İçeriğe atla

Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi

Fakültenin önden görünümü.

Çorlu Mühendislik Fakültesi, 11.07.1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete'de yayınlanan 3837 sayılı kanunun 10. maddesi gereğince Trakya Üniversitesi´ne bağlı olarak kurulmuştur.1993-1994 akademik yılında çevre mühendisliği ve inşaat mühendisliği bölümlerine öğrenci alarak öğretime başlamıştır. İkinci öğretim programlarına ise 1996-1997 öğretim yılında başlamış fakat yetersizliklerden dolayı 1997-1998 öğretim yılında son verilmiştir. Fakülte, 2003-2004 yılında makine mühendisliği bölümünü açmıştır. Özellikle, 2006 yılında Namık Kemal Üniversitesi´nin açılması ve fakültenin buraya bağlanması ile birlikte fakültede hızlı bir büyüme olmuştur. 2008-2009 döneminde bilgisayar mühendisliği, elektronik ve haberleşme, tekstil mühendisliği bölümlerine öğrenci alınırken 2009-2010 döneminde ise biyomedikal mühendisliği bölümüne öğrenci alınmıştır. Ayrıca; çevre, elektronik ve haberleşme, makine ve bilgisayar mühendisliği bölümleri ikinci öğretim programlarını açmışlardır. Bunun yanı sıra endüstri mühendisliği bölümünü bölümlerine dahil etmiştir.

Trakya Bölgesi´nin en büyük ikinci yerleşim yeri olan Çorlu, coğrafi konumu dolayısıyla Avrupa ile Asya arasında bir köprüdür.Özellikle sanayinin bu ilçeye akın etmesiyle önemli bir şehir haline gelmiştir.Bu anlamda şehir yüksek nüfusuyla İstanbul, Kocaeli, Bursa ile beraber Türkiye sanayisinde çok önemli bir yer tutmaktadır.Böylelikle büyük bir sanayi kenti görünümünü alan Çorlu'da kurulmuş olan bu fakülte ise, başta Çorlu ilçesi olmak üzere bölge ve çevre illerindeki kaliteli mühendis ihtiyacını karşılamak, bölgede bulunan sanayi,endüstri ve kamu kuruluşlarının problemlerine bilimsel çözüm üretmek, araştırma sonuçları elde etmek ve bilimsel potansiyelini çeşitli etkinlikler ile çevre, ulusal ve uluslararası sahada tanıtmak amacını gütmektedir.[1]

Fakültede Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) uygulanmaktadır.Lisans programlarının toplam kredisi 240, önlisans programlarının toplam kredisi 120'dir.[2] Çorlu Mühendislik Fakültesi, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinin Silahtarağa Mahallesi Üniversite 1.Sokak No:13'te yer almaktadır.[3]

Bölümler

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 25 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Nisan 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 7 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 24 Aralık 2016. 

Dış bağlantılar

Çorlu Mühendislik Fakültesi resmi site4 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi dekanın konuşması31 Mayıs 2019 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Fakülte tanıtım videoları5 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

Fotoğraf galerisi5 Aralık 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Üniversitesi</span> Erzurumda kurulu devlet üniversitesi

Atatürk Üniversitesi, 1957 yılında Erzurum'da kurulmuş üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Gaziantep Üniversitesi</span> Gaziantepte kurulu devlet üniversitesi

Gaziantep Üniversitesi, öğretime 1973 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne bağlı Makine Mühendisliği Bölümü ile başlamış ve 1987 yılında üniversite olan devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Pamukkale Üniversitesi</span> Denizlide kurulu devlet üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), 1992 yılında Denizli'de kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. 2 Eylül 2021 itibarıyla 41.480 öğrencisi bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Georgia Teknoloji Enstitüsü</span>

Georgia Teknoloji Enstitüsü, Atlanta, Georgia ABD'de bulunan, daha çok mühendislik ve bilişim bilimleri konusunda adını duyurmuş bir üniversitedir. Günlük konuşmada GaTech, Georgia Tech veya Tech olarak anılmaktadır, kısaltma olarak ise genelde GT kullanılır. U.S. News tarafından yapılan sıralamalarda devlet üniversiteleri arasında ilk onlarda yer alır. Okul aynı zamanda Georgia Üniversite Sisteminin bir parçasıdır.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi 1976 yılında 1418 sayılı kanunca Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak kurulmuştur. 1977 yılı şubatında İnşaat Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir. O tarihlerde özerk akademi unvanını taşıyan fakülte 1982-83 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlanarak Balıkesir Mühendislik Fakültesi adını almıştır

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, elektrik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve robotik ve otonom sistemler mühendisliği bölümlerini barındırmaktadır. Ayazağa yerleşkesinde bulunur. Fakülte programları ABET sürecinden geçmiştir ve 2005 yılında akreditasyon almıştır. Eğitim dili İngilizce ve Türkçedir. Elektrik-Elektronik Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla Arıba, Arıba2, ARIBA3(ITURA), ARIBA4, HydroBee gibi projeler gerçekleştirilmiştir. Ayrıca İTÜRO robot olimpiyatları etkinliği de fakülte öğrencilerinin kurduğu İTÜ Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından yapılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Çankırı Karatekin Üniversitesi</span> Çankırıda kurulu devlet üniversitesi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Çankırı ilinde 2007 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir. Kurucu rektörü Gazi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Kadri Yamaç'tır.

<span class="mw-page-title-main">Sinop Üniversitesi</span> Sinopta kurulu devlet üniversitesi

Sinop Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi</span>

Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, Marmara Üniversitesi rektörlüğüne bağlı olarak lisans düzeyinde eğitim-öğretim yapılan yükseköğretim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi</span> Tekirdağda kurulu devlet üniversitesi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, 17 Mart 2006 tarih ve 26111 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 5467 sayılı kanunla, Tekirdağ'da kurulan devlet üniversitesi. Üniversite, Trakya Üniversitesi'nin Tekirdağ çevresindeki yerleşkenin ayrılarak, yeni bir üniversite kurulmasıyla meydana geldi. Bünyesinde 12 Fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü, 1 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu 16 Uygulama ve Araştırma Merkezleri ve rektörlük birimleri, yaklaşık 30000 öğrenci, yaklaşık 1200 akademisyen barındırmaktadır. Merkez kampüsü Tekirdağ Süleymanpaşa, Değirmenaltı'nda bulunur. 1200 civarında yabancı uyruklu öğrenci de eğitim görmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

15 Kasım 1956 tarihinde Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü adıyla eğitime başlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Mühendislik Fakültesi 1957-58 eğitim-öğretim yılı başında kurulmuştur. Fakültenin kuruluşundan önce Makina Mühendisliği Bölümü Şubat 1957 tarihinde eğitimine başlamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Türkiye'nin en eski ve en köklü mühendislik fakültelerinden biridir. 1966 yılında Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi olarak eğitim vermeye başlayan okul, 1982 yılında Gazi Üniversitesi'ne bağlanmış ve adı Mühendislik-Mimarlık Fakültesi olarak değiştirilmiştir. 28 yıl Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi olarak eğitim veren fakülte, 3 Ekim 2009 gün ve 27365 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2009/15438 karar ile birbirinden ayrılmış ve iki ayrı fakülte haline getirilmiştir.

Toros Üniversitesi, 2009 yılında Mersin'de Mersin Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş olan bir Vakıf Üniversitesi'dir.

Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Karabük Üniversitesi'nin 12 mühendislik bölümünü içermektedir. 2005 yılında kurulmuş ve 2007 yılında Karabük Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Fakültede ilk açılan bölümler Makine Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümleridir.

<span class="mw-page-title-main">Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde bulunan mühendislik fakültesidir.

Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1987 yılında İstanbul Anadolu yakasındaki en kapsamlı devlet üniversitesi yerleşkesi olan Göztepe Kampüsü'nde kurulmuştur. Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi (MÜMF) 1990-1991 eğitim-öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği, Çevre Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında eğitim faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra sırasıyla 1997 yılında Makine Mühendisliği, 2000 yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, 2002 yılında Kimya Mühendisliği Bölümleri lisans eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Bu bölümlerin tümü MÜDEK akreditasyonuna sahiptir. Biyomühendislik ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümleri ise 2010 yılında öğrenci almaya başlamışlardır.

Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 1976 yılında 1418 sayılı kanunca Balıkesir Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi olarak kurulmuştur. 1977 yılı şubatında İnşaat Mühendisliği ve Makina Mühendisliği bölümleri hizmete girmiştir. O tarihlerde özerk akademi unvanını taşıyan fakülte 1982-83 öğretim yılında Uludağ Üniversitesi'ne bağlanarak Balıkesir Mühendislik Fakültesi adını almıştır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin çekirdeğini Mühendislik Fakültesi oluşturur. Mühendislik Fakültesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi özdeşleşmiştir. Üniversite'nin Teknik unvanının temelinde Mühendislik Fakültesi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi</span>

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tüm idari ve akademik birimleriyle Pamukkale Üniversitesi'nin Kınıklı Yerleşkesi'nde bulunan mühendislik fakültesidir.