İçeriğe atla

Misafir (albüm)

Misafir
Zara stüdyo albümü
Yayımlanma2002
TarzTürk halk müziği
ŞirketUlus Müzik
Zara kronolojisi
Boyut

(2000)
Misafir
(2002)
Özlenenler

(2003)

Misafir Zara'nın 2002'de çıkardığı türkü albümü. 19 türküden oluşan albümde, "Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım" adlı parçaya klip çekilmiştir.

Parça Listesi

  1. Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım
  2. Ey Sevdiğim
  3. Misafir/Uzun İnce Bir Yoldayım
  4. Elif Dedim
  5. Gurbet Türküsü (Ah Şu Eller)
  6. Hakikat Bir Gizli Sırdır
  7. Şen Olasın Ürgüp (Cemalım)
  8. Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma
  9. Divane Aşık
  10. Köprüden Geçti Gelin
  11. Bulut Bulut Üstüne
  12. Hayal Kurdum
  13. Beyaz Giyme Toz Olur
  14. Değme Felek
  15. Bugün Ayın Aşığı
  16. Haykırdı Çıktı Meşeden (Köroğlu)
  17. Hastane Önünde İncir Ağacı
  18. Sarı Yazma (U.H.)
  19. Sille

İlgili Araştırma Makaleleri

Arif Sağ, Türk halk müziği sanatçısı, bağlama virtiözü, söz yazarı, besteci, yapımcı, aranjör, sunucu, akademisyen ve eski milletvekilidir.

<span class="mw-page-title-main">Erkan Oğur</span> Türk müzisyen

Mehmet Erkan Oğur, Türk müzisyen. Perdesiz gitarların öncüsü olarak 1976'da ilk perdesiz klasik gitarı icat etti.

<span class="mw-page-title-main">Mahzuni Şerif</span> Türk halk ozanı

Âşık Mahzuni Şerif, kimlikteki adıyla Şerif Mahzuni ya da doğum adıyla Şerif Cırık,, Alevi Türk halk ozanı.

Türklerin Anadolu'ya geldikten sonra edebiyatları iki gruba ayrılmıştır. Arapça ve Farsçayı çok iyi bilen aydınların oluşturduğu "Yüksek Zümre Edebiyatı" ve İslam öncesinden gelen sözlü bir "Halk Edebiyatı". Anadolu'ya göç eden Türkler arasında aynı ayrım devam etti. Medrese eğitimi gören aydın kesim Arap ve Fars edebiyatlarının tesirini devam ettirirken, halk yine saz şairleri aracılığıyla halk edebiyatını devam ettirdi. Dolayısı ile Anadolu Türk Edebiyatı iki grupta incelenmektedir. Bu gruplardan biri halk edebiyatıdır.

<span class="mw-page-title-main">Zeus</span> Yunan mitolojisinde en güçlü ve önemli; göklerin şimşeklerin ve gök gürültülerinin tanrısı

Zeus, "Tanrıların ve İnsanların Babası" ve Yunan mitolojisinde en güçlü ve önemli tanrıdır. Roma'da Jüpiter olarak da bilinir. Göklerin, şimşeklerin ve gök gürültülerinin tanrısıdır. Çoğu zaman elinde bir şimşek ile resmedilmiştir. Bereket ile özdeşleşmiştir, yağmur ondan beklenir. Titan Kronos'un ve eşi Rhea'nın en küçük çocuğu ve oğludur. Tanrıça Hera'nın kocasıdır. Simgesi şimşeğin yanında boğa, kartal ve meşe ağacıdır. Aynı zamanda tanrıların kralı olduğu için taht ve asa ile de sık sık betimlenir. Ayrıca Athena'nın ona hediyesi olan Aegis'in de taşıyıcısıdır. Zeus'un en eski kült ve bilicilik merkezi Yunanistan'daki Dodona antik şehirdir. Habercisi oğlu Hermes'tir. Gigantlar arasındaki karşıtı Kral Porphyrion'dur.

<span class="mw-page-title-main">Ali Tekintüre</span> Türk söz yazarı, besteci ve müzisyen

Ali Tekintüre, Türk, söz yazarı, şair, besteci ve müzisyendir.

Havva Selda Bağcan, Türk şarkıcı ve besteci. Çıkış yaptığı 1970'lerden itibaren Türkiye'de ve dünya genelinde tanınarak Türk halk müziği ve Anadolu rock tarzlarında şarkılar yaptı. Şarkılarının bir kısmında siyasi ve toplumsal eleştirilere yer vererek protest müziğin ülkesindeki temsilcilerinden biri oldu.

<span class="mw-page-title-main">Muhlis Akarsu</span> Türk halk müziği sanatçısı

Muhlis Akarsu, Türk halk ozanı. 1965 yılında İdareli Kullan / Çıkarım Dağlara Ederim Seyran adını verdiği ilk 45'liğini yayınladı. 1970'li yılların başında İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşene kadar on beşe yakın 45'lik çıkardı. 1974 yılında Muhlis Akarsu adını verdiği ilk albümünü yayınladı. Daha sonra aynı yıl içinde Muhlis Akarsu 1, Muhlis Akarsu 2 ve Muhlis Akarsu 3 adındaki albümleri yayınladı. Bir seri haline getirdiği bu albümlerin sonuncusu Muhlis Akarsu 8 (1978) adlı albümdü. Bu seri albümleri yayınlarken bir yandan 45'lik ve farklı albümler yayınlamaya devam ediyordu. 1974-1978 yılları arasında yirmi beşe yakın 45'lik yayınladı. 1970'li yıllarda yayınladığı albümlerin yanı sıra katıldığı radyo ve televizyon programlarıyla tanınmaya başlandı. Dönemin hızlı siyasi gündeminde protest yanı şekillenmeye başladı.

Grup Gündoğarken, kendine has müzik tarzıyla ünlenen Türk müzik grubudur. İlhan, Burhan ve Gökhan Şeşen tarafından 1982 yılında kuruldu. 1983 yılında Levent Kırca Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Kadıncıklar" adlı müzikli oyunun müziklerini yaparak ve sahnede icra ederek profesyonel müzik hayatına başladı. Grubun kurucularından İlhan Şeşen'in solo çalışmalarına ağırlık vermesiyle kısmen dağılan grubun bu adla yaptığı etkinlikler azalmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Cemel, Şarkışla</span>

Cemel, Sivas ilinin Şarkışla ilçesine bağlı bir beldedir.

<span class="mw-page-title-main">Balıkesir Türküleri</span>

Balıkesir Yöresi Halkbilimi (Folklor) araştırmacılarının ve TRT Türk Halk Müziği Derleme Komisyonunun yaptığı çalışmalar sonucu, Balıkesir ve civarından derlenen pek çok türkü kayda geçirilmiştir.

Sümeyra Çakır, Türk halk müziği ses sanatçısı.

Yalan Dünya aşağıdaki anlamlara gelebilir:

<span class="mw-page-title-main">Ali Kızıltuğ</span> Halk ozanı

Ali Kızıltuğ, Türk halk ozanı.

<span class="mw-page-title-main">Hisarlı Ahmet</span> Türk Halk Ozanı

Ahmet Hisarlı veya mahlası ile Hisarlı Ahmet,, Türk halk ozanı.

<i>Misafir Geldim</i>

Misafir Geldim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 23 Mart 1987 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1986 yılının Ekim ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Ocak 1987 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Karacaoğlan, Âşık Dertli, Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Mahzuni Şerif, Atakan Çelik ve Kemal Can gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin</i>

Kulluk Benim Olsun Sultanlık Senin, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 4 Mayıs 1988 tarihinde çıkardığı yedinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Kasım 1987 tarihinde başlayan albümün kayıtları Şubat 1988 tarihine kadar sürdü. İki buçuk ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm yayınlandı. Albümde Mahzuni Şerif, Musa Eroğlu, Dadaloğlu, Dursun Başçı, Kul Ahmet, Ali Metin, Ali Metin ve Aşık Emrah gibi birçok sanatçının eserine yer verdi. "Selam Olsun" adlı parçanın müziğini ise kendisi besteledi.

<i>Buldular Beni</i>

Buldular Beni, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 29 Ocak 1990 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün 1989 yılının Eylül ve Aralık ayları arasında üç aylık bir sürede yapıldı. Albümde Devran Baba, Dertli Divani, Mahsuni Şerif, Sümmani, Seyfi Doğanay, Seyfettin Sucu ve Aşık Emrah gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.