NGC 891, Andromeda takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 30 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir çubuksuz sarmal galaksi. Bir karışıklıktan dolayı uzun zaman Caroline Herschel tarafından Ağustos 1783 tarihinde keşfedildiği zannedilmişse de gerçekte 6 Ekim 1784 tarihinde William Herschel tarafından keşfedilmiştir.
NGC 6397, Sunak takımyıldızında bulunan bir küresel yıldız kümesidir. 1751 yılında Nicolas Louis de Lacaille tarafından keşfedildi. Dünya'dan yaklaşık 7.800 ışık yılı uzaklıkta bulunması, onu Dünya'ya en yakın iki küresel yıldız kümesinden biri yapar. Küme yaklaşık 400.000 yıldız içerir ve uygun gözlem koşullarında çıplak gözle görülebilir.
Helis Bulutsusu, Kova takımyıldızı yönünde bulunan oldukça büyük bir gezegenimsi bulutsu. Karl Ludwig Harding tarafından muhtemelen 1824'ten önce keşfedilmiştir. Bu bulutsu, parlak gezegenimsi bulutsular içinde Dünya'ya en yakın olanıdır. Uzaklığı yaklaşık olarak 215 parsek yani 700 ışık yılıdır. Görünüşte Halka bulutsusu'na, boyutu, yaşı ve fiziksel özellikleri nedeniyle de Halter bulutsusu'na benzemektedir. Helis, 2003'ten bu yana internette sıklıkla "Tanrı'nın gözü" olarak anılır. Ünlü TV dizisi Battlestar Galactica'nın 15 Aralık 2006 tarihinde yayınlanan The Eye of Jupiter bölümünde Helis bulutsusuna muhtemelen bir gönderme vardır.
NGC 7027, Kuğu takımyıldızında yaklaşık 3.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan ve merkezindeki beyaz cücenin oluşturduğu bir gezegenimsi bulutsudur.
NGC 925, Üçgen takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 28 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir çubuklu sarmal gökada.
Messier 34, Kahraman takımyıldızı yönünde bulunan bir açık yıldız kümesi. Giovanni Batista Hodierna tarafından 1654 yılından önce keşfedilmiş ve 1764 yılında Charles Messier kataloğuna eklemiştir
NGC 1042, Balina takımyıldızı yönünde bulunan bir sarmal gökada. Lewis A. Swift tarafından 10 Kasım 1885 tarihinde keşfedilmiştir.
Messier 44, Yengeç takımyıldızı yönünde bulunan bir açık yıldız kümesi. Güneş Sistemi'ne en yakın açık yıldız kümesidir ve diğer pek çok yakın kümeden daha fazla yıldız içerir. Arıkovanı yıldız kümesi, karanlık bir gökyüzünde çıplak gözle belli belirsiz şekilde gözlemlenebilir, dolayısıyla antik çağlardan beri bilinmektedir. Antik dönem gök bilimcisi Batlamyus bu kümeyi "Cancer'in göğsündeki bulutsu bir kütle" olarak nitelendirmiştir ve Galileo'nun teleskopuyla incelediği ilk gök cisimlerinden birisidir.
Messier 106, Av Köpekleri takımyıldızı yönünde bulunan bir sarmal gökada. Pierre Méchain tarafından Temmuz 1781'de keşfedilmiştir. M106'nın Dünya'dan uzaklığı yaklaşık olarak 22 ile 25 milyon ışık yılı arasındadır. Ayrıca X-ışınlarından dolayı bir seyfert gökadasıdır ve olağandışı salma çizgileri tespit edilmiştir. Gökadanın bir parçasının merkezdeki süper büyük kütleli kara deliğe düşmekte olduğundan şüphelenilmektedir. NGC 4217'nin Messier 106'ya eşlik eden bir gökada olması olasıdır.
NGC 48, Andromeda takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 90 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunan bir çubuklu sarmal galaksi. Lewis A. Swift tarafından 7 Eylül 1885 tarihinde keşfedilmiştir.
NGC 49, Andromeda takımyıldızı yönünde bulunan bir merceksi galaksi. Lewis A. Swift tarafından 7 Eylül 1885 tarihinde keşfedilmiştir.
NGC 672, Üçgen takımyıldızı yönünde bulunan bir çubuklu sarmal gökada. Wilhelm Herschel tarafından 26 Ekim 1786 tarihinde keşfedilmiştir. NGC 1023 Grubu'nun üyesi olabileceği düşünülmektedir.
NGC 1023, Kahraman takımyıldızı bölgesinde yaklaşık olarak 19,34 MIy (5,93 Mpc)uzaklıkta bulunan bir çubuklu merceksi gökadadır. Wilhelm Herschel tarafından 18 Ekim 1786 tarihinde keşfedildi. Halton Arp tarafından görüntülenmiş ve Arp 135 olarak "Yakınlarında parçalar olan gökadalar" kategorisi altında Tuhaf Gökadalar Atlası'na dahil edilmiştir. Başak Süperkümesi içindeki NGC 1023 Grubu'nun en parlak üyesidir. Gökadanın merkezinde, kütlesi (4,4 ± 0,5) × 107 M⊙ olduğu tahmin edilen bir süper kütleli kara delik bulunur.
NGC 983, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Üçgen takımyıldızı yönünde bulunur. SBb tipi bir çubuklu sarmal galaksidir. Fransız astronom Edouard Stephan tarafından 1881 yılında 80,01 cm çaplı aynalı tip bir teleskopla keşfedilmiştir. Daha sonra aynı gökada yanlışlıkla tekrar keşfedilmiş ve NGC 1002 olarak katalog girişi yapılmıştır.
NGC 999, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Andromeda takımyıldızı yönünde bulunur. SBa tipi bir çubuklu sarmal galaksidir. Fransız astronom Edouard Stephan tarafından 1871 yılında 80,01 cm çaplı aynalı tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
NGC 1013, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Balina takımyıldızı yönünde bulunur. S0-a tipi bir merceksi galaksidir. Amerikan astronom Lewis A. Swift tarafından 1886 yılında 40,64 cm çaplı mercekli tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
NGC 1017, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Balina takımyıldızı yönünde bulunur. Im tipi bir düzensiz galaksidir. Amerikan astronom Lewis A. Swift tarafından 1886 yılında 40,64 cm çaplı mercekli tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
NGC 1018, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Balina takımyıldızı yönünde bulunur. SB0-a tipi bir çubuklu sarmal galaksidir. Amerikan astronom Frank Muller tarafından 1886 yılında 66,04 cm çaplı mercekli tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
NGC 1038, Yeni Genel Katalog'da yer alan bir galaksidir. Gökyüzünde Balina takımyıldızı yönünde bulunur. S0-a tipi bir merceksi galaksidir. Amerikan astronom Lewis A. Swift tarafından 1885 yılında 40,64 cm çaplı mercekli tip bir teleskopla keşfedilmiştir.
Servis dışı bırakma saldırısı , internete bağlı bir barındırma hizmetinin hizmetlerini geçici veya süresiz olarak aksatarak, bir makinenin veya ağ kaynaklarının asıl kullanıcılar tarafından ulaşılamamasını hedefleyen bir siber saldırıdır. DoS genellikle hedef makine veya kaynağın, gereksiz talepler ile aşırı yüklenmesi ve bazı ya da bütün meşru taleplere doluluktan kaynaklı engel olunması şeklinde gerçekleştirilir. DoS saldırısını; bir grup insanın, bir dükkân veya işyerindeki kapıları tıkayıp, meşru tarafların mağazaya veya işletmeye girmesine izin vermeyerek normal işlemleri aksatması şeklinde örnekleyebiliriz.