PalmOS, PalmSource şirketi tarafından cep bilgisayarları (PDA'lar) için tasarlanan bir işletim sistemidir. PalmSource firması Palm isim hakkını Mayıs 2005'te PalmOne şirketine satmıştır. Kasım 2004'te PalmSource, Linux tabanlı bir PalmOS sürümü üzerinde çalıştıklarını duyurmuş, Eylül 2005'te PalmSource, Access Co. şirketi tarafından satın alındıktan sonra Linux tabanlı sistem Access Linux Platform olarak adlandırılıp PalmOS'un yerini almıştır. Ayrıca, 2009 yılında Palm OS'un ana lisans sahibi Palm, Inc., gelecek cihazları için Palm OS'tan WebOS'a geçmişti. Günümüzde LG tarafından geliştirilen WebOS, Akıllı televizyonlarda kullanılmaktadır.
Palm, Palm OS tabanlı PDA'lar üreten bir şirketti. 2010 yılında HP tarafından satın alınmıştır.
Handspring PalmOS kullanan PDA'lar üretmiş olan bir firmadır. Firma Visor ve Treo serisi cihazları üretmiştir. Treo serisinin son cihazları halen popülerliğini korumaktadır.
Akıllı saat bir bilgisayar sistemi ile entegre edilmiş kol saati ve giyilebilir bilgisayardır. Akıllı saat halen giyilebilir teknoloji ürünlerinin en iyisi olarak bilinmektedir. İlk modelleri basit hesap makinesi, çeviri ve oyun gibi ekstralara sahip olan akıllı saatlerin modern modelleri daha çok "giyilebilen bilgisayarlar" olarak tanımlanmaktadır. Modern akıllı saatler günlük kullanım için yerel bir dokunmatik ekran arayüzü, ilişkili bir akıllı telefon uygulaması yönetimi ve telemetri sağlar.
Windows Mobile 5.0 kod ismi "Magneto" Microsoft şirketinin Windows Mobile işletim sisteminin 4. sürümüdür. 9 Mayıs 2005 yılında Microsoftun Las Vegas'da "Mobile and Embedded Developers Conference 2005" konferansında tanıtıldı. Microsoft, 12 Ekim 2010 ile Windows Mobile 5.0 için ana destek sundu ve 13 Ekim 2015'e kadar geniş destek verdi. İlk kez Dell Axim X51 Cep bilgisayarında teklif edildi.
Casio Cassiopeia Casio tarafından üretilen bir PDA markasıydı. Windows CE sistem'ini İşletim sistemi olarak kullandı. Casio, PDA'ların ilk üreticilerinden biriydi. Başlangıçta klavyeler ve gri tonlamalı ekranlara sahip küçük cep büyüklüğündeki bilgisayarlar geliştirdi ve daha sonra müşterinin talebine yanıt olarak daha küçük ünitelere taşındı.
Palm PDA Palm OS sistemi'ni çalıştıran Kişisel Dijital Asistanlar (PDAs) serisi idi. 28 Nisan 2010 tarihinde, Hewlett-Packard şirketi'nin Palm'ı yaklaşık 1,2 milyar dolara alacağı bildirildi. HP, başlangıçta Palm markasını koruduğu halde, 9 Şubat 2011 tarihinde yapılan basın açıklamasında tüm yeni PDA cihazlarının Palm cihazları değil, HP cihazları olarak markalandığını açıkladı. TCL Corporation, Ocak 2015'te, 2014 yılının sonunda Palm'ın fikrî mülkiyetini HP'den satın aldığını, "Kitle fonlaması" ile yeni Palm akıllı telefonların geliştirilmesini planladığını açıkladı.
Palm Pilot, Palm tarafından üretilen ikinci nesil Palm PDA cihazlarıdır. Bu cihazlar 10 Mart 1997'de piyasaya sürüldü.
Z22 Palm, Inc.'in yeni "Palm" markası altında piyasaya çıkarılacak ilk markalarından biriydi ve "Zire" lakabı olmadan piyasaya sürüldü. 12 Ekim 2005'te piyasaya çıktığında, tek renkli Zire 21'in yerini aldı ve fiyatı 99 ABD doları idi. Palm Z22, Palm OS Garnet 5.4.9 ile önceden yüklenmiş olarak gelir ve yükseltilebilir değildir. ARMv4T mimarisini uygulayan 32-bit ARM920T çekirdeği etrafında geliştirilen 200 MHz Samsung S3C2410 ARM işlemcisi vardır. Z22, kullanıma bağlı olarak yaklaşık 8 saatlik bir ömrü olan bir li-ion pil üzerinde çalıştı.
Palm m500 serisi Palm şirketinin bir PDA serisi idi. Palm m100 serisi'nin yerini aldı. Kişisel dijital asistan serisi üç aygıttan oluşuyordu: Palm m500, Palm m505 ve Palm m515. Seri, popüler Palm V serisine benzer, ancak biraz daha kısa ayak izi ve form faktörü takibi yaptı.
Palm Centro, 14 Ekim 2007'de piyasaya çıkan, Palm tarafından pazarlanan, daha büyük Palm Treo 755p'nin daha küçük bir boyuttaki işlevselliğini sunan Palm OS sistemli bir akıllı telefondu. Palm Treo ailesine aittir. Open webOS sistemli Palm Pixi modelinin öncülüdür. Ağustos 2008 itibarıyla, Palm Centro, Palm cihazlarındaki trafik oranının% 78'inden sorumludur ve internet trafiğine dayalı ikinci sırada yer alan ABD akıllı telefonudur; Şubat 2009'da dördüncü sıraya düşerek Palm trafiğinin% 86'sından sorumludur.
Palm Multi-Connector, Palm tarafından tasarlanan bir güç, ses ve veri arayüzü konektörüdür. Konektör, LifeDrive, Palm Tungsten E2, Palm Tungsten T5, Palm Treo 650, Palm Treo 680, Palm Treo 700p, Palm Treo 750, Palm Treo 755p, Palm TX, Palm Centro tarafından kullanılır.
LifeDrive Palm'in eski bir enkarnasyonu olan PalmOne tarafından 2005 yılında üretilen, Palm OS tabanlı mobil kişisel dijital yardımcı cihazdı. Cihaz, PalmOne'ın "Mobil Yöneticisi" cihaz kategorisine giren ilk ve tek cihaz idi. Palm, adından da anlaşılacağı üzere, LifeDrive'ı, kişi, takvim, müzik, resim, video ve uygulamalar da dahil olmak üzere gün boyunca bir kullanıcının ihtiyaç duyabileceği tüm yetenekleri ve veri depolama alanını sunma kapasitesine sahip olmasını amaçladı. Serbest bırakıldığında, bu görev için seçilen 4 gigabayt kapasite, çoğu PDA tarafından kullanılan flash belleği kullanarak elde edilemedi. Bu nedenle, görev için 4 GB microdrive sabit disk sürücüsü seçildi. Taşınabilir bir disk sürücüsü olarak kullanılabilecek ayrı bir veri bölümü içeriyordu. LifeDrive, Bluetooth ve Wi-Fi bağlantı özelliklerine sahipti, her iki özelliği de bir araya getiren ilk Palm el cihazı oldu. Cihaz E-kitap okuyucu (eReader), Documents To Go ve WiFile yazılımı ile önceden yüklenmiş olarak geldi. Palm OS Graffiti 2 girişi vardır.
Springboard Expansion Slot Handspring'in Palm OS PDA serisi için geliştirilmiş çok yönlü bir genişletme yuvasıydı. 1999'da, SpringBoard modülleri ile mümkün olan esneklik ve genişletilebilirlik diğer avuç içi bilgisayarlarda kullanılamıyordu. Yenilik Handspring'e Visor serisi için Handheld kategorisinde PC Magazine Yıllık Ödülünü kazandırdı. Palm'tan temin edilen PDA'lar daha az esnekti ve bu sınırlama, birçok Palm kurucusunun Handspring Inc.'i oluşturmak için parçalanmasına katkıda bulundu.
Palm Tungsten Palm'ın birinci sınıfda (business-class) Palm OS tabanlı PDA serisi idi.
Palm Foleo 30 Mayıs 2007'de mobil cihaz üreticisi Palm tarafından tanıtılan ve üç ay sonra iptal edilen planlı bir subnotebook bilgisayarıydı. Palm'ın kendi Treo hattı da dahil olmak üzere akıllı telefonlar için bir arkadaş olarak hizmet vermeyi amaçladı. Cihaz Palm OS değil, Linux işletim sisteminde çalışıyor ve 256 MB flash bellek ve anında açılış özelliği barındırıyor.
Sony CLIÉ PEG-TJ35 2003 yılında Sony tarafından piyasaya sürülmüş olan CLIÉ TJ serisinin bir parçası olarak alüminyum kaplı bir kişisel dijital asistandı. Palm OS sistemli idi. Ses çalma işlevlerine sahip PEG-TJ25'in daha üst düzey bir baskısı idi. Ayrıca Palm OS Graffiti 2 girişi de bulunuyordu. TJ35'te 32 MB dahili flash bellek var - 23 MB program veya verileri depolamak için kullanılabilir. 11MB işletim sistemi için ayrılmıştır. Bir Memory Stick yuvası, verileri depolamak için alan genişletmesine olanak tanır. Hafıza çubukları ve Memory Stick PRO cihazla birlikte kullanılabilir. USB ve Kızılötesi ile senkronizasyon mümkündür.
Palm TX Palm tarafından üretilen bir kişisel dijital asistandı. Palm'ın Ekim 2005 ürün döngüsünün bir parçası olarak ilan edildi ve piyasaya çıktı. Mart 2009'a kadar üretimde kaldı.
Bu, Palm OS ve Palm PDA aygıtlarının ve bunları yapan veya sunan şirketlerin listesidir.
Palm OS Simulator, x86 tabanlı bilgisayarlar için derlenen Palm OS versiyonudur. Microsoft Windows'un üstünde yerel olarak çalıştığı için herhangi bir öykünme kullanılmaz.