İçeriğe atla

Mustafa Karaçeper

Mustafa Karaçeper
Doğum13 Nisan 1957(1957-04-13)
Erzincan, Türkiye
Ölüm15 Ağustos 2022 (65 yaşında)
İstanbul, Türkiye
UyrukTürk
AlanıTürk halk müziği
Etkin yıllar1970 c.-2022

Mustafa Karaçeper (13 Nisan 1957, Erzincan, Türkiye - 15 Ağustos 2022, İstanbul, Türkiye), Türk halk müziği sanatçısı, bağlama üstadı ve müzik yönetmeni.

Kariyeri

Küçük yaşlarda ailesi ile birlikte İstanbul'a yerleşen Mustafa Karaçeper, çocukluğunu, hayat ve müzik yaşantısını ağırlıklı olarak İstanbul'da geçirdi. Bir bekçinin oğlu olan Mustafa Karaçeper, bağlama ile 12 yaşında tanıştı ve pratikten yetişmesine rağmen ilerleyen yıllarda bu konudaki merakını, çalışkanlığı ve sahip olduğu büyük yeteneğiyle birleştirmesi ile birlikte bağlamayı ustaca çalabilmeyi başardı.

1970’li yılların orta ve sonlarında birçok etkinliklerde ve konserlerde sahne aldı. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1980 yılından itibaren profesyonel albüm çalışmaların stüdyo kayıtlarında bağlama ile yer almaya başladı ve bunun yanında Müzik Yönetmeni olarak görev aldığı yüzlerce albümde solistlerin seslendireceği eserlerin seçimi, sayısı ve sıralaması konusunda yardımcı oldu ve kayıt aşamasında orkestra ile birlikte hazırladığı altyapıları ve solistin okumalarını yönetip koordine etti.

1983'te Unkapanı'nda yaşıtı meslektaşları İsmail Derker, Zafer Birgül Dalgıç ve Ali Osman Erbaşı ile bir araya gelerek bir bağlama grubu kurdu ve uzun yıllar plak ve kaset piyasasında binlerce albüme birlikte refakat ettiler.[1]

1987 yılında Diyar Müzik adıyla kendi şirketini kurdu. 80’li yılların başında Güler Dumanın piyasaya sürülen ilk iki albümünde yönetmen olarak ve bağlamaları çalarak imza atan Mustafa Karaçeper bir dönem yolları ayrıldıktan sonra yine Güler Duman ile bir araya gelip bu sefer firmanın ilk yapıtı olan Güler Dumanın Nazlı Yara Küskünüm solo albümünü yönetti ve bağlamaları çaldı.[2]

Aynı Yıl (1987) Mustafa Karaçeper’in yönetmenliğini yaptığı ve çoğu eserin sazlarını çaldığı Hasret Gültekin’nin “Gün Olaydı“ albümü çıktı.[3]

Hasret Gültekin’nin kendisine manevi katkıları büyük olan Mustafa Karaçeper’in vesilesiyle Mustafa Karaçeper ile birlikte genç yaşında yönetmen koltuğuna oturduğu ilk çalışmalarından biri Derya Çakırın “Dost Dost“ albümü oldu.[4] Daha sonra kendi şirketinden çıkan Nilüfer Akbalın “Arzuhal Eyledim (1987)“ adlı albümünde Hasret Gültekin’nin kayıtlarda bağlamaları çalmasına imkân sağladı.[5]

1990 yılında Yavuz Top’un “Deyişler1“ albümündeki Türk Halk Müziğinde ilk çok sesli eseri olan “Ötme Bülbül Ötme“ yi Yavuz Top ile birlikte icra etti. 1992 yılında TRT de Ses Sanatçısı olan Gülcan Kayanın “Gönlüm Hoş Değil“ albümünü yönetti ve bağlamaları çaldı. Ses sanatçıların solo albümleri dışında 90’lı yılların sonuna doğru birçok solist sanatçının yer aldığı “Derman Bizdedir“ adlı toplu bir çalışmadada yönetmen ve bağlamacı olarak görev aldı[6] ve ayrıca Ahmet Koçun yönetmenliğinde’ki ’Yediveren Anadolu’ enstrümantal albümündede cura ve bağlamasıyla renk kattı.[7]

2000’li yıllarından bu yana Yıldız Tilbe, Nevzat Karakış, Aynur Haşhaş ve birçok başka sanatçıların konserlerinde ve albümlerinde bağlaması ile renk katan ve müzik yönetmeni olarak görev alan Mustafa Karaçeper, vefatına kadar bu yolda aynı şekilde devam etti.

Tarz

Kendisine çok has bir tarzı olan Üstadın, türkülerin melodisiyle uyum içinde olan açışlarıyla ve icra esnasında yaptığı doğaçlama, kulağa hoş gelen süslemeleriyle dikkatleri üzerine çekmeyi ve dinleyicileri kendine hayran bırakmayı başarırdı. Gerek albüm kayıtların’da gerek sahnede olsun, ünlü ünsüz tanımaksızın her solistle uyum içersisinde oluyor ve adeta onlarla bütünleşirdi.

Bağlama ailesini kapsıyan Uzun Sap, Kısa Sap, Cura, Divan ve Elektro Bağlamayı gerek Bağlama Düzeni olsun gerek Kara/Bozuk Düzen olsun çok seri bir şekilde icra edebilen Mustafa Karaçeper, büyük bir istikrarlıkla sürdürdüğü müzik kariyeri boyunca edindiği tecrübelerin sonucunda`da çok zengin bir repertuvara sahip olduğunu söylemek mümkündü.

Katkıda bulunduğu albümler

Adına Konser

8 Nisan 2020 tarihinde İstanbul'da Bostancı Gösteri Merkezi'nde saat 19:00'da İlknur Kaplan, Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Belkıs Akkale gibi sanatçılar başta olmak üzere en az 22 sanatçı ve müzik grubunun yer aldığı bir konser düzenlendi. Bu konserin gelirleri Mustafa Karaçeper'in tedavi masraflarına bağışlandı.[8]

Ölümü

Uzun süredir kanser tedavisi gören Mustafa Karaçeper, 15 Ağustos 2022 gecesi kaldırıldığı Pendik Bölge Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Cenazesi 16 Ağustos 2022 günü Maltepe Cemevi'nde kılınıp Gülsuyu Mezarlığı'na kaldırıldı.[9]

Kaynakça

  1. ^ "ALİ OSMAN ERBAŞI". www.dogaicincal.com. 14 Şubat 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  2. ^ Yıldırım, Hıdır. "Diyar Müzik - Hakkımızda". 12 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  3. ^ Miyase, İlknur. "Türkü Söyleyen Çocuk". www.hasretgultekin.com. Cumhuriyet Dergi 14 Mayıs 2000. 7 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  4. ^ Tam, Bedir. "Yönettiği ve Katkıda Bulunduğu Albümler". www.hasretgultekin.net. 21 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  5. ^ Akbal, Nilüfer. "Diskografi". www.niluferakbal.com. 22 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  6. ^ Çelik, Hüseyin Tufan. "Derman bizdedir". htcelik.com/htcelik. 5 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  7. ^ Ada Yayıncılık ve Müzik Tic. Ltd. Şti. "Ahmet Koç". adamusic.com.tr. 4 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Temmuz 2015. 
  8. ^ "Mustafa Karaçeper için türkü söyleyecekler". Haber. GazeteDuvar. 15 Mart 2020. 28 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2023. 
  9. ^ "Usta sanatçı Mustafa Karaçeper hayatını kaybetti". Haber. YÖNHaber. 16 Ağustos 2022. 15 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mayıs 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hasret Gültekin</span> Türk halk müziği sanatçısı

Hasret Şükrü Gültekin, Alevi Kürt kökenli Türk, halk ozanı, halk şairi, Türk halk müziği ses sanatçısı, müzisyen, bestekar, söz yazarı ve bağlama virtüözüydü.

<span class="mw-page-title-main">Güler Duman</span> Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik hocası

Güler Duman, Türk halk müziği sanatçısı, söz yazarı, besteci, sunucu ve müzik öğretmeni. 1980'li yılların başından itibaren sık sık çıkardığı albümlerle Türk halk müziği'nin başarılı sanatçılarından biri oldu. Aslen Erzurum, Aşkale'lidir. İlkokul eğitimi döneminde Ruhi Su dostlar korosuna katıldı. Koroda bulunan sanatçının sesini keşfeden Mustafa Budan, Erden Kıral'ın yönettiği ve başrolünde Genco Erkal'ın yer aldığı Hakkâri'de Bir Mevsim filminde seslendirdiği uzun hava ile sanat dünyasında ismini duyurmuştur. İlk albümünü 1980 yılında 13 yaşında Dost Garip ile yapmıştır. Bu albüm 3 milyon 800 bin satış rakamına ulaşarak büyük bir satış yaptı.

<i>Dost Garip</i> Güler Duman albümü.

Dost Garip, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 24 Ekim 1980 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Haziran 1980 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Ağustos 1980 tarihinde tamamlandı. Albümün müzik yönetmenliğini üstlenen Mustafa Karaçeper aynı zamanda albüme bağlaması ile eşlik etti. Henüz 13 yaşında kaydettiği albümünde Aşık İrfani, Aşık Emrah, İbrahim Engin, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>O Leyli Leyli</i>

O Leyli Leyli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 25 Haziran 1982 tarihinde çıkardığı ikinci stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümün kayıtlarına Şubat 1982 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Nisan 1982 tarihinde tamamlandı. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde müzik yönetmenliğini Mustafa Karaçeper üstlendi. Albümde Yunus Emre, Karacaoğlan, Davut Sulari, Emir Sultan, Âşık Hüdai, Aşık Emrah, Nuri Üstünses, Kamber Yıldırım ve Ramazan Kartal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Seher Yeli</i>

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Gün Olaydı</i>

Gün Olaydı, Hasret Gültekin'in 6 Kasım 1987 tarihinde çıkardığı ilk albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. 1987 yılının yaz aylarında albümün kayıtlarına başlamıştır. Kayıtlar 1987 senesinin sonbaharına kadar sürdü. Hasret Gültekin albümü çıkardığında 16 yaşındaydı. 1980'li yıllarda yapılan en başarılı Türk halk müziği albümlerinden birisidir. Albümdeki bazı şarkı sözleri kendisine aittir ve bağlama kayıtlarının hepsini kendisi yapmıştır. Albümde yer alan "Sevgi Kuşun Kanadında", "Bak Ne Hale Gelmişim" ve özellikle de "Bir İnsan Ömrünü" adlı parça klasik türküler arasına girdi. Albümdeki hiçbir parçaya klip çekmedi. Mustafa Karaçeper'in yapımcılığını üstlendiği albüm Armoni Müzik tarafından, 2002 yılında CD olarak tekrar yayınlanmıştır.

<i>Misafir Geldim</i>

Misafir Geldim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 23 Mart 1987 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1986 yılının Ekim ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Ocak 1987 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Karacaoğlan, Âşık Dertli, Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Mahzuni Şerif, Atakan Çelik ve Kemal Can gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Buldular Beni</i>

Buldular Beni, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 29 Ocak 1990 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün 1989 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında üç aylık bir sürede yapıldı. Albümde Devran Baba, Dertli Divani, Mahsuni Şerif, Sümmani, Seyfi Doğanay, Seyfettin Sucu ve Aşık Emrah gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Gül Yüzlü Sevdiğim</i>

Gül Yüzlü Sevdiğim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 19 Nisan 1992 tarihinde çıkardığı onuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1991 yılının Kasım ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Şubat 1992 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Perişan Güzel, İbrahim Şahin, Ozan Emekçi, İzzet Altınmeşe, Erkan Ocaklı, Musa Eroğlu ve İzzet Altınmeşe gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümden iki gün önce Azerbaycan halk müziği olan "Kara Tellerin" adlı parçayı video klip olarak yayınladı. Bu klip Güler Duman'ın ilk video klibidir.

<i>Güler Duman 94</i>

Güler Duman '94, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Şubat 1994 tarihinde çıkardığı on birinci albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1993 yılının Ağustos ayında başlamıştır. Dört ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde bir parçanın söz ve müziği Güler Duman'a aittir. Duman, bunun dışında albümde Hasret Gültekin, Pir Sultan Abdal, Mahzuni Şerif ve Musa Eroğlu gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. Albümle birlikte "Türkülerle Gömün Beni" adlı parçanın video klibi de yayınlanmış ve albümün satışlarını olumlu derecede etkilemiştir. 1 Mayıs 1994 tarihinde söz ve müziği Hasret Gültekin'e ait olan "Güle Yel Değdi" adlı ikinci video klibini yayınlamıştır.

<i>Bu Devran</i>

Bu Devran, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 15 Eylül 1995 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. 1994 yılında yayınladığı Güler Duman '94 albümüyle yılın en çok satan halk müziği sanatçısı oldu. On ikinci albümüyle uzun süre listelerde kalan Güler Duman, Nisan - Ağustos 1995 tarihleri arasında on üçüncü albümünün kayıtlarına başladı. Albümün yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik üstlendi. Kayıtları dört ay kadar süren albümde Bilal Ercan, Aşık Veysel, Mahzuni Şerif, Derdiyok Ali, Adem Arslandoğan, Teslim Budak, Sıddık Doğan, Rıza Engin ve Teslim Budak gibi sanatçıların eserlerine yer verildi. Albümle birkaç gün sonra albüme adını veren "Bu Devran" adlı parça yayınlandı. Parçanın yayınlanmasıyla birlikte albüm satışları yükseldi ve albüm olumlu tepkiler almaya başladı. Albümde çıkış parçasının yanı sıra "Bugün Ben Şahımı Gördüm", "Can Efendim", "Her An Özlüyorum", "Kul Gibi" ve "Yarin Mendili" gibi parçalar ön plana çıktı. Listelerde haftalarca bir numarada kalan albüm yılın çok ses getiren halk müziği oldu. 90'ların ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Öl Deseydin Ölmez miydim?</i> Güler Dumanın 1997 tarihli, on altıncı albümü

Öl Deseydin Ölmez Miydim?, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Ekim 1997 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik halk müziği albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1996 yılının Aralık ayında başlamıştır. Altı ay kadar süren kayıtlar Haziran 1997 tarihine kadar devam etmiştir. Albümde Neşet Ertaş, Hasan Karakuş, Rıza Ergin, Erkan Yoksuli, Rıza Ergin, Gülizar Ergin ve Ahmet Çelik gibi sanatçıların eserlerini seslendirdiği albümde üç parçanın müziğini bestelemiştir. Albüm yayınlandığı hafta listelere girmeyi başarmıştır fakat albümdeki parçalara klip çekilmemiştir. Güler Duman'ın ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

<i>Nazlı Yara Küskünüm</i>

Nazlı Yara Küskünüm, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Ekim 1987 tarihinde çıkardığı altıncı albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu. Güler Duman'ın Diyar Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı ilk ve tek solo albümüdür. Haziran-Eylül 1987 tarihleri arasında iki buçuk aylık bir sürede kaydedilen albümde yirmi parça yer aldı. Zülfü Livaneli, Rıza Aslandoğan, Ziya Özbay, Fatih Kısaparmak, Karacaoğlan ve Davut Sulari gibi sanatçıların eserlerine yer verilmiştir. "Ömür Dediğin", "Alim Dost", "Sevdalıyım Ben Bir Cana", "Nenni" ve "Nazlı Yara Küskünüm" gibi parçaların ön plana çıktığı albümde "Erzurum Dağları" adlı uzun hava büyük beğeni toplamıştır.

<i>Türküler Dile Geldi</i>

Türküler Dile Geldi, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Temmuz 2009 tarihinde çıkardığı on beşinci albümüdür. Albüm, Özdemir Müzik etiketiyle piyasaya çıkmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkülerle Gömün Beni</span>

"Türkülerle Gömün Beni", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın on ikinci stüdyo albümü Güler Duman '94'ten (1994) bir şarkı. Derdiyoklar ikilisinden Ali Ekber Aydoğan tarafından yazılmıştır. Sinan Çelik tarafından düzenlenmiştir. Derdiyoklar ikilisi daha önce Türkülerle... / Çobanın Mektubu (1992) albümlerinde parçayı kendileri seslendirdi. Parçanın klibinde geçmişten o güne kadar ki Türk halk müziği sanatçılarının görsellerine yer verildi. Albümün ilk klibidir. Güler Duman'ın ise kariyerinde yayınladığı ikinci video kliptir. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Şarkı, Güler Duman '94 albümünün yayınlanması ile ilk kez dinlendi ve listelerde bir numaraya kadar yükselerek halk müziğinin klasik parçaları arasına girdi.

<span class="mw-page-title-main">Güle Yel Değdi</span>

"Türkülerle Gömün Beni", Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın on ikinci stüdyo albümü Güler Duman '94'ten (1994) bir şarkı. Söz ve müziği Hasret Gültekin'e aittir. Sinan Çelik tarafından düzenlenmiştir. Hasret Gültekin parçayı ilk kez Rüzgarın Kanatlarında (1991) adlı kendi albümünde seslendirdi. Güler Duman'ın ise kariyerinde yayınladığı üçüncü video kliptir. Müzik eleştirmenlerinden genel anlamda olumlu eleştiriler toplamıştır. Şarkı, Güler Duman '94 albümünün yayınlanması ile ilk kez dinlendi ve listelerde bir numaraya kadar yükselerek halk müziğinin klasik parçaları arasına girdi.

<i>Dört Dilden Dört Telden</i>

Dört Dilden Dört Telden Türk halk müziği seri albümünün birincisidir. Albüm 6 Ekim 1987 tarihinde Diyar Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Güler Duman, Sevgi Kaya, Necla Yener ve Gülizar Akkuş'un yer aldığı albümün kayıtları 1987 yılının ortalarında başlamıştır. Yaklaşık üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm tamamlanmıştır. On altı parça bulunan albümde sanatçılar düet yapmışlardır. Albüm daha sonra Armoni Müzik etiketiyle de yayınlanmıştır. Albümde Pir Sultan Abdal, Hasret Gültekin, Karacaoğlan ve Aşık Veysel gibi sanatçıların eserleri yer almıştır. Albümde yer alan bazı parçaların söz ve müziği anonimdir. "Değirmen Başında", "Bak Ne Hale Gelmişim", "Ötme Bülbül", "Odam Kireç Tutmuyor" ve "İki Keklik Seke Seke" gibi parçalar albümde yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Diyar Müzik</span>

Diyar Müzik Yapım, Mayıs 1987 tarihinde Mustafa Karaçeper tarafından kurulan müzik yapım şirketi. Özellikle 1980'li ve 1990'lı yıllarda oldukça aktif olan firmadan ilk olarak Güler Duman'ın Nazlı Yara Küskünüm (1987) adlı albümü yayınlandı. Türk halk müziği türünde albümler yayınlayan şirket Güler Duman, Hasret Gültekin, İsmet Topçu, Erdinç Hasliman, Mustafa Yavuz, Aşık Meçhuli, Gülsen Bütün, Gülizar Akkuş ve Edibe Sulari gibi birçok sanatçının albümlerini yayınladı.

Türk halk müziği sanatçısı Hasret Gültekin'ın diskografisi. 1987 yılında Gün Olaydı adlı ilk albümünü Mustafa Karaçeper yönetmenliğinde Diyar Müzik etiketiyle yayınladı. Ardından çeşitli albümlerde yer aldı. 1988 yılından itibaren çeşitli sanatçıların albümlerinde yönetmenlik yaptı ve bağlama-cura gibi enstrümanlarla albümlere eşlik etti. Ardından Gece ile Gündüz Arasında (1989) ve Rüzgarın Kanatlarında (1991) adlı iki albüm daha yayınladı.

<i>Gece İle Gündüz Arasında</i>

Gece İle Gündüz Arasında, Türk halk müziği sanatçısı Hasret Gültekin'in 8 Ağustos 1989 tarihinde çıkardığı ikinci albümüdür. Albüm, Saltuk Plak etiketiyle yayınlandı. 1987 yılında yayınladığı Mustafa Karaçeper'in yapımcılığında Gün Olaydı adlı ilk albümünü yayınladı ve iyi bir çıkış yakaladı. 1988 yılından itibaren çeşitli sanatçıların albümlerinde yönetmen olarak ve çeşitli enstrümanlar çalarak yer aldı. 1989 yılının başlarında Saltuk Plak ile anlaştı. Mart 1989 tarihinde ikinci albümünün kayıtlarına başladı. Prodüktörlüğünü Hasan Saltık'ın üstlendiği albümün yönetmenliğini ve aranjesini Oğuz Abadan yaptı. Aşık Fezai, Ahmet Çuhacı, Âşık Hüdâi, Hasan Hüseyin Demirel, Kadir Karakoç ve Hüseyin Haskaya gibi sanatçıların eserlerini yorumladığı albümde Kerem Güney'in bestelediği Nazım Hikmet şiiri olan "Dört Kurşun"'uda yorumladı.