu sırada bitiren Neuchâtel Xamax FCS olmuştur. İlk karşılaşmayı deplasmanda 4-0 kazanmıştır, Super league kesin gözüyle bakılan takım mucize bir şekilde evinde rövanşı aynı skorla yenik durumda kapatmıştır. Uzatmalara gidilen maçta gol olmayınca penaltı atışlarında FC Aarau Neuchâtel Xamax karşısında kaybetmiştir, dramatik bir şekilde kaybeden İsviçre'nin köklü kulüpleri arasında olan FC Aarau, tekrar Super League şansını kaybetmiştir. Bu maç İsviçre Futbol tarihine damga vurmuştur.
Didier Burkhalter, İsviçreli Liberal siyasetçidir. 1 Kasım 2009 - 1 Kasım 2017 tarihleri arasında İsviçre Federal Konseyi üyesi olarak görev yaptı. 1 Kasım 2009 tarihinde Pascal Couchepin'in yerine İsviçre İçişleri Bakanı oldu. Federal Konsey tarafından 16 Aralık 2011 tarihinde, 1 Ocak 2012 - 1 Kasım 2017 arasında İsviçre Dışişleri Bakanı olarak görev yaptı.
Aracılık Yasası veya Arabuluculuk Yasası, İsviçre'nin özerkliğini büyük oranda geri veren ve 19 kantondan oluşan bir konfederasyonun kurulmasını öngören yasa. Arabuluculuk Yasası Ancien Rejimi ve Cumhuriyeti arasında Napolyon'un girişimi bir uzlaşma oldu. İsviçre tarihinin bu geçiş aşaması 1815 Restorasyonuna kadar sürdü.
İsviçre İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması, Avrupa Birliği ülkelerinin kullandığı İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflandırması içinde Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi olan İsviçre için kullanılan sınıflandırmadır:
Reuss İsviçre'nin dördüncü büyük ırmağı. 164 km. uzunluğunda olup 3425 km2 genişliğinde bir havzaya sahiptir. Ren, Aare ve Rhone'dan sonra İsviçre'deki 4. büyük ırmaktır.
Hristiyanlık, İsviçre'nin çoğunluk ve geleneksel dini olup, varlığı Roma dönemine kadar uzanmaktadır. 16. yüzyıldan beri İsviçre geleneksel olarak Katoliklik ve Reformcular olarak ikiye ayrılmıştır. Bununla birlikte, Hristiyan kiliselerine bağlılık, 20. yüzyılın sonlarından beri kayda değer ölçüde düşmüş; 1980'de %94'e, 2022'dan itibaren yaklaşık %58'e düşmüştür. Ayrıca, 2022 yılında İsviçre vatandaşları ve yabancı uyruklular arasındaki kiliseye bağlılıktaki belirgin fark da dikkat çekicidir. Katolik Kilisesi ve İsviçre Reform Kilisesi de dahil olmak üzere, federal bir devlet olan İsviçre'de devlet dini bulunmamasına rağmen, kantonların çoğunun resmi kiliseleri tanıdığı görülmektedir. Bu kiliseler ve bazı kantonlarda Eski Katolik Kilisesi ve Yahudi cemaatleri, takipçileri tarafından resmi vergilendirme ile finanse edilmektedirler.
İsviçre'nin belediyeleri, İsviçre'nin en küçük idari bölümleridir. Her belediye bir kantona bağlı olup bazen kantonlara bağlı ilçe veya diğer alt birimlere de bağlı olabilmektedir.
Graubünden Kantonu İsviçre'nin en büyük ve en doğudaki kantonudur. Fransızca ismi Grisons, İtalyanca ismi Grigioni, Romanşça ismi ise Grischun'dur. İtalya, Avusturya ve Lihtenştayn ile uluslararası sınırları vardır.
Uri, İsviçre'de bulunan bir kantondur. İsviçre Konfederasyonunu kuran ilk üç kantondan birisidir.
Basel-Stadt, (Almanca) İsviçre'de bulunan 26 kantondan birisidir. Kanton Basel şehri ve Bettingen, Riehen belediyelerinden oluşur.
Bern İsviçre'nin batı kesiminde yer alan bir kantondur. Kantonda Almanca ve Fransızca olmak üzere iki resmi dil vardır. Kantondaki başlıca ekonomik faaliyetler saat endüstrisi ve turizmdir. Turizm özellikle Berner Oberland bölgesindeki başlıca geçim kaynağıdır. Kanton nüfusunun çoğunluğu Protestandır.
Neuchâtel Kantonu ve Cumhuriyeti, Batı İsviçre'de Fransızca konuşan bir kantondur. 2007'de nüfusu 169.782 kişiydi ve bunların 39.654'ü yabancıydı. Başkenti Neuchâtel, en büyük yerleşim yeri ise La Chaux-de-Fonds'dur.
İsviçre'nin ilçeleri, İsviçre'nin ikinci düzey idari bölümleridir. İlçeler, kantonların alt bölümleridir. İsviçre bir federasyon olup her kanton kendi iç organizasyonuna karar vermekte tamamen özgürdür. Bu nedenle, kanton ve belediyeler arasında, gevşek bir şekilde ilçeler olarak adlandırılan bölümler için çeşitli yapılar ve terminoloji mevcuttur.