İçeriğe atla

Nauru millî futbol takımı

Nauru Nauru
FederasyonNauru Amatör Futbol Federasyonu
Konfederasyon-
Teknik direktörAnton Jimwereiy
Ev sahibi stadyumMeneng Stadyumu
İlk maç
Gayriresmî
Nauru Nauru 2 - 1 Solomon Adaları XI Solomon Adaları
Denigomodu, Nauru; 2 Ekim 1994
En farklı galibiyet
Gayriresmî
Nauru Nauru 2 - 1 Solomon Adaları XI Solomon Adaları
Denigomodu, Nauru; 2 Ekim 1994
En farklı mağlubiyet
-

Nauru millî futbol takımı, uluslararası futbol müsabakalarında Nauru'yu temsil eden takım. Vatikan, Monako, Tuvalu, Mikronezya, Kiribati, Marshall Adaları ve Palau ile birlikte tüm ülkeler tarafından tanındığı halde FIFA üyesi olmayan sekiz takımdan biridir. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyesi de olmayan ülke ne OFC Erkekler Uluslar Kupası'na ne de FIFA Dünya Kupası elemelerine katılabilir.

2 Ekim 1994'te ilk millî maçını, adada yaşayan Solomon Adaları vatandaşı işçilerin kuruduğu takımla yapan Nauru millî futbol takımı,[1] henüz bu maçın dışındaki bir millî maça çıkmamıştır.

Kaynakça

  1. ^ reference 6 Haziran 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. The Roon Ba

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">FIFA</span> Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği

FIFA ya da açılımıyla Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, futbol ve futsalın dünya çapındaki en üst düzey yönetim organıdır. 21 Mayıs 1904 yılında Paris'te kurulan organizasyonun merkezi İsviçre'nin Zürih kentindedir ve başkanlığını İsviçreli Gianni Infantino yürütmektedir. 211 ulusal futbol federasyonunun üyesi olduğu FIFA, çeşitli futbol turnuvalarını düzenlemesinin yanı sıra dünya futbolunu yöneten, kuralları uygulayan, değiştiren kuruluştur. Düzenlemekte olduğu en önemli turnuva ise 1930'dan bu yana gerçekleştirilen FIFA Dünya Kupası'dır. Bu kupa 2022'deki turnuva da dahil olmak üzere şimdiye dek yirmi iki kez düzenlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası</span> Fransada düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası.

2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası 2003 yılının Haziran ayında Fransa'da düzenlendi. Fransa, 2001 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda olduğu gibi bu turnuvada da şampiyon oldu ve kupayı kazandı.

FIFA, üyesi olan ve olmayan her bir ülkeye üç harfli birer kod verir. Bunlar FIFA ve onun kıtasal konfederasyonları tarafından ülkelerin ve bağımsız bölgelerin adlarının kısaltması olarak resmî müsabakalarda kullanılan resmî kodlardır.

<span class="mw-page-title-main">Avusturya Futbol Federasyonu</span> Avusturyanın futbol federasyonu

Avusturya Futbol Federasyonu, Avusturya'daki futbol faaliyetlerini yürütmek, futbolun gelişmesini ve yurt sathına yayılmasını sağlamak, bu konularda her türlü düzenlemeyi yapmak, kararlar almak ve uygulamakla yetkili kurumdur. Ülkedeki bütün futbol ligleri ile Avusturya millî futbol takımı ve Avusturya kadın millî futbol takımından sorumludur. Merkezi Viyana'dadır.

FIFA Dünya Kupası elemeleri FIFA Dünya Kupası finallerine katılacak millî futbol takımlarını belirlemek için oynanan karşılaşmalar bütünüdür. FIFA Dünya Kupası küresel bir organizasyon olduğundan, elemeler yaklaşık 200 katılımcıdan 32 takımın seçilmesini sağlayacak kadar büyük çaptadır.

<span class="mw-page-title-main">Monako millî futbol takımı</span>

Monako futbol takımı,, Monako Prensliği'nin Fédération Monégasque de Football tarafından yönetilen millî futbol takımıdır. Vatikan, Tuvalu, Kiribati, Mikronezya, Nauru, Marshall Adaları ve Palau ile birlikte tüm ülkeler tarafından tanındığı halde FIFA üyesi olmayan sekiz takımdan biridir. FIFA veya UEFA üyesi olmadığı için Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonaları için eleme maçlarına katılmaz. Monako kulüpleri, Ligue 1'de birkaç kez lig şampiyonluğunu kazanan AS Monaco da dahil olmak üzere Fransız liglerinde oynamaktadır.

2014 FIFA Dünya Kupası OFC elemeleri Brezilya'da düzenlenecek turnuvaya katılabilecek takımı belirlemek için Okyanusya bölgesinde oynanan karşılaşmalar bütünü.

Bu liste dünyadaki erkek millî futsal takımlarını göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Grönland millî futbol takımı</span>

Grönland millî futbol takımı, Grönland'ı temsil eden ve Grönland Futbol Federasyonu tarafından yönetilen bir ulusal futbol takımı. Grönland'ın Danimarka Krallığı içindeki durumu Faroe Adaları ile aynı olmasına rağmen Grönland millî futbol takımı FIFA'ya ya da herhangi bir kıta konfederasyonuna üye değildir ve dolayısıyla uluslararası turnuvalarda oynayamaz. Maçlarının çoğunu Faroe Adaları ve İzlanda ile yapmışlardır. Ayrıca takım kendisi gibi FIFA üyesi olmayan Tibet millî futbol takımı ile de karşılaşmıştır.

2008 OFC Uluslar Kupası, sekizinci OFC Erkekler Uluslar Kupası ve yeni formatla düzenlenen ilk OFC turnuvasıdır. 2007 ve 2008 boyunca FIFA maç günlerinde deplasmanlı olarak oynanmıştır. 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinin ikinci turu olarak oynanan turnuva öncekilerden birkaç farklılık içermektedir. 2004 OFC Uluslar Kupası şampiyonu Avustralya, Okyanusya Futbol Konfederasyonu'ndan ayrılarak Asya Futbol Konfederasyonu'na katılmasının ardından bu turnuvada mücadele etmedi. 1996'dan beri ilk kez turnuva belirli bir şehirde düzenlenmedi ve 2004'teki on takımın yerine 2008'de turnuvaya sadece dört takım katıldı.

1994 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 147 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri ile son şampiyon Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.

2012 OFC Uluslar Kupası, Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) tarafından düzenlenen tarihteki dokuzuncu OFC Erkekler Uluslar Kupası.

<span class="mw-page-title-main">Tuvalu millî futbol takımı</span>

Tuvalu millî futbol takımı, Tuvalu'yu uluslararası alanda temsil eden futbol takımıdır. Vatikan, Monako, Kiribati, Mikronezya, Nauru, Marshall Adaları ve Palau ile birlikte tüm ülkeler tarafından tanındığı halde FIFA üyesi olmayan sekiz takımdan biridir. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyesi olan ülke, OFC Erkekler Uluslar Kupası'na katılabilir.

Palau millî futbol takımı, uluslararası futbol müsabakalarında Palau'yu temsil eden takım. 2002 yılında katıldığı Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyeliğinden 2013 yılında süre aşımından dolayı çıkarılan Palau, yakın zamanda Doğu Asya Futbol Federasyonu'na katılacaktır.

Wallis ve Futuna millî futbol takımı, uluslararası futbol müsabakalarında Wallis ve Futuna Adaları'nı temsil eden takım. Fransa Denizaşırı Bölgeler Topluluğu üyesi olarak ne Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyesi ne de FIFA üyesi olan ülke, OFC Erkekler Uluslar Kupası'na ve FIFA Dünya Kupası elemelerine katılamamaktadır.

Niue millî futbol takımı, uluslararası futbol müsabakalarında Niue'yi temsil eden takım. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyesi olan ülke, OFC Erkekler Uluslar Kupası'na katılabilir. Ancak FIFA'ya üye olmadığından FIFA Dünya Kupası elemelerine katılamaz.

Kiribati millî futbol takımı, uluslararası futbol müsabakalarında Kiribati'yi temsil eden takım. Vatikan, Monako, Tuvalu, Mikronezya, Nauru, Marshall Adaları ve Palau ile birlikte tüm ülkeler tarafından tanındığı halde FIFA üyesi olmayan sekiz takımdan biridir. Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) üyesi olan ülke, OFC Erkekler Uluslar Kupası'na katılabilir. Ancak FIFA'ya üye olmadığından FIFA Dünya Kupası elemelerine katılamaz. 10 Aralık 2005'te NF-Board'ın üyesi olmuştur.

OFC Kadınlar Uluslar Kupası, Okyanusya Futbol Konfederasyonu tarafından düzenlenen ve yalnızca OFC üyesi ülkelerin katılabildiği kadınlar futbolu turnuvası. İlk olarak 1983 yılında OFC Kadınlar Şampiyonası adıyla düzenlenen turnuva, 1991 yılına kadar üç yılda bir gerçekleştirildi. Daha sonraları ise düzensiz olarak üç ile dört yıllık aralar verilerek organize edildi. Toplamda 10 kez gerçekleştirilen organizasyonda 5 kez şampiyon olan Yeni Zelanda, organizasyon tarihindeki en başarılı takım konumundadır.

2002 OFC Uluslar Kupası, 5-14 Temmuz 2002 tarihleri arasında düzenlenen altıncı OFC Erkekler Uluslar Kupası turnuvası. Yeni Zelanda'nın ev sahipliğinde, direkt olarak katılan 6 takıma, eleme turnuvasından gelen 2 takımın eklenmesiyle birlikte toplamda 8 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. Dörder takımdan oluşan iki grupta her takım diğeriyle birer kez maç yaptı. Grupları ikinci sırada tamamlayan takımlar yarı finalde tek maçlı eliminasyon sistemine göre mücadele etti. Finaldeki rakibi Avustralya'yı 1-0'lık skorla yenen Yeni Zelanda, turnuva tarihindeki üçüncü şampiyonluğuna ulaştı. Üçüncülük maçında ise Tahiti, Vanuatu'yu 1-0 yenmişti.

2022 FIFA Dünya Kupası'na, turnuvaya direkt olarak katılan ev sahibi Katar dışındaki 31 takımın belirlenmesi için gerçekleştirilen elemelerdir. 211 FIFA üyesi ülkelerin 206'sı elemelerde yer alacaktır.