Ferrari S.p.A., merkezi ve kuruluş yeri İtalya'nın Modena şehrinin yakınındaki Maranello'da olan İtalyan bir lüks spor otomobili, coupe, süperspor otomobil, spor otomobil üreticisidir. 1929'da Alfa Romeo'nun yarış takımı olarak kurulmuş, 1947'de pist dışına da yasal olarak uygun otomobil üretimine başlamıştır.

Formula 1 ; Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından onaylanmış, tek koltuklu açık tekerlekli araba'lar için en yüksek uluslararası yarışlar dizisidir.

Michael Schumacher, 7 kez dünya şampiyonu olmuş Alman Formula 1 pilotudur. Formula 1 Dünya Şampiyonluğuna ulaşan ilk Alman pilottur. Formula 1'in Almanya'da ve Dünya'da yayılmasında, ayrıca sporun ciddi bir izleyici kitlesine ulaşmasında büyük payı vardır. Tarihin en iyi pilotlarından biri olarak görülmektedir. Islak pistlerdeki performanslarından dolayı ''Rain Master (Regenmeister)'' lakabı takılmıştır. Uluslararası Otomobil Federasyonu'nun (FIA) 2006 yılında düzenlediği ankette Formula 1 taraftarları tarafından, sezonun en popüler pilotu olarak seçilmiştir. 2020 yılında Formula 1'in, 70. yılı için yaptığı büyük ankette Formula 1 Tarihinin "En etkili ismi" olarak seçilmiştir.

Mika Pauli Häkkinen, Fin yarış otomobili sürücüsü.
McLaren 1963'te Yeni Zelandalı Bruce McLaren (1937-1970) tarafından kurulan Formula 1 takımıdır. McLaren F1 Takımı, Formula 1'in en eski ve başarılı takımlarından biridir.
Formula 1 yarışlarının kökeni 1920'ler ve 1930'larda yapılan Avrupa Grand Prix motor yarışlarına dayanır. Formula tüm katılımcıların ve arabaların uymak zorunda oldukları kurallar bütünüdür. Formula 1, II. Dünya Savaşı'ndan sonra 1946 yılında üzerinde anlaşılan yeni kuralların adıdır. Savaştan önce Dünya Şampiyonası için pek çok Grand Prix yarış organizasyonu düzenlenmiştir, ancak Dünya Sürücüler Şampiyonası 1947'den önce biçimlendirilememiştir. İlk dünya şampiyonası yarışı 1950 yılında İngiltere'nin Silverstone pistinde yapıldı. Üreticiler için şampiyona 1958 yılında yapılmaya başlamıştır. 1960'lar ve 1970'lerde Güney Afrika ve İngiltere'de ulusal şampiyonalar yapılmaktaydı. Şampiyona dışı Formula 1 yarışları pek çok yılda yapılmıştır, fakat artan maliyetler dolayısıyla bunlardan sonuncusu 1983 yılında yapılmıştır.
2009 Formula 1 Sezonu, 63. FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası sezonu. Şampiyonya 10 takım katılacaktır.
Hockenheimring Baden-Württemberg, Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Hockenheim'da bulunan bir otomobil yarışı pistidir. Diğer motor sporları etkinliklerinin de düzenlendiği bu pist her iki yılda Formula 1 Almanya Grand Prix'ine ev sahipliği yapmaktadır. Ren vadisinde bulunan pist hemen hemen tümüyle düzdür.
Brawn GP Ltd, Formula 1 motor yarış takımı ve markası. Aralık 2008'de Formula 1 Dünya Şampiyonası'ndan çekilmesini açıklayan Honda Formula 1 takımını satın alan eski takım direktörü Ross Brawn tarafından, 6 Mart 2009 tarihinde kurulmuştur. FIA, 17 Mart 2009 tarihinde takımın isminin değiştiğini onaylamış ve 2009 sezonu için Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda bulunacağını açıklamıştır. Takım, 28 Mart 2009'da çıktığı ilk Formula 1 yarışı olan Avustralya Grand Prix'inde sıralamalarda ilk iki sırayı kaydetmiş, yarışta da ilk iki sırayı alarak sezona duble ile başlamıştır.

2010 Formula 1 Sezonu, 64.sü düzenlenmiş olan Formula 1 sezonu. Şampiyonaya 12 takım katılmıştır. Red Bull-Renault, sezonun sondan bir önceki yarışında ilk iki sırayı alarak ilk markalar şammpiyonluğunu kazandı. Sezonun son yarışında ise Sebastian Vettel, sezonun son yarışını kazanarak en genç Formula 1 Dünya Şampiyonu unvanına sahip oldu.

Red Bull Racing, sponsorluk anlaşması gereği Oracle Red Bull Racing, kısaca Red Bull veya RBR, Avusturyalı içecek firması Red Bull'un Scuderia AlphaTauri ile birlikte sahibi olduğu ikinci Formula 1 takımıdır. Red Bull takımı 2010 sezonunda, kuruluşunun henüz altıncı yılında, Formula 1 Markalar Şampiyonluğu'na ulaşmış ve bu unvanı kazanan ilk Avusturya takımı olmuştur. 2010 Sürücüler Şampiyonası lideri Sebastian Vettel de bu başarıya Red Bull Racing ile ulaşmıştır. Takım Milton Keynes, Birleşik Krallık merkezli olmasına rağmen Avusturya lisansı taşımaktadır.Renault motorları kullanan Red Bull 2018 sezonunda sıklıkla yaşadıkları motor sorunları sonucunda 2019 sezonu için Honda ile anlaşma imzalandı. GP2 takımlarından Arden International'in patronu olan Christian Horner tarafından yönetilmektedir.
Formula 2, kısaltması F2 olan, Formula Two ; tek kişilik ve açık tekerlekli formula araçları ile yapılan otomobil yarışlarından biridir. Formula 1 yarışlarından farklı olarak, daha küçük ve daha az güce sahip arabalar için düzenlenmektedir.
McLaren Automotive, genellikle kullanıldığı üzere McLaren, spor otomobilleri üreten Britanyalı bir otomotiv şirketidir. Şirket, başarılı Formula 1 takımı McLaren Mercedes'i de içeren şirketler grubu McLaren Group'un bir parçasıdır. 1989 McLaren Cars adıyla kurulmuş olan şirket, 2009 yılında Ron Dennis'in ilgisini buraya kaydırması ile dönüşüm geçirmiş ve McLaren Automotive adını alıp McLaren Group çatısı altına girmiştir. 2024'te hissederlarından Bahreyn varlık fonu olan Mumtalakat Holding hissesini %100'e çıkararak tamamını satın almıştır.
Sir Stirling Craufurd Moss,, İngiliz Formula 1 yarış pilotudur. Uluslararası Motor Sporları Onur Listesi'ne girerek, çeşitli kategorilerde yarıştığı 529 yarıştan 212'sini kazandı ve "Dünya Şampiyonluğunu asla kazanamayan en büyük sürücü" olarak tanımlandı. 1955 ile 1961 arasında yedi yıllık bir süre içinde Moss, dört kez ikinci, diğer üç yılda ise üçüncü oldu.

Mercedes AMG F1 W09 EQ Power +, 2018 Formula 1 Dünya Şampiyonasında yarışmak için Aldo Costa, James Allison, Mike Elliott ve Geoff Willis yönetiminde tasarlanan ve geliştirilen bir Mercedes-Benz Formula 1 yarış otomobiliydi. Araba dört kez Dünya Sürücüler Şampiyonu olan Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas tarafından kullanıldı.

Alberto Ascari Milan doğumlu İtalyan Formula 1 pilotu. Formula 1 öncesi yıllarda düzenlenen otomobil yarışlarında ve 1950 sonrasında da Formula 1'de yer alan motor sporlarının en ünlü otomobil yarışçılarından biridir. 1952 ve 1953 sezonlarında Formula 1 Pilotlar Şampiyonluğunu kazandı.

Torger Christian "Toto" Wolff, Avusturyalı yatırımcı, eski yarış pilotu, Mercedes Formula 1 takım patronu ve CEO'su. Aynı zamanda takımın %30 hissesine sahiptir.

2006 Türkiye Grand Prix 27 Ağustos 2006'da düzenlenen bir Formula 1 motor yarışıydı. 2006 Formula 1 sezonunun on dördüncü yarışı olan 58 turluk yarış, ikinci Türkiye Grand Prix'si ise Tuzla, Türkiye'deki İstanbul Park'ta yapıldı. Ferrari takımı adına yarışan Felipe Massa ilk pole pozisyonunu ve ardından ilk yarış zaferini aldı. Renault adına yarışan Fernando Alonso yarışı ikinci sırada tamamladı ve Massa'nın takım arkadaşı Michael Schumacher podyumda son sırayı aldı. Yarış aynı zamanda, BMW Sauber ekibi için Cuma günü test sürücüsü rolüne atanan, geleceğin dörtlü dünya şampiyonu Sebastian Vettel'in ilk Grand Prix toplantısıydı. Vettel, piste çıktıktan sadece 6 saniye sonra pit alanında hız yaptığı için 1000 dolar para cezası aldı.

2001 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası, FIA Formula 1 yarışlarının 55. sezonu oldu. 4 Mart 2001'de başlayan sezon, 17 yarıştan sonra 14 Ekim'de sona erdi. Michael Schumacher, 9 kez galibiyet ve 5 kez ikincilik elde ettikten sonra o dönemki puanlama sistemine göre 58 puanlık rekor bir farkla Sürücüler Şampiyonu oldu. Ferrari ise 11. kez Markalar Şampiyonu oldu. Aynı zamanda bu sezon FIA, İspanya Grand Prix'inden sonra çekiş kontrolü, tam otomatik şanzıman gibi çeşitli elektronik sürücü yardım sistemlerinin yeniden kullanılmasına izin verdi. Elektronik sürücü yardımları 1994'ten beri yasaklanmıştı. Ayrıca Michael Schumacher, Belçika Grand Prix'inde 52. zaferini kazanarak tüm zamanların en fazla Formula 1 Grand Prix şampiyonu oldu. Geleceğin dünya şampiyonları Fernando Alonso ve Kimi Räikkönen, sırasıyla Minardi ve Sauber takımları için Melbourne'de ilk kez F1 yarışlarına çıktılar. Kolombiyalı eski CART şampiyonu Juan Pablo Montoya da Williams ile ilk kez F1'e çıkan pilotlar arasındaydı.
Motor sporları yarışması biçimi olan Grand Prix motor yarışlarının kökleri, Fransa'da 1894 gibi eski bir tarihte başlayan organize otomobil yarışlarına dayanır. Bir kasabadan diğerine yol yarışlarından araba ve sürücü için hızla dayanıklılık testlerine dönüştü. İnovasyon ve rekabet dürtüsü, kısa sürede 100 mil/saat (0,045 km/s)'yi aşan hızlara tanık oldu, ancak ilk yarışlar açık yollarda yapıldığı için sık sık kazalar meydana geldi ve hem sürücülerin hem de seyircilerin ölümüyle sonuçlandı. Grand Prix yarışları için "GP" veya "GP yarışları" kısaltması kullanılır.