İçeriğe atla

Nebil el-Evadi

Nabil Al Awadi (Arapça نبيل العوضي ) (7 Şubat 1970, Kuveyt ) Kuveytli yazar, insani, televizyon sunucusu, üniversite profesörü ve ideologdur[1][2][3][4][5][6][7]

Hayatı

Eğitim Fakültesi, Matematik Bölümü mezunudur[8] ve Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığında imam-hatiptir[9] ve Büyük Mübarek Mescidi imam-hatibidir[10] Aynı zamanda körfez ülkelerinde gezici vaiz olarak çalışmaktadır[11] Kuveyt Vakıflar ve İslami İşler Bakanlığında Vaaz ve Kültür İdaresinde çalışmaktadır[12][13][14]

TV

Televizyon dizisinin bir parçası:

  • Sadık alıntılar, (قبسات ايمانية)
  • En iyi hikâyeler, (أروع القصص)
  • Dürüstçe Saat (ساعة صراحة), Al Watan TV.
  • Dürüst olmak gerekirse (بكل صراحة), Al-Watan TV'de.
  • Peygamberlerin barış hikâyeleri Watan TV'de (قصص الأنبياء عليهم السلام) üzerlerinde olsun.
  • Yolumu biliyordum (عرفت طريقي)
  • MBC1 TV'de Alfaruk'un (قصة الفاروق) hikâyesi.

Kaynakça

  1. ^ "Nabil Al Awadi - نبيل العوضي - Dourous on Assabile". www.assabile.com. 13 Ekim 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  2. ^ "Mise en garde contre Nabil al 'Awadi et autres conteurs d'histoires (vidéo)". العلم الشرعي - La science légiférée (Fransızca). 28 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  3. ^ "Nabil Al Awadi". Napster (Fransızca). 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  4. ^ "Islamic State's banker was director of a private Muslim primary". Mail Online. 31 Ağustos 2014. 31 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  5. ^ "في ظل الخوف من كورونا.. داعية كويتي ينصح بالإكثار من هذا الدعاء". مصراوي.كوم. 25 Mart 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  6. ^ Kuveyt yönetimi, meşhur davetçi Nebil el Avadi’yi vatandaşlıktan çıkardı[]
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 13 Eylül 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  8. ^ "Kuwait revokes citizenship of prominent Muslim cleric". Middle East Monitor (İngilizce). 12 Ağustos 2014. 6 Mart 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  9. ^ "Dr-Nabil-Al-Awadi". Middle East Monitor (İngilizce). 15 Nisan 2016. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  10. ^ "نبيل العوضي يكذب شائعة وفاته : الاتصالات جعلتني أستعد لما بعد الموت". www.alraimedia.com. 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  11. ^ "قرار من أمير الكويت بخصوص أبناء الداعية نبيل العوضي .. ما هو؟". وطن (Arapça). 8 Kasım 2019. 11 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  12. ^ "بالفيديو حقيقة وفاة الشيخ نبيل العوضي - الحر نيوز" (Arapça). 24 Nisan 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  13. ^ "أردوغان يفتتح "أكبر مسجد" في تركيا والداعية الكويتي نبيل العوضي يُعلق". CNN Arabic (Arapça). 4 Mayıs 2019. 4 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 
  14. ^ "Le prédicateur Nabil Al-Awadi ne prêchera finalement pas à Carthage". Kapitalis, le portail d'informations sur la Tunisie et le Maghreb Arabe (Fransızca). 1 Şubat 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Nisan 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Babek Hürremi</span>

Bâbek Hûrremî Abbâsîler Hâlifeliği'ne karşı mücadele eden Hûrrem’îyye Hareketi'nin önderliğini yapan ve 22 yıl süren (816-838) Babek Ayaklanması zamanında Halife'nin ünlü komutanının önderliğindeki 6 büyük Hilafet Ordusunu mağlup eden komutan. Azerbaycanın ve Farsların millî kahramanı. Erdebil'de doğmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Suriye pasaportu</span>

Suriye pasaportu Suriye vatandaşlarına verilen bir seyahat belgesidir. Türkiye ile Suriye'nin karşılıklı anlaşması gereğince iki ülke arasındaki vize uygulaması 21 Eylül 2009 tarihi itibarıyla kaldırılmıştı fakat Suriye'de başlayan iç savaş nedeniyle vize muafiyeti 8 Ocak 2016 tarihinde Türkiye tarafından fesih edilerek tekrar vize uygulaması başlatıldı.

<span class="mw-page-title-main">San'a (il)</span>

San'a, Yemen'in 22 ilinden birisidir. San'a ili ülkenin batısında yer alır. Yönetim merkezi San'a şehridir. Bununla birlikte San'a ilin bir parçası olmamakla birlikte Emanet el-Asıme adında ayrı bir ildir. İlin yüzölçümü 15,052 km², 2011 yılı resmi nüfusu 2,409,000'dur. Nüfus olarak Yemen'in en büyük ilidir.

Ed-Dehil ya da tam adıyla Nadi Ed-Dehil er-Riyadi, Katar'da bulunan bir futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">Kassaman</span> Cezayir ulusal marşı

Kassaman, Afrika ülkesi Cezayir'in ulusal marşıdır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1963 yılından kısa bir süre sonra kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Udzima wa ya Masiwa</span>

Udzima wa ya Masiwa, Afrika ada ülkesi Komorlar'ın ulusal marşıdır. Ülkenin bağımsızlığını kazandığı 1975 yılında kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Nebil Dirar</span> Faslı futbolcu

Nebil Dirar Faslı futbolcudur. Dirar, Temmuz 2023'te kısa bir süreliğine emekli oldu, ancak 2024'te futbola geri döndü.

<span class="mw-page-title-main">Lazkiye Taarruzu (2014)</span>

Lazkiye Taarruzu, Suriye İç Savaşı sırasında, çeşitli muhalif grupların, Suriye hükûmeti kontrolündeki Lazkiye ilinde, 21 Mart 2014'te başlattığı taarruz. Muhalifler, taarruzun ilk safhalarında Türkiye sınırındaki Keseb kasabası ile çevresindeki bazı yerleşim birimlerinin kontrolünü ele alsa da, Suriye hükûmeti ile müttefiklerinin karşı saldırıları sonrasında geri çekilmek zorunda kaldı.

El-Meliha Muharebesi, Suriye İç Savaşı sırasında, Suriye hükûmetine bağlı askerî birimler ve müttefikleri ile muhalifler arasında, 3 Nisan-14 Ağustos 2014 tarihleri arasında, el-Meliha kasabasında gerçekleşen muharebe. Suriye hükûmetine bağlı birimler ve müttefiklerinin zaferiyle sonuçlanmıştır. El-Meliha'nın kontrolünün ele geçirilmesi sonrasında hükûmete bağlı birimler ve müttefikleri tarafından Rif Şam'da yeni bir taarruz başlatıldı.

<span class="mw-page-title-main">Kays Said</span> 5. Tunus devlet başkanı

Kays Said, Tunuslu hukukçu ve siyasetçi. 2019 Tunus başkanlık seçimine bağımsız aday olarak katıldı ve ikinci turda Tunus'un 8. devlet başkanı seçildi.

<span class="mw-page-title-main">Nebil Mağlul</span> Tunuslu Futbolcu

Nebil Mağlul, orta saha pozisyonunda görev yapmış Tunuslu futbolcu ve teknik direktördür.

Türk-Libyalılar olarak da bilinen Libya Türkleri, Libya'da yaşayan etnik Türklerdir. Vatandaşların etnik kökenlerinin beyan ettirildiği son nüfus sayımına göre, Türkler, Araplar ve Berberilerden sonra ülkenin üçüncü büyük etnik grubunu teşkil etmiştir. Türk topluluğu çoğunlukla Mısrata, Trablus, Zaviye, Bingazi ve Derne'de yaşamaktadır.

Cevdet El-Kazvini, Iraklı bilim insanı ve akademisyen.

Abdulaziz El Tarifi Sünni şeyh ve Suudi bilim insanı.

<span class="mw-page-title-main">Nevaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah</span> Kuveyt emiri

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 2020'den öldüğü güne kadar Kuveyt Emiri ve Kuveyt Silahlı Kuvvetleri başkomutanı. 29 Eylül 2020'de üvey kardeşi ve önceki emir Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın ölümü üzerine veliaht prens olarak Kuveyt Devleti Emiri olarak tahta geçti. Nevaf, emir ve veliaht prenslerinin el-Cabir ve es-Salim aileleri arasında değiştiği Es-Sabah ailesinin geleneğine göre 7 Şubat 2006'da veliaht prensliğe getirildi. Ayrıca veliaht prens olduğu dönemde dünyanın en yaşlı veliaht prens unvanını elinde bulundurdu.

Ürdün Türkleri veya Ürdün Türkmenleri, Ürdün'de yaşayan Türk kökenli insanlardır. Türkler, Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminden bu yana Ürdün'de gelişen bir varlığa sahiptir. Bugün ülkede Osmanlı Türk göçmenlerin torunları olan yaklaşık 60.000 kişilik bir azınlık vardır. Buna ek olarak, Ürdün'e yeni göç eden 8.262 Türk vatandaşı da bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Ahmed Mekki</span> Mısırlı oyuncu, yazar, yönetmen ve rapçi

Ahmed Mekki Mısırlı oyuncu, yazar, film yönetmeni ve rapçi.

<span class="mw-page-title-main">Sudan Baas Partisi</span> Sudanda bir siyasi parti

Sudan Baas Partisi Sudan'da bir siyasi partidir.

<span class="mw-page-title-main">Reşad el-Uleymi</span> Yemenli siyasetçi

Reşad Muhammed el-Uleymi d. 15 Ocak 1954), 7 Nisan 2022'den beri Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi başkanı olarak görev yapan Yemenli bir politikacıdır.

<span class="mw-page-title-main">Yemen'de Hristiyanlık</span>

Yemen'de Hristiyanlık İslam ve Hinduizm'den sonra en yaygın olan bir azınlık dinidir. Yemen seküler bir devlet değildir. İslam'dan ayrılmak, başka bir dine geçmek, farklı bir dinin ibadethanesini inşa etmek anayasa ve kanunlarda tanınan bir hak değildir. Bu yüzden Hristiyanların sayısı çok da artmamaktadır. Ölüm cezalarına rağmen 2015 yılında yapılmış bir araştırmaya göre 400'e yakın Yemenli Müslümanın Hristiyanlığa geçtiği belirtilmektedir. Yemenlilerin kaynaklarına göre Yemen'de 25.000 Hristiyan bulunmaktadır fakat BBC, Birleşmiş Milletler ve Dünya Hristiyanlık Veritabanı'nın kaynaklarına göre Yemen'de 41.000 civarında Hristiyan bulunduğunu iddia etmiştir. Aden kentinde 3 tane kilise bulunmaktadır.