
NGC 247, Balina takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 12,2 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir ara sarmal galaksidir. William Herschel tarafından 20 Ekim 1784 yılında keşfedilen galaksi, Heykeltıraş Grubu'nun bir üyesidir.

NGC 55, Heykeltıraş takımyıldızı bölgesinde bulunan macellansı bir çubuklu sarmal galaksidir. Dünya'dan yaklaşık olarak 6,52 MIy (2 Mpc)uzaklıkta yer alır ve 7,8 kadir parlaklığı ile gökteki en parlak on ikinci galaksidir. 4 Ağustos 1826 tarihinde James Dunlop tarafından keşfedilmiştir.

Heykeltıraş Galaksisi, Heykeltıraş takımyıldızı bölgesinde bulunan bir ara sarmal galaksidir. Caroline Herschel tarafından 23 Eylül 1783 tarihinde keşfedilmiştir. Heykeltıraş Galaksisi bir yıldız patlama galaksisidir ve şu anda yoğun yıldız oluşumları devam etmektedir.

Ocak Cüce Gökadası, Ocak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 460.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve samanyolu'nun uydu gökadası olan bir cüce gökadadır. 1938 yılında Harlow Shapley tarafından, Güney Afrika'da 24 inçlik bir yansıtıcı teleskop kullanılarak fotoğraf plakaları uzerinde keşfedilmiştir. Shapley, bu keşiften kısa bir süre sonra da Heykeltıraş Cüce Gökadası'nı keşfetmiştir.

M81 Grubu, Büyük Ayı takımyıldızı yönünde bulunan, yüksek parlaklıkta bazı gökadalar ve bunlara ek olarak çok iyi bilinen Messier 81 ve Messier 82'yi de içeren gökada grubudur. Grubun merkezi uzaklığı yaklaşık olarak 3,6 mega parsek olarak hesaplanır ve Yerel Grub'a yakındır. Grubun yaklaşık toplam kütlesi (1,03 ± 0,17)×1012M☉ olarak tahmin edilir. M81 Grubu, Yerel Grup ve diğer yakın gruplarla birlikte Başak süperkümesi (yani Yerel süperküme) içinde yer alır.

NGC 2976, Büyük Ayı takımyıldızı yönünde M81'in 1° 20′ güney batısında bulunan ve M81 Grubu'nun üyesi olan Çubuksuz sarmal gökada. Diskin iç yapısında, birçok karanlık geçit ve yıldız yoğunlaşmaları bulunur. Gökada bazen Sdp olarak sınıflandırılır çünkü sarmal kollarının izlenmesi çok zordur. Parlak iç bölüm diskin kenarında görünür, bu bozulmalar komşularıyla olan kütleçekim etkileşimlerinin bir sonucudur.

NGC 3077, Büyük Ayı takımyıldızı yönünde bulunan bir düzensiz gökada. M81 Grubu'nun küçük bir üyesidir. Eliptik bir gökadaya benzemektedir fakat iki nedenden dolayı tuhaftır. İlk olarak, muhtemelen daha büyük komşularıyla olan kütleçekimsel etkileşim sonucu, incecik kenarlar ve dağınık toz bulutları gözlemlenir, bu bakımdan M82'ye benzemektedir. İkinci olarak, bu gökada Etkin bir çekirdeğe sahiptir. Bu yüzden Carl Seyfert'in 1943 yılında gökadalar kataloğuna alınmasına neden olmuştur. Yine de NGC 3077, salma çizgilerine sahip olsa da bugün artık Seyfert Gökadası olarak sınıflandırılmamaktadır.

Üçgen Gökadası, yaklaşık 3 milyon ışık yılı uzaklıkta, Üçgen takımyıldızı'nda bulunan sarmal gökadadır. Bazı gökbilim kaynaklarında, bazı bilgisayarlı teleskop yazılımlarında ve bazı halka açık sosyal web sitelerinde gayri resmi olarak Fırıldak Gökadası olarak gösterilir. Ancak, gökbilim cisimleri için resmi tanımları toplayan profesyonel gökbilim veritabanı SIMBAD Astronomical Database Fırıldak Gökadası'nı, halka açık erişim web siteleri de dahil olmak üzere birçok amatör gökbilim kaynağının bu adla tanımladığını ve Büyükayı'nın sınırları içinde olan Messier 101'e atıfta bulunduğunu belirtir.

Yontar Grubu, güney gökada kutubu yakınlarında gevşek bir gökada grubu. Grup, Yerel Grup'a en yakın gökada grubudur ve Samanyolu gökadasının merkezine yaklaşık olarak 3.9 Mpc uzaklıkta bulunur.

M94 Grubu Av Köpekleri ve Berenis'in Saçı takımyıldızları bölgesinde yaklaşık 13 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan gevşek ve geniş bir gökada grubudur. Grup, Başak Süperkümesi içerisinde bulunan pek çok gökada kümesinden biridir.

Erboğa A/M83 Grubu, Suyılanı, Erboğa ve Başak takımyıldızları bölgesinde bulunan karmaşık bir gökada grubudur. Grup, büyük olasılıkla iki alt gruptan oluşur. Erboğa A Grubu, yaklaşık olarak 11,9 MIy uzaklıktaki yakın bir radyo gökada olan Erboğa A merkezinin etrafındadır. M83 Grubu, yaklaşık olarak 14,9 MIy uzaklıkta ve karşıdan görünen bir sarmal gökada olan Messier 83 merkezi etrafındadır.

NGC 300, Heykeltıraş takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 7 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir sarmal galaksi. 5 Ağustos 1826 tarihinde James Dunlop tarafından keşfedilmiştir.

NGC 404, Andromeda takımyıldızı yönünde bulunan küçük bir merceksi gökada. William Herschel tarafından 13 Eylül 1784 tarihinde keşfedilmiştir. Amatör teleskoplarla β Andromedae Miraç yıldızı yakınında gözlemlenebilir.

NGC 625, Anka takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 12.7 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir cüce sarmal gökadadır. James Dunlop tarafından 2 Eylül 1826 tarihinde keşfedilmiştir. NGC 625, Heykeltıraş Grubu'nun bir üyesidir.

NGC 3109, Suyılanı takımyıldızı yönünde yaklaşık 4.3 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir cüce gökada. NGC 3109; Altılık A, Altılık B, Cüce Pompa ve bir ihtimalle Aslan A'yı da içeren bir altgrubun en baskın üyesidir. Bu altgrubun Yerel Grup içerisinde olduğu düşünülmektedir. John Herschel tarafından 24 Mart 1835 tarihinde keşfedilmiştir.

NGC 4945, Erboğa takımyıldızı yönünde yaklaşık 11,7 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir çubuklu sarmal galaksi. James Dunlop tarafından 29 Nisan 1826 tarihinde keşfedilmiştir.

IC 342 Zürafa takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 10,7 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir ara sarmal galaksi. William Frederick Denning tarafından 1895 yılında keşfedilmiştir.

Altılık B, Altılık takımyıldızı yönünde yaklaşık 5 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir düzensiz gökada. Yerel Grup'un bir parçası olan gökada, grubun en uzak üyesidir.

Yontar takımyıldızı yönündeki düzensiz galaksi için Yontar Düzensiz Cüce Galaksisi'ne bakınız.

Aslan I Aslan takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 820,000 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir cüce küremsi gökadadır. Yerel Grup'un bir üyesidir ve Samanyolu'nun en uzak uydu gökadalarından birisi olduğu düşünülmektedir. Albert Wilson tarafından 1950 yılında keşfedilmiştir.