İçeriğe atla

Nakornnonthaburi Volleyball Club

3BB Nakornnont, Tayland, Nonthaburi merkezli profesyonel kadın voleybol takımı. Kulüp 2011 yılında kuruldu ve Tayland liginde yer almaktadır.[1]

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tayland</span> Güneydoğu Asyada bir ülke

Tayland, resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Batıda Myanmar (1.800 km), doğuda Kamboçya (803 km), kuzeyde Laos (1.754 km) ve güneyde Malezya (506 km) ile sınırları bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.

Asya Futbol Konfederasyonu'nun 2004 Asya Kupası finalleri Çin'de 17 Temmuz ve 7 Ağustos günleri arasında düzenlendi. Pekin'deki final karşılaşmasında Çin'nin yenen Japonya şampiyon oldu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin desteğinde, Asya Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen bölgesel yarışmalar.İlki 1951'de Yeni Delhi'de yapıldıktan sonra, 1954'ten beri de her dört yılda bir yapılmaktadır.1980'li yıllar kadar Japonya madalya sıralamasında birinci olurken, 1982'den beri düzenlenen yarışmalarda üstünlük Çin'in elindedir.

<span class="mw-page-title-main">Tayland millî futbol takımı</span>

Tayland millî futbol takımı, Tayland'ı uluslararası arenada temsil eden futbol takımıdır.

<span class="mw-page-title-main">Tayland Körfezi</span>

Tayland Körfezi eskiden Siyam Körfezi, Güney Çin Denizi'nde girinti. Güneybatıdan kuzeye kadar Tayland'ın, kuzeydoğuda Vietnam'ın güney kesimi ile Kamboçya'nın kıyısını oluşturur. 320.000 km²'lik bir alan kaplar. Körfez kıyıları Vietnam'daki Bai Bung Burnu'ndan başlayıp, Malezya sahilindeki Kota Bharu'da biter. Tayland kesimindeki Bangkok, Pattani, Songkhla, Pak Phanang ve Chanthaburi, Kamboçya'nın Ream, Kampot ve Keb ile Vietnam'ın Rach Gia körfezdeki büyük limanlardır. Mercan resifleri nedeniyle dalış turizmi için önemli mekanları barındırır.

2007 AFC Asya Kupası, 14. Asya Kupası olarak 7 - 29 Temmuz 2007 tarihleri arasında düzenlenmiştir. Organizasyon tarihinde ilk kez birden fazla ülkede oynanan final maçlarına Endonezya, Malezya, Vietnam ve Tayland ev sahipliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Tayca</span>

Tayca ya da Merkez Tay dili, tarihî olarak Siyamca olarak bilinirdi, Merkez Tay halkıyla Çin asıllı Tayların büyük çoğunluğu tarafından konuşulan bir dil. Kra-Dai dil ailesinin Tay dalına ait. Tayland devletinin tek resmî dilidir.

<span class="mw-page-title-main">Tayland bayrağı</span> Ulusal bayrak

Tayland bayrağı, Tayland Krallığı'nın resmi devlet bayrağıdır.

Vientiane, Laos'un başkentidir. Vientiane 760.000 nüfuslu bir şehirdir (2015). Vientiane ayrıca Laos'un en büyük şehridir. Vientiane şehrinin koordinatları 17°58' Kuzey, 102°36' Doğu şeklindedir.

<span class="mw-page-title-main">Christina Chanée</span>

Christina Chanée, Danimarkalı şarkıcı, söz yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Tayland pasaportu</span>

Tayland pasaportu Tayland vatandaşlarına Pasaport Bölümü, Konsolosluk İşleri Bakanlığı tarafından Dışişleri Bakanlığı bünyesinde verilen seyahat belgesidir. Tayland Dışişleri Bakanlığı 26 Mayıs 2005 tarihinde Diplomatlar ve hükûmet yetkilileri için ilk biyometrik pasaportları tanıttı. Tayland biyometrik pasaportları Ağustos 2005 tarihinden beri yayımlanmıştır ve Tayland ICAO uyumlu biyometrik pasaport vermeye başlayan Asya'da ilk ülke olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Tayland mutfağı</span>

Tayland mutfağı Tayland'ın milli mutfağıdır. Birden fazla Güneydoğu Asya geleneğini harmanlamıştır ve hafif hazırlanmış, güçlü aromatik unsurlar ihtiva eden yemekleriyle tanınır. Tayland mutfağında baharatlar çok yaygın kullanılmaktadır. Diğer Asya mutfaklarında olduğu gibi Taylandlı şefler de yemeklerde denge, detay ve çeşitliliğe çok önem verirler. Tayland yemeklerinde, her bir yemekte ya da tüm sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi gözetilir.

<span class="mw-page-title-main">Güney Tayland</span>

Güney Tayland Tayland'ın coğrafi bölgelerinden biridir. Phuket, Ko Samui, Krabi gibi Tayland'ın önemli turizm merkezleri bu bölgede yer almaktadır.

Vizeden muaf ülkelerden gelinmediği sürece Tayland ziyaretçileri, Tayland'ın diplomatik temsilciliklerinden vize almaları gerekmektedir. Tayland şu anda 56 ülke vatandaşları için vizesiz seyahat sunuyor. Diğer ülkelerle, Tayland hükûmetinin vize muafiyetiyle ilgili ikili anlaşmalar vardır. Çoğu Batılı ülkeler, vizesiz seyahat için uygundur ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin doğu kesiminde bazı ülkelerin, yanı sıra Malta ve Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir fakat ülkeye varışta vize verilir.

Budist takvimi, Ay ve Güneş takvimlerini kullanan ve özellikle Hindiçin ülkeleri Kamboçya, Laos, Myanmar ve Tayland ile Sri Lanka'da dini/resmî amaçlarla kullanılan takvim. Bu takvimler ortak bir geçmişe sahip olsalar da, aralarında ayların adlandırılması, döngüler gibi çeşitli konularda farklılıklar vardır. 

Tayland güneş takvimi, Tayland'da kullanılan bir güneş takvimidir. Takvim Tayland ve Laos'ta kullanılmaktadır. Gregoryen takvimine göre 543 yıl ileride gitmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Pattani (il)</span> Taylandın güneyinde Malezya sınırına yakın idari bölge

Pattani İli veya Pattani Bölgesi, adını baş yerleşim birimi Pattani'den alan Tayland'ın güneyinde Malezya sınırına yakın idari bölge.

Vikram era veya Vikram samvat MÖ 57'de başlayan Hint takvimi. Vikram Samvat takvimi Miladi takvimden yarım yüzyıl önce başlar ve Hint takvim döngüsüne göre devam eder. Mevcut MS ve MÖ Miladi takvim Vikram Samvat takviminden çokça esinlenmiştir. Bengal bölgesi ile Kamboçya, Laos, Myanmar, Sri Lanka ve Tayland'da kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">2016 Yaz Olimpiyatları'nda Tayland</span>

Tayland, 5-21 Ağustos tarihleri arasında Rio'da düzenlenen 2016 Yaz Olimpiyatları'nda 15 farklı branşta 54 sporcu ile temsil edilmiştir. Tayland iki bronz, iki gümüş ve iki adet altın madalya kazanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Tayland-Türkiye ilişkileri</span>

Tayland-Türkiye ilişkileri, Tayland ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. İki ülke arasındaki samimi ilişkiler, Türkiye'nin 1958 yılında kurduğu Bangkok'ta büyükelçiliğe dayanıyor. Tayland, 1972'de büyükelçiliğini açarak karşılık verdi.