İçeriğe atla

Motorola Moto Z

Motorola Moto Z
Motorola Moto Z
CPUQuad-core ARM 64-bit 2.2 GHz Adreno 530
Hafıza4 GB LPDDR4 RAM (32 GB ve 64 GB depolama)
Batarya2600 mAh Li-ion
Veri girişiİvmeölçer, Jiroskop, Parmak izi tanıma, manyetometre, salon etkisi
Ağırlık136 g (4,8 oz)
Ekran5.5 in (140 mm) AMOLED 2560 × 1440 piksel (16:9 aspect ratio) (535 ppi) 2.5D Corning Gorilla Glass 4.0
İşlemciQualcomm Snapdragon 820
Web sitesimotorola.com/us/products/moto-z-droid-edition

Motorola Moto Z (Lenovo Moto Z olarak da bilinir) Motorola Mobility tarafından geliştirilen bir Android sistemli akıllı telefon. 9 Haziran 2016'da Moto Z modeli, "Moto Mods" ekosistemi ile ayırt edilerek, kutu aksesuarlarının ek işlevsellik sağlamak üzere cihaza manyetik olarak bağlanmasını sağladı.[1] Moto Z, daha sağlam Moto Z Force ve orta menzilli Moto Z Play ile birleştirildi ve üç aygıt da modüler sistemle uyumlu hale geldi.

Motorola tarafından üretilen akıllı telefonların Verizon Droid serisinin bir parçası olarak, Amerika Birleşik Devletleri'nde Moto Z, Verizon Wireless'a Moto Z Droid Edition adı altında taşıyıcıdır.[2] Eylül 2016'da kilitli olmayan bir cihaz olarak doğrudan tüketiciye salındı.[3]

Donanım

Moto Z'nin şasi metal bir çerçeve ve gövde kullanıyor; Hiçbir aksesuar takılı değilken, cihaz sadece 5,2 mm kalınlığındadır. Moto Z'nin arka kısmı, cihaz için tasarlanmış "MotoMod" aksesuarlarıyla iletişim kurmak için kullanılan pogo pimli konektörleri içerir. Moto Z'de 5.5 inçlik 1440p ekran, dört çekirdekli bir Qualcomm Snapdragon 820 sistem-on-chip ve 4 GiB RAM bulunuyor.[4] Moto Z, MicroSDXC kartı, bir 13 megapiksel arka yüz kamerası, 5 megapiksel öne bakan bir kamera ve bir parmak izi tarayıcı ile genişletilebilen 32 veya 64 GiB dahili depolama birimi içeriyor. Moto Z USB-C konnektör kullanıyor ve 3,5 mm kulaklık girişi içermiyor; Kulaklıklar bir USB port adaptörü veya Bluetooth üzerinden kullanılmalıdır.[5]

Moto Z'nin arka tarafında 13 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.8 diyaframaralığına sahip lazer otofokus destekli kamera yer alıyor. OIS desteğine sahip ana kamera, 4K ve Full HD 60 FPS video kaydı da yapabiliyor. Ön tarafta f/2.2 değerinde 5 Megapiksellik LED flaşlı arka kamera kullanılıyor. İki kamera da HDR desteğine sahip, ayrıca HDR video kaydı da yapabiliyor.[6]

Moto Z Force olarak bilinen, daha büyük bir 3500 mAh pil, 21 megapiksel kamera ve polikarbonat katmanlardan oluşan ve aynı zamanda takviye sağlamak için bir iç çerçeve içeren ve "kırılmaya dayanıklı" ekran da içeren sağlam bir varyant var. Bu yapı nedeniyle, taban modelinden biraz daha kalındır. Force modeli Verizon Wireless'a özeldir.

Üçüncü bir versiyon olan Moto Z Play, IFA Berlin'de açıldı; Bir Snapdragon 625 sistem-on-chip, 3 GB RAM, bir 1080p ekran ve daha kalın bir şasi dahil olmak üzere Moto X Play'e indirgenmiş özellikler ve benzer pazar konumu olan orta sınıf bir modeldir. Diğer modellerin aksine, Z Play'in 3.5 mm kulaklık girişi var. Moto X Play'e benzer şekilde, Motorola'nın şimdiye kadar bir akıllı telefona dahil ettiği "en uzun ömürlü pil" olarak tanıtıldığı 3510 mAh büyük bir batarya da içeriyor.[7] Ailedeki diğer modellerde olduğu gibi, MotoMod aksesuarlarıyla da uyumludur.

Aksesuarlar

Moto Z, "Moto Mods" olarak bilinen bir aksesuar sistemine sahiptir. Modlar, bir dizi mıknatıs aracılığıyla Moto Z'nin arka tarafına tutturulan kutu benzeri aksesuardır. Modlar, pogo pin konektörlerini kullanarak ek işlevsellik sağlamak için cihazla iletişim kurabilir.[8] Modlar çalışırken değiştirilebilir ve kurulumdan sonra işletim sistemi yazılımı tarafından otomatik olarak algılanır. Lenovo, başlatma olayı sırasında pil paketleri, "SoundBoost" (bir JBL hoparlör ve bir direksiyondan oluşuyor) ve bir piko projektör ("Insta-Share") dahil olmak üzere piyasaya sunulacak çeşitli modları duyurdu. Tüm Moto Z cihazları, bir "Stil Kabuğu" (temel bir arka kapak) ile birlikte, cihazın çerçevesini koruyan açık, plastik bir "tampon" kutuyla birlikte gönderilir.[9]

Yazılım

Moto Z, ilk önce Android 6.0 "Marshmallow" işletim sistemiyle geliyor.[10] Fakat hemen Android 7.0 "Nougat"güncellemesi alabilir. Telefon Android 7.0'la birlikte Google Daydream VR sanal işlevi ile de uyumlu oldu.

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 10 Ekim 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 26 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 11 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  5. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  6. ^ "Arşivlenmiş kopya". 31 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  7. ^ "Arşivlenmiş kopya". 23 Ağustos 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  8. ^ "Arşivlenmiş kopya". 12 Şubat 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  9. ^ "Arşivlenmiş kopya". 27 Mayıs 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 
  10. ^ "Arşivlenmiş kopya". 17 Mart 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mayıs 2017. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Motorola Xoom</span>

Motorola Xoom, Motorola tarafından üretilen android tabanlı bir tablet bilgisayardır. 5 Ocak 2011 tarihinde CES 2011 fuarında tanıtıldı. Android 3.0 sistemini kullanan ilk tablet bilgisayardır. Daha sonradan 3.1 sürümü piyasaya çıktı. 3G versiyonu 27 Şubat 2011'de, Wi-Fi versiyonu ise 27 Mart 2011'de piyasaya çıktı. CES 2011 de Atrix, Droid Bionic ve Cliq2 ile birlikte tanıtılmasına rağmen Motorola şirketi Xoom'u piyasaya sürdü. Motorola, 16 Haziran 2011 tarihinde Motorola Xoom 2'yi duyurdu.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 4</span>

Nexus 4, LG Electronics şirketi tarafından Google ile ortak olarak tasarlanan, geliştirilen ve pazarlanan ve piyasada Nexus adını taşıyan dördüncü Android işletim sistemli akıllı telefondur. Google Nexus ürün ailesinde 29 Ekim 2012'de açıklanan ve 13 Kasım 2012'de piyasaya sürülen ve Samsung tarafından üretilen Galaxy Nexus'ın ardından dördüncü akıllı telefon. Diğer Nexus cihazlarında olduğu gibi, Nexus 4 de Google Play'den kilitsiz olarak satıldı, ancak kablosuz operatörler tarafından da satıldı.

<span class="mw-page-title-main">Wear OS</span> Akıllı Saat işletim sistemi

Wear OS; Google tarafından geliştirilen, Akıllı saatler ve giyilebilir teknolojik bilgisayarlar için kullanılması planlanan bir Android sürümüdür. C, C++ ve Java dilinde yazılmıştır. Android sürümü 4.3 veya daha yeni ya da iOS 8.2 sürümü veya daha yeni sürümle çalışan Google'ın eşleştirme uygulamasından sınırlı desteği ile, cep telefonları ile eşleştirme tarafından yapılır. Android Wear teknoloji ve SmartWatch form faktörü içine mobil bildirimleri ile Google Nowa entegre edildi. Aynı zamanda Google Play Store'dan uygulama indirmek için yeteneği ekler.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 6</span>

Nexus 6, Google ve Motorola tarafından geliştirilmiş olan ve Android işletim sistemi çalıştıran bir akıllı telefondur. Nexus 5'ten sonra çıkan cihaz olup Google Nexus serisindeki altıncı akıllı telefondur. Nexus 5'in halefi olan bu cihaz, Google tarafından pazarlanan ve orijinal bir ekipman üreticisi ortak tarafından kurulmuş bir Android tüketici cihazları ailesi olan Google Nexus serisinin altıncı akıllı telefonudur. Nexus 6 ve HTC Nexus 9, Android 5.0 "Lollipop" için başlatma cihazları olarak hizmet vermeye başladı.

<span class="mw-page-title-main">Motorola Moto</span> Motorola Trademark Holdings, LLCye ait ticari marka

Motorola Moto, Lenovoya mahsus Motorola Mobility, tarafından pazarlanan Android tabanlı akıllı telefonlar ve giyilebilir cihazların bir çizgisidir. İsim başka yan kuruluş Motorola Solutionsdan belirli iki yönlü telsiz ürünleri için de kullanılmakda ve pazarlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Moto 360 (2.nesil)</span>

Moto 360 (2.nesil), Motorola Mobility şirketinin Motorola Moto ailesine ait Android Wear tabanlı Akıllı saattir. IFA'da 14 Eylül 2015 tarihinde ilan edildi.

<span class="mw-page-title-main">Moto 360 (1.nesil)</span> Android tabanlı akıllı saat

Moto 360 (1.nesil), Motorola Mobility şirketinin Motorola Moto ailesine ait Android Wear tabanlı Akıllı saattir. 18 Mart 2014 tarihinde ilan edildi ve Moto X (2.nesil) ve Moto G (2.nesil) yeni modeller ile birlikte ABD'de 5 Eylül 2014 tarihinde yayımlandı.

<span class="mw-page-title-main">Nexus 6P</span>

Nexus 6P , Google tarafından geliştirilen ve pazarlanan ve Huawei tarafından üretilen bir Android™ akıllı telefon. Google'ın Android cihazlarının Nexus serisinin en önemli cihazı olan Nexus 6'yı başardı. San Francisco'da düzenlenen Google Nexus 2015 basın etkinliğinde Nexus 5X ile birlikte 29 Eylül 2015'te resmen açıkladı, aynı gün ABD, İngiltere, İrlanda ve Japonya'da ön sipariş için hazırlandı. Daha önceki Nexus cihazlarına kıyasla önemli değişiklikler, Nexus 6'dan daha ince ve daha hafif bir alüminyum tabanlı gövde, Nexus Imprint adlı bir arka parmak izi okuyucu, daha hızlı sekiz çekirdekli bir Snapdragon 810 v2.1 sistem-on-chip (SoC), bir AMOLED ekran, daha iyi kameralar, geliştirilmiş LTE bağlantısı, geri dönüşümlü bir USB-C dock konektörü ve kablosuz şarjın çıkarılması. Nexus 6P, Nexus 5X ile birlikte, yenilenmiş bir arayüz, performans ve pil ömrü iyileştirmeleri, Google Asistan dokunma entegrasyonu, ince taneli bir izin modeli, parmak izi doğrulama ve yeni nesil güvenlik modelleri tanıtan Android 6.0 "Marshmallow" için başlatma cihazları olarak hizmet veriyor.

<span class="mw-page-title-main">Pixel (telefon)</span>

Pixel ve Pixel XL, Google tarafından tasarlanmış, geliştirilmiş ve pazarlanan Android akıllı telefonlardır. Bunlar, 4 Ekim 2016'da düzenlenen bir basın toplantısı sırasında duyuruldu ve halefler 2017'de onaylanan Google Pixel donanım hattındaki ilk akıllı telefonlar olarak hizmet etti.

LG Lancet , LG Electronics tarafından üretilen düşük bütçeli bir akıllı telefon. İlk kez Temmuz 2015'te bir Windows Phone 8.1 cihazı olarak piyasaya sürüldü ve o yılın Ekim ayında Android Lollipop sürümünde kullanıma sunuldu. Her iki cihaz da Verizon Wireless'den edinilebilir. Bu, şirketin LG Optimus 7 ve LG Quantum modellerinden sonra 3. Windows cihazı oldu.

<span class="mw-page-title-main">HTC One (M8)</span>

HTC One (M8) , HTC tarafından üretilen ve pazarlanan bir Android veya Windows Phone akıllı telefonu. HTC One serisi'ne dahildir. HTC One (M7) modelinin ardılı, HTC One M9'un öncülüdür. İkinci nesil HTC One, 25 Mart 2014'te düzenlenen bir basın konferansında resmen açıldı. Aynı gün Verizon Wireless tarafından perakende satışa sunuldu. Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri taşıyıcıları tarafından geniş perakende satışa sunulmadan önce çevrimiçi siparişler alındı. HTC, Ağustos 2014'te, Android yerine Windows Phone 8.1 sürümünü çalıştıran M8'in bir yazılım varyantını açıkladı. Modelin ardılı 2015 yılında tanıtılan HTC One M9 modelidir.

<span class="mw-page-title-main">Nokia Lumia 720</span>

Nokia Lumia 720, Nokia tarafından üretilmiş Nokia Lumia serisine mensup bir Windows Phone sistemli akıllı telefondur. 29 Nisan 2013 yılında Mobile World Congress etkinliğinde sunuldu. Windows Phone 8 işletim sisteminde çalışır. Windows Phone 8.1 Lumia Cyan ve Lumia Denim sürümleri alabilir. 2011 yılın Nokia Lumia 710 modelinin yerini aldı. Modelin yerine ise 2014 yılında Nokia Lumia 730 ve Nokia Lumia 735 modelleri keçti.

<span class="mw-page-title-main">Nokia XL</span>

Nokia XL Nokia X platformunda çalışan, 24 Şubat 2014'te Nokia X ailesinin bir parçası olarak ilan edilen bir akıllı telefondu. Cihaz Nokia isminde olsa da, Microsoft Mobile tarafından satıldı ve sürdürüldü.

<span class="mw-page-title-main">HTC Touch</span>

HTC Touch HTC tarafından tasarlanan ve üretilen bir Windows Mobile sistemli Pocket PC-dir. HTC Touch ailesi'nin ilk üyesidir. Ana ve benzersiz özelliği TouchFLO adlı bir kullanıcı arayüzü olup, süpürme hareketini algılar ve parmakla stylus kalemi birbirinden ayırır. TouchFLO, müzik çalara, fotoğraf albümüne, video oynatıcıya ve resim bazlı bir adres defterine kalemsiz erişim sağlar. Touch'ın global lansmanı 5 Haziran 2007'de Londra'nın Leicester Meydanı'nda yapıldı. Telefon başlangıçta iki renkte mevcuttu: siyah ve yeşil. Bu telefon için taşıyıcıya bağlı isimler arasında Verizon Wireless XV6900, T-Mobile MDA Touch, O2 XDA Nova, Okta Touch ve Vodafone VPA Touch yer alıyor. HTC, piyasaya sürülmesinin ardından 5 ay içinde 1 milyon adet gönderdi ve takip eden 6 ayda bir milyon daha gönderdi.

<span class="mw-page-title-main">Palm Treo Pro</span>

Palm Treo Pro 5 Ocak 2009 yılında hem GSM, hem de CDMA'da sunulan, Palm Treo ailesine ait bir kombinasyon PDA / cep telefonu. Palm'ın dördüncü Windows Mobile sistemli Treo'sudur. Kısa süren Sprint taşıyıcılı Palm Treo 800w'nin yerini aldı. Windows Mobile 6.1 Professional sistemlidir.

<span class="mw-page-title-main">Samsung SPH-i700</span> Samsungun 2002de ürettiği akıllı telefon

Samsung SPH-i700 Samsung tarafından 2002 yılında üretilen bir Windows Mobile akıllı telefonudur. Kendi sınıfında diğerlerine kıyasla güçlü ve genişletilebilir bir ikinci nesil Pocket PC aygıtıdır. Bir yarı iletken ekran, bir VGA kamera, 300 MHz İşlemci içerir ve yetkili bir PDA yaparak SDIO'yu destekler. Bir kutu, bir stereo kulaklık-mikrofon, şarj ünitesi ve hem düzenli hem de genişletilmiş bir pil dahil olmak üzere eksiksiz bir aksesuar paketi içerir. Kablosuz radyonun güçlü sinyaller aldığı ve Verizon Express Ağında iyi ses kalitesi ve hızlı veri hızı sağladığı bildirildi.

Google Play edition Google tarafından Android işletim sistemini çalıştıran bir tüketici mobil cihazları dizisi. Samsung TouchWiz veya HTC Sense gibi orijinal ekipman üreticisinden "cilt" alan bu cihazlarda Android'in standart sürümlerinden farklı olarak, üreticiden veya kablosuz operatör değişiklikleri olmadan Android'in "stok" sürümünü çalıştırıyorlar. Bu, aslında onları yazılım olarak Google Nexus cihazları gibi yapıyor, ancak Google Nexus marka bilinci taşımıyor; donanımları, Play sürümlerinin dayandığı orijinal cihazların donanımından farklı değil. Bu nedenle, yazılım, orijinal üreticinin donanımında işlev görecek hafif, son derece küçük değişiklikler içeriyor.

Moto E3 ve Moto E3 Power ; Lenovo'nun Amerikan yan kuruluşu Motorola Mobility tarafından geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan akıllı telefonlardır. Bu cihazlar, Motorola'nın giriş seviyesi olan Moto E serisinin üçüncü neslidir. Hindistan'da Flipkart üzerinden özel olarak Eylül 2016'da satışa çıkarılan Moto E3 Power; satışa çıktığı günde, rekor olan 100.000 adet satılmıştır. Cihazların tasarımı Moto G3'e benzerdir ve cihazlar siyah veya beyaz renkleriyle alınabilmekteydi. Cihazlar, satışa çıktıkları zaman giriş seviyesi cihazların ortalamasına göre çok daha büyük bataryalarla satılmaktaydı. Moto E3 Power, hızlı şarjı destekleyen bataryası bulunan giriş seviyesi birkaç telefondan biridir.

<span class="mw-page-title-main">HTC U Ultra</span>

HTC U Ultra; HTC tarafından üretilmiş ve satılmış, Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. Cihaz, Şubat 2017'de satışa çıkarılmıştır. Cihaz, yeni HTC U serisinin ilk iki cihazından birisidir.

<span class="mw-page-title-main">Motorola Moto X Play</span>

Moto X Play; Lenovo'nun bir alt markası olan Motorola Mobility tarafından geliştirilmiş, Android işletim sistemini kullanan bir akıllı telefondur. 28 Temmuz 2015'te tanıtılan cihaz, ikinci nesil Moto X'in yerini alan üç cihazdan birisiydi; Moto X Play, üst seviye bir model olan Moto X Style'ın aksine yüksek batarya kapasitesiyle öne çıkan orta seviye bir cihazdı.