Atletizm; koşu, yürüyüş, atma ve atlama branşlarını içeren; bir pist veya sahada yapılan dünyanın en eski sporlarından biridir. Bu tür fiziksel aktiviteler, çağlar boyunca tüm dünyada yaygın ilgi görmüştür.
Barselona, İspanya'nın kuzeydoğu kıyısında bulunan bir kent. Katalonya özerk bölgesinin başkenti ve en büyük kenti, ayrıca İspanya'nın nüfus bakımından ikinci en büyük kentidir. Şehir merkezi sınırları içindeki nüfusu 1,6 milyon, komşu ilçelerle birlikte Barselona ilinin nüfusu 4,8 milyondur. Avrupa Birliği sınırları içindeki beşinci en büyük metropoliten alandır. Kent, İspanya-Fransa sınırının yaklaşık 150 km güneyinde yer alır. İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki en önemli limanı ve ticaret merkezidir. Kendine özgü kültürü ve güzelliğiyle ün yapan Barselona'nın, Gaudi'nin başını çektiği modernizm akımıyla planlanmış, 1900'lerden kalma ızgara planlı modern bölümü ilgi çekmektedir. Yaygın dil Katalanca'dır.
Naim Süleymanoğlu, Türk haltercidir. Birçok otoriteye göre tüm zamanların en iyi haltercisi olarak kabul edilir. Yapıca ufak tefek ancak çok güçlü olması nedeniyle Cep Herkül'ü olarak anılan Naim Süleymanoğlu, Türk Süpermen adıyla da anılır.
Dekatlon, atletizmde 10 pist ve saha yarışından oluşan etkinlik. Bu yarışma peş peşe iki gün içerisinde gerçekleşir ve atletlerin tüm branşlardaki performansı değerlendirilir. Performanslar IAAF'ın hazırladığı tüm branşların derecelerinin karşılığı olan bir puan cetveline göre yapılır. Atletin hangi branşta, kaçıncı olduğunun önemi yoktur. Önemli olan, 10 yarışma bittiğindeki toplam puandır. Dekatlon, 1912'de ortaya çıkıp aynı tarihte Olimpiyat Oyunları programına dâhil edildi. Oyunların sırası 1914'ten beri aynıdır. Erkekler dekatlona katılım gösterirken kadınlar heptatlon yarışmalarına katılırlar.
Çekiç atma, atletizmdeki atma branşlarından biridir. Diğer atmalı sporlar gibi amaç kurallar içinde çekiç olarak anılan malzemeyi olabildiği kadar uzağa atmaktır.
Natalya İgorevna Morozova Rus voleybolcudur. Voleybola Uraloçka’da başladı. 1989 yılında ilk kez ulusal takımın formasını giydi. 1991 Avrupa Şampiyonası’nda SSCB formasıyla şampiyonluğa ulaştı. 1993 Avrupa Şampiyonası, 1997 World Grand Prix, 1997 Avrupa Şampiyonası, 1997 World Grand Champions Cup, 1999 World Grand Prix, 1999 Avrupa Şampiyonası, 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2002 World Grand Prix’de Rusya formasıyla şampiyonluk yaşadı. 1994 Dünya Şampiyonası’nda « en iyi manşet » ödülünün sahibi oldu. 1997 World Grand Champions Cup'ta ise « en iyi servis » ödülünü aldı. Natalya Sovyetler Birliği, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Rusya gibi üç farklı millî formayı giymesinin yanında orta oyunculuktan liberoluğa kadar farklı pozisyonlarda da oynadı. Halen Rusya Süper Ligi takımlarından Fakel Novıy Urengoy’de voleybol yaşamını sürdürüyor.
İrina Anatolevna İlçenko-Smirnova Rus voleybolcu. Irina Smirnova ulusal takım formasını ilk kez 1987 yılında giydi. Sovyetler Birliği, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Rusya ulusal takımlarında toplam 446 kez yer aldı. 1996 Atlanta Olimpiyat Oyunları’ndan sonra ulusal takımı bıraktı. Uraloçka Sverdlovsk takımıyla 1987, 1989 ve 1990 yıllarında Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğu; 1986 yılında Avrupa Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1988 Seul Olimpiyat Oyunları’nda, 1989 Avrupa Şampiyonası’nda, 1990 Dünya Şampiyonası’nda, 1991 Avrupa Şampiyonası’nda Sovyetler Birliği formasıyla; 1993 Avrupa Şampiyonası’nda Rusya formasıyla şampiyonluğa ulaştı. Eşi Aleksandr ile evlendikten sonra Irina Ilçenko olarak tanınmaya başlandı. Kseniya adında bir kızı olan Irina, İtalya, Hırvatistan ve Türkiye liglerinde oynadı.
Bu liste 1896 ile 2008 yılları arasındaki Olimpiyat Oyunları'nda, atletizm dallarında madalya kazanan tüm erkek sporcuları içerir.
Olga Nazarova eski atlet. Ana branşı 400 metre olan sporcu Sovyetler Birliği adına yarışmıştı.
Yuri Heorhiyoviç Sedıh, Ukrayna asıllı Sovyet eski çekiç atıcı.
Svetla Sınırtaş, Bulgar asıllı Türk eski atlet. Disk ve gülle atmada mücadele etmiştir.
Yordana Donkova, Bulgar eski atlet. 100 metre engelli koşan Donkova 1986 yılında dört kez dünya rekoru kırmıştı. Bulgar sporcunun 1988'de 12.21'le beşinci kez kırdığı dünya rekoru derecesi ise hâlen geçilememiştir.
İnessa Mikolayivna Kravets, evlilik öncesi soyadıyla Şulyak, Ukraynalı eski üç adım ve uzun atlamacı.
Anita Włodarczyk, Polonyalı çekiç atıcı. Kadınlar çekiç atma tarihinde 80 metrenin üzerine çıkan ilk isim olan sporcu, mevcut dünya ve Olimpiyat rekorunun da sahibidir. Włodarczyk tüm zamanların en iyi kadın çekiç atıcısı olarak anılmaktadır.
Ryan Crouser, Amerikalı gülle ve disk atıcı.
Galina İvanovna Zıbina, Sovyet Rus eski atlet. Gülle, disk ve cirit atmada mücadele etmişti.
Natalya Anatolyevna Butuzova, Sovyet/Özbek eski okçu.
Musab Ekici, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur.
1988 Yaz Olimpiyatları'ndaki atletizm etkinlikleri kapsamındaki erkekler çekiç atma müsabakaları 25 ve 26 Eylül'de, Seul'daki Olimpiyat Stadyumu'nda gerçekleştirildi. Müsabakalarda 16 ülkeden 30 atlet mücadele etti.
Lyudmila Andreyevna Kondratyeva, Sovyetler Birliği adına yarışan ve 1980 Olimpiyatlarında 100 m şampiyonu olan Rus eski atletizm sporcusu.