İçeriğe atla

Muhabbet 1

Muhabbet 1
Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ seri
Yayımlanma23 Ekim 1982
KaydedilmeMart 1982 - Haziran 1982
TarzTürk halk müziği
Süre45:10
DilTürkçe
ŞirketFlaş Plak
Şah Plak
YapımcıMuhlis Akarsu
Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ kronolojisi
Muhabbet 1
(1982)
Muhabbet 2
(1984)

Muhabbet 1, Türk halk müziği sanatçıları Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ'ın birlikte yayınladıkları seri albümün ilkidir. Albüm Flaş Plak etiketiyle 23 Ekim 1982 tarihinde yayınlandı.

Muhlis Akarsu bir etkinlikte Musa Eroğlu ile tanıştıktan sonra albümü yapma kararı aldı. Daha sonra albüme Arif Sağ'da dahil oldu. Şubat 1982 tarihinde albümün kayıtları için stüdyoya girdiler. Albümün kayıtları yaklaşık dört ay kadar sürdü. Albüm için on parça kaydedildi. Arif Sağ, Musa Eroğlu ve Muhlis Akarsu kayıtlarından sonra yayınlayacak firma bulunmadığından dolayı albüm yayınlanmadı. Ardından Muhlis Akarsu, Flaş Plak adıyla kurduğu şirketten albümü Muhabbet 1 adıyla yayınladı. Yayınlandığı an Türkiye'nin gündemine oturdu ve büyük satış rakamına ulaştı. Muhlis Akarsu'nun dört, Arif Sağ'ın üç, Musa Eroğlu'nun bir parça seslendirdiği albümde iki parçayı üçlü koro halinde seslendirdi. "Karlı Dağlar", "Tahtacı Semahı", "Sen O Zaman Gör Beni", "Bir Seher Vaktinde" ve "Dert Bende" gibi parçaların yer aldığı albüm büyük satış rakamlarına ulaşarak o dönemlerde birçok kişiye ilham kaynağı olmuştur. Modern Türk halk müziğinin de başlangıcı olarak kabul edilen albüm Türk halk müziğinin en iyi albümlerinden birisi olarak bilinir.

Genel

Muhlis Akarsu, Musa Eroğlu ve Arif Sağ 1970'li yıllar boyunca Türk halk müziği tarzında kendilerine ait modern altyapılı eserler ortaya çıkardılar. Arif Sağ, kendi 45'lik plaklarının yanı sıra birçok sanatçıya albümlerinde bağlama olmak üzere birçok enstrümanla eşlik etti. Ayrıca İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim görevlisi olarak yer aldı ve birçok öğrenciye halk müziği hakkında eğitim verdi.[1] Musa Eroğlu albümlerinde seslendirdiği parçalarla adını geniş kitlelere duyurdu. Kendine has tarzıyla birçok kişiyi etkiledi.[2] Muhlis Akarsu, 1960'lı yılların ortalarından itibaren yayınladığı 45'lik plaklarla çıkış yaptı. 1970'li yıllarda sık sık yayınladığı albümlerde genellikle kendisinin kaleme eserleri seslendirdi. Sözleri kendisine ait olan eserler aynı dönemde birçok farklı tarzda müzik yapan sanatçı tarafından yeniden yorumlandı. Muhlis Akarsu müziğin yanı sıra kağıt fabrikası işletiyordu. 1980'li yılların başında düzenlenen ve Arif Sağ'ında katıldığı bir fuarda Muhlis Akarsu ve Musa Eroğlu bir araya gelerek tanışmıştır.[3]

Akarsu ve Eroğlu'nun uzun süreli sohbetinin ardından ikili Arif Sağ'ında içinde yer alacağı bir albüm çıkarma kararı aldı. Birkaç ay sonra albümün kayıtları için stüdyoya girerler. Albümün kayıtları beş ay kadar sürer ve albüm için on parça kaydedilir. "Dert Bende" ve "Bir Seher Vaktinde" adlı parçalar koro halinde seslendirildi. Albümde Muhlis Akarsu dört, Arif Sağ üç, Musa Eroğlu ise bir parçayı solo olarak seslendirdi. "Ele Gözlerini" adlı parçada ise Musa Eroğlu ve Arif Sağ düet yaptı. Albümde yer alan üç parçanın sözü Muhlis Akarsu'ya bir parçanın sözü Musa Eroğlu'na diğerleri ise farklı sanatçılara aittir. Bazı parçalar ise anonimdir.[4] 1982 yazına doğru albümün kayıtları tamamlandı. Fakat albümü yayınlayacak bir firma bulunamadığı için bir süre yayınlanamadı. Yaz ayının sonlarına doğru Muhlis Akarsu, Flaş Plak adıyla kurduğu şirketten albümü Muhabbet 1 adıyla yayınladı.[5] Albüm yayınlandığı an büyük bir çıkış yakaladı ve satışlarda üst sıralara kadar yükseldi. Arabesk müziğin zirvede olduğu dönemde albüm listelere girdi. Albümle birlikte Türk halk müziği modern dönemine girmiş ve genç nesiller tarafından yoğun ilgi görmüştür. Yoğun ilginin ardından Şah Plak albümün haklarını satın aldı ve 1983 yılında yeniden yayınladı. Ardından üçlü albümün devamı için ikinci albümün çalışmalarına başladı.[6]

Şarkı listesi

No.BaşlıkŞarkı yazar(lar)ıMüzikSüre
1."Dert Bende"  Erzincanlı Hafız ŞerifAnonim5:22
2."Karlı Dağlar"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu4:00
3."Tahtacı Semahı"  Musa EroğluGenç Abdal6:14
4."Sunam"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu5:51
5."Sen O Zaman Gör Beni"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu2:45
6."Ela Gözlerini"  KaracaoğlanMusa Eroğlu4:09
7."Bir Seher Vaktinde"  Aşık DaimiAşık Daimi3:16
8."Bebek"  AnonimAnonim4:05
9."Bu Garibin Derdi Var Bende"  Muhlis AkarsuMuhlis Akarsu4:10
10."Ya Muhammet"  Pir Sultan AbdalPir Sultan Abdal3:59

Ayrıca bakınız

  • Muhlis Akarsu albüm diskografisi
  • Arif Sağ albüm diskografisi
  • Musa Eroğlu albüm diskografisi

Kaynakça

  1. ^ "Arif Sağ İstanbul konseri". TRT Haber. 15 Ocak 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Haziran 2023. 
  2. ^ "Musa Eroğlu Discography". Discogs. Kasım 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Kasım 2023. 
  3. ^ "Musa Eroğlu Türkü Life özel Röportajı". Discogs. 19 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2023. 
  4. ^ "Muhabbet 1". Apple Music. Haziran 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Kasım 2023. 
  5. ^ "Muhabbet 1". Discogs. Mart 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2023. 
  6. ^ "Muhabbet 1 - Şah Plak/1983". Facebook. 23 Mart 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Kasım 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Musa Eroğlu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Musa Eroğlu, Türk halk müziği sanatçısı. Repertuvarı Akdeniz Bölgesi türküleri ile özdeşleşmiş Türk halk müziği'nin "üstad"ları arasında kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

<i>Seher Yeli</i>

Seher Yeli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 16 Ekim 1984 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Haziran 1984 tarihinde başlamıştır. Ağustos 1984 tarihinde tamamlanan kayıtlar iki ay kadar sürdü. 1984 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı üçüncü albüm olmuştur. Albümde Aşık Sıtkı Baba, Davut Sulari, Neşet Ertaş, İsmail Özden, Gevheri, Ercişli Emrah, Mahmut Salan ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Mevlayı Seversen</i>

Mevlayı Seversen, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 6 Kasım 1985 tarihinde çıkardığı dördüncü stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Mayıs 1985 tarihinde başladı. Üç buçuk ay kadar süren kayıtlar Eylül 1985 tarihinde tamamlandı. 1985 yazında albümün kayıtlarını tamamlayan Güler Duman'ın Özlem Plak'tan yayınladığı dördüncü albüm olmuştur. Albümde Sabahattin Ali, Muzaffer Sarısözen, Seyfi Doğanay, Yılmaz Tatlıses, Muzaffer Akgün ve Yüksel Yıldız gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin</i>

Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 4 Mayıs 1988 tarihinde çıkardığı yedinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Kasım 1987 tarihinde başlayan albümün kayıtları Şubat 1988 tarihine kadar sürdü. İki buçuk ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm yayınlandı. Albümde Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu, Dadaloğlu, Dursun Başçı, Kul Ahmet, Ali Metin, Ali Metin ve Aşık Emrah gibi birçok sanatçının eserine yer verdi. "Selam Olsun" adlı parçanın müziğini ise kendisi besteledi.

<i>Ya Dost</i>

Ya Dost, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 7 Aralık 1988 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. 1988 yılında yılının yaz aylarının sonlarına doğru kayıtlarına başlamıştır. Albümün kayıtları yayınlanmadan bir ay önce tamamlanmıştır. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Ağustos-Ekim 1988 tarihleri arasında yapıldı. Albümde Aşık Haşimi, İbrahim Engin, Pir Sultan Abdal, Hatice Derebent, Yüksel Yıldız, Ali Baştuğ ve Ali Atıcı gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Öl Deseydin Ölmez miydim?</i> Güler Dumanın 1997 tarihli, on altıncı albümü

Öl Deseydin Ölmez Miydim?, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 22 Ekim 1997 tarihinde çıkardığı on üçüncü albümüdür. Albüm, Duygu Müzik tarafından satışa sunulmuştur. 1990'lı yılların klasik halk müziği albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda yüz binlerce satarak Türkiye'nin en çok satan Türk halk müziği albümlerden biri olmuştur. Albümün kayıtları 1996 yılının Aralık ayında başlamıştır. Altı ay kadar süren kayıtlar Haziran 1997 tarihine kadar devam etmiştir. Albümde Neşet Ertaş, Hasan Karakuş, Rıza Ergin, Erkan Yoksuli, Rıza Ergin, Gülizar Ergin ve Ahmet Çelik gibi sanatçıların eserlerini seslendirdiği albümde üç parçanın müziğini bestelemiştir. Albüm yayınlandığı hafta listelere girmeyi başarmıştır fakat albümdeki parçalara klip çekilmemiştir. Güler Duman'ın ve Türk halk müziğinin en çok satan albümlerinden birisidir.

Sazımızla Sözümüzle Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın koleksiyon albüm projesidir. Koleksiyonda üç albüm bulunmaktadır ve albümlerin hepsi Duygu Müzik etiketiyle piyasaya sürülmüştür. Albümlerin yapımcılığını Sinan Çelik üstlenmiştir. Güler Duman albümdeki konuk sanatçı ile düetler yapmaktadır ve bir düet albümüdür. 18 Aralık 1990 tarihinde serinin ilk albümü olan Sazımızla Sözümüzle 1 albümünü Zafer Gündoğdu ile birlikte çıkarmıştır. Albümde on bir parça bulunmaktadır. Albümde "Derdim Çoktur", "Sen Ölme Yar", "O Yar Gelir" ve "Bülbül Yuva Yapmış" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. İkili albümde birde "Çayın Ortasında" adında bir uzun hava seslendirmişlerdir. Albümde Zafer Gündoğdu ve Güler Duman'ın yazdığı parçaların haricindeki diğer eserler anonimdir. "Çayın Ortasında", "Karakaş Boyanır Mı?", "Bülbül Yuva Yapmış" ve "Bu Kışlanın Kapısına" adlı parçaları Zafer Gündoğdu yazmıştır. "Kınamayın Aklım Yitirdiğime" ve "Seherde Uğradım Dostun Bağına" adlı parçaları ise Güler Duman yazmıştır. Güler Duman ilk albümden sonra projeye uzun bir ara vermiştir ve solo çalışmalarına ağırlık vermiştir. İlk projenin çıkmasından yaklaşık on dört yıl kadar bir süre sonra Musa Eroğlu ile birlikte projenin ikinci albümü olan Sazımızla Sözümüzle 2 albümünün kayıtlarına başladılar. Yaklaşık dört ay kadar süren stüdyo çalışmalarının ardından 27 Ekim 2004 tarihinde projenin ikinci albümü yayınlandı. Albüm yayınlandığı gün albümde yer alan "Niye Böyle Dargın Bakarsın" adlı parçada yayınlanmıştır. İkinci proje oldukça beğeni almıştır ve albüm Türk halk müziğinin en iyi düet albümleri arasına girmiştir. Albümde on iki parça bulunmaktadır. Çıkış parçasının haricinde "Bu Bağı Alemde", "Dağlar Dağımdır Benim", "Ömrüm Kadrini Bilmedim", "Muhabbet Küpünün Olsam Şarabı" ve "Sana Bir Nasihatim Var" gibi parçalar ön plana çıkmıştır. Albümde Pir Sultan Abdal, Karacaoğlan, Âşık Seyrani, Erzurumlu Emrah ve Muzaffer Şahin gibi isimlerin eserleri yer almıştır.

<i>Sazımızla Sözümüzle 1</i>

Sazımızla Sözümüzle 1 Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın Sazımızla Sözümüzle adını verdiği albüm serisinden yayınlanan ilk albümdür. Duygu Müzik etiketiyle yayınlanan albümü Zafer Gündoğdu eşliğinde çıkarmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu diskografisi</span>

Türk halk ozanı Muhlis Akarsu 25 stüdyo albümü, 5 derleme, 40 adet 45'lik plak, 1 LP ve 8 düet albüm yayınladı. Ölümünden sonra daha önce kaydettiği fakat yayınlamadığı Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır (1993) albümü yayınlandı. Ölümünün ardından Ya Dost Ya Dost (1994), Aşık Olan Durmaz Ağlar (1998) ve Vururlar Seni (2003) gibi birçok albüm yayınlanmıştır. Muhlis Akarsu ilk olarak on yedi yaşındayken yayınladığı İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran (1965) adlı 45'lik plağıyla çıkış yaptı. Ardından 1978 yılına kadar birçok 45'lik plak yayınladı.

<i>Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır</i>

Sivas Ellerinde Ömrün Çalınır Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 5 Eylül 1993 tarihinde yayınlanan yirmi beşinci ve son albümüdür. Albüm Güneş Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Muhlis Akarsu, 1991 yılında Karlı Dağlar albümünü yayınladı. Ardından aynı yıl bir sonraki albümünün kayıtları için stüdyoya girdi. Katıldığı festivaller ve etkinliklerden dolayı bu dönemde ara ara albümünün kayıtları için stüdyoya girdi. 1-4 Temmuz 1993 tarihleri arasında kendi memleketi olan Sivas'ta düzenlenecek Pir Sultan Abdal Şenlikleri'ne katıldı. Festivalin ikinci günü çıkan olaylarda kaldığı Madımak Oteli'nin yakılması sonucu hayatını kaybetti. Hayatını kaybetmesinden sonra albümün eksik olan kısımları tamamlanmıştır ve öyle yayınlanmıştır. Albüme adını veren "Sivas Ellerinde Ömrüm Çalınır" adlı parçayı Arif Sağ ve Sebahat Aslan okumuştur. Geri vokalinde Erdal Erzincan yer almıştır.

<i>Muhlis Akarsu</i> (albüm)

Muhlis Akarsu veya o dönemde kasette yer alan adıyla Muhlis Akarsu 1533, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 10 Mayıs 1974 tarihinde kendi adıyla çıkardığı ilk albümüdür. Albüm Edifon Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 14 parça bulunmaktadır. Albümde yer alan "Seher Vakti Çıkmış", "Su Leyla Leyla", "Haydar Haydar" ve "Ne Güzel Yaratmış Seni Yaradan" gibi parçalar albümde ön plana çıkan parçaları oldu. Muhlis Akarsu daha önce çıkardığı 45'liklerde olduğu gibi bu albümünde de Akarsu mahlasını eserlerinde kullanmıştır. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra Aşık Daimi, Davut Sulari, Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Neşet Ertaş ve Şah Hatayi gibi sanatçıların eserlerine de yer vermiştir.

<i>Muhlis Akarsu 1</i>

Muhlis Akarsu 1, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 5 Temmuz 1974 tarihinde çıkardığı ikinci albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümde yer alan "Seher Vakti Çıkmış", "Yazık Oldu Gençliğime", "Senden Ayrılalı", "Karlı Dağlar", "Yar Bulamadım" ve özellikle "Karnı Büyük Koca Dünya" gibi parçalar albümde ön plana çıkan parçaları oldu. Muhlis Akarsu daha önce çıkardığı 45'liklerde olduğu gibi bu albümünde de Akarsu mahlasını eserlerinde kullanmıştır. Albümde kendi eserlerinin yanı sıra gibi sanatçıların eserlerine de yer vermiştir. Albümde daha önceki albümü ve 45'liklerinde yer alan parçalara da yer vermiştir. Albümde yer alan "Karnı Büyük Koca Dünya" adlı parça dönemin en çok konuşulan parçalarında birisi olmuştur.

<i>Muhlis Akarsu 2</i> Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsunun 20 Ağustos 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür

Muhlis Akarsu 2, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 20 Ağustos 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümden "Zam Üstüne Zam Geliyor", "Bu Yarayı Dosttan Aldım", "Yarama Baksana Tabip" ve "Yükledim Göçümü" gibi parçalar albümün ön plana çıkan eserleri olmuştur. Albümde sözleri Pir Sultan Abdal'a ait olan "Açılın Kapılar" adlı parça hariç diğer tüm eserlerin söz ve müziği Muhlis Akarsu'ya aittir. Önceki albümlerinde yer alan parçalara bu albümünde de yer vermiştir. Albümde yer alan parçaları birçok sanatçı seslendirmiştir. Muhlis Akarsu, bu albümle birlikte dönemin politik olaylarına da gönderme yapmıştır. Albümde ön plana çıkan "Bu Yarayı Dosttan Aldım" adlı parçayı Sabahat Akkiraz, 2004 yılında yayınlanan Muhabbet Türküleri 1 adlı proje albümünde seslendirmiştir.

<i>Muhlis Akarsu 3</i>

Muhlis Akarsu 3, Türk halk müziği sanatçısı Muhlis Akarsu'nun 2 Kasım 1974 tarihinde çıkardığı üçüncü albümüdür. Albüm Türküola Müzik etiketiyle yayınlanmıştır. Albümde 16 parça bulunmaktadır. Albümden "Tükenmek Bilmiyor", "Dün Gece Seyrimde", "Gafil Gezme Şaşkın" ve "Uçma Daldan Dala" gibi parçalar albümün ön plana çıkan eserleri olmuştur. Albümde Kul Himmet ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerinide seslendirdi. Albümde yer alan on üç parçanın söz ve müziği Muhlis Akarsu'ya aittir. Önceki albümlerinde yer alan parçalara bu albümünde de yer vermiştir. Albümde yer alan parçaları birçok sanatçı seslendirmiştir. Muhlis Akarsu, bu albümle yer alan "Pahalılık Alev Gömlek" gibi parçayla da dönemin politik olaylarına da gönderme yapmıştır.

<i>Gönül Ezgilerimiz 3</i>

Gönül Ezgilerimiz 3, 24 Haziran 2002 tarihinde yayınlanan İsmail Özden, Özcan Türe ve Erensoy Akkaya birlikte çıkardığı Türk halk müziği tarzındaki düet albümüdür. Albüm DMC etiketiyle yayınlanmıştır. İsmail Özden'in önderliğin daha önce Gönül Ezgilerimiz (1998) ve Gönül Ezgilerimiz 2 (1999) adıyla iki albüm yayınlandı. Aralık 2001 tarihinde albümün kayıtlarına başlandı. Yaklaşık dört ay süren kayıtlar sonrasında albüm kayıtları Nisan 2002 tarihinde tamamlandı.

<i>Derde Bakın</i>

Derde Bakın, Türk halk müziği sanatçısı Özcan Türe'nin 12 Haziran 2008 tarihinde yayınladığı ikinci solo albümüdür. Albüm İber Müzk ve DMC etiketiyle yayımlandı. İlk kez profesyonel olarak İsmail Özden ve Erensoy Akkaya ile birlikte yayınladığı Gönül Ezgilerimiz 3 adlı düet albümle profesyonel kariyerine başladı. 2005 yılında yayınladığı Sürgün Sevdam adlı ilk solo albümüyle büyük beğeni topladı. İlk albümünde yer alan "Sürgün Sevdam", "Senin İçin" ve "Neler Gördüm" gibi parçalar albümün hit eserleri arasına girdi. İlk albümünü yayınladıktan sonra birçok televizyon ve radyo programına konuk olan Özcan Türe, ayrıca birçok sanatçı ile birlikte de iş birliği de yaptı.

<i>Gurbeti Ben mi Yarattım</i>

Gurbeti Ben mi Yarattım?, Türk halk müziği sanatçısı Arif Sağ'ın 2 Kasım 1979 tarihinde çıkardığı ilk albümüdür. Albüm, Türküola etiketiyle yayınlandı. 1970'li ve 1980'li yılların klasik albümlerinden biri olarak değerlendirilen albüm, aynı zamanda Türk halk müziğinin klasik albümleri arasına girdi. Albümün kayıtları Temmuz 1979 tarihinde başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar yılın son ayında tamamlanmıştır. Albümde Muhlis Akarsu, Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Davut Sulari, Aşık Veysel ve Aşık Ekberi gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. Albümde Muhlis Akarsu, Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Davut Sulari, Aşık Veysel ve Aşık Ekberi gibi sanatçıların eserlerine yer verdi. "Kula Kulluk Yakışır mı?", "Gurbeti Ben mi Yarattım?", "Gezdim Şu Alemi", "Dersim Dört Dağ İçinde", "Deli Gönül" ve "Açılın Kapılar" gibi eserlerin ön plana çıktığı albümdeki neredeyse tüm parçaların yorumu olumlu tepkiler aldı.