Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür. Geriye kalanı 26,000 yerleşim birimi ise idari yönden köylere bağlı çiftlik, mahalle, oba, mezra, iskele ve istasyon gibi çok az haneli yerleşim yerleridir.
Arnavutluk'un illeri, Arnavutluk'un birinci düzeydeki idari bölümleridir. Arnavutluk, 12 ile ayrılmakta olup iller belediyelere ayrılmaktadır.

Bu, Ermenistan İstatistik Komitesi (ArmStat) tarafından nüfusa göre sıralanmış Ermenistan'daki şehir ve kasabaların bir listesidir. Ermenistan'da 2017 yılı itibarıyla kentsel topluluk olarak tanımlanan 46 belediye bulunmaktadır. Ancak, Ermenistan'da bir şehir/kasaba nüfusunun büyüklüğüne göre tanımlanmaz. Ermenistan'daki diğer 457 belediye kırsal topluluklar olarak kabul edilmektedir. Nüfusun üçte ikisi artık kentleşmiştir. İstatistiksel olarak, 2017 itibarıyla Ermenilerin %63,6'sı kentsel alanlarda, %36,4'ü ise kırsal alanlarda yaşamaktadır.

Kasaba, köyden büyük şehirden küçük yerleşim yeri. Henüz kırsal özelliklerini yitirmediği için şehir değildir fakat belirli oranda sanayi ve ticaret faaliyetlerine sahip olduğu için de köy olarak adlandırılamaz. Köy Kanunu, 2.000 ilâ 20.000 arası nüfusa sahip yerler için "kasaba" demektedir.

Uluşar, Van ilinin Muradiye ilçesine bağlı bir mahalledir.

Güzelhisar, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir kırsal mahalledir.

Dara, Mardin ilinin Artuklu ilçesine bağlı bir mahalledir.

Şehristan İran'ın eyaletleri kendi içlerinde "Şehristan" adı verilen ve Türkiye'deki ilçelere karşılık gelen alt yönetim bölümlerine ayrılmaktadır. Bu yerler İran'da Ostan olarak adlandırılan eyaletlerin içinde yer alır; merkezî bir kentsel yerleşim birimini, birkaç bahşı ve bunların etrafındaki birkaç köyü kapsar. Her bir şehristanda genellikle birkaç kentsel yerleşim birimi ve kırsal yerleşimler bulunur. Kırsal yerleşimler bir dizi köyün toplamıdır. Şehirlerden biri bölgenin başkenti olarak tespit edilmiştir.

Köy, toplumsal, ekonomik, coğrafi ve nüfus özellikleri ile şehirden ayrılan düşük nüfus yoğunluğa sahip kırsal alan birimleri olup, ekonomik olarak genelde çiftlik, hayvancılık, tarıma dayalı ve iş bölümünün gelişmediği yerleşimlerdir. Köylerde dağ, ova, yayla, orman, yaylak, kışlak gibi birimler yaygın bulunur. Köyler doğa ve tarihsel bakımından bir turizm merkezi olabilir.
Suriye İç Savaşı Kuzeybatı Cephesi, Suriye'nin kuzeybatısındaki Hama, İdlib ve Halep illerindeki çatışmaları kapsamaktadır.

Rijswijk ve Schenkweg Yakınlarındaki Çayırlar Vincent van Gogh'un Ocak 1882'de yaptığı suluboya resimdir. Bu resmi Lahey'e yerleştikten hemen sonra yapmıştır.
Sayım yerleşimi, ABD Nüfus Sayım Bürosu tarafından istatistiksel amaçlı tanımlanan bölgelerdir. Bu yerleşimler istatistiksel verilerin toplanması ve ilişkilendirilmesi amacıyla, kendi kendini yöneten şehirler, kasaba ve köyler gibi yerleşik yerlerin muadilleri olarak 1980'den bu yana her on yıllık nüfus sayımında kullanılmıştır. Sayım yerleşimleri, genellikle sayım yerleşiminin adlandırıldığı resmî olarak belirtilen fakat hâlen kurulmamış küçük bir yerleşimin yanı sıra, farklı boyutlarda yaşayan kırsal çevreleyen ve bazen de daha yeni kurulmayan diğer yerleşimleri içeren nüfuslu alanlardır. CDP'ler arasında, küçük kırsal topluluklar, Meksika sınırında bulunan koloniler ile yerleşik olmayan tatil köyleri ve emeklilik toplulukları ve çevreleri bulunmaktadır. Sayım bölgelerinin sınırları yasal bir statüye sahip değildir.

Son onyıllardaki ekonomik büyüme nedeniyle kentsel yoksulluk büyük oranda ortadan kaldırılmıştır, ancak günümüz Çin'de yoksulluk kırsal alanlarda daha yoğundur. Son otuz yıldır Çin'de yoksulluğun azaltılmasındaki dramatik ilerleme çok iyi bilinmektedir. Dünya Bankası'na göre bu dönem boyunca 500 milyon insan aşırı yoksulluktan kurtarılmıştır; 2011 satın alma fiyatı paritesi oranı çerçevesinde günde 1,90 Amerikan doları ya da bundan daha az parayla geçinen insanların yüzde oranını ölçerek 1981 ile 2012 yılları arasında yoksulluk oranı %88'den %6,5'e düşmüştür.

Gambiya Kolonisi ve Protektorası, Afrika kıtasının batısında Büyük Britanya'nın 1821 ile 1965 yılları arasında idari olarak yönetiminde bulundurduğu koloni ve himaye bölgesi. Bölge günümüzde Gambiya devletini oluşturmaktadır.

Belen, Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı bir mahalledir. Altyapısı yeterli olmadığı için Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı kararla kırsal mahalle ve kırsal yerleşik alan yönetmeliğine uygun olarak kırsal mahalle statüsü kazanmıştır. Belen'in topraklarında bulunan Pamukluk Barajı'nın temeli 2011 yılında atılıp inşaatının 2013 yılında tamamlanacağı açıklanmasına rağmen 2021 yılında bitmiştir.
Balabolu Mersin ili Mut ilçesi kırsalında yer alan bir kent örenidir. 36°38′56″K 33°06′30″D koordinatlarındaki ören Yalnızcabağ köyünün 5 km kadar batısında ve Karamanoğlu Beyliği kurucusu Karaman Bey'in babası Nure Sofi'nin mezarının olduğu Değirmenlik'in kuş uçuşu 4 kilometre kadar güney batısındadır. Köye Mut'u Ermenek'e bağlayan il yolundan sapılarak ulaşılır. Örenler Mut'a 45, Mersin'e 205 kilometre uzaklıktadır.
Turan, Rusya'nın Buryatya Cumhuriyeti'nin Tunkinsky Bölgesi'nde bulunan kırsal bir yerleşim yeridir (selo). Nüfusu 2010 yılı itibarıyla 711'dir. 20 sokak vardır.
Katun, Rusya'nın Buryatya Cumhuriyeti'nin Barguzinsky Bölgesi'nde bulunan kırsal bir yerleşim yeridir (selo). Nüfusu 2010 yılı itibarıyla 185'ti.
Naryn, Rusya'nın Buryatya Cumhuriyeti'nin Zaigrayevsky Bölgesi'nde kırsal bir yerleşim yeridir. 2010 yılı itibarıyla nüfusu 219'dur. 3 caddesi vardır.
Naryn, Rusya'nın Buryatya Cumhuriyeti'nin Khorinsky Bölgesi'nde bulunan kırsal bir yerleşim yeridir. 2010 yılı itibarıyla nüfusu 171'dir. 2 cadde bulunmaktadır.