İçeriğe atla

Muzaffer Sütlüoğlu

Muzaffer Sütlüoğlu (d. 1950, Pazar, Rize), EFIAP unvanlı Türk fotoğrafçıdır.[1] Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen birçok yarışmada 80'den fazla ödül almıştır. 1999 yılında çalışmalarını Siyah-Beyaz fotoğraflar üzerine yoğunlaştıran Sütlüoğlu, çoğunlukla insan ve mekân temalı çalışmalar yapmaktadır.

Hayatı

Sütlüoğlu 1950 yılında Rize'nin Pazar ilçesinde Ardeşen kökenli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 1976'da Galatasaray Üniversitesi Mühendislik Yüksekokulu'ndan inşat mühendisi olarak mezun oldu. İlk fotoğraf makinesini 1966'da aldı ve 1982'de İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Kulübü'ne, 1983'te Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği'ne üye oldu. 6 yıl boyunca Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneği'nin başkanlığını yaptı. 1995 yılına kadar dernekte çeşitli yönetici pozisyonlarında çalıştı. 1990-1992 yılları arasında deneysel fotoğraf çalışmaları yaptı. Ayrıca Türkiye Fotoğraf Dernekleri Birliği'nde uzun yıllar KASK temsilcisi olarak çalıştı.[2] Eserleri Türkiye, Fransa, İspanya, Belçika, Almanya, Avusturya, Lüksemburg, İngiltere, Romanya, Polonya, Macaristan, [[Çekoslovakya, Yugoslavya, İtalya, Brezilya, Hindistan, Singapur, Japonya, Çin, Hong Kong ve Tayvan'da sergilendi. 3 yıl boyunca Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksek Okulu'nda fotoğrafçılık alanında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde usta öğretici olarak çalıştı.

Kişisel hayatı

Evli olan Sütlüoğlu'nun bir oğlu ve bir kızı vardır.[3]

Kitapları

  • Temel Fotoğraf ve Kompozisyon (2013)[4]
  • Fotoğraf Sanatında Kompozisyon (2017)

Kaynakça

  1. ^ Çetin, A. Alâaddin (2004). Kocaeli, Sakarya tarihinden. Yayıncı Yayınları. s. 191. ISBN 9756657383. 19 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 
  2. ^ Varlık, Volumes 1024-1029. Varlık Yayınları. 1993. s. 64. 19 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 
  3. ^ "Muzaffer Sütlüoğlu". umuttepeyayinlari.com. 18 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 
  4. ^ "Fotoğraf Kulübü Sütlüoğlu'nu ağırladı". cagdaskocaeli.com.tr. 27 Ocak 2014. 19 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2021. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ara Güler</span> Türk fotoğrafçı ve foto muhabiri

Ara Güler, Türkiye Ermenisi gazeteci, foto muhabiri ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Pesen</span> Türk ressam

Mehmet Sait Pesen, Türk ressam, eğitimcidir.

H. Nadir Ede, fotoğraf sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Türk Sinematek Derneği</span> 25 Ağustos 1965te Onat Kutlar tarafından İstanbulda kurulan sinema derneği

Türk Sinematek Derneği, 25 Ağustos 1965'te Onat Kutlar tarafından İstanbul'da kurulan sinema derneğidir. Dernek 12 Eylül 1980 tarihine kadar faaliyetini sürdürmüş 12 Eylül Darbesi sırasında da kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Martin Heidegger</span> Alman filozof

Martin Heidegger, varoluşçu felsefenin isimlerinden biri olarak bilinen Alman filozof.

<span class="mw-page-title-main">Ahmet Kutsi Tecer</span> Türk şair ve oyun yazarı

Ahmet Kutsi Tecer, Türk öğretmen, şair, oyun yazarı ve siyasetçi. Halk kültürü alanında çalışmaları ile tanınır. Çalışmaları, Karacaoğlan ve Yunus Emre’nin hayatına ışık tutmuştur. Halk şairi Âşık Veysel’i Türkiye'ye tanıtan, halk müziği derlemecisi Muzaffer Sarısözen'i keşfeden kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi</span>

Balıkesir Ulusal Fotoğraf Müzesi, Türkiye'nin ilk fotoğraf müzesidir.

Gündüz Vassaf, Türk yazar ve psikolog.

<span class="mw-page-title-main">Tekin Gönenç</span>

Tekin Gönenç, Türk şair ve yazardır.

<span class="mw-page-title-main">Muzaffer İlhan Erdost</span> Türk şair ve yayıncı

Muzaffer Erdost, Türk şair, yayıncı.

İmdat Sütlüoğlu, Türk siyasetçi. 58. Hükûmet'te çevre bakanlığı ve TBMM 22. dönem Rize milletvekilliği yapmıştır. 2011-2018 yılları arasında Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Tahsin Bekir Balta, Türk hukukçu ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği</span>

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği (İFSAK) İstanbul'da yerleşik bir dernekdir.

Sabit Kalfagil, fotoğrafçı. Konya Lisesi'ni bitirdi fakat bu dönemlerde fotoğrafçılık hakkında bir planı yoktu. Daha sonra İTÜ Mimarlık Fakültesini bitirdi. Bir süre İstanbul Belediyesi' nde çalıştı. Başkan danışmanlığı başkan yardımcılığı ve imar müdürlüğünde çalıştı.

<span class="mw-page-title-main">Şinasi Sahnesi</span> Ankarada bulunan bir tiyatro sahnesi

Şinasi Sahnesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir tiyatro sahnesidir. Akün Sahnesi ile aynı binada yer alan salon, 1988 yılından beri Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen temsillere ev sahipliği yapar.

Mehmet Şadi Çalık, Türk çağdaş heykel sanatının öncülerinden.

<span class="mw-page-title-main">Erol Akyavaş</span> Türk ressam

Erol Hakkı Akyavaş, Türk ressam.

<span class="mw-page-title-main">Mehmet Uygun (ressam)</span>

Mehmet Uygun Türk ressam.

Ödül Işıtman, Türk seramik sanatçısı ve akademisyen. 1988 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nden mezun olduktan sonra 1990'da kendi atölyesini açan sanatçı; bir yıl sonra, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde öğretim elemanı olarak çalışmaya başlamıştır. Yüksek lisansını Yüzey Olarak Camın Ve Seramiğin Birlikte Kullanım Sorunları alanında yapmış; sanatta yeterlik derecesini ise Türkiye’de Seramik Sanatının Varlık Sorunu Üzerine Yorumlar ve Uygulamalar konulu çalışmasıyla almıştır. Işıtman hâlen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü'nde dersler vermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Adem Genç</span> Türk sanatçı

Adem Genç, Türk sanatçı.