Georgi Dimitrov Mihaylov veya bilinen adıyla Georgi Mihayloviç Dimitrov, Bulgaristan'da sosyalist yönetimin kurucusu ve ilk başbakanı olan Bulgar siyasetçidir.
Bern, İsviçre'nin başkenti ve en büyük beşinci büyük şehri aynı zamanda İsviçre Konfederasyonunun ve Bern kantonunun resmi başkentidir. Bern şehrinin nüfusu 2020 yılı itibari ile 143.043'tür. Çevre yerleşim bölgeleri ile birlikte Bern nüfusu 419.000 kişiye ulaşır.
Hitler Gençliği, genç Alman erkeklere nasyonal sosyalist ilkeleri öğretmek ve onları bu ilkeler doğrultusunda yetiştirmek amacıyla Baldur von Schirach'ın 1922'de kurduğu bir örgüttür. Örgüt Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin alt kuruluşu olarak doğrudan Adolf Hitler'e bağlıydı. 1933'ten itibaren Almanya'da 8,7 milyon üyesiyle devlet tarafından tanınan tek gençlik derneği haline gelmiştir.
Sturmabteilung, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin, Weimar Cumhuriyeti zamanında nasyonal sosyalistlerin yükselişinde önemli rol oynamış yarı askerî örgütü. Mensupları kahverengi gömlekler giydiği için Kahverengi Gömlekliler adıyla da anılır oldu. Ernst Röhm en bilinen Sturmabteilung lideri olarak "Stabschef" ünvanına sahipti ve Ocak 1931'den, Temmuz 1934'e kadar SA operasyonlarını yöneten kişiydi.
Papa XI. Pius, asıl adı Ambrogio Damiano Achille Ratti, 6 Şubat 1922–10 Şubat 1939 tarihleri arasında papa idi.
Süddeutsche Zeitung, kısa adıyla SZ, ulusal ve günlük bir Alman gazetesidir. Gazete, kendisi ile aynı adı taşıyan Süddeutscher Verlag'a ait Süddeutsche Zeitung GmbH tarafından 1945'ten beri Münih'te yayınlanmaktadır.
Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği, Türkiye'de 1929-1932 ve 1936-1942 arasında etkinlikler gerçekleştirmiş bir sanatçı topluluğudur.
Kolektivizasyon, çiftçilerin paylarını birleştirerek büyük bir çiftlik oluşturması ve burada bir arada çalışarak meydana gelen kârdan pay alması üzerine kurulu tarım politikasına verilen tanımlama. Özel kolektif çiftliklerde veya bazı devlet çiftliklerinde toprak ile emeğin verimini artırmak amacıyla uygulanır.
Jitomir - Berdiçev Taarruz Operasyonu, Kızıl Ordu'nun II. Dünya Savaşı sırasında Ukrayna'nın batı yarısında yürüttüğü stratejik taarruz harekâtlarından biridir. Taarruz harekâtı, General Vatutin'in komutasındaki Voronej Cephesi kuvvetleri tarafından, 24 Aralık 1943 - 14 Ocak 1944 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Harekâtın amacı, Alman Güney Ordular Grubu'nun 4. Panzer Ordusu'nu yenilgiye uğratarak Bug Nehri'nin güneyine ilerlemek ve Kiev'i tekrar geri almayı amaçlayan Alman girişimine engel olmaktır. Kızıl Ordu birlikleri, 700 km.lik bir cephe hattından başlattıkları taarruzda, 80 – 200 km'lik ilerlemeler sağladılar. Sonuçta tüm Kiev ve Jitomir Oblastları ile Vinnitsya, Rivne bölgelerinin bir kısmını geri almış oldular ve 6 Alman tümenini imha ettiler. Ayrıca 1. Ukrayna Cephesi, Alman Güney Ordular Grubu ana kuvvetlerinin kuzey kesiminde, üstünlük sağlayan bir durum elde etmiş oldu. Cephenin sol kanat orduları Alman birliklerini, Dinyeper'in batı tarafındaki Kaniv bölgesinde derin bir kuşatmayla sardı. Harekâtın sonlarına doğru 11 Ocak'ta, Alman birliklerinin güçlü bir karşı saldırısı sonuç getirmedi. Kızıl Ordu birliklerinin yanı sıra 1. Çek Tugayı da harekâta katılmıştır.
Leonid Aleksandroviç Govorov, Kızıl Ordu'nun komutanlarından biri, Sovyetler Birliği Mareşali, Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi aday üyesi, Yüksek Sovyet üyesi ve Savunma Bakanı yardımcısı.
Hans Wilhelm Münch, II. Dünya Savaşı sırasında, Nazi işgali altındaki Polonya'da, 1943-1945 yılları arasında Auschwitz toplama kampında bir SS doktoru olarak çalışan hekimdir. Alman Nazi Partisi üyesiydi. Kitle cinayetlere yardımcı olmayı reddettiği için Münch'ün Auschwitz'deki lakabı "İyi Adam"dı. Mahkûmları hayatta tutabilmek için birçok ayrıntılı hileler geliştirdi. 1947'de Kraków'da, Auschwitz duruşmalarında pek çok mahkûm lehine tanıklık ettiği için savaş suçlarından beraat eden tek kişi oldu.
Tatiana Nikolaevna Baramzina, Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda bir Sovyet keskin nişancısıydı. Ölümünden sonra Altın Yıldız ödülüne layık görüldü ve 24 Mart 1945'te Sovyetler Birliği Kahramanı statüsü verildi.
Kalmukya Özerk Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti'ne bağlı özerk cumhuriyet. Başkenti Elistadır. İlk kez 20 Ekim 1935'te özerk cumhuriyet statüsü kazandıysa da, 1943 yılında statüsünü kaybetti. 29 Temmuz 1958'de tekrar özerk cumhuriyet olması kararlaştırıldı ve Sovyetler Birliği'nin dağılması sürecine kadar varlığını sürdürdü. 1992'de Kalmukya'ya dönüştü.
Walther Rathenau, Weimar Cumhuriyeti döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Yahudi politikacı.
Kommanda 99, Politik Departman üyelerinden oluşan Buchenwald toplama kampındaki bir infaz ekibinin iç adıydı. "99" adı bu ekibin dahili telefon numarasından gelmektedir. Bu ekip Genickschussanlage olarak bilinen "boyundan vurma tekniği" ile Sovyet mahkûmları Nazilerin Sovyet savaş esirlerine karşı işledikleri suçlar kapsamında sistematik olarak öldürdü.
Beden Eğitimi için Nasyonal Sosyalist Reich Birliği, kısaltılmış NSRL), Nazi Almanyası'nda spor ve beden eğitimi için şemsiye organizasyondu. NSRL, 1938 yılına kadar Alman Fiziksel Egzersizler Reich Alman Birliği olarak biliniyordu. Örgüt, o ülkenin Nazi Almanyası tarafından ilhak edilmesinden sonra Avusturya'ya genişletildi.
Alman Sosyalist Partisi, 1918 yılında Weimar Cumhuriyeti döneminde kurulan aşırı sağcı ve Alman milliyetçisi bir siyasi parti. Alman siyasetinde Völkisch Hareketine bağlı siyasi partilerden biriydi.
Stoßtrupp-Hitler veya Stosstrupp-Hitler, 1923 yılında Adolf Hitler için özel olarak kurulmuş küçük, kısa ömürlü bir koruma birimiydi. Önemli üyeler arasında Rudolf Hess, Julius Schreck, Joseph Berchtold, Emil Maurice, Erhard Heiden, Ulrich Graf ve Bruno Gesche bulunuyordu.
Konstantin Hierl, Nazi Almanyası'nın memuru ve bakanı. Nazi Partisi'nin bir Reichsleiter'ı olarak, Reich İşçi Servisi'nin başkanıydı ve Adolf Hitler'in iktidara gelmeden önce bir arkadaşıydı.
Prens-başrahip terimi Kutsal Roma İmparatorluğu'nda, prens manastırına başkanlık eden din adamına verilen ünvandı. Prens-başrahip, İmparatorluk Meclisi'nde prens-piskoposların yanı sıra bir koltuğa ve bireysel oy hakkına sahipti. Prens-başrahipler, İmparatorluk Meclisi'nde imparatorluk başrahipleri ve imparatorluk başrahibelerinden daha yüksek bir konuma sahipti. İmparatorluk başrahipleri ve başrahibeleri de doğrudan imparatora bağlı olma ayrıcalığına sahip olmalarına rağmen, Meclis'te sadece iki toplu oya sahiptiler. Bu durum, prens-başrahiplerin daha fazla siyasi güce sahip olduğunu gösteriyordu.