İçeriğe atla

Nature Communications

Nature Communications
DisiplinDoğa bilimleri
Dilİngilizce
EditörlerNathalie Le Bot ve Enda Bergin
Yayım detayları
Tarihi2010-günümüz
Yayımcı
Nature Portfolio (Amerika Birleşik Devletleri)
Evet
LisansCreative Commons lisansları
Standart kısaltmalar
ISO 4Nat. Commun.
Dizinleme
CODENNCAOBW
ISSN2041-1723
OCLC no.614340895
Bağlantılar

Nature Communications, Nature Portfolio tarafından yayımlanan ve doğa bilimleriyle ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 2010'da yayın hayatına başlamıştır.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Announcing Nature Communications — a multidisciplinary, online-only journal with an open-access option" (İngilizce). Nature Research. 23 Eylül 2009. 19 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Turing Ödülü</span> bilgisayar bilimi ödülü

ACM A.M. Turing Ödülü, modern bilgisayar biliminin kurucularından sayılan Alan Turing anısına, 1966'dan beri her yıl Association for Computing Machinery (ACM) tarafından bilişim dünyasına katkıda bulunanlara verilen bir ödüldür. Ödüle değer görülen katkılarda "kalıcı olma ve bilgisayar bilimi dünyasına önemli bir etki yapma" koşulu aranmaktadır. Bilişim konulu en önemli ödül olduğu düşünülen Turing Ödülü bilgisayar dünyasının Nobel Ödülü olarak da anılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Hayvan</span> çok hücreli ökaryotik organizmalar alemi

Hayvan, canlılar dünyasının ökaryotlar (Eukaryota) üst âlemindeki hayvanlar (Animalia) âleminde sınıflanan canlıların ortak adıdır. Arapça "canlı varlık" anlamındaki ḥayevān sözcüğünden Türkçeye geçmiş olan "hayvan" sözcüğü, günlük kullanımda esasen insan dışı, nefes alan ve hareket eden canlıları ifade etmek için kullanılsa da, biyolojik bağlamda insanı da içerir. Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi sözcükler kullanılmaktadır. Hayvan sözcüğünün eş anlamlısı döngül sözcüğüdür. Hayvanlar âleminin bilimsel ve Latince adı olan "Animalia" terimi ise yine Latince olan ve "yaşayan" ya da "ruh" anlamına gelen animadan türetilmiş animal sözcüğünün çoğuludur. Hayvanlar âlemini tanımlayan bir başka Yunanca bilimsel terim de metazoa'dır (μετάζωα).

<i>Nature</i> (dergi) 4 Kasım 1869da yayın hayatına başlayan bilim dergisi

Nature, İngiltere'nin Londra şehrinde kurulan ve merkezi bulunan, haftalık bir bilimsel araştırma dergisidir. Çok disiplinli bir yayın olarak Nature, öncelikle olarak bilim ve teknoloji alanlarında, çeşitli akademik disiplinlerden hakemli araştırmaları içerir. Springer Nature, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa ve Asya'da çekirdek editöryel ofislere sahiptir. Nature, 2022 Dergi Atıf Raporları'nın Bilim Baskısı tarafından dünyanın en çok atıf yapılan bilimsel dergilerinden biri olarak belirtilmiştir bununla birlikte dünyanın en çok okunan ve en prestijli akademik dergilerinden biri olarak kabul edilmektedir. 2012 itibarıyla, aylık yaklaşık üç milyon benzersiz okuyucuya online erişimi olduğunu düşünülmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Plastit</span> fotosentez yapan ökaryotların zarlı organeli

Plastitler, deniz yosunu, bitki ve kimi protist hücrelerinde bulunan, çeşitli görevleri olan çift zarlı temel organeldir. 1,5 milyar yıl önce endosimbiyoz ile ökaryot hücrelerine aktarılmış siyanobakteriler olarak değerlendirilir. Genç hücrelerde renksiz olan plastitler (lökoplast), hücre ile birlikte gelişerek, hücrenin görevine uygun biçim ve renk kazanır. Bulundurdukları pigment ve görevlerine göre birbirine dönüşebilen üç çeşit plastit vardır:

<span class="mw-page-title-main">Korunma durumu</span> kullanılan yetkiye bakılmaksızın, bir türün neslinin tükenme ihtimalinin göstergesi

Korunma durumu, biyolojide bir canlı türünün günümüzde ya da gelecekte varlığını sürdürmeye devam etme olasılığının bir göstergesidir. Bu gösterge, türe ait kalan birey sayısı kadar, zaman içindeki nüfus artış ya da azalışları, başarılı üreme oranları, bilinen tehditler gibi çeşitli etmenler göz önünde bulundurularak belirlenir.

The WB Television veya The WB, 11 Ocak 1995'te yayına başladı. The WB'nin dizileri arasında, 7th Heaven, One Tree Hill, Gilmore Girls, Smallville Gibi Dizileri Bulnunmakta. Ayrıca The WB'nin Tek Bir Showu Var; Beauty and the Geek. 17 Eylül 2006'da UPN ile Birleşerek, The CW adını aldı.

Kenya millî futbol takımı, Kenya'yı uluslararası düzeyde futbol alanında temsil eden ve Kenya Futbol Federasyonu tarafından kontrol edilen millî futbol takımı.

<span class="mw-page-title-main">Discovery, Inc.</span> Amerikan küresel medya ve eğlence şirketi

Discovery, Inc. (DI) bir Amerikan küresel medya ve eğlence şirketidir. Şirket John Hendricks tarafından 17 Haziran 1985 tarihinde Discovery Channel adıyla tek bir kanal olarak yayın hayatına başladı. Bugün ise DI'in dünya üzerinde 170 ülkede, 33 dilde, 1.5 milyar seyircisi ile 100'ün üzerinde kanalı ve 29 eğlence markası bulunmaktadır. Discovery Communications Silver Spring, Maryland'de kuruldu. Şirket sloganı: "The number-one nonfiction media company.(çeviri: Bir numaralı kurgu-dışı medya şirketi.)"

Ortak ata, evrimsel süreçte, birden fazla canlı türünün ortak genetik öncülü olan canlı. Modern biyolojide, Dünya üzerinde yaşayan ya da soyu tükenmiş birçok canlının, diğer alt canlı türlerinin ortak atası olduğu kabul edilir. Ayrıca tüm canlıların "evrensel bir ortak ata"dan ya da "ortak gen havuzu"ndan geldiği kabul edilir. Evrensel ortak ata kavramı, ilk kez 1859'da Charles Darwin'in Türlerin Kökeni kitabında ortaya atılmıştır.

Encyclopedia of Life ya da kısaca EOL olarak bilinen çeşitli kullanıcılar tarafından oluşturulan, dünyadaki 1,9 milyon biyolojik tür hakkında bilgiler sunan bir ansiklopedi. Proje, ileride bilinen her tür hakkında madde, video, ses dosyaları, resimler barındırmayı hedeflemektedir.

<span class="mw-page-title-main">Canadian Broadcasting Corporation</span> Kanadada bir televizyon yayıncısı

Canadian Broadcasting Corporation, resmî adıyla CBC/Radio-Canada, Kanada'nın devlet radyo ve televizyon yayıncısı. İngilizce servisinin adı CBC, Fransızca servisinin adı ise Ici Radio-Canada şeklindedir. Daha eski yerel kanallar bulunsa da CBC, Kanada'daki en eski yayın ağıdır. 2 Kasım 1936'da kurulmuştur. Radyoları arasında CBC Radio One, CBC Radio 2, Ici Radio-Canada Première, Espace musique ve uluslararası olan Radio Canada International bulunmaktadır. Televizyon kanalları arasında CBC Television, Ici Radio-Canada Télé, CBC News Network, Ici RDI, Ici Explora, Ici ARTV ve Documentary vardır.

Scientific Reports, Nature Publishing Group tarafından yayınlanan, çevrimiçi bir açık erişim mega bilimsel dergisidir. Doğa bilimlerinin her alanını kapsar.

<span class="mw-page-title-main">Anne Bancroft</span> Amerikalı sinema oyuncusu (1931 – 2005)

Anna Maria Louisa Italiano, profesyonel olarak Anne Bancroft ismini kullanan Amerikalı oyuncudur. Metot oyunculuğu okulu ile ilişkili olan Bancroft, Lee Strasberg'den eğitim aldı. Oyunculuk cesareti ve çok yönlülüğünden ötürü saygın bir konuma sahip oldu ve sinema, tiyatro ve televizyonda yaptığı çalışmalardan dolayı takdir edildi. Bir Akademi Ödülü, üç BAFTA Ödülü, iki Altın Küre Ödülü, iki Tony Ödülü, iki Emmy Ödülü ve diğer birçok ödül ve adaylık kazandı.

<span class="mw-page-title-main">TouchWiz</span> Samsungun, yerini Samsung Experiencea bırakmış arayüzü

TouchWiz, Samsung Electronics tarafından ortaklarla birlikte oluşturulan, tasarlanan ve geliştirilen, tam dokunmatik kullanıcı arayüzüne sahip bir kullanıcı arayüzüdür. TouchWiz yalnızca Samsung cihazlarında kullanılabilir. Bazen yanlış olarak bir işletim sistemi olarak tanımlanır. TouchWiz, Samsung tarafından üretilen Samsung Galaxy markalı akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar için kullanılır ve harici taraflarca lisanslanamaz. TouchWiz'in Android versiyonu ayrıca Samsung yapımı uygulama mağazası Samsung Galaxy Store ile birlikte geliyor. İlk Android sürümleri olan Android 1.0 ve Android 1.1, Android Cupcake, Android Donut ve Android Eclair sürümleri TouchWiz ile donatılmadı. 2017 yılın'da Android Nougat 7.1.1'in piyasaya sürülmesiyle Samsung Experience ile değiştirildi.

<span class="mw-page-title-main">Ecdysozoa</span>

Ecdysozoa, bir protostom hayvan grubu olup Arthropoda'nın da içinde bulunduğu, Nematoda ile birkaç küçük şubeyi içerir. İlk olarak Aguinaldo ve ark. 1997'de, esas olarak 18S ribozomal RNA genleri kullanılarak inşa edilen filogenetik ağaçlara dayanıyordu. Dunn ve ark. tarafından 2008'de yapılan büyük bir çalışma, Ecdysozoa'yı bir klad, yani ortak bir atadan ve onun tüm soyundan gelen bir grup olarak güçlü bir şekilde destekledi.

<span class="mw-page-title-main">Orionides</span> dinozor kladı

Orionides, Orta Jura'dan günümüze kadar gelmiş tetanuran teropod dinozorlarının bir kladıdır. Grup, kuşlar dahil olmak üzere çoğu teropod dinozoru içerir.

<span class="mw-page-title-main">Avetheropoda</span> Coelurosaurları ve carnosaurları içeren dinozor kladı

Avetheropoda veya "kuş teropodlar", Carnosauria ve Coelurosauria kladlarını içeren bir teropod dinozor kladıdır.

<span class="mw-page-title-main">Holomycota</span>

Holomycota veya Nucletmycea, Holozoa'nın kardeş grubu olan temel bir Opisthokont klanıdır. Cristidiscoidea ve mantar (fungi) aleminden oluşur. Holomycota'nın en eski soyu olarak nükleeriidlerin, tek hücreli serbest yaşayan fagotrofik amiplerin konumu, hayvanların ve mantarların bağımsız olarak ortak bir tek hücreli atadan karmaşık çok hücreliliği edindiğini ve ozmotrofik yaşam tarzının daha sonra ortaya çıktığını göstermektedir. bu ökaryotik soyun ayrışmasında. Opisthosporidians, aphelidleri, Microsporidia ve Cryptomycota, üç endoparazit grubunu içeren yakın zamanda önerilen bir taksonomik gruptur.

<i>Olfactores</i>

Olfactores, Vetulicolia, Tunicata (Urochordata) ve Vertebrata'yı içeren kordalılar içinde bir daldır. Olfactores, Chordata şubesinin ezici çoğunluğunu temsil eder, çünkü Cephalochordatlar, dalda yer almayan tek kordalılardır.

ChemComm ya da Chemical Communications, Kraliyet Kimya Topluluğu tarafından yıllık olarak yayımlanan ve kimyayla ilgili içerik barındıran akademik bir dergidir. 1969'da, Journal of the Chemical Society D: Chemical Communications adıyla yayın hayatına başlamış olup 1972-1995 yılları arasında Journal of the Chemical Society, Chemical Communications adıyla yayımlanmıştır.