İçeriğe atla

Nasipse Adayız

Nasipse Adayız
Filmin afişi
YönetmenErcan Kesal
YapımcıKerem Çatay
Ercan Kesal
SenaristErcan Kesal
Oyuncular
MüzikSaki Çimen
Görüntü yönetmeniBarbu Balasoiu
Sanat yönetmeniOya Köseoğlu
KurguAli Aga
Yapım şirketiAy Yapım
Poyraz Film
Thalia Production
Living Pictures
DağıtıcıBir Film
CinsiSinema filmi
TürüKomedi
Dram
Politik
Yapım yılı2020
Çıkış tarih(ler)i30 Ekim 2020
Süre105 dakika
Ülke Türkiye
DilTürkçe

Nasipse Adayız, 2020 yapımı film. 27. Adana Altın Koza Film Festivali'nde[1] ve 53. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde En İyi Film ödülünü almıştır.[2] Yönetmen Ercan Kesal, bu filmdeki çalışması ile İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülü kazanmıştır.

Oyuncu kadrosu ve karakterler

Konuk karakterler

Kaynaklar

  1. ^ "27. Uluslararası Altın Koza Film Festivali ödülleri sahiplerini buldu". Cumhuriyet. 20 Eylül 2020. 13 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Aralık 2021. 
  2. ^ "2021 SİYAD Ödülleri'ni kazananlar açıklandı". NTV. 29 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Aralık 2021. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Nuri Bilge Ceylan</span> Türk yönetmen, senarist, film yapımcısı ve fotoğrafçı

Nuri Bilge Ceylan, Türk yönetmen, senarist ve fotoğrafçı.

<i>Uzak</i> (film, 2002) 2002 yapımı Türk dram filmi

Uzak, yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın 2002 yılında çektiği bol ödüllü filmi. 2003 yılında Cannes Film Festivali'nde Büyük Ödül'ü kazanmıştır. Film, 76. Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin yabancı dilde en iyi film dalında Oscar aday adayı olarak seçilmiştir.

<i>Umut</i> (film, 1970) Yılmaz Güneyin 1970 yapımı dram filmi

Umut, senaristliğini, yönetmenliğini, yapımcılığını ve başrol oyunculuğunu Yılmaz Güney'in yaptığı 1970 yapımı filmdir. Filmin oyuncu kadrosunda Yılmaz Güney'in yanı sıra Tuncel Kurtiz, Gülsen Alnıaçık, Osman Alyanak ve Enver Dönmez yer almaktadır. Film, geçimini atına bağlamış olan bir faytoncunun, atının bir araba çarpması sonucu ölmesinin ardından meçhul bir definenin peşinden koşmasını anlatmaktadır. Türk sinemasının ilk gerçekçi filmi olan Umut, ülkede o tarihe kadar çekilen en iyi film olarak kabul edilmiştir. Çekildiği dönemde Türkiye'de sansüre uğrayan film, 1971'de Cannes Film Festivali'nde, ardından restore edilmiş hâliyle 2015'te Venedik Film Festivali'nin "Klasikler" bölümünde gösterilmiştir. Film ayrıca, 1970'te düzenlenen 2. Adana Altın Koza Film Festivali'nde beş farklı dalda ödül kazanmış ve 2015'teki 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde "100 Yılın En İyi Türk Filmi" seçilmiştir.

<i>Anlat İstanbul</i>

Anlat İstanbul, İstanbul'da yaşayan insanların hikâyelerini alıyor, hikâyeleri masallara, insanları kahramanlara dönüştürerek anlatıyor. Bir klarnetçi, bir fahişe, delirmiş bir kadın ve dahası, farklı 5 öyküyle sunuluyor. Bu öykülerde, çok bilinen masallardan Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses, Külkedisi, Uyuyan Güzel ve Kırmızı Başlıklı Kız'ı esas alıyor.

<span class="mw-page-title-main">Reha Erdem</span> Türk yönetmen

Reha Erdem, Türk yönetmen ve senarist. Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nde eğitim gördü. Paris 8 Üniversitesi'nde Sinema ve Plastik Sanatlar Bölümünü bitirdi. Metis yayınlarından eşi Nilüfer Erdem Güngörmüş ile birlikte yazdığı uzun metrajlı film senaryosu Korkuyorum Anne, Metis Yayınları tarafından kitap olarak basıldı.

Orhan Oğuz, Türk sinemacı.

<span class="mw-page-title-main">Nazan Kesal</span> Türk tiyatrocu ve dizi oyuncusu, yönetmen

Nazan Kesal, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, tiyatro ve film yönetmeni.

<span class="mw-page-title-main">Altın Koza En İyi Film Ödülü</span>

Altın Koza En İyi Film Ödülü, 1969 yılından beri düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali'nin "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması" kapsamında en iyi film dalında verilen ödülüdür. Festivalin en prestijli ödülüdür. İlk kez 1969 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Altın Koza Film Festivali, Avrupa ve Asya'nın en köklü film festivallerinden biri, Türkiye'nin ise en eski film festivallerinden biridir. Bu ödülü ilk defa, 1969 yılındaki 1. Altın Koza Film Festivali kapsamında Metin Erksan'ın yönettiği Kuyu filmi kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ercan Kesal</span> Türk oyuncu, yönetmen ve hekim

Ercan Kesal, Türk oyuncu ve yazardır.

Altın Koza En İyi Yönetmen Ödülü, Türkiye'nin Adana şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında jüri tarafından seçilen yönetmene verilen ödüldür.

<i>Yozgat Blues</i> 2013 yapımı Türk filmi

Yozgat Blues, yönetmenliğini Mahmut Fazıl Coşkun'un yaptığı 2013 Türkiye - Almanya ortak yapımı komedi ve dram filmidir. Ayrıca yönetmen Coşkun, filmin senaryosunu Tarık Tufan ile birlikte yazmıştır.

Tolga Kenan Karaçelik, Türk yönetmen, senarist.

Altın Koza En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü, Türkiye'nin Adana şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında, jüri tarafından seçilen filmin görüntü yönetmenine verilen bir ödüldür.

Altın Koza En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü, Türkiye'nin Adana şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında jüri tarafından seçilen filmin sanat yönetmenine verilen bir ödüldür.

Altın Koza En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü, Türkiye'nin Adana şehrinde her yıl düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali kapsamında jüri tarafından seçilen yardımcı roldeki kadın oyuncuya verilen bir ödüldür.

Görülmüştür, yönetmenliğini Serhat Karaaslan'ın yaptığı, başrollerinde Berkay Ateş ve Saadet Işıl Aksoy'un yer aldığı 2019 çıkışlı filmdir. Film prömiyerini Temmuz ayında Karlovy Vary Film Festivali’nde yaptı.

Feza Çaldıran, Türk görüntü yönetmeni.

<span class="mw-page-title-main">57. Antalya Altın Portakal Film Festivali</span>

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali, 3 Ekim-10 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleşen film festivalidir. Bu yıl festivale, Türkiye'de ilk gösterim koşulu getirildi. Ulusal yarışmalarda dağıtılan toplam ödül 860.000 TL'dir.

<i>Bilmemek</i>

Bilmemek, yönetmenliğini ve senaristliğini Leyla Yılmaz'ın üstlendiği dram türündeki 2020 yapımı Türk filmi. Başlıca rollerde Emir Özden, Senan Kara ve Yurdaer Okur'un yer aldığı film; orta sınıf bir ailenin sutopu oynayan ve takımın bir parçası olan tek oğlu olan Umut'un hakkında çıkan eşcinsel dedikoduları ve sonrasını konu alır.

<span class="mw-page-title-main">39. Uluslararası İstanbul Film Festivali</span>

39. Uluslararası İstanbul Film Festivali, COVID-19 pandemisi nedeniyle format değiştirerek, geleneksel tarihi olan nisan ayında fiziksel olarak düzenlenemediği için sonraki haftalarda önce belli bölümleri çevrimiçi platform veaçık hava sahnesine taşınarak, ileriki aylarda ise hem sinemalarda hem de çevrimiçi platformda izleyici ile buluştu.