İçeriğe atla

Munch (marka)

Munch
TürŞekerleme
SahibiMars, Incorporated
Çıkış1970
Satış alanıDünya geneli

Munch, Mars şirketi'ne ait kalıp şeker markasıdır. 1970 yılında Snickers Munch Bar olarak tanıtıldı ve daha sonra "Munch" olarak tekrar etiketlendi. Yer fıstığı, şeker, tereyağı, mısır şurubu, tuz ve soya lesitini gibi yalnızca altı maddeden oluşur.[1]

Şeker çubuğu çikolata içermez ve yerfıstığı şekeri ile karşılaştırılabilir, ancak Munch çoğu kırılgan ile karşılaştırıldığında daha fazla yer fıstığı yoğunluğuna sahiptir.

Basit bileşenlerin kısa listesi nedeniyle sağlıklı ve doğal olarak pazarlanmaktadır.[2]

Kaynakça

  1. ^ "Munch Bar". 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2019. 
  2. ^ "The Delicious History Of Candy Bars". 27 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 27 Mayıs 2019. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Cezerye</span>

Cezerye veya cezeriye, özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın tatlı türü. Osmanlı mutfağında yer alır. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapçada havuç anlamına gelen kelimesinden alır. Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Üzerine hindistan cevizi; içine antep fıstığı, fındık, yer fıstığı ya da ceviz koyulur. Mersin Cezeryesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

<span class="mw-page-title-main">Snickers</span> Marsa ait çikolata markası

Snickers, Mars'a ait çikolata markası. İçerisinde nuga, karamel ve fıstık yer alır. Üzeri ise sütlü çikolatayla kaplıdır. Snickers'ın yıllık global ürün satışı 2 milyar dolardır.

Maraş fıstık ezmesi veya Kahramanmaraş fıstık ezmesi, antep fıstığı ve şekerden yapılan bir şekerleme çeşididir.

<span class="mw-page-title-main">Kalıp çikolata</span>

Kalıp çikolata dikdörtgen ya da kare biçimli levha formlu çikolata'lı bir şekerleme'dir. Ticari kullanım için üretilen dökme çikolatadan, ayrıca pastiller, bonbonlar ve çikolatalı trüf mantarları gibi çikolatalardan ayrılır. Çoğu zaman üzeri çizgilerle beraber parçalara bölünür. İngilizce konuşulan ülkelerde çikolata kalıbı, genellikle çikolatadan oluşan veya başka içerikler içeren tipik bir atıştırmalık olan ara öğüne karşılık gelir. İlk katı çikolata kalıbı 1847'de İngiltere'nin Bristol eyaletinde J. S. Fry & Sons şirketi tarafından üretildi. Daha sonra 1866'da Fry's Chocolate Cream olarak seri üretildi.

<span class="mw-page-title-main">Lion Bar</span>

Lion Bar, daha önce bir Rowntree's ürünü olan Nestlé tarafından üretilen bir çikolatadır. Preston, Lancashire'de doğdu. Lion Cereal da üretildi.

<span class="mw-page-title-main">Starbar</span>

Starbar, şu anda Cadbury tarafından üretilen bir kalıp çikolata markasıdır. Barda sütlü çikolata kaplaması vardır ve karamel ve kavrulmuş yer fıstığı ile doldurulur.

<span class="mw-page-title-main">Fry's Chocolate Cream</span>

Fry's Chocolate Cream Cadbury tarafından üretilen bir kalıp çikolata markasıdır. Önceler J. S. Fry & Sons tarafından sunuldu. 1866'da piyasaya sunulan Fry's Chocolate Cream, ilk seri üretim çikolata idi. Bunlar süt içermez ve vegandır. Sade çikolata ile kaplanmış enrober veya nane şeker hamuru merkezinden oluşur.

Picnic, chewy nuga, karamel, bisküvi ve kabarık pirinci kapsayan, sütlü çikolata ve yer fıstığından oluşan bir çikolata markasıdır. Piknik çubukları topak şeklindedir. Avustralya, Kanada (Quebec), Yeni Zelanda, New York, Hindistan, İrlanda, Rusya, Ukrayna, Güney Afrika ve Birleşik Krallık'ta satılmaktadır. İngiltere ve Hindistan versiyonları, aynı zamanda kuru üzüm içerdikleri için Avustralya versiyonundan farklıdır. Cadbury Picnic bar ilk kez 1958'de İngiltere'de piyasaya sürüldü. Piknik Cadbury tarafından üretilmiştir. Avustralya'da sınırlı sayıda, Picnic Honeycomb, Picnic Hedgehog ve Picnic Rocky Road son yıllarda satıldı. 2010 yılında, Yeni Zelanda'da sınırlı sayıda Almond Picnic bar kullanıma sunuldu ve şimdi Avustralya'da Roast Almond Feast adıyla da sunuluyor.

<span class="mw-page-title-main">Whatchamacallit</span> Wikimedia anlam ayrımı sayfası

Whatchamacallit , The Hershey Company tarafından üretilen bir kalıp şekerdir. Whatchamacallit barları ilk olarak 1978'de tanıtıldı.

M-Azing, Mars şirketine ait kalıp şeker markasıdır. M-Azing, içinde M&M's Minis çikolata şekerleme içeren bir sütlü çikolata barıdır. Çıtır ve yer fıstığı yağı lezzetlerinde, tekli ve minyatür çeşitlerinde bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Treets</span>

Treets Mars şirketine ait çikolata markasıdır. Birleşik Krallık, Fransa, Almanya ve Hollanda'da satılmaktadır.

Big Hunk, Hayward, Kaliforniya'daki Annabelle Candy Company tarafından yapılan fıstık ezmesi merkezlerine sahip kalıp şekerdir. İlk kez 1950'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nde üretime girdi. Big Hunk tatlandırılmış nuga ile kaplanmış kavrulmuş yer fıstığı barı. Steve Almond'un kitabı Candyfreak'te, küçük bir şirket tarafından yapılan birkaç başarılı şekerler arasında yer aldı. 1970 yılında Golden Nugget Candy Company'yi satın aldığında Big Hunk, Annabelle Candy Company tarafından satın alındı. San Francisco'da Big Hunks sadece bazı köşe mağazalarında bulunur ve bazı Cracker Barrel hediyelik eşya dükkanlarında bulunabilir.

<span class="mw-page-title-main">Salted Nut Roll</span>

Salted Nut Rol, Saint Paul, Minnesota merkezli Pearson's Candy Company tarafından üretilen kalıp şeker markasıdır. Karamel tabakasıyla çevrili ve sonra da tuzlanmış Virginia fıstıklarıyla kaplı bir nuga merkezi var. Pearson'un azaltılmış laktoz peynir altı suyu kullanımı, somun rulo üreticileri arasında benzersizdir ve bu şekerlemenin laktoz duyarlı kişiler için sindirimi kolaylaştırır. Ürün çeşitli boyutlarda mevcuttur ve çikolata kaplı sınırlı sürümlere sahiptir ve Salted Pecan Rulo gibi mevsimlik olmayan ürünler vardır.

Chick-O-Stick, bir kalıp şeker ürünüdür. 1950'lerden bu yana Atkinson Candy Company tarafından üretildi. Öncelikle yer fıstığı yağı, toz şeker, mısır şurubu ve kızarmış hindistan cevizinden yapılır, renklendiriciler ve koruyucu maddeler eklenir. Şekerin şekersiz bir versiyonu da var.

<span class="mw-page-title-main">Nestlé Crunch</span> Nestléye ait çikolata markası

Nestlé Crunch, Nestlé tarafından üretilen, şişmiş pirinçle karıştırılmış sütlü çikolatadan yapılmış bir kalıp çikolata adıdır. Nestlé Crunch, ilk olarak 1928'de pazara sunuldu. Şu anki sloganı, "Şimdi Munch. Sonra Munch." The Hershey Company tarafından 1938'de tanıtılan Krackel ile rekabet etti.

<span class="mw-page-title-main">Mr. Tom</span>

Mr. Tom, bir kalıp şeker ürünüdür. Kavrulmuş yer fıstığı ve karamel içerir. Ambalajı sarı arka plana ve kırmızı metne sahiptir. İsviçreli firma Hosta International'ın bir bölümü olan Hosta Meltis tarafından üretilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Big Turk</span>

Big Turk, Nestlé tarafından üretilen kalıp şekerdir. Çikolata kaplamalı, koyu pembe Türk lokumundan oluşur. 60 gramlık çubuk, ortalama çikolatadan% 60 daha az yağ olarak bildirilen 4 gram yağ içerir. Tipik olarak kırmızı, beyaz ve mavi şeritli bir pakette bulunur. Big Turk'teki içerikler arasında şeker, glikoz, modifiye mısır nişastası, kakao yağı, süt bileşenleri, şekersiz çikolata, siyah havuç konsantresi, soya lesitini, doğal aromalar, sitrik asit, tuz bulunur. Yer fıstığı bir bileşen olmasa da, çubukların yer fıstığı işleyen makinelerle de temas etmesi önerilir.

<span class="mw-page-title-main">Nestlé Chunky</span> Kalıp şeker

Nestlé Chunky, Nestlé tarafından imal edilen bir yamuk şekilli kalıp şekerdir. Sütlü çikolata, Kaliforniya kuru üzüm ve kavrulmuş yer fıstığından oluşur. Orijinal Chunky, daha küçük bölümlere ayrılmamış tek bir altın parçadan oluşuyordu.

<span class="mw-page-title-main">Zırva tatlısı</span>

Zırva tatlısı veya Zırvâ esas malzemesi nişasta, kuru üzüm, kuru incir, kuru kayısı olan tatlıdır. Osmanlı mutfağında bulunur. Osmanlı Devleti fetihlerle yeni topraklara kazandıkça, zırva da malzemesini değiştirmiştir. Bal, pekmez, hurma ve daha sonraları ceviz, çam fıstığı gibi maddelerin katılması ile aşure kıvamında bir tatlı haline gelmiştir. Bartın mutfağında yapılan çeşidi vardır.

<span class="mw-page-title-main">Lohuk</span>

Lohuk (çevirme) veya çevirme tatlısı bir çeşit ağda tatlısıdır. Yunanistan kralı Otto'nun saray şekercisi Alman asıllı Friedrich Unger, 1835'te İstanbul'u ziyaret etmiş ve yazdığı Conditorei des Orients yemek kitabında sakız, meyve, çiçek, yemiş kullanılarak yapıldığını yazmıştır. Lohuk, esasında tıbbî bir ilâçtı. Bol şeker veya balla yapıldığından, zamanla hoş, lezzetli bir şekerleme olarak yapılmaya başlamıştır. Osmanlı'da merheme de lohuk denir.