İçeriğe atla

Mustafa Karslıoğlu

Mustafa Karslıoğlu
Türkiye Büyük Millet Meclisi
20. ve 21. Dönem Milletvekili
Görev süresi
8 Ocak 1996 - 1 Ekim 2002
Seçim bölgesi1995Bolu
1999Bolu
Kişisel bilgiler
Doğum 1948
Akçakoca, Mengen, Türkiye
Ölüm 13 Şubat 2016 (48 yaşında)
Partisi Demokratik Sol Parti
Bitirdiği okul İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi

Mustafa Karslıoğlu (1948; Akçakoca, Mengen - 13 Şubat 2016[1]), Türk siyasetçi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunudur. İç Hastalıkları Uzmanıdır. Adapazarı Merkez Hükûmet Tabipliği ve Kan Merkezi Müdür Vekilliği, İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanlığı ve Başhekimliği, Bolu Tabip Odası Başkanlığı, Türkiye Tabiatı Koruma Derneği Bolu Şubesi Başkanlığı yapmıştır. TBMM XX. ve XXI. Dönem Bolu Milletvekilidir. Evli ve iki çocuk babasıdır.[2]

13 Şubat 2016 tarihinde tedavi gördüğü İstanbul'da öldü. Ertesi gün Akçakoca merkez camiinde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kapkirli mezarlığına toprağa verilmiştir.[1]

Kaynakça

  1. ^ a b "Eski Milletvekili Mustafa Karslıoğlu vefat etti". İhlas Haber Ajansı. 13 Şubat 2016. 2 Nisan 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2016. 
  2. ^ "TBMM Albümü". tbmm.gov.tr. 31 Ekim 2012. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Mart 2016. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yıldırım Akbulut</span> 20. Türkiye başbakanı

Yıldırım Akbulut,, Türkiye Cumhuriyeti'nin 20. Başbakanı. Türk avukat ve siyasetçi. Başbakanlık ve 1989-1991 yılları arasında Anavatan Partisi genel başkanlığı görevini sürdüren Akbulut, 1987-1989 ve 1999-2000 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığı görevini üstlendi.

<span class="mw-page-title-main">Deniz Baykal</span> Türk siyasetçi (1938–2023)

Deniz Baykal, Türk avukat, siyaset bilimci, akademisyen ve siyasetçidir. Cumhuriyet Halk Partisinin 4. genel başkanıdır. 1995-1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürüttü. Birçok hükûmette yer alan Baykal, kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisinin genel başkanlığını yaptı. 2002-2010 yılları arasında CHP'yi ana muhalefet partisi olarak yönetti.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Büyük Millet Meclisi</span> Türkiye Cumhuriyetinin parlamentosu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Türkiye Cumhuriyeti'nin yasama organıdır. 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgaline direniş göstermek üzere kurulmuştur. Asli görevi yürütmeyi denetlemektir ve yasama erkini kullanır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi, TBMM'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Refik Koraltan</span> 8. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı

Bekir Refik Koraltan, Türk bürokrat ve siyasetçi. Demokrat Parti döneminde, 1950 ile 1960 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı görevinde bulunmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Hamdullah Suphi Tanrıöver</span> Türk yazar ve siyasetçi

Hamdullah Suphi Tanrıöver, Türk edebiyatçı, yazar, öğretmen, milletvekili, siyasetçi. Kurtuluş Savaşı ve cumhuriyetin ilk yıllarında TBMM'de yaptığı coşkulu konuşmaları nedeniyle "Millî Hatip" ve "Cumhuriyet Hatibi" olarak tanınan bir siyaset adamı ve yazardır. Ayrıca İstiklâl Marşı'nı Türkiye Büyük Millet Meclisinde ilk okuyan kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Akçakoca</span> Düzce iline bağlı ilçe

Akçakoca, Batı Karadeniz Bölgesi'nde Düzce iline bağlı bir ilçedir.

<span class="mw-page-title-main">Celalettin Arif</span> Türk siyasetçi ve diplomat

Celalettin Arif, İstanbul Barosu'nun eski başkanlarından olan Celalettin Arif, TBMM'nin kurulması ile birlikte yürütme görevi verilen I. İcra Vekilleri Heyeti ve (ismen) II. İcra Vekilleri Heyeti'nde Adliye Vekilliği ve TBMM 1. Dönemde Erzurum milletvekilliği yapmış hukukçu ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Fakihe Öymen</span> Türk siyasetçi

Fakihe Öymen,, Türk eğitimci ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk kadın milletvekillerindendir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin V., VI., VII., VIII. dönemlerinde İstanbul ve Ankara milletvekilliği görevlerinde bulundu.

<span class="mw-page-title-main">Cevat Abbas Gürer</span> Türk asker ve siyasetçi

Mehmet Cevat Abbas Gürer, Türk asker, siyasetçi, Mustafa Kemal Paşa’nın başyaveri, Meclis-i Mebûsan ve TBMM I., II., III., IV. ve V. dönem Bolu milletvekili.

<span class="mw-page-title-main">İbrahim Talî Öngören</span> Türk asker, siyasetçi ve diplomat

İbrahim Edhem (Talî) Öngören, Türk hekim ve siyasetçi, diplomat.

<span class="mw-page-title-main">Kasım Gülek</span> Türk siyasetçi

Kasım Gülek, Türk ekonomist, siyasetçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri (1950-59).

<span class="mw-page-title-main">Hulûsi Alataş</span>

Ahmet Hulûsi Alataş, Türk siyasetçi.

A. Ragıp Gerçeker,, Türk bürokrat.

<span class="mw-page-title-main">İhsan Özkes</span> Türk din adamı ve siyasetçi

İhsan Özkes, Türk yazar, eski imam, hatip, emekli müftü, siyasetçi, TBMM 24. dönem CHP ve TBMM 25. dönem önce CHP daha sonra bağımsız milletvekili.

<span class="mw-page-title-main">1931 Türkiye genel seçimleri</span> TBMM 4. dönem milletvekillerini belirleyen seçim

1931 Türkiye genel seçimleri, 25 Nisan 1931 tarihinde, TBMM 4. Dönem milletvekillerinin belirlenmesi için yapılan seçimler. Katılımın bir önceki seçimde düşük olmasından dolayı bu seçimde katılımı artırmak için propaganda çalışması yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Şentop</span> 29. Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı

Mustafa Şentop, Türk hukukçu, siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili. İlk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde TBMM'ye giren Şentop, 2012-2015 yılları arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Mustafa Akan -, Türk siyasetçi.

Mehmet Muhlis Arıkan, Türk hekim ve eski milletvekili.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Ataş</span> Türk politikacı

Mustafa Ataş, Türk siyasetçi, yönetici, ilahiyatçı ve iş insanı.

Mustafa Sait Gönen Türk hekim ve siyasetçi.