İçeriğe atla

Muhammed Ebu'l-Ala

Muhammed Ebu'l-Ala
Kişisel bilgileri
Tam adıMuhammed Ahmed Ebu'l-Ala
Doğum tarihi 16 Ocak 1980 (44 yaşında)
Doğum yeri Giza, Mısır
Boyu1,76 m (5 ft 9+12 in)
MevkiiOrta saha
Altyapı kariyeri
1988-1999Zamalek
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1999-2009Zamalek 163 (9)
2009-2010 El-Entag El-Harby 21 (3)
2010-2012 ENPPI 34 (3)
Millî takım kariyeri
1995-2001Mısır Mısır U-21
2002Mısır Mısır 5 (0)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Muhammed Ebu'l-Ala (d. 16 Ocak 1980), orta saha pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.

Futbol kariyeri

Kulüp takımları kariyeri

Profesyonel kariyerine 1999 yılında Zamalek kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla El-Entag El-Harby ve ENPPI kulüplerinde oynadı.

Millî takım kariyeri

Mısır millî futbol takımı formasını 5 kez giydi.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Kadirilik ya da Kadiriyye, Seyyid Abdülkâdir Geylânî tarafından 12. yüzyılın başlarında kurulan tarikattır.

<span class="mw-page-title-main">Ali</span> İslam Devletinin dördüncü halifesi ve Şiilerin birinci imamı

Ali bin Ebu Talib, İslam Devleti'nin 656-661 yılları arasındaki halifesi. İslam peygamberi Muhammed'in damadı ve amcası Ebu Talib'in oğlu olan Ali, Muhammed'in İslam'a davetini kabul eden ilk erkek kişidir. Sünni İslam'a göre Ali, dört halifenin sonuncusu, Şii İslam'a göre ise imamların ilki ve Muhammed'in hak vârisidir. Şii ve Sünni İslam arasındaki farklılaşmanın ana nedeni Muhammed'in gerçek vârisinin kim olduğu konusundaki görüş farklılığından ileri gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ebu Hanife</span> Hanefî mezhebinin öncüsü ve imamı olan din bilgini

Ebû Hanîfe veya tam adıyla Ebû Hanîfe Numân bin Sâbit bin Zûtâ bin Mâh İslam dininin dört fıkıh mezhebinden birisi olan Hanefi mezhebinin kurucusu ve Sünni fıkhının en büyük üstâdlarından biri sayılan İslam fıkıh ve hadis bilgini. Asıl adı "Nu’man bin Sâbit" olup sevenlerince ismi "İmâm-ı Â’zam" unvanıyla birlikte anılır.

<span class="mw-page-title-main">Ebû Bekir</span> İslam Devletinin ilk halifesi, sahabe

Ebû Bekir ya da tam adıyla Ebû Bekir Abdullah bin Ebî Kuhâfe Osmân bin Âmir el-Kureşî et-Teymî, İslam peygamberi Muhammed'in sahâbesi ve Dört Halife'nin ilki. Muhammed sonrası Müslüman toplumda 632-634 arası liderlik ve yöneticilik yapması, bu sebeple Muhammed'in halefi olması kendisine ilk halife unvanını kazandırmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Ca'fer es-Sâdık</span> Müslüman alim ve Şii İmamı (702-765)

Ca'fer es-Sâdık İsnâaşeriyye'nin altıncı, İsmâiliyye'nin beşinci imamı, Caferilik fıkhının kurucusu.

Şiilik veya Şia, Muhammed'den sonra devlet yönetiminin Ali'ye ve onun soyundan gelenlere ait olduğu fikrini savunan; Ali ile birlikte onun soyundan gelen imamların günahsızlığına, yanılmazlığına ve bizzat Allah tarafından imam olarak seçildiklerine dair inanışların ortak adıdır. İslam dünyası içerisinde Müslüman nüfusun yüzde 10-15'lik kısmını oluşturur. Siyasi saiklerle ortaya çıkan bu ayrılık, zaman içinde fıkhi ve itikadi bir alt yapı kazanarak mezhepleşmiştir.

Zeydîlik, Batı'da Beşçiler olarak da bilinir. Zeyd bin Ali'nin tâkipçisi olan Şiâ mezhebidir. Zeyd’îyye fıkıhını tâkip eden kişiler Zeydî olarak adlandırılırlar ancak Zeydî Vâsıtî denilen Câferî bir grup da bulunmaktadır.

Muhammed Mes'ad el-Muvelled , orta saha pozisyonunda görev yapan Suudi millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Zeydîler</span>

Alevîler ya da Zeydî-Alevîler Hanedanlığı İran'ın bugünkü Taberistan (Mazenderan, Gilan ve Gülistan eyaletleri) bölgesinde 9. yüzyılda kurulan ve tarihte Elburz Dağları ile Hazar Denizi arasında yer alan Zeydî-Alevî olarak da bahsedilen, Caferîliğe bağlı olan Şiî Türkmen bir emîrliktir. Anadoludaki Alevîlerin büyük bir kısmının kökeni, günümüz İran'daki Taberistan ve Horasan bölgesindeki Türkmen Alevî, yani Ehl-i Beyt Hanedanına dayanmaktadır. Çapraz evliliklerle Arap-Türkmen aşiretleriyle Anadolu topraklarına uzanan ve varlıklarını sürdüren Zeydî-Alevîler isimlerini, soyundan geldikleri Zeyd-'ûl Alevî'den almaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Nizarîlik</span> Şii İslamın bir kolu

Nizârîlik, İslam'ın Şia mezhebi olan İsmâilîyye mezhebinin alt kollarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Müsta'lîlik</span>

Mustâlîlik, Şiîliğin İsmâilîyye mezhebinin Mustâ‘lî fıkhını tâkip eden kolu.

Keysanîlik (Dörtçüler), Şiîlik'te Mehdî kavramını ortaya atarak ilk defa İmam unvanını kullanan; Ali bin Ebu Talib'den sonra sırası ile Hasan bin Ali, Hüseyin bin Ali ve dördüncü İmâm olarak da Ali bin Hüseyin (Zeyn el-Âb-ı Dîn)’in yerine Ali bin Ebu Talib’in Bânû Hânife Kâbilesi mensûbu Havlet bint Câ'fer’den olan oğlu Muhammed bin Hânifîyye'nin imâmlık ve Mehdiliğini kabullenen; temelleri "El-Muhtâr bin Ebû ‘Ubeyd'ûl-Lâh el-Sâkafî el-Thâifî" tarafından atılan ve daha sonra da kendi içlerinden Abbâsî Hâlifeliği’ni çıkaran ghulât (köktendinci) mezhep.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed ed-Da'ayya'</span>

Muhammed Abdülaziz ed-Da'ayya', Suudi eski millî futbolcudur. Suudi Arabistan millî futbol takımı adına dört Dünya Kupası'nda görev yaptı. 2007 yılının başlarında millî takım formasını 181. kez giyerek bir millî takımda en fazla forma giyen erkek futbolcu olarak rekor kırdı. Bu rekor hâlâ kendisine aittir.

Mûstencid veya Müstencid Billâh Tam Adı: Ebû’l-Muzaffer "el-Mûstencid Billâh" Yûsuf bin Muhammed el-Muktafî 1160 - 1170 tarihleri arasında Bağdat hüküm süren otuzikinci Abbâsî Hâlifesi ve otuzbirinci Hâlife Muktafi'nin oğlu. Devrinde 262 yıllık Fâtımîler Hâlifeliği sona erdi.

<span class="mw-page-title-main">Ömer'in Fatıma'nın evine saldırması</span>

Ömer, Ali'nin desteğini almak amacıyla Fatıma'nın evine gider ve burada bir dizi olay meydana gelir.

Muhammed el-Hilayvi, defans pozisyonunda görev yapmış Suudi eski millî futbolcudur. Profesyonel kariyerine 1989 yılında Al-Ittihad kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla El-Ehli ve Uhud kulüplerinde oynadı.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Naci</span>

Muhammed Naci ya da kısaca Cidu, forvet pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.

Mahmud Ebu es-Suud, Al Mokawloon Al Arab takımında kaleci pozisyonunda görev yapan Mısırlı millî futbolcudur.

Muhsin Ebu Cireyşe, forvet pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.

Muhammed Salah Ebu Cireyşe, orta saha pozisyonunda görev yapmış Mısırlı millî futbolcudur.