İçeriğe atla

Ne partez pas sans moi

"Ne partez pas sans moi"
The Best of Celine Dion ve Incognito albümünden
Celine Dion single
Yayımlanma12 Mayıs 1988 (1988-05-12)
Format7"
TarzPop
Süre3:07
Şirket
  • Carrere
  • Mega
  • CBS
Yazar
Yapımcı
  • Atilla Şereftuğ
  • A. P. Keller
Celine Dion single kronolojisi
"Comme un cœur froid"
(1988)
"Ne partez pas sans moi"
(1988)
"Love in the Shadows"
(1988)
Video klip
YouTube'da "Ne partez pas sans moi"
İsviçre "Ne partez pas sans moi"
1988 Eurovision Şarkı Yarışması şarkısı
Ülkeİsviçre
Şarkıcı(lar)Celine Dion
DilFransızca
Besteci(ler)Atilla Şereftuğ
Söz yazar(lar)ıNella Martinetti
Orkestra ŞefiAtilla Şereftuğ
Finallerdeki sonuçları
Final derecesi1.
Final puanı137
Sahneye çıkış kronolojisi
◄ "Moitié, moitié" (1987)   
"Viver senza tei" (1989) ►

"Ne partez pas sans moi" (TürkçeBensiz bırakma), Celine Dion tarafından seslendirilen şarkı. Şarkı, plak olarak 12 Mayıs 1988 tarihinde Carrere, Mega ve CBS tarafından yayınlanmıştır. 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkı. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Nella Martinetti tarafından yazılmıştır. Şarkı İsviçre'ye birincilik getirerek Eurovision tarihinde ikinci ve son kez aldığı birinciliktir.

Bir sonraki 1989 yarışması'nı kazanan Yugoslav katılımcı "Rock Me" adlı şarkısıyla Riva olmuştur.

Biçim ve parça listeleri

European 7" single

  1. "Ne partez pas sans moi" – 3:07
  2. "Ne partez pas sans moi" (instrumental) – 3:07

German 7" single

  1. "Hand in Hand" – 3:07
  2. "Hand in Hand" (instrumental) – 3:07

Çizelgeler

Çizelge (1988) Tepe
Komun
Belgian Singles Chart 11
Dutch Singles Chart 42
French Singles Chart 36
Swiss Singles Chart 11

Yayınlanma tarihi

Bölge Tarih Format Şirket
Fransa[1]23 Mayıs 1988 7"
  • Carrere
  • Mega
  • CBS

Kaynakça

  1. ^ "Celine Dion – Ne partez pas sans moi". Discogs. 10 Ağustos 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Şubat 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Céline Dion</span> Kanadalı şarkıcı

Céline Marie Claudette Dion, Kanadalı şarkıcı ve iş insanı. Charlemagne, Québec'te geniş bir ailede doğdu. Menajeri ve gelecekteki eşi René Angélil, Dion'un ilk albümünü finanse etmek için kendi evini ipotek ettirdikten sonra Dion, Fransızca konuşulan ülkelerde çocuk yıldız hâline geldi. Dion'un uluslararası alanda tanınması, 1982 Yamaha Dünya Popüler Şarkı Festivali ile İsviçre adına yarıştığı 1988 Eurovision Şarkı Yarışması'nı kazanmasıyla gerçekleşti. 1980'lerde yayımladığı bir dizi Fransızca albümün ardından Amerika Birleşik Devletleri'nde Epic Records ile anlaştı. 1990'da Unison adını verdiği ilk İngilizce albümünü yayımladıktan sonra Kuzey Amerika'da ve İngilizce konuşulan diğer ülkelerde bilinen bir pop sanatçısı oldu.

<span class="mw-page-title-main">1988 Eurovision Şarkı Yarışması</span> uluslararası şarkı yarışması

1988 Eurovision Şarkı Yarışması, 33. Eurovision Şarkı Yarışması'dır. Yarışma 1987 yarışması'nı kazanmasından dolayı 30 Nisan 1988 tarihinde İrlanda'nın başkenti Dublin'de bulunan RDS Simmonscourt Pavilion'da yapılmıştır. Yarışmanın sunuculuğunu Pat Kenny ve Michelle Rocca yapmıştır. İrlanda üçüncü defa yarışmaya ev sahipliği yapmıştır.

Atilla Şereftuğ, Türk ve İsviçreli besteci, yapımcı, aranjör ve piyanisttir.

<i>Eurovision Şarkı Yarışması</i>

Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması birincileri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Avrupa Yayın Birliği tarafından geleneksel olarak düzenlenmekte olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda günümüze kadar altmış dört şarkı birinciliği elde etti. İlk yayın yılı olan 1956'dan itibaren yayınlanmaya devam eden yarışma, dünyada yayını devam eden en uzun süreli televizyon programlarından biridir. Yarışmada yayın tarihi boyunca farklı oy verme sistemleri kullanıldı. Kazananların, yarışmaya katılan ülkelerin oluşturduğu jüriler ve tele oylama yöntemi ile belirlendiği yöntemler, merkezî oylama yöntemleridir. Ülkelerin verdiği puanlar sonucu en yüksek puanı alan kişi birinci ilan edildi. 1956'da düzenlenen ilk Eurovision Şarkı Yarışması'nda oylama yapılmasına rağmen yarışmacıların aldığı puanlar açıklanmadı, sadece yarışma birincisi açıklandı.

<span class="mw-page-title-main">Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre</span>

İsviçre, ilk katıldığı 1956 yılından günümüze kadar Eurovision Şarkı Yarışması'na 66 kez katılmıştır. Bir önceki yıl aldığı kötü sonuçlar nedeniyle 1995, 1999, 2001 ve 2003 yıllarında katılamamıştır. İsviçre, 1956'da Lugano'da ilk yarışmaya ev sahipliği yaptı ve yarışmayı kazandı. Ülke, ilk zaferinden 32 yıl sonra 1988'de ikinci zaferini ve ikinci zaferinden 36 yıl sonra 2024'te üçüncü zaferini kazandı.

"Hold Me Now", Johnny Logan tarafından 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İrlanda'yı temsil etmek üzere İngilizce dilinde seslendirilen bir şarkıdır. Şarkı, ülkeye birincilik getirdi. Logan, daha önce 1980 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ülkesini temsil etmişti ve birincilik kazanmıştı. Ayrıca Logan, 1992'de Linda Martin'in seslendirdiği "Why Me?" parçasının da yazarlığını üstlendi. Ondan önce 1984'te "Terminal 3" şarkısını da yazmıştı.

"Pas pour moi", Norveç'in Bergen şehrinde düzenlenen 1986 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'nın temsilcisi Daniela Simmons tarafından seslendirilen Fransızca şarkıdır. 3 Mayısta gerçekleşen yarışmada İsviçre, 140 puanla Belçika'nın ardından ikinci olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Nella Martinetti</span>

Nella Martinetti, İsviçreli şarkıcı ve söz yazarı.

Daniela Simmons, İtalyan ve İsviçreli şarkıcıdır.

İsviçre, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İsviçre'nin şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu SRG SSR idée suisse tarafından düzenlenen "Die grosse Entscheidungs Show" isimli ulusal final doğrultusunda seçilmiş, Mélanie René'nin seslendirdiği Time to Shine 2015 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil etmiştir.

İsviçre, 2017 Eurovision Şarkı Yarışması'na Elias Näslin, Nicolas Günthardt ve Alessandra Günthardt'ın yazdığı Apollo adlı şarkıyla katılmıştır. Şarkıyı Timebelle müzik grubu seslendirmiştir. İsviçre'nin şarkı ve temsilcisi, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsviçre Yayın Kurumu tarafından ESC 2017 – Die Entscheidungsshow adlı Ulusal final yöntemi doğrultusunda Ukrayna'da İsviçre'yi temsil eden kişi belirlenmiştir.

İsviçre, 2018 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Corinne “Co” Gfeller, Stee Gfeller ve Laurell Barker'in yazdığı "Stones" adlı şarkıyla katılmıştır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından Portekiz'in başkenti Lizbon'da yapılan 2018 yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden kişiyi ESC 2018 – Die Entscheidungsshow yarışması'nda seçmiştir.

"Moitié, moitié", Carol Rich tarafından seslendirilen 1987 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden şarkı. Şarkı Fransızca dilinde seslendirilmiştir. Şarkı Jean-Jacques Egli tarafından yazılmıştır.

İsviçre, 2019 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılmıştır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından İsrail'in başkenti Tel Aviv'de yapılan 2019 yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemiyle "She Got Me" adlı şarkısıyla Luca Hänni'yi seçmiştir.

İsviçre, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda İsviçre'yi temsil edecek katılımcı Görevlendirme yöntemi doğrultusunda belirlenecektir.

İsviçre, 2021 Eurovision Şarkı Yarışması finaline katıldı. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu, Hollanda'nın Rotterdam şehrinde gerçekleşen yarışmada İsviçre'yi Gjon's Tears'in Tout l’univers başlıklı şarkıyla temsil edeceğini açıklamıştı. Gjon's Tears'in 2020 yılında "Répondez-moi" şarkısı ile yarışması'na katılacağı planlanmıştı.

İsviçre, 2022 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından İtalya'nın Torino şehrinde yapılan 2022 yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemi ile belli olmuştur.

İsviçre, 2023 Eurovision Şarkı Yarışması 'na Remo Forrer'in seslendirdiği "Watergun" adlı şarkısıyla katılmıştır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından Birleşik Krallık'ta yapılacak 2023 yarışması'nda İsviçre'yi temsil eden katılımcı Görevlendirme yöntemi ile belli olmuştur.

İsviçre, Ev sahibi olduğu Basel kentinde yapılacak 2025 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. İsviçreli yayıncı İsviçre Yayın Kurumu tarafından yapılacak Görevlendirme yöntemi ile temsilcisini seçecek.