
Uzaklığı yaklaşık olarak 62.0+5.9-5.5 MIy, olan Ocak Kümesi, 100 milyon ışık yılı içinde, Başak kümesi'nden çok daha küçük ikinci en zengin gökada kümesidir. Irmak kümesi ile birlikte, güney yarımkürede yer alan çok ünlü bir kümedir. Birbirlerine yakın görünseler de aralarında 20 milyon ışıkyılı mesafe vardır. Bu iki kümenin etrafına saçılmış birçok başka gökada grupları da vardır ve bu gruplar toplu olarak sık sık "Ocak Süperkümesi" veya "Güney Süperkümesi" olarak adlandırılırlar. Kümenin merkezinde NGC 1399 bulunur, gökyüzünde iki derecelik bir alana yayılmış gökadalardan oluşan yoğun bir çekirdeği vardır ve bu da kümeyi amatör gök bilimci için popüler bir hedef haline getirmektedir. Bu küme, ayrıca iki çok büyük gökada içermektedir. Bunlar NGC 1316 ve NGC 1365'tir. Bu gökadalar, Ocak Kümesi'ndeki diğer tüm gökadalardan daha büyüktür.

Irmak Kümesi, uzaklığı yaklaşık olarak 68,49 MIy (21 Mpc)olan ve güney yarımkürede yer alan çok ünlü bir gökada kümesidir. Ocak kümesi ile birlikte bu iki kümenin etrafına saçılmış birçok başka gökada grupları vardır ve bu gruplar toplu olarak sık sık "Ocak Üstkümesi" veya "Güney Üstkümesi" olarak adlandırılırlar. Bu küme, Ocak Kümesi'ne kıyasla, biraz gökadaların daha geniş bir alana yayılmış olmasından, biraz da kümenin daha uzak ve bu nedenle de Ocak Kümesi'nden daha sönük olmasından dolayı, daha az şaşırtıcıdır. Irmak Kümesi kabaca iki parçaya ayrılmıştır. Bunlar, NGC 1407 çevresindeki kuzey alt grubu ve NGC 1395 çevresindeki güney alt grubudur. Kümenin bilinen diğer adı Ocak II Kümesi'dir.

Köpekler II Grubu veya Av Köpekleri II Grubu, Av Köpekleri takımyıldızında Dünya'dan yaklaşık olarak 26 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir gökada grubudur. Grup, Yerel Süperküme içinde yer alır. Başlıca üyeleri büyük ihtimalle M106, NGC 4096 ve NGC 4490'dır. Bununla birlikte, gökyüzünün bu bölgesinde birçok başka gökada grubu bulunmakta ve tüm bu bölge Av Köpekleri Bulutu olarak bilinmektedir.

M109 Grubu, Büyük Ayı Grupları Başak kümesi'nin bir kenarında, uzayda 20 milyon ışıkyılı büyüklüğünde bir alana yayılan, büyük bir sarmal gökada çıkıntısıdır. Muhtemelen burada iki ana grup bulunmaktadır; Büyükayı Kuzey ve Büyükayı Güney.

Başak II Grupları, Başak kümesi'nin güney kenarında bulunan gökadalar grubundan güneye doğru inen ince uzun bir gökada grubudur.

Aslan II Grupları, Başak kümesi'nin sağ tarafında 30 milyon ışık yıllık bir alana yayılmış gökadalar grubudur. Grup, Başak Süperkümesi'nde önemli bir gökada kümesidir. Aslan II Grupları, kendisi de bu bölgede bulunan ve bize daha yakın olan Aslan I Grubu'nun arkasında yer alır.

Başak III Grupları, Başak kümesi'nin sol tarafında çok belirgin bir gökada grupları çizgisi oluşturan gökada grupları. Başak Kümesi'nin yerçekimsel gücü, bu gruplar topluluğunu uzayda 40 milyon ışık yıllık bir alana yayılan uzun bir gökadalar zinciri haline getirmiştir.

NGC 5364, Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 67,51 MIy (20,7 Mpc)uzaklıkta yer alan ve tam karşıdan görülen bir çubuksuz sarmal gökada. William Herschel tarafından 2 Şubat 1786 tarihinde keşfedilmiştir.

NGC 5300, Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 64,9 MIy (19,9 Mpc)uzaklıkta bulunan ve tam karşıdan görülen bir ara sarmal gökada. William Herschel tarafından 2 Şubat 1786 tarihinde keşfedilmiştir.

NGC 5348, Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 76,97 MIy (23,6 Mpc)uzaklıkta bulunan bir çubuklu sarmal gökada. Lawrence Parsons tarafından 3 Mayıs 1877 tarihinde keşfedilmiştir.

NGC 5356, Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 73,71 MIy (22,6 Mpc)uzaklıkta bulunan bir ara sarmal gökada. William Herschel tarafından 2 Şubat 1786 tarihinde keşfedilmiştir.

NGC 5746, Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 86,75 MIy (26,6 Mpc)uzaklıkta bulunan ve yandan görülen bir ara sarmal gökada. William Herschel tarafından 24 Şubat 1786 yılında keşfedilmiştir.

NGC 5084 Başak takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 80 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir merceksi gökada. William Herschel tarafından 10 Mart 1785 tarihinde keşfedilmiştir. Gökada, Başak II Grupları'nın bir alt-grubu olan NGC 5084 Grubu üyesidir ve LINER çekirdeğe sahip olduğu düşünülmektedir.

NGC 5248 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu.

NGC 5506 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu.

NGC 5566 Grubu, Başak III Grupları içerisinde Başak kümesi'nin bir parçası olan gökada grubudur. Başak takımyıldızında yaklaşık olarak 79,58 MIy (24,4 Mpc) uzaklıkta yer alır.

NGC 5775 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu.

NGC 5746 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu. NGC 5746, gruptaki en parlak gökadadır ve büyük bir ihtimalle tüm Başak III Grupları içerisindeki en büyük gökadadır.

NGC 5638 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu. Gruptaki en parlak gökada olan NGC 5638 büyük bir eliptik gökadadır.

NGC 5846 Grubu, Başak III Grupları içerisindeki ve Başak kümesi'nin bir parçası olan küçük bir gökada grubu. NGC 5846 gruptaki en parlak, büyük bir eliptik gökadadır.