İçeriğe atla

Müslüm Gürses 2

Müslüm Gürses 2
Müslüm Gürses stüdyo albümü
Yayımlanma1977
TarzArabesk  • Türk sanat müziği
DilTürkçe
ŞirketÇınçın Plak
YapımcıAli İhsan Akşahin (?)
Müslüm Gürses kronolojisi
Müslüm Gürses 1
(1977)
Müslüm Gürses 2
(1977)
Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin
(1978)

Müslüm Gürses 2, Müslüm Gürses’in 1977 yılında Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür.

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Derleyen Kaynak Kişi
1Sen Gittin Gideli (Hıçkırık)Sadettin ŞahinSadettin Şahin
2Kaç Gece PenceredeZeki SındıranSuat Sayın
3Bir Zamanlar Sevmiştim (Aşka Saygı Kalmadı)Fikriye Aydemirİsmail Görsev
4Dertliler Meyhanesi (Gel Arkadaş Olalım)Muharrem AtılganMuharrem Atılgan
5Sigaramda Duman DumanPolat TezelPolat Tezel
6Kader Torbasına Elim UzattımMahmut ErdalÂşık Ali İzzet Özkan
7Seni Sevmez OlaydımFevzi KalağasıRıfat Şanlıel
8Boynuma Sarıl Oğlan (Mektup Yazdım Köşeli)Ali LimoncuAli Limoncu
9Hicranla Doldu Gönlüm (Çok Geceler Bekledim)Mehmet YurdakulBaki Duyarlar
10Adını Aşk Koydular (Nazar Değdi Dünyama)İlham Behlül PektaşRıfat Şanlıel
11Ne Dalım Ne Çiçeğim (Dertli Başım)Hamit BelliPolat Tezel
12Dost BildiklerimÜmit Yaşar OğuzcanMuzaffer Özpınar
13Bu Yalnızlık (Yaşarken Ölüyorum)Muharrem AtılganMuharrem Atılgan
14Beyhude Geçti (Gündüzüm Seninle)Suat SayınMuhammed Abdülvahab
15Aldırma GönülSabahattin AliKerem Güney
16İçime Doğmuştu SankiOrhan AkdenizOrhan Akdeniz

Albüme ait diğer bilgiler

  • Albüm kaydında Çın Çın Plak'a ait anons bulunmaktadır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Esrarlı Gözler</i> 1980 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Esrarlı Gözler Müslüm Gürses'in 14 Temmuz 1980'de Emre Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Emre Plak sonraki yıllarda bu albümü yeniden basmıştır. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyaya arabesk tarz müziği tanıtan ve sevdiren en marjinal albümlerden birisidir. Albümdeki bütün müziklerde Mustafa Sayan imzası vardır.

<i>Küskünüm</i> (albüm) 1986 yılında Bayar Müzikten çıkarılan Müslüm Gürses albümü

Küskünüm, 24 Haziran 1986'da Bayar Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan ayrıca Müslüm Gürses'in Bayar Müzik etiketiyle yayımlanan ilk stüdyo albümüdür. Bu albüm Türkiye'de tüm zamanların en çok satan albümüdür. Albüm sadece yasal olarak en az 12 milyondan fazla satmıştır. Albümde yer alan şarkıların hepsi Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albümün bütün müziklerinde Burhan Bayar imzası bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Elenor Plak</span> Türk müzik şirketi

Elenor Plak, 1973 yılında İstanbul'da Muhteşem Candan tarafından kurulmuş yapım şirketidir. 300'ü aşkın sanatçıya albüm yapmıştır ve hâlen de devam etmektedir. Plak zamanından bugünlere gelmiş ve dijital dünyada da ekinliğini sürdürmekte olan, Türkiye'nin önemli müzik yapım şirketlerindendir.

<i>Yaranamadım</i> (albüm) 1984 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Yaranamadım, Müslüm Gürses'in 1984'te Elenor Müzik firmasından çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Türk arabesk müziği tarihinin en ağır albümlerinden olduğu söylenebilmektedir. Albümdeki müziklerin birçoğunda Uğur Bayar imzası bulunmaktadır.

<i>İnsaf / Kahire Resitali</i> 1994 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

İnsaf / Kahire Resitali, Müslüm Gürses'in 26 Nisan 1994'te Uğur Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle çıkan ikinci ve son albümüdür. Albümün bütün müziklerinde Uğur Bayar'ın imzası bulunmaktadır.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Gazla Şoför</i> 1979 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Gazla Şoför, Müslüm Gürses'in 1979 yılında Çınçın Plak firmasından çıkardığı albümdür.

<i>Meyhaneci / Kırık Sazım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Meyhaneci / Kırık Sazım, Müslüm Gürses'in 1990 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sürülen albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Dünden Bugüne Anılarımla</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Dünden Bugüne Anılarımla, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Sarp Plak müzik firması etikeyiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albüm, Gürses'in Sarp Plak etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albüm ilanında "Dünden Bugüne Anılarımla - Haydar Haydar" albümü olarak da bahsedilmiştir.

<i>Anlatamadım</i> 1983 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Anlatamadım, Müslüm Gürses'in 14 Mart 1983'te Kale Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümdür. Albümün her bir şarkısı Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir. Albüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmekle birlikte Gürses bu albümüyle yaklaşık 1 yıl listelerde kalarak rekor kırmıştır.

<i>Müslüm Gürses 1</i> 1977 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslüm Gürses 1, Müslüm Gürses’in 1977 yılında Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Ayrıca bu albüm, Gürses'in resmi olarak yayımlanan ilk kaset formatındaki albümüdür.

<i>Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin, Müslüm Gürses’in 1978 yılında Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Müslüm Gürses 4</i> 1979 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Müslüm Gürses 4, Müslüm Gürses’in 1979 yılında Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan albümüdür. Albümdeki şarkılarda Muharrem Atılgan'ın imzası bulunmaktadır.

<i>Mutlu Ol Yeter</i> (Müslüm Gürses albümü) 1981 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Mutlu Ol Yeter, Müslüm Gürses'in 23 Aralık 1981'de piyasaya sunulduğu söylenen, Modern Plak etiketiyle de yayımlanan ilk ve tek stüdyo albümüdür. Albümde yer alan birçok şarkıda Burhan Bayar ve Orhan Akdeniz'in imzası bulunmaktadır. Gürses'in bu albümle damga vurduğu söylenmekle birlikte, albüme ismini veren şarkı Mutlu Ol Yeter ve arabesk müziğinin önemli şarkılarından olan İtirazım Var isimleriyle de Gürses'in filmleri yayımlanmıştır.

<i>Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım</i> 1990 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Benim Kaderim / Arkadaş Kurbanıyım, Müslüm Gürses’in 14 Kasım 1990'da Uğur Plak etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle yayımlanan ilk albümüdür. Albümdeki bütün müziklerde Uğur Bayar imzası vardır.

Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.

Izdırap Yükümdür / Sahte Aşkına Elveda, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan dördüncü stüdyo albümüdür. Albümün bir 45'lik plak olduğu ve 1971 yılında "Bestefon Plak" için seslendirildiği söylendi. Albüm Topkapı Plak firması tarafından Ağustos 2020'de dijital platformlarda piyasaya sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses diskografisi</span>

Türk Arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, doğum adıyla Müslüm Akbaş'ın diskografisi, ilk 45'liği olan Emmioğlu / Ovada Taşa Basma ile başlamış ve Çın Çın Plak tarafından yayımlanan 14 şarkılık Müslüm Gürses 1 albümü ile devam etmiştir. Sanatçının yaşamı boyunca 70'ten fazla albümü yayımlanmış olup 40 adet 45'liği yayımlanmıştır. Ayrıca ölümünden sonra da albümleri ve teklileri yayımlanmaya devam etmektedir.