İçeriğe atla

Muhyettin Aksak

Muhyettin Aksak (10 Temmuz 1957, Erzurum - 10 Ocak 2019,[1] Ankara), Türk siyasetçi ve mühendis.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Erzurum, Yakutiye Belediye Başkanlığı, Abdurrahman Gazi Vakfı Genel Başkan Yardımcılığı, Palandöken Vakfı Kurucu Genel Başkanlığı, İlim Yayma Cemiyeti Erzurum Şube Başkanlığı, Erzurum Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzurumspor Onursal Üyeliği, Erzurum Ticaret Odası ve Erzurum İnşaat Mühendisleri Odası Üyeliklerinde bulundu. XXIII.ve XXIV. Dönem Erzurum milletvekilidir. XXIII. Dönem'de Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı İdare Amiri oldu. Türkiye-Oman Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Türkiye-Peru Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanvekili, Türkiye-İsviçre Parlamentolararası Dostluk Grubu saymanı, Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Grubu üyeliği yaptı.

Uzun süre tedavi gördüğü kanser hastalığı sebebiyle 10 Ocak 2019 tarihinde hayatını kaybetti. Cenazesi Gölbaşı Mezarlığı'na defnedildi. Muhyettin Aksak evli ve altı çocuk babasıydı.

Kaynakça

  1. ^ "Eski vekil Muhyettin Aksak için son görev". 11 Ocak 2019. 11 Ocak 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Aralık 2020. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Mehmet Necati Çetinkaya, Türk bürokrat ve siyasetçi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Mülki İdare Amirliği, Çayeli ve Arapgir kaymakamlıkları ile başka ilçelerde Kaymakamlık, Çalışma Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı ve Vekilliği, Hatay, Giresun İI Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, Ordu, Konya, Olağanüstü Hâl Bölge Valiliği, Bursa ve Manisa Valiliği, AK Parti Kurucu Üyeliği, XX. Dönem Konya, XXI. Dönem Manisa, XXII.ve XXIII. Dönem Elazığ, XXIV. Dönem Adana Milletvekilliği ile TBMM Adalet, İçişleri Komisyonu Başkanlığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi (KEİPA) Türk Grubu Başkan Vekilliği yaptı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı yapmıştır. Türkiye-Çin Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesidir. Ayrıca Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkan yardımcısıdır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Haluk İpek, Türk siyasetçidir.

Ali Uzunırmak, Türk siyasetçi, iş insanı.

<span class="mw-page-title-main">Mikail Arslan</span> Türk politikacı

Mikail Arslan, Türk siyasetçidir.

Tevfik Ziyaeddin Akbulut,, Türk bürokrat ve siyasetçi.

Mehmet Domaç, Türk siyasetçidir.

Fatoş Gürkan,, Türk siyasetçidir.

İzzet Çetin Türk siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Akif Çağatay Kılıç</span> Türk politikacı

Akif Çağatay Kılıç, Türk siyaset bilimci ve eski Gençlik ve Spor Bakanı. 2013-2017 yılları arasında Gençlik ve Spor Bakanlığı görevini sürdüren Kılıç, ilk defa 2011 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi Samsun milletvekili olarak meclise girdi. Ayrıca Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde de AK Parti Samsun milletvekili olarak seçildi.

İdris Yıldız , Türk siyasetçi

Mehmet Erdoğan, Türk siyasetçi ve Adalet ve Kalkınma Partisi 23, 24, 25, 26 ve 27. dönem Gaziantep milletvekili.

Ahmet Ertürk, Türk siyasetçi.

Burhan Kayatürk,, Kürt asıllı Türk mühendis ve siyasetçidir.

Erol Tınastepe,, Türk siyasetçidir.

Hüseyin Tanrıverdi, Türk siyasetçidir.

Ahmet İnal, Türk siyasetçidir.

Ayhan Sefer Üstün, Türk siyasetçidir.

İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Türk siyasetçi.

Fazilet Dağcı Çığlık, Türk siyasetçi.

Selman Özboyacı, mühendis, siyasetçi ve 27. ve 28. dönem Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekilidir.