Nasıra, İsrail'in Aşağı Celile bölgesinde yer alan tarihî bir şehirdir. Nüfusu 2006 yılı sayımlarında 64.500 çıkmış Nasıra'nın, yüzölçümü 14,2 km2'dir. İncil'de Meryem ve kocası Marangoz Yusuf'un memleketi olarak geçer. İsa'nın çocukluğunun geçtiği yerdir ve Hristiyanlıktaki en önemli hac merkezlerinden birisidir.
Birleşik Arap Cumhuriyeti 1958'den 1971'e kadar Orta Doğu'da bulunan egemen bir devletti. Başlangıçta 1958'den 1961 Suriye Darbesi'nden sonra Suriye birlikten ayrılana kadar Mısır ve Suriye arasında siyasi bir birlikti. Mısır 1971 yılına kadar resmi olarak Birleşik Arap Cumhuriyeti olarak bilinmeye devam etmiştir.
Alevîler ya da Zeydî-Alevîler Hanedanlığı İran'ın bugünkü Taberistan (Mazenderan, Gilan ve Gülistan eyaletleri) bölgesinde 9. yüzyılda kurulan ve tarihte Elburz Dağları ile Hazar Denizi arasında yer alan Zeydî-Alevî olarak da bahsedilen, Caferîliğe bağlı olan Şiî Türkmen bir emîrliktir. Anadoludaki Alevîlerin büyük bir kısmının kökeni, günümüz İran'daki Taberistan ve Horasan bölgesindeki Türkmen Alevî, yani Ehl-i Beyt Hanedanına dayanmaktadır. Çapraz evliliklerle Arap-Türkmen aşiretleriyle Anadolu topraklarına uzanan ve varlıklarını sürdüren Zeydî-Alevîler isimlerini, soyundan geldikleri Zeyd-'ûl Alevî'den almaktadırlar.
Nasır, Sivas ilinin Zara ilçesine bağlı bir köydür.
Cemal Abdünnâsır Hüseyin, 1954'ten 1970'teki ölümüne kadar Mısır'ın ikinci cumhurbaşkanı olarak görev yapan Mısırlı bir subay ve politikacıydı. Nâsır, 1952 Mısır Devrimi'ne öncülük etti ve ertesi yıl geniş kapsamlı toprak reformlarını başlattı. 1954'te bir Müslüman Kardeşler üyesinin suikast girişiminin ardından örgüte baskı uyguladı. Kendisine karşı yapılan bir suikast girişimine adı karışan Devlet Başkanı Muhammed Necib'i ev hapsine aldı ve idari görevi üstlendi. Haziran 1956'da resmen başkan seçildi.
Kırgızistan Ulusal Marşı, 1992'de kabul edilen Kırgızistan'ın ulusal marşı.
Nasır Belci Türk eski futbolcu, teknik direktör.
Nâsır-ı Hüsrev, İsmailî şair, filozof, seyyah.
Zahir veya Muhammed "ez-Zâhir biʿEmrillâh Tam Adı: Ebû’n-Nâsır "ez-Zâhir biʿEmrillâh" Muhammed bin ʿAhmed en-Nâsır Abbasi halifelerinin otuzbeşincisidir.
Hasan bin Ali el-Ûtruş, Hasan bin Ali el-Utrus ya da Sağır Hassan. En-Nâsser’ûl-Kebîr, En-Nâsır Li’l-Hâkk, En-Nâsır’ûl-Alevî, En-Nâsır Li-Dîn-il’Lâh, adlarıyla da anıldığı olur.
Mecid Nasır, BAE'li millî futbolcudur. Arabian Gulf League ekiplerinden Al Ahli'de oynuyor.
Nasır Hicazi, İranlı eski millî futbolcu ve teknik direktör. Esteghlal'de ve İran millî futbol takımında oynamıştır.
Nasır el-Şamrani, Eş-Şebab takımında forvet pozisyonunda görev yapan Suudi millî futbolcudur.
Nasır İbrahimi, İranlı futbolcu ve teknik direktördür.
Nasır el-Cevher, defans pozisyonunda görev yapmış Suudi futbolcu ve teknik direktördür.
Nasır Muhammedhani, forvet pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcudur.
Nasır Abdullah, defans pozisyonunda görev yapmış Faslı millî futbolcudur.
Nasır el-Ganim, orta saha pozisyonunda görev yapmış Kuveytli millî futbolcudur.
Nasır el-Bedevi, kaleci pozisyonunda görev yapmış Tunuslu millî futbolcudur.
Nasır ed-Devseri, El-Hilâl takımında orta saha pozisyonunda görev yapan Suudi millî futbolcudur.