Talmud, Yahudi medeni kanunu, tören kuralları ve efsanelerini kapsayan dinî metinlerdir. İbranice lamad (öğrenmek) kökünden gelir. Mişna ve Gemara bölümlerinden müteşekkildir. Talmud'un iki versiyonu vardır: 3. ila 5. yüzyıla ait olduğu kabul edilen ancak daha eski dokümanları da içeren Babil Talmudu ve daha eski olan Filistin ve Yeruşalayim (Kudüs) Talmudu.
New Jersey, NJ ya da Türkçe adıyla Yeni Jersey, ABD'nin eyaletlerinden birisidir. Ülkenin doğu kıyısının orta kesimlerindeki eyalet New York, Pensilvanya ve Delaware ile komşudur. ABD'nin en küçük eyaletlerinden olan NJ, New York Manhattan adasına 2 tünel ve 1 asma köprüyle bağlanmıştır. Eyaletin bazı kesimleri coğrafi olarak New York ve Philadelphia metropolitan alanları içinde bulunmaktadır.
Mişnah/Mişna, Yahudilik'in medenî ve ceza hukuku olan Talmud'un ilk bölümüdür. Sözlü kanunlar ilk olarak Haham Yehuda HaNasi tarafından derlenmiş ve Mişna (משנה) adı verilmiştir. Mişna İbranice Şana kökünden gelir bu tekrarlayarak belleme anlamındadır. Mişnalar İbranice kaleme alınmıştır.
Gemara (גמרא): Talmud'un ikinci bölümü.
New York, ABD'nin Orta Atlantik ve Kuzeydoğu bölgesinde bulunan eyaletlerinden birisidir. Başkenti Albany, en büyük şehri New York'tur. 62 vilayete sahiptir. 20,2 milyon kişilik nüfusu ile ülkenin nüfusu en yüksek dördüncü eyaletidir. Nüfusun üçte ikisi New York metropoliten alanında yaşamaktadır. Vermont, Massachusetts, Connecticut, New Jersey ve Pensilvanya ile karadan, Rhode Island ile de sudan komşudur. Ayrıca Kanada'nın Québec ve Ontario bölgelerine uluslararası sınırı vardır.
Brooklyn, New York'un beş bölgesinden biridir. 2020 itibarıyla tahminî 2.648.403 nüfusuyla şehrin en kalabalık bölgesidir. Adını Hollanda'daki Breukelen köyünden alan Brooklyn, batıda Long Island'ın en doğusunda yer alan Queens ilçesi ile komşudur. Brooklyn, Manhattan ilçesine East River'daki birçok köprü ve tünel ile, Staten Island'a ise Verrazzano-Narrows Köprüsü ile bağlanır. 1896'dan beri Brooklyn ile Kings County eş anlamlı olarak kullanılmaktadır. Brooklyn ABD'deki en kalabalık ilçe ve nüfus yoğunluğu en yüksek ikinci ilçedir.
The New York Times, 18 Eylül 1851'de kurulmuş olan ve New York şehrinde basılan günlük bir Amerikan gazetesidir. Ülkenin önde gelen gazetelerinden sayılmaktadır. Gazetenin sahibi aralarında International Herald Tribune ve The Boston Globe gazetelerinin de olduğu 18 başka yayını da basan The New York Times Company şirketidir. Şirketin şu anki yöneticisi Arthur Ochs Sulzberger Jr.'dır. Sulzberger Jr., gazeteyi 1896 yılından beri kontrol etmekte olan ailenin mensubudur. New York Times gazetesi Barack Obama ve Demokratik Parti destekçisi olarak tanınır.
New York, Amerika Birleşik Devletleri'nin en kalabalık şehri ve dünyanın en kalabalık metropolitan alanlarından New York metropolitan bölgesinin merkezidir. Şehir bir parçası olduğu New York eyaleti ile karıştırıldığı için İngilizcede New York City (kısaca NYC) olarak isimlendirilir.
Universal Pictures, 30 Nisan 1912'de Carl Laemmle, Mark Dintenfass, Charles O. Baumann, Adam Kessel, Pat Powers, William Swanson, David Horsley, Robert H. Cochrane ve Jules Brulatour tarafından kurulan bir film stüdyosudur.
Variety, 1905'te New York'ta Sime Silverman tarafından kurulan bir haftalık eğlence-ticaret dergisidir. Film sanayisinin öneminin artmasıyla, 1933'te Los Angeles'ta Silverman tarafından Daily Variety adında günlük baskı çıkmaya başladı. 1998'de Daily Variety Gotham baskısı New York City'ye eklendi. Her üç derginin basımına da devam edilmektedir.
New York Üniversitesi, New York şehrinde bulunan özel bir üniversitedir. Mütevelli Heyeti üyeleri arasında Türkiye'den Bahçeşehir Üniversitesi'nin sahibi ve Mütevelli Heyeti başkanı Enver Yücel de vardır.
Long Island, New York'un güneydoğusunda, Atlas Okyanusu'nda yer alan bir adadır. Manhattan'ın doğusunda bulunur. Pek çok köprü Long Island ile anakarada yer alan New York'u birbirine bağlar. New York'un en önemli iki havaalanı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı ile LaGuardia Havalimanı bu ada üzerindedir. Long Island'ın uzunluğu 190, genişliği ise 37 kilometredir.
Moed Katan, Mişna'nın Moed faslının onbirinci bölümü. Üç kısmı özellikle Pesah'ın ve Sukot'un ara günlerinde izin verilen veya yasaklanan şeylerle ilgilidir. Ayrıca Şabat ve dini bayramlardaki yas tutma konusundaki kuralları işleyen bu bölüm, her iki Talmud'da ve Tosefta'da ele alınmıştır.
Megila, Mişna'nın Moed faslının onuncu bölümü. Dört kısmı, Ester Megillası'nın Purim'de ne zaman, nerede, nasıl okunacağı ile ilgilidir. Ayrıca dört özel Şabat'ın yasaları, bir Sefer Tora'nın ve Aftara'nın nasıl okunacağı ve sinagogdaki uygulama hakkında bilgiler de içerir.
Pesahim, Mişna'nın Moed faslının üçüncü bölümü. On kısmı matsa yemek ve Pesah Bayramı boyunca mayalanmış "hamets" yememek konusundaki yasaları ele alır Mişna, Kutsal Mabet zamanında Pesah korbanının sunulması ve Pesah'ın ilk gecesindeki düzen (Seder) ile ilgili bilgileri de verir.
Şabat, Mişna'nın Moed faslının ilk bölümü. İlk 24 kısmı, Şabat günü yasaklanan iş türlerini, Şabat akşamı yapılmaması gerekli işleri ve Şabat'la ilgili çeşitli yasaları barındırır.
Şekalim , Mişna'nın Moed faslının dördüncü bölümü. Sekiz kısmı, 20 yaşının üzerindeki her erkeğin Kutsal Mabet'in bakım masraflarının sağlanması için her yıl vermekle yükümlü olduğu yarım şekellik katkı konusu ile ilgilidir. Bu bölümde yarım Şekel'in ne zaman ve nerede ve kimin tarafından ödenmesi gerektiği belirtilir.
Taanit, Mişna'nın Moed faslının dokuzuncu bölümü. Dört kısmı; kuraklık, salgın hastalık veya düşman istilası durumunda genel bir oruç gününün ilan edilmesine dair yasaları tartışır.
Suka, Mişna'nın Moed faslının altıncı bölümü. Bu bölümün altı kısmında Suka'nın inşa edilmesi ve bunun içinde Sukot (Çardaklar) Bayramı'nın yedi gününde Suka'da oturma ve bayramda her erkeğin yerine getirmesi gerekli olan "Dört Çeşit" ile ilgili talimatlar içerir.
Roş Aşana, Mişna'nın Moed faslının sekizinci bölümü. Dört kısmı Bet Din tarafından yeni ayın saptanması ile ilgili kaideler ve Roş Aşana'da Şofar çalınmasıyla ilgili yasalar ve buna iştirak eden kutsamalar, ayrıca Yeni Yıl'ın Bet Amikdaş dönemi ve sonrası arasındaki kutlama farkları da ele alınır.