İçeriğe atla

Muhammed Ali Mahcubi

Muhammed Ali Mahcubi
Kişisel bilgileri
Doğum tarihi 28 Aralık 1966 (57 yaşında)
Boyu 1,78 m (5 ft 10 in)
MevkiiOrta saha
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
1986-1991 AS Marsa
1991-1993Eintracht Braunschweig 66 (9)
1993-1996ES Tunis
Millî takım kariyeri
1985Tunus Tunus U-20
1985-1995Tunus Tunus[1] 86 (17)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.

Muhammed Ali Mahcubi (d. 28 Aralık 1966), orta saha pozisyonunda görev yapmış Tunuslu millî futbolcudur.

Profesyonel kariyerine 1986 yılında AS Marsa kulübünde başladı. Daha sonra sırasıyla Eintracht Braunschweig ve Espérance Sportive de Tunis kulüplerinde oynadı.

Kaynakça

  1. ^ "Tunus – Record International Players". Rec.Sport.Soccer Statistics Foundation. 5 Kasım 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Haziran 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

Kadirilik ya da Kadiriyye, Seyyid Abdülkâdir Geylânî tarafından 12. yüzyılın başlarında kurulan tarikattır.

7. yüzyıl, 601'den 700'e kadar sürmüş olan yüzyıldır.

<span class="mw-page-title-main">Ali</span> İslam Devletinin dördüncü halifesi ve Şiilerin birinci imamı

Ali bin Ebu Talib, İslam Devleti'nin 656-661 yılları arasındaki halifesi. İslam peygamberi Muhammed'in damadı ve amcası Ebu Talib'in oğlu olan Ali, Muhammed'in İslam'a davetini kabul eden ilk erkek kişidir. Sünni İslam'a göre Ali, dört halifenin sonuncusu, Şii İslam'a göre ise imamların ilki ve Muhammed'in hak vârisidir. Şii ve Sünni İslam arasındaki farklılaşmanın ana nedeni Muhammed'in gerçek vârisinin kim olduğu konusundaki görüş farklılığından ileri gelmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Fatıma</span> İslam peygamberi Muhammedin küçük kızı

Fatıma bint Muhammed, Fatımatü'z-zehra, İslam peygamberi Muhammed'in kızı, Ali bin Ebu Talib'in eşi.

Ehl-i beyt, "ev halkı" anlamına gelen ve İslam peygamberi Muhammed'in ev ahalisini tanımlamak için kullanılan İslâmî terim.

Hâlidîlik, İslam'ın Sünnîlik mezhebine bağlı bir tarîkat olan Nakşibendîliğin en yaygın kollarından biridir. Kol, adını Kürt İslam âlimi Halid Bağdadî'den alır. Türkiye'de etkinlik gösteren Nakşibendî şeyhleri genellikle Halidî'dir.

Şiilik veya Şia, Muhammed'den sonra devlet yönetiminin Ali'ye ve onun soyundan gelenlere ait olduğu fikrini savunan; Ali ile birlikte onun soyundan gelen imamların günahsızlığına, yanılmazlığına ve bizzat Allah tarafından imam olarak seçildiklerine dair inanışların ortak adıdır. İslam dünyası içerisinde Müslüman nüfusun yüzde 10-15'lik kısmını oluşturur. Siyasi saiklerle ortaya çıkan bu ayrılık, zaman içinde fıkhi ve itikadi bir alt yapı kazanarak mezhepleşmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Orduspor</span> Türk spor kulübü

Orduspor, 1967 yılında Ordu'da Ali Ataoğlu tarafından kurulan spor kulübüdür. Mor ve beyaz renkleri benimseyen kulüp bir dönem Süper Lig'de bulunan futbol takımı ile tanınmaktadır. Kulüp, Ordu 1. Amatör Lig'de mücadele etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hüseyin</span> Alinin oğlu, Şianın 3. imamı, sahabe

Hüseyin bin Ali bin Ebu Talib, İslâm peygamberi Muhammed'in torunudur. Dördüncü Hâlife olan Ali bin Ebu Talib'in oğludur. Annesi, Muhammed'in kızı Fatıma Zehra’dır. On İki İmâmlar'ın üçüncüsü olan Hüseyin bin Ali, İslam Devleti’nin bir Emevî saltanatına dönüşmemesi için mücadele vermiş ve Emevîler tarafından öldürülmüştür. Soyundan gelenler Hüseynî ya da Seyyid olarak tanımlanır.

<span class="mw-page-title-main">Nizarîlik</span> Şii İslamın bir kolu

Nizârîlik, İslam'ın Şia mezhebi olan İsmâilîyye mezhebinin alt kollarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Mübahele Ayeti</span>

Mübahele Ayeti, Âl-i İmrân Suresi'nin 61. ayetidir. Mübahele, kelime anlamı olarak "karşılıklı beddua etme" demektir.

Onikiciler ya da İsnâ'aşer'îyye, On İki İmam'a inanan Onikicilik mensuplarını tanımlamak için kullanılan tabir. On İki İmama inanmalarından dolayı (Onikicilik/On İki İmamcılık) olarak adlandırıldıkları da olur.

Muhammed el-Bedravi, Faslı eski millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Mustali fıkhı</span>

Mustâ'li fıkhı ya da Tâyyîb'îyye; Mustâ‘lî Mezhebi'nin fıkıh sistematiğidir. İmâmet Et-Tâyyîb Ebû’l-Kâsım ile sona ermiştir. Bu görev "Dâ'î el-Mutlaklar" aracılığıyla icra edilmektedir. Tâyyîb, Davudî İsmailîlik, Süleymânî, Kutbî ve Alavî Buhralarca "Gizlenen son imâm" olarak bilinir. İsnâ‘aşer’îyye'deki Muhammed Mehdi'nin rôlünü üstlenen İmâmdır.

<span class="mw-page-title-main">Muhammed Ali Doğan</span> Türk futbolcu

Muhammed Ali Doğan, Türk futbolcudur. 1. Lig ekiplerinden Balıkesirspor'da oynamaktadır.

1990 FIFA Dünya Kupası için olan elemelerin Afrika (CAF) bölgesinde 26 takımdan 2'si finale çıktı. Eleme süreci 3 Haziran 1988'de başladı ve 19 Kasım 1989'da bitti.

1994 FIFA Dünya Kupası için olan elemelerin Afrika (CAF) bölgesinde 40 takımdan 3'ü direkt finale çıktı. Burkina Faso, Malavi, São Tomé ve Príncipe ve Sierra Leone elemeler başlamadan çekildi. Eleme süreci 9 Ekim 1992'de başladı ve 10 Ekim 1993'te bitti.

Zahirüddevle Mezarlığı, İran'ın başkenti Tahran'da bulunan bir mezarlık. Tahran'ın Derbend semtinde bulunana mezarlıkta İran'ın sanat ve kültür alanında tanınmış isimleri yatmaktadır.

Muhammed Ali Şucai, defans pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcudur.

<span class="mw-page-title-main">Afşin Peyruvani</span>

Muhammed Ali "Afşin" Peyruvani, Perspolis takımında defans pozisyonunda görev yapmış İranlı millî futbolcu ve teknik direktördür.