İçeriğe atla

Muğla Devlet Hastanesi

Muğla Devlet Hastanesi
Coğrafya
Şehir(ler)Muğla
İlçe(ler)Menteşe
Genel Bilgiler
Türdevlet
İletişim
Telefon numarası+90 252 214 13 26
Faks numarası+90 252 212 68 04
AdresKötekli Mahallesi Marmaris Karayolu üzeri
  • Ek bina:Orhaniye Mahallesi, İsmet Çatak Caddesi 48000, Muğla
İnternet sitesiwww.mugladh.com
Hastaneler - Şehir hastaneleri

Muğla Devlet Hastanesi, 1927 yılında Muğla'da kurulmuş olan devlet hastanesidir.

Aslında Muğla'da ilk sağlık kurumunun kuruluşu 1895'dir. Bu ilk hastanenin kuruluşunda Süleyman Efendi ve eşi Pembe Hanım'ın büyük gayretleri olmuştur. Fakat İl Özel İdaresine bağlı ilk devlet hastanesi 1927 yılında Gureba Hastanesi adıyla hizmet vermeye başladığından MDH'nin kuruluşu 1927 olarak geçer. 1940 yılında adı Memleket Hastanesi olarak değiştirilen hastane, 1954'te bakanlığa bağlanarak şimdiki adını aldı. 2006 yılında SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesiyle, Muğla SSK Hastanesi Menteşe Devlet Hastanesi adıyla Muğla Devlet Hastanesiyle tek çatı altında birleştirildi. 2011 yılında Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin açılmasıyla, adı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine çevrilerek üniversiteye bağlandı.

Muğla Devlet Hastanesi veya Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi halen 501 yatak kapasitesiyle hizmet vermektedir.

Birimler

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan birimler şunlardır:

  • Acil Servis
  • Dahili birimler
-Dermatoloji Anabilim Dalı
-İç Hastalıkları Anabilim Dalı
-Nöroloji Anabilim Dalı
-Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı
-Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı
-Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı
-Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı
-Radyoloji Anabilim Dalı
-Halk Sağlığı Anabilim Dalı
-Adli Tıp Anabilim Dalı
  • Cerrahi birimler
-Üroloji Anabilim Dalı
-Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı
-Genel Cerrahi Anabilim Dalı
-Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı
-Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı
-Kulak - Burun - Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı
-Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı
-Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı
-Göz Hastalıkları Anabilim Dalı
-Acil Tıp Anabilim Dalı
-Anestezi ve Reanimasyon Anabilim Dalı
  • Temel Tıp Bilimleri
-Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı
-Histoloji Embriyoloji Anabilim Dalı
-Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı
-Anatomi Anabilim Dalı
-Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı
  • Görüntüleme birimleri
  • Laboratuvar birimleri
  • Yoğun bakımlar
  • Ameliyathaneler
  • Kan merkezi
  • Yenidoğan ünitesi
  • Kemoterapi
  • Diyaliz
  • Talasemi
  • Poliklinik hizmetleri
  • Yerkesik semt polikliniği

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Sivas Cumhuriyet Üniversitesi</span> Sivasta kurulu devlet üniversitesi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Cumhuriyet'in kuruluşunun 50. yılı anısına, 9 Şubat 1974 tarihinde 1788 Sayılı Kanunla Sivas'ta 11000 dönüm arazi üzerinde kurulmuştur. 1974 yılında tıp fakültesi ile eğitime başlamıştır. Görevdeki rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız'dır.

<span class="mw-page-title-main">Yakın Doğu Üniversitesi</span> KKTCde kurulu vakıf üniversitesi

Yakın Doğu Üniversitesi, 1988 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Başkenti Lefkoşa’da kurulan bir üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Süleyman Demirel Üniversitesi</span> Ispartada kurulu devlet üniversitesi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ), Isparta'da 1992 yılında kurulan devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Hastane</span> sağlık kurumu

Hastane ya da sayrılarevi, hasta ve yaralılara acil sağlık hizmetlerini ayakta veya yatarak veren tıp merkezi ve sağlık kurumu. Devlet hastaneleri, özel sağlık kuruluşları, vakıf hastaneleri ve üniversite hastaneleri gibi çok çeşitli sağlık kuruluşu işletme türleri vardır. Uzman sağlık bilimi ve yardımcı sağlık personeli ve tıbbi ekipman ile hasta tedavisi sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Acil tıp</span> İnsan sağlığının hayati derecede etkilenmesi ve bu durumdan en hızlı şekilde normale dönme adına yapılan tüm uygulamaları kapsayan acil sağlık hizmeti

Acil Tıp, insan sağlığının hayati derecede etkilenmesi ve bu durumdan en hızlı şekilde normale dönme adına yapılan tüm uygulamaları kapsayan acil sağlık hizmeti. Acil tıp hizmetleri hastanelerin acil servislerinde ve mobil ekipler vasıtasıyla hastane dışında verilir.

İstanbul'da 164 tanesi özel, 16 tanesi üniversite, 54 tanesi Sağlık Bakanlığı'na bağlı olmak üzere 234 hastane bulunmaktadır.

Bu liste Türkiye'de bulunan hastanelerin listesidir. Aralık 2015 itibarıyla Türkiye'de dağılımı aşağıdaki tabloda verilen 1514 hastane vardır.

Demiroğlu Bilim Üniversitesi 28 Mart 2006 tarihli ve 26122 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5475 sayılı kanun ile Prof. Dr. Cemi Demiroğlu Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından kurulmuş bir üniversitedir.

<span class="mw-page-title-main">Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi</span>

Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi Hacettepe Üniversitesi'nin 13 fakültesinden biri olarak 2007 yılında Kastamonu'da kurulmuştur. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi'ne 2007-2008 öğretim yılında biri okul birincisi kontenjanından olmak üzere 21 öğrenci alınarak öğrenime başlanmıştır. Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi'nde öğrenim hakkı kazanan öğrenciler 361.730 taban puanla kontenjanlara yerleşmişlerdir. ÖSS taban puanlarına göre Hacettepe Üniversitesi Kastamonu Tıp Fakültesi Türkiye genelinde 72 tıp fakültesi arasında 6. sırada yer almıştır.

<span class="mw-page-title-main">TOBB ETÜ Hastanesi</span>

TOBB ETÜ Hastanesi, TOBB ETÜ Sağlık ve Eğitim Kurumları A.Ş.'ye ait olan ve Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı Söğütözü semtinde bulunan özel hastane.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi 3 Temmuz 2000 tarihinde Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş bir tıp fakültesidir. Fakülte 2007 yılından itibaren öğrencilerine Çanakkale’de eğitim vermeye başlamıştır. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Çanakkale ilinde bulunan tek üçüncü basamak sağlık kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi</span>

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde bulunan Trabzon ilindeki ilk tıp fakültesidir. Resmî olarak 1973 yılında kurulmuştur. Doğu Karadeniz bölgesinin en eski ve en büyük tıp fakültesidir. Ayrıca Türkiye'de teknik üniversite bünyesinde bulunan ilk ve tek tıp fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Haydarpaşa Numune Hastanesi</span> Hastane

Haydarpaşa Numune Hastanesi veya resmi adıyla İstanbul Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Üsküdar'da yer alan tarihi bir hastanedir.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesiydi. 2019 yılında, tüm personel ve tıbbi ekipmanlarıyla birlikte Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınarak kapatılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Bogomolets Ulusal Tıp Üniversitesi</span>

Bogomolets Ulusal Tıp Üniversitesi,

Uzman hekim; herhangi bir tıp dalında normal tıp eğitiminin üzerine eğitim görme ve bu daldaki sınavları tamamlayanlara verilen ünvandır. Aynı şekilde diş hekimliğinde de uzman diş hekimi kavramı mevcuttur.

Hacettepe Erişkin Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir üniversite hastanesidir. Bünyesinde hizmet veren yaklaşık 800 hekim ve 730 yatak kapasitesi ile Ankara'daki en büyük sağlık kuruluşlarından biridir. Ayda ortalama 60.000 hastanın başvurduğu hastanede dünya standartlarına uygun olarak kalp, karaciğer ve böbrek nakli yapılmaktadır.

Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi; Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri bünyesinde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağlı olarak hizmet veren bir üniversite hastanesidir.

<span class="mw-page-title-main">Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi</span> Ankarada bir hastane

Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Atatürk Sanatoryumu ya da eski adıyla Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan bir eğitim ve araştırma hastanesidir. Sanatoryum olarak kurulan hastane, kuruluşundan bu yana yüzlerce göğüs hastalıkları ve göğüs cerrahisi uzmanını yetiştirmiş, bu alanda ülkedeki önemli sağlık kuruluşlarından biridir.

<span class="mw-page-title-main">Eğitim hastanesi</span> sağlık çalışanlarına eğitim veren hastane

Bir eğitim hastanesi veya üniversite hastanesi, gelecek ve mevcut sağlık profesyonellerine praksis, tıp eğitimi ve öğretimi sağlayan bir hastane veya tıp merkezidir. Eğitim hastaneleri neredeyse her zaman bir veya daha fazla üniversiteye bağlıdır ve genellikle tıp fakülteleri ile birlikte bulunur.