Bollywood, Mumbai'deki Hindistan film prodüksiyon merkezi için kullanılan, Hollywood ve Bombay'dan esinlenerek oluşturulmuş bir terimdir.
Mumbai, Hindistan'ın Maharaştra eyaletinin başkenti, Hindistan'ın en büyük ve Dünya'nın dokuzuncu büyük şehridir.
Pune Hindistan'ın Maharaştra eyâletinde Mumbai'den sonra ikinci büyük şehridir. 2001 yılı verilerine göre 4,5 milyon nüfusu vardır.
Milyoner, Danny Boyle'un yönetip Simon Beaufoy'un yazdığı 2008 Büyük Britanya yapımı Akademi ödüllü filmdir. Hint yazar ve diplomat Vikas Swarup'un Boeke Ödülü sahibi ve Commonwealth Yazarları Ödülü adayı Q and A adlı kitabından uyarlanan filmin başrollerinde Dev Patel, Anil Kapoor ve Saurabh Shukla yer alır. Filme oyuncu yönetmeni olarak başlayan Loveleen Tandan daha sonra yapım aşamasında yaptığı önemli katkılar nedeniyle yönetmen Danny Boyle tarafından filmin ortak yönetmeni olarak ilan edildi.
İrlanda'da LGBT hakları, İrlanda sınırları içerisindeki eşcinsel bireylerin yaşam biçimidir.
Çoğunluk, Seren Yüce'nin yazdığı ve yönettiği 2010 yapımı Türk filmidir.
LGBT sosyal hareketleri, cinsel azınlık|cinsel ve cinsiyet azınlıklarının toplum tarafından kabul edilmelerine dair birbiri ile ilişkili amaçlar paylaşırlar. Lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) kişiler ve LGBT'lerin hak arayışını destekleyenler genelde LGBT hakları olarak kastedilen haklar için kampanya yapmışlardır. Çeşitli topluluklar gey kurtuluş, lezbiyen feminizm, queer hareketi ile transgender eylemciliği dahil olmak üzere bir sürü çeşitli biçimde hem birlikte hem de birbirinden bağımsız bir şekilde çalışmışlardır. Tüm LGBT kişileri ve menfaatlarını temsil eden herhangi bir örgüt yoktur, fakat dünya çapındaki LGBT Onur etkinliklerine eşgüdüm ve ağ iletişimi sağlayan InterPride ve LGBT ile HIV pozitif kişilere karşı işlenen insan hakları ihlâlleri ile ilgilenen ve Birleşmiş Milletler ile birlikte çalışan Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu (IGLHRC) gibi LGBT topluluklarını ve menfaatlarını gevşek bir şekilde kapsayan uluslararası örgütler vardır.
Dünya çapında LGBT hakları örgütleri listesi. Bir bölümü genel LGBT haklarını savunurken bazıları çeşitli uzmanlık alanları dahilinde çalışmakta olan örgütlerin listesidir.
Benim Çocuğum yönetmenliğini Can Candan'ın yaptığı aile ve belgesel türündeki film. Türkiye'deki LİSTAG eşcinsel dayanışma örgütünün 5 ailesinin katılımıyla hayata geçirilen belgesel projesinde lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender çocuklara anne ile babalarının gözünden bakılmasının hikâyesi anlatılmıştır. Filmde ağırlıklı olarak homofobinin ve transfobinin çocuklarına olan etkisi, LGBT olarak yaşamanın zorluğu ve çocuklarının cinsel kimlik ile yönelimini tüm zorluklara karşı kabul eden ailelerinin dilinden Türkiye'de LGBT olmak anlatılmaktadır. 3. Filmamed Belgesel Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödülü" alan film birçok ülkenin film festivallerinde gösterilmiştir.
Inside Out, kâr amacı gütmeyen kayıtlı bir vakıf olup kendisini queer sinema aracılığı ile hayatları değiştirmeye ve LGBTlere yönelik tutumlara meydan okumaya adamıştır. Kurum her yaştan, ulustan ve seviyeden lezbiyen, gey, biseksüel ve transgender (LGBT) topluluklarını ve film yapımcılarını, LGBT filmlerinin tanıtımı, yapımı ve sunumu aracılığı ile destekler. Kurumun en çok bilinen sunumları arasında her yıl düzenlenen Toronto LGBT Film Festivali ve Ottawa LGBT Festivali yer alır. Bu iki festival her yıl toplamda 35.000'in üzerinde katılımcıyı bir araya getirir. Inside Out ayrıca yılın geri kalan dönemlerinde özel etkinlikler, topluluk inisiyatifleri, okul programları ve TIFF Bell Lightbox'ta her iki ayda bir düzenlenen film gösterimlerini de organize eder.
Mumbai Uluslararası Film Festivali Hindistan'ın Mumbai şehrinde her yıl düzenlenen uluslararası bir film festivalidir.
Aşağıda LGBT film festivallerinin bir listesi bulunmaktadır.
Pembe Hayat KuirFest veya KuirFest, Türkiye'de farklı kentlerde düzenlenen LGBT temalı uluslararası film festivalidir. İlki, 2011 yılında düzenlenen festival, Türkiye'nin ilk LGBT temalı film festivalidir. 2013'e kadar sadece Ankara'da düzenlenen festival, 2014 yılından itibaren İstanbul, Denizli ve Mersin'de de düzenlenmeye başlandı.
The Humsafar Trust, Hindistan merkezli LGBT bireylerin haklarını savunmak ve takip etmek maksadıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşudur. Ashok Row Kavi tarafından kurulmuş olan vakıf, Hindistan'daki en büyük ve en etkili organizasyonlardan birisidir.
Trikone, Güney Asya bölgesinde faaliyet gösteren ve LGBT bireylerin hak ve özgürlüklerini savunan kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 1986 yılında San Francisco Körfezinde kurulmuştur. LGBT alanında çalışmalarda bulunan en eski kuruluşlardan birisidir. Günümüzde Afganistan, Bangladeş, Bhutan, Hindistan, Maldivler, Myanmar gibi Güney Asya ülkelerinde aktif olarak çalışmaları bulunmaktadır. Trikone, aynı zamanda, yılda birkaç defa uluslararası aboneleri bulunan bir dergi yayınlamaktadır. Bu dergi 1986 yılından beri yayınlanmakta olup, ABD'de yayınlanan en eski Güney Asya LGBT temalı dergidir.
Asya Queer Film Festivali, her iki yılda bir Tokyo'da düzenlenen LGBT temalı bir film festivalidir. Festivalde yalnızca Asya menşeli filmler gösterilmektedir.
71. Cannes Film Festivali, 8-19 Mayıs 2018 tarihleri arasında Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen film festivalidir. Festival'in jüri başkanlığını bu yıl Avustralyalı kadın oyuncu Cate Blanchett üstlendi.
Hotel Mumbai, Anthony Maras'ın yönettiği, John Collee ve Maras'ın yazdığı 2018 biyografik gerilim filmidir. 2008'de Hindistan'daki Taj Mahal Palace Oteli'ne düzenlenen Mumbai saldırılarıyla ilgili olarak 2009'da yayımlanan Surviving Mumbai belgeseline dayanmaktadır. Filmde Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi, Anupam Kher, Tilda Cobham-Hervey, Jason Isaacs, Suhail Nayyar ve Natasha Liu Bordizzo yer almaktadır.
Queer Palmiye, Cannes Film Festivali seçkisinde yer alan LGBT temalı filmlerin yarışması sonucunda verilen bağımsız bir ödüldür. Ödül ilk defa, 2010 yılında gazeteci Franck Finance-Madureira'nın fikri ile oluşturuldu. Ödül için yarışacak olan filmlerin, Cannes Film Festivali resmî seçkisinde, Belirli Bir Bakış, Uluslararası Eleştirmenler Haftası, Yönetmenlerin On Beş Günü veya ASİT bölümlerinden birinde aday gösterilmesi veya gösterim seçkisine girmesi gerekiyor.
Mi mejor amigo, 8 Kasım 2018'de vizyona giren Martín Deus tarafından yazılan ve yönetilen bir Arjantin filmidir. Filmde Angelo Mutti Spinetta ve Lautaro Rodríguez oynamaktadır.