
Özgür yazılım, kullanıcısına yazılımı herhangi bir amaç için çalıştırma, inceleme, değiştirme ve dağıtma özgürlükleri tanıyan yazılım türüdür. Tersi, özel mülk yazılımdır.

GNU Genel Kamu Lisansı yaygın kullanılan bir özgür yazılım lisansı. İlk sürümü 1989 yılında Richard Stallman tarafından GNU Tasarısı için kaleme alınmıştır. Üçüncü ve son sürüm ise Richard Stallman'ın yöneticisi olduğu Özgür Yazılım Vakfı (FSF), Eben Moglen ve Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi tarafından kaleme alındı ve özgür yazılım topluluklarının çeşitli itiraz ve katkılarıyla son hâlini aldı.
Açık içerik, insanların önceden oluşturulmuş ücretsiz bir içeriğe erişerek bu içeriğe atıfta bulunarak, içeriği izinsiz bir şekilde kopyalaması, yayınlaması ve değiştirebileceği ve kullanabileceği bir çalışmayı tanımlar. Ayrıca "serbestçe kullanılabilir" olarak da tanımlanır. İçeriğin tamamını ya da dilediği bir kısmını kullanmak kullanıcıya kalmıştır.

PlayStation 3, Sony Computer Entertainment tarafından 2006 yılında üretilen ve PlayStation 2'nin ardından gelen PlayStation serisinin üçüncü video oyunu konsolu. Yazılım olarak PlayStation 3 sistem yazılımı ile çalışır. İlk ürünler OtherOS kullandı. Bu, PlayStation 3 video oyun konsolunun önceki sürümlerinde, Linux veya FreeBSD gibi, kullanıcının yazılım yüklemesini sağlayan bir özellikti. Yedinci nesil video oyun konsollarından olan PlayStation 3, satış bakımından Microsoft'un Xbox 360 ile Nintendo'nun Wii isimli konsollarıyla rekabet halindedir. İlk olarak 11 Kasım 2006'da, Japonya'da satışa sunulan konsol, kısa bir süre sonra tüm dünyada piyasaya sürüldü. Üretilen ilk sürümler, sabit diskin kapasitelerine göre 20 ve 60 gigabaytlık modellerdi. Birkaç ay sonra ise 40, 80 ve 160 gigabaytlık modeller üretildi. Sony Computer Entertainment, 30 Mayıs 2017'de PlayStation 3 üretmeyeceğini duyurdu.
Xbox 360, Microsoft'un ürettiği Yedinci jenerasyon oyun konsoludur. 27 Kasım 2005'te eski nesil Xbox'ın devamı olarak ABD'de piyasaya çıktı. Xbox 360'ın Türkiye'ye resmi olarak satışı 19 Kasım 2012 tarihinde başladı.
Yahoo! Messenger, Yahoo firmasının çıkardığı sesli ve görüntülü sohbet imkânı da bulunan ücretsiz çevrimiçi anlık mesajlaşma yazılımıdır. Mesajlaşmanın yanında birçok özelliği bulunan Yahoo Messenger'ın Türkçe dil desteği bulunmamaktadır.
Videofon, Türk Telekom'un sabit telefon hattı kullanan abonelerine görüntülü konuşma sağlamak üzere pazara sürdüğü servistir.

Xbox Live, Microsoft tarafından oluşturulmuş ve işletilen çevrimiçi çok oyunculu oyun ve dijital ortam dağıtım hizmeti. İlk olarak Kasım 2002'de Xbox sistemine sunuldu. Xbox 360 konsolunun Kasım 2005'te piyasaya sunulmasıyla hizmetin güncellenmiş bir sürümü kullanıma sunuldu ve Xbox One ile 2013 yılında daha da geliştirilmiş bir sürüm çıktı. Ayrıca Microsoft, Xbox LIVE™ olarak ticari marka hakkını almıştır. İlk olarak 2002 yılında Xbox için yapılmış, daha sonra bu servis geliştirilerek 2005 yılından itibaren Xbox 360 ile kullanılmaya devam edilmiştir.

Petroglyph, merkezi Las Vegas, Nevada'da bulunan bir oyun geliştiricisidir. Petroglyph Games, 2003 yılında Westwood Pacific'in Electronic Arts tarafından satın alınıp kapatıldığında Electronic Arts'tan istifa eden son Westwood Studios çalışanları tarafından kurulmuştur.

Battlefield 3, 25 Ekim 2011'de Kuzey Amerika'da, 28 Ekim 2011'de ise Avrupa ve tüm dünyada piyasaya sürülen, yapımcılığını Digital Illusions CE'nin, yayımcılığını ve dağıtıcılığını ise Electronic Arts'ın yaptığı video oyunu. Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360 platformları için çıkmıştır. Battlefield serisinin 11. oyunudur. ESRB 13+ sınırı koymuştur.
İstanbulkart, İstanbul'da kullanılan temassız bir akıllı şehir kartıdır. 23 Mart 2009 tarihinde AKBİL yerine kullanılmaya başlanan kart, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki BELBİM tarafından, ISO/IEC 7816 ve ISO/IEC 14443 gibi uluslararası standartlarla uyumlu bir şekilde NXP'nin DESFire teknolojisi kullanılarak üretilmiştir.

Freemium olarak geçen akımın Türkçe karşılığı bedava seçkindir. İngilizce bedava anlamına gelen free ile seçkin anlamına gelen premium kelimelerinden oluşan ihtira bir birleşik sözcüktür.

Bu madde Windows Phone Store ile ilgilidir. Microsoft Windows için Windows Store sayfasına bakın.

My Phone Windows Mobile mobil platformu için Microsoftun bir arkadaş mobil istemci uygulaması ile online bir hizmetidir. 6 Ekim 2009 tarihinde başlatılan hizmet rehber, takvim randevuları, görevleri, metin mesajları, tarayıcı favorileri, fotoğraf, müzik, video ve belgeleri kablosuz senkronize etmekle ücretsiz cep telefonuna yedekleme çözümünü sunar. Bunu kullanıcıların kendi bilgilerine erişmesi ve yönetmesi için olan parola korumalı çevrimiçi portali ile yapıyor. Servis ayrıca fotoğraf paylaşımı sağlar ve bazı pazarlarda, bir kayıp telefon ile başa çıkmak için bir kerelik ücret gerektiren bir Premium Paket olarak satılmaktadır. Microsoft 16 Şubat 2009 tarihinde Mobil Dünya Kongresi'nde My Phone beta sürümünü açıkladı ve başlattı. My Phone, Windows Mobile mobil işletim sisteminin 6.0, 6.1 ve 6.5 sürümlerinde desteklener ve 25 dilde dünya çapında kullanılabilir. Servis kimlik doğrulaması için Windows Live ID ve kullanıcı bilgilerini depolamak için Windows Live sunucu altyapısı kullanır. 8 Haziran 2011 tarihinde, Microsoft My Phone telefonlarından senkronizenin 7 Ağustos 2011 tarihinde kesileceğini ve verilere İnternet sitesine erişimin, 6 Ekim 2011 tarihinde sona ereceğini duyurdu. Veriler SkyDrive-ye taşınacaktır.
MobileMe Apple tarafından sunulan çevrimiçi hizmetlerin ve yazılımların aboneliğe dayalı bir koleksiyonuydu. Tüm hizmetler kademeli olarak değiştirildi ve yerini iCloud aldı. iCloud'a yapılan transferler 31 Temmuz 2012'ye kadar geçerli olmak üzere 30 Haziran 2012'den itibaren hizmet kesildi.
N-Gage Nokia'nın S60 (Symbian) üzerinde çalışan birçok Nokia akıllı telefonunda bulunan bir mobil oyun platformuydu. N-Gage çevrimiçi ve sosyal özellikler içeren bir uygulamaya 3D grafiklerle çok sayıda oyun sağladı. Başarılı olan orijinal 2003 N-Gage oyun cihazından adını alıyor. N-Gage platformu aşağıdakilerle uyumludur: Nokia N78, N79, N81, N81 8GB, N82, N85, N86, N86 8 MP, N95, N95 8GB, N96, N97, Nokia 5320 XpressMusic, 5630 XpressMusic, 5730 XpressMusic, Nokia 6210 Navigator, 6710 Navigator, 6720 Classic, E52, E55 ve E75. Hafıza sorunları nedeniyle Şubat 2008'de yapılan bir röportajda Nokia N73, N93 ve N93i'ye verilen destek iptal edildi.
Humble Bundle, Inc., alıcı tarafından belirlenen fiyatlarla oyun koleksiyonlarının satıldığı Humble Bundle adındaki paketleri içeren ve gelirlerin bir kısmının, Wikimedia Vakfının da dahil olduğu, kâr amacı gütmeyen kuruluşlara diğer kısmının da geliştiricilere gittiği dijital mağazadır. Humble Bundle, süre sınırlı bu paketleri sunmaya devam etmektedir ancak ayrıca kalıcı bir mağaza vitrini de barındıracak şekilde genişletilmiştir. Humble Bundle konsepti başlangıçta 2010 yılında Wolfire Games tarafından yönetildi ancak ikinci paketiyle şirket, paketlerin tanıtımını, ödemelerini ve dağıtımını yönetmek için genişletildi. Ekim 2017'de şirket, IGN bölümü aracılığıyla Ziff Davis, LLC tarafından satın alındı, ancak ayrı bir iştiraki olarak faaliyet göstermeye devam edecek.

Facebook Zero, sosyal ağ servis şirketi Facebook tarafından cep telefonu tabanlı internet sağlayıcılarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilen bir "ağ tarafsızlığı" girişimdir. Bu versiyon, yalnızca Facebook ile anlaşmaya giren sağlayıcılar aracılığıyla çevrimiçi olarak kullanılabilir. Fotoğraflar varsayılan olarak yüklenmez. Kullanıcılar yine de tıklayarak görüntülemeyi seçebilir ancak fotoğraf kullanımı için düzenli veri ücretleri uygulanır.

Microsoft XNA Game Studio, Microsoft XNA platformunda video oyunları oluşturmak için entegre bir geliştirme ortamıdır (IDE). Bu tür video oyunları Xbox 360, Microsoft Windows, Windows Phone ve Zune'da çalışır. XNA Game Studio, hobi için bu işi yapanlar veya deneyimli programcıları hedeflemektedir ve programın amacı temel olarak çeşitli Microsoft platformları için 2D ve 3D video oyunları geliştirmektir. XNA oyunları, yıllık ücreti olan bir XNA Creator's Club üyeliği kullanılarak Xbox 360 için yayınlanabilir.

Yazılım kategorileri, yazılım gruplarıdır. Yazılımın bu kategoriler açısından anlaşılmasını sağlamaktadırlar. Farklı sınıflandırma şemaları, yazılımların farklı yönlerini dikkate alır.