İçeriğe atla

Muzaffer Kuşhan

Muzaffer Kuşhan
DoğumMuzaffer Kuşhan
2 Temmuz 1946 (78 yaşında)
Simo, Bulanık, Muş, Türkiye
MilliyetTC
Mezun olduğu okul(lar)İstanbul Tıp Fakültesi
MeslekHekim, Yazar
EvlilikEkaterina Kuşhan
Çocuk(lar)2
Resmî sitekushan.com.tr

Muzaffer Kuşhan (d. 2 Temmuz 1946, Muş), Türk hekim ve yazar.

Hayatı

1946 yılında, Muş ilinin Bulanık ilçesine bağlı Simo köyünde doğan Muzaffer Kuşhan, köyde okul olmadığı için ilkokulu Erzurum’da oturan dayısının yanında tamamladı. Simo köyü, 1864 yılında Kafkasya’dan göç eden Osetin (Çerkez) ailelerden oluşuyordu ve Türkçe bilen bulunmuyordu, bu nedenle çocuklar Osetin dil, örf, adet ve geleneklerine göre yetiştiriliyordu. Türkçe bilmediği için Muzaffer Kuşhan ilkokulun başlarında zorluk çekse de, unutamadığı bir öğretmen sayesinde bu zorluğu aşarak kısa sürede sınıf birincisi olmayı başardı.[1]

İstanbul Tıp Fakültesi’ni 1969 yılında tamamlayan Kuşhan, Manisa’da yedek subay doktor olarak askerlik yaptı. Askerliği bitince Muş’un Malazgirt ilçesinde serbest hekim olarak faaliyet gösterdi. Altı yıllık genel cerrahi ihtisasını Almanya’da tamamlayan Kuşhan bu sırada Stuttgart’da cerrahi zayıflama yöntemleri uygulayan ekipte yer aldı. Kaza cerrahisi alanında üst ihtisasını da Almanya’da tamamlayarak daha sonra Avrupa’nın çeşitli ülkelerindeki sağlıklı yaşam kliniklerinde incelemeler yaptı.[2]

1981 yılında İstanbul’a yerleşen Muzaffer Kuşhan serbest hekim olarak kişiye özel diyet reçeteleri ve egzersiz programlarıyla fazla kilolu hastaların tedavisinde ismini duyurdu.[3] 1987 yılında Türkiye’de ilk kez uygulanan klinik ortamda zayıflama yöntemini başlatan Kuşhan bu hizmeti 1993 yılına kadar Büyükada’dadaki Splendid Hotel’de sürdürdü.

Kendi kliniğini kurmak için en uygun yer olarak, hem merkeze yakınlığı hem de orman içindeki yürüyüş alanlarının güzelliği nedeniyle Polonezköy’ü seçen Dr. Kuşhan 1994 yılında burada tesisini açtı ve bir yıl sonra hastane ruhsatı aldı. Tesis 2002 yılında sağlık oteline dönüştürüldü.[4] 2019 yılında adrese teslim diyet yemek siparişi yapılan sitesini hayata geçirdi.

Özel yaşamı

Muzaffer Kuşhan, Ekaterina Kuşhan ile evli olup Aslıhan Kuşhan adında bir kızı ve Murat Kuşhan adında bir oğlu bulunmaktadır.

Kitapları

  • "Sağlıklı Zayıflama", Tayf Basım, 1990, 157 s.
  • "Besinlerin Kalori Değerleri", Acar Matbaacılık, 1992, 63 s.
  • "Ayırma Diyeti", Kişisel Yayın, 2001, 157 s.
  • "Genç Kalma Sanatı (Anti-Aging)", Remzi Kitabevi, 2003, 151 s.
  • "Akdeniz Diyeti", Kuşhan Sağlık ve Turizm Ltd. Şti, 2004, 179 s.
  • "Gayrimeşru Diyet", Kuşhan Sağlık ve Turizm Ltd. Şti, 2017, 109 s.

Kaynakça

  1. ^ http://diyetveben.com/2019/02/19/dr-muzaffer-kushan-o-ogretmeni-hic-unutmayacagim/[]
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2019. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Haziran 2019. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 21 Haziran 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Haziran 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Tıp</span> hastalıkların teşhisi, tedavisi ve önlenmesi için çalışma alanı

Tıp, bir hastaya bakma, teşhis, prognoz, önleme, tedavi, yaralanma veya hastalıklarının palyasyonunu yönetme ve sağlığını geliştirme bilimi ve uygulamasıdır. Tıp, hastalıkların önlenmesi ve tedavisi yoluyla sağlığı korumak ve iyileştirmek için geliştirilen çeşitli sağlık uygulamalarını kapsar. Çağdaş tıp, yaralanma ve hastalıkları teşhis etmek, tedavi etmek ve önlemek için biyomedikal bilimleri, biyomedikal araştırmaları, genetiği ve tıbbi teknolojiyi, tipik olarak farmasötikler veya cerrahi yoluyla, ancak aynı zamanda psikoterapi, harici ateller ve traksiyon, tıbbi cihazlar, biyolojikler ve iyonlaştırıcı radyasyon gibi çeşitli tedaviler yoluyla uygular.

<span class="mw-page-title-main">Doktor (tıp)</span> insanlardaki hastalıkları teşhis ve onları ilaçlarla veya bazı araçlarla tedavi eden kimse

Doktor, hekim veya tabip, tıp alanında çalışan profesyoneldir. Hastalık, yaralanma ve diğer fiziksel ya da zihinsel bozuklukların incelenmesi, tanısı, prognozu ve tedavisi yoluyla sağlığın iyileştirilmesini, sürdürülmesi veya eski haline getirilmesi ile ilgilenirler. Doktorlar uygulamalarını belirli hastalık kategorilerine, hasta türlerine ve tedavi yöntemlerine odaklayabilir ve bireylere, ailelere ve topluluklara sürekli ve kapsamlı tıbbi bakım sağlanması sorumluluğunu üstlenirler.

<span class="mw-page-title-main">Veteriner tıp</span> Hayvan hastalıkları ile ilgilenen tıp dalı

Veteriner tıp; hayvan hastalıkları, bozuklukları ve yaralanmalarının önlenmesi, teşhisi ve tedavisi uygulamalarının yanı sıra hayvan besleme, genetik ıslah, hijyen ve gıda güvenliği, salgın hastalıkların önlenmesi, insan ve çevre sağlığı konularıyla ilgilenen bir tıp alanıdır. Veteriner tıbbı, evcil ve vahşi tüm hayvan türlerini kapsayacak kadar geniştir. Veteriner tıp uygulamaları hayvan sağlığının yanı sıra doğrudan ve dolaylı olarak insan sağlığına da etki etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Devederesi, Pınarbaşı</span> Pınarbaşı´nın mahallesi, Kayseri, Türkiye

Devederesi, Kayseri ilinin Pınarbaşı ilçesine bağlı bir mahalledir.

Ahmet Demircan, Türk hekim ve siyasetçi, eski Devlet Bakanı ve 2017-2018 yılları arasında görev yapmış eski Sağlık Bakanı.

Diyetisyen, sağlık bilimleri beslenme ve diyetetik eğitim ve öğretim programını en az dört yılda tamamlayarak Beslenme ve Diyetetik Lisans Diploması alarak diyetisyen unvanını kazanıp; diyetisyenlik mesleğini yapmaya ve uygulamaya hak kazanan profesyonel sağlık personelidir. Lisans eğitimi ardından lisanüstü eğitimini tamamlayan diyetisyenler, uzman diyetisyen ünvanına sahip olmaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Veteriner hekim</span> hayvan hastalıklarını tedavi eden uzman, doktor

Veteriner hekim ya da eski adıyla baytar, veteriner tıp uygulamalarını uzmanlıkla yapan ve insan harici hayvanların üremelerinin engellenmesi veya arttırılmasına, beslenmelerine, hastalıklarına, rahatsızlıklarına ve yaralanmalarına uzmanlıkla müdahale eden, koruyucu hekimlik uygulamalarıyla hastalıkları ve bozuklukları daha oluşmadan önleyen, hayvan hastalıklarının ve parazitlerin kontrol altına alınması için araştırmalar ve uygulamalar yapan, yaptığı çalışmalarla insan sağlığına da hizmet eden bir tıp mensubu. Veteriner fakültesinden mezun olarak ve ülkelere göre değişen şartları yerine getirerek unvan alırlar.

<span class="mw-page-title-main">Özdilek Holding</span> Türk tekstil ve perakende şirketi

Özdilek Holding, 1971 yılında Türkiye’de kurulan şirket. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek'tir. Bursa'da havlu üretimiyle sanayi üretimine girdi. 1983 yılında Bursa'da ilk alışveriş merkezini açtı. Özdilek Holding, Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almaktadır. Konusunda uzmanlaştığı ev tekstili üretimi başta olmak üzere; gıda ve enerji üretimi, perakende mağazacılık, sağlık merkezleri, kafe - restoran, sinema, turizm, alışveriş merkezleri, e-ticaret, inşaat ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

<span class="mw-page-title-main">Azerbaycan Tıp Üniversitesi</span> Azerbaycanda tıp eğitimi veren universite

Azerbaycan Tıp Üniversitesi, Azerbaycan'ın sağlık birimlerine doktor, eczacı, harp doktoru, fizyoterapist, aile hekimi ve diş hekimiyetiştiren iki devlet üniversitesinden biridir. 1930 yılında kurulmuştur. Rektörü Prof. Dr. Geray Geraybeyli'dir. Okul çoğunlukla üniversite sınavları ile Azerbaycanlı öğrenciler kabul etse de Türkiye, İran, Irak ve bazı Avrupa ülkelerinden de öğrenci kabul etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Tıp eğitimi</span> Sağlık personeli olmak için alınan eğitim

Tıp eğitimi, hekim olmak için alınan mezuniyet öncesi eğitimi ve mezuniyet sonrası eğitimi içeren, tıp doktoru olma pratiğiyle ilgili eğitimdir. Tıp eğitimi süreçleri dünyanın pek çok yerinde belli oranda farklıdır. Tıp eğitimi bilimi, eğitimi geliştirmek amacıyla dünya genelinde aktif bir araştırma alanı olarak da tanımlanmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Diyet</span> Bir organizma tarafından tüketilen gıda toplamı

Diyet, temelde bir insan ya da başka bir organizma tarafından tüketilen veya tüketilmeyen yiyeceklerin toplamıdır. Diyet çevreleri bir toplumsal tavır olarak bazı yiyecekleri yiyip yememeyi seçmekle oluşan gruplaşmalardır.

<span class="mw-page-title-main">Klinik</span> Ayakta tedavi hizmeti veren sağlık tesisi

Klinik, sağlık için kurulan küçük hastanelerdir. Daha uzmanlaşmış tedaviler sunan ve yatılı hastaları geceleme için kabul eden daha büyük hastanelerin aksine, bunlar genellikle yerel topluluklardaki nüfusun temel bakım ihtiyaçlarını karşılar.

Uzman veteriner hekim: veteriner tıp alanlarından birinde uzman unvanını almış veteriner hekim.

Bir sağlık profesyoneli, sağlık çalışanı, sağlık uygulayıcısı veya sağlık hizmeti sağlayıcısı insanlara ailelere veya topluluklara sistematik bir şekilde önleyici, iyileştirici, tanıtım veya rahabilite edici sağlık hizmeti sağlayan kişilerdir.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesiydi. 2019 yılında, tüm personel ve tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınarak kapatılmıştır.

Salih İzbul Kıbrıs Türkü hekim ve siyasetçidir.

Anicura eşlik eden hayvanlar için birincil ve özel veteriner bakımına odaklanan bir Avrupa hayvan hastaneleri ve poliklinikleri ailesidir. AniCura AB'nin İsveç, Norveç, Danimarka, Almanya, Avusturya, İsviçre ve Hollanda'da işlemleri bulunmaktadır. Şirket her yıl 2,5 milyon evcil hayvan tarafından ziyaret edilen 270 hayvan hastanesini ve kliniklerini, özellikle de kedi ve köpekleri kapsamaktadır. Toplam çalışan sayısı yaklaşık 5.500 kişidir ve bunların 2.000'i veteriner hekimdir ve yarısı ulusal veya uluslararası uzmanlık alanlarından biri olan uzmanlık niteliklerine sahiptir.

ABD'de "klinik asistan" veya sağlık asistanı olarak da bilinen bir tıp asistanı, genellikle klinik bir ortamda, hekimlerin ve diğer sağlık çalışanlarının çalışmalarını destekleyen müttefik bir sağlık uzmanıdır. Sağlık görevlileri akredite edilmiş bir programla sertifikalandırılabilir. Sağlık görevlileri, tıbbi bir klinikte rutin görevler ve prosedürler gerçekleştirir.

Tıpta Uzmanlık Eğitimi veya Tıp ihtisası, mezuniyet sonrası tıp eğitiminin bir aşamasıdır. Tıp eğitimini başarı ile tamamlayan hekimler Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girerek yapacakları tercih doğrultusunda sınav sonuç sıralamalarına göre bir eğitim programına yerleştirilirler ve eğitimleri sonrasında uzman hekim ünvanını alırlar. TUS yılda iki defa ve YDUS yılda en az bir defa olmak üzere ÖSYM tarafından sıralama esasına dayanan mesleki bilgi sınavı şeklinde yapılır

<span class="mw-page-title-main">Aysima Altınok</span>

Aysima Altınok, Türkiye'nin ilk kadın Beyin ve sinir cerrahisi uzmanıdır.