İçeriğe atla

Nazım Maviş

Nazım Maviş
Türkiye Büyük Millet Meclisi
26., 27. ve 28. Dönem Milletvekili
Görevde
Makama geliş
17 Kasım 2015
Seçim bölgesiKasım 2015 - Sinop
2018 - Sinop
2023 - Sinop
Kişisel bilgiler
Doğum 1971 (52-53 yaşında)
Boyabat, Sinop, Türkiye
Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi
Bitirdiği okul Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Nazım Maviş (d. 1971; Boyabat, Sinop), Türk siyasetçi.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur Yüksek lisansını, "Türk Siyasal Yaşamında Millî Görüşün Doğuşu: MNP" konulu teziyle Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. Doktorasını, "1990 Sonrası İslamcılığın Değişen Siyasal Dili" konulu teziyle Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi Ana Bilim Dalında tamamlamıştır. 1999 yılında eğitim sektöründe ticari faaliyetlerine başlamıştır. Dershane, eğitim yayıncılığı ve özel okul kuruculuğu ve yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Millî Gençlik Vakfı Ankara Şube Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı, Birlik Vakfı Ankara Şube Başkan Yardımcılığı ve MÜSİAD Ankara Şubesi Eğitim ve Danışmanlık Sektör Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Özel Öğretim Derneği (ÖZDER) üyesidir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin farklı kademelerinde üye ve yönetici olarak görev yapmıştır. "Millî Görüşün Doğuşu: MNP", İslamcılığın Değişen Dili 1990'lı Yıllar ve Siyaset ve İslamcılığın Serüveni adlı yayımlanmış üç kitabı bulunmaktadır. Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi'nde madde yazarlığı yapmıştır. Çeşitli gazete ve dergilerde makaleleri yayımlanmıştır. TBMM 26., 27. ve 28. dönemde Sinop Milletvekili seçilmiştir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 4 Haziran 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span>

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İstanbul Üniversitesi'ne bağlı, 1979'da Siyasal Bilimler Fakültesi adı altında eğitim vermeye başlayan bir fakülte.

Mehmet Zafer Üskül, Türk siyasetçidir. Anayasa hukuku profesörü olan Üskül, 1982 Anayasası yerine sivil bir anayasa hazırlanmasına yönelik çalışmalarıyla adını duyurmuş, 2007 Genel Seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Mersin milletvekili seçilmiş ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı seçilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Naci Bostancı</span> Türk politikacı

Mehmet Naci Bostancı. Türk siyaset bilimci, sosyolog, iletişim bilimci, halkla ilişkiler uzmanı ve siyasetçi.

Elif Çepni ,Türk akademisyen.

Ahmet Çiğdem Türk akademisyen

<span class="mw-page-title-main">Gökhan Günaydın</span> CHP TBMM Grup Başkanvekili ve 28. dönem İstanbul Milletvekili

Gökhan Günaydın,, Türk siyasetçi, ziraat mühendisi, akademisyen ve avukat.

Osman Kaptan CHP Antalya Milletvekili.

Celal Dinçer,, Türk bürokrat ve politikacı.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi</span> Ankara Üniversitesine bağlı fakülte

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'nde eğitim ve öğretim veren, Ankara Üniversitesine bağlı bir fakültedir. Osmanlı Devleti döneminde sivil yönetici sınıfını yetiştirme amacıyla açılmış ve Türkiye'de siyaset bilimi ve iktisadın birçok alanında yükseköğrenim sağlayan ilk kurumdur.

Mustafa Kemal Yılmaz,, Türk siyasetçidir.

Hasan Fehmi Kinay,, Türk siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü</span>

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından olan 1859 tarihinde eğitim hayatına başlayan Mekteb-i Mülkiye'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında eğitilmiş mezunlar veren bölümüdür. Bölümün eski adı İdari Şube'dir, Mülkiye'nin kuruluşundan itibaren varlığına devam eden üç bölümün ilk kurulanıdır; bu yüzden Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin ilk çocuğu olarak da anılır. İnek Bayramı etkinliklerinde bölüm öğrencileri (Kamucular) Tellaklar ya da Abazalar lakaplarıyla anılmaktadır. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde 12 profesör, 12 doçent, 4 yardımcı doçent, 1 öğretim görevlisi ve doktor unvanını almış 8 araştırma görevlisi ile doktorasını yapmakta olan 15 araştırma görevlisi bulunmaktadır.

Eyyüp Sanay, Türk siyasetçidir.

Ersin Özarslan,, Türk akademisyen yazar.

<span class="mw-page-title-main">Mevlüt Karakaya</span> Türk politikacı

Mevlüt Karakaya, Türk siyasetçi.

Ali Şakir Ergin Türk vaiz, müftü ve siyasetçi.

Bülent Karacan, 1975 Yılında Nevşehir’in Kozaklı ilçesi doğumlu olup ilk orta ve lise tahsilini Kozaklı ilçesinde tamamlayıp 1993 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazanmış ve 1997 yılında mezun olmuştur. 1998 yılında Kaymakamlık sınavını kazanarak Samsun Kaymakam adayı olarak göreve başlamış, Samsun-Kavak, Aksaray-Güzelyurt ve Bursa-Harmancık ilçelerinde kaymakam vekilliği, Samsun-Vezirköprü ilçesinde kaymakam refikliği görevlerinde bulunmuştur. İçişleri Bakanlığı’nın Kaymakam Adayları Kursu programı dâhilinde 9 ay süreyle İngiltere Nottingham Üniversitesinde dil eğitimi almış̧ ve Milli Güvenlik Akademisinde “Kamu Diplomasisi Kursu”na katılmıştır.

İbrahim Halil Oral, Türk siyasetçi ve eğitimci.

Yılmaz Doruk,, Türk bürokrat, Amasya Valisi.

Hacı Hasan Sönmez Türk bürokrat ve siyasetçi.