İçeriğe atla

Mir Baça Kot ilçesi

Mir Baça Kot ilçesi, Afganistan'ın Kabil Vilayeti'ne bağlı olan 13 ilçeden birisidir.

Yönetim merkezi Mir Baça Kot şehri olan ilçenin 2006 yılı nüfusu 46,300'dür.[1]

Dış bağlantılar

Kaynakça

  1. ^ "GeoHive". 13 Temmuz 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Eylül 2011. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Kesikköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali</span> Ankarada baraj

Kesikköprü Barajı, Ankara'nın Balâ ilçesinde, Kızılırmak üzerinde, sulama ve enerji üretimi amacı ile 1959 - 1966 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. Toprak ve kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 900.000 m³, akarsu yatağından yüksekliği 49,10 m'dir. Normal su kotunda göl hacmi 95,00 hm³, normal su kotunda göl alanı 6,50 km²'dir. 11.860 hektarlık bir alana sulama hizmeti vermekte, HES 76 MW'lik güç kapasitesi ile yılda 250 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır.

Tahtaköprü Barajı, Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Karasu Çayı üzerinde, sulama amacı ile 1967-1975 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır. 2017-2019 yılları arasında barajda yükseltme çalışması yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Maksutlu Barajı</span>

Maksutlu Barajı Sivas (il)'inde, Şarkışla ilçesine bağlı Maksutlu köyünün üst tarafında, Maksutlu Deresi üzerinde, sulama amacı ile 1975-1977 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

<span class="mw-page-title-main">Balçova Barajı</span>

Balçova Barajı, İzmir'in metropol ilçelerinden Balçova'da, Ilıca Deresi üzerinde, içme suyu temini amacı ile 1970-1980 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Kültepe Barajı Aksaray'in Ortaköy ilçesinde Köşközü Deresi üzerinde, sulama amacı ile 1975-1984 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

<span class="mw-page-title-main">Çamlıdere Barajı</span> Çamlıderede bir baraj

Çamlıdere Barajı, Ankara'nın Çamlıdere ilçesinin Bayındır Çayı üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1976-1985 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Hancağız Barajı, Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Nizip Çayı üzerinde, sulama amacıyla 1985-1989 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Zernek Barajı, Van'ın Gürpınar ilçesinde Hoşap Çayı üzerinde, sulama ve elektrik enerjisi üretimi amacıyla 1980-1988 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Geyik Barajı, Muğla'nın Milas ilçesinde Sarıçay üzerinde, içme suyu temini amacıyla 1986-1988 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Yarseli Barajı, Hatay'ın Antakya ilçesinde, Beyazçay üzerinde, sulama amacıyla 1985-1989 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Uzunlu Barajı, Yozgat'ta, Konakönü Deresi üzerinde, sulama ve taşkın kontrolü amacıyla 1979-1989 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Çamköy Barajı, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde, Ayıtlı Deresi (Hayıtlıdere) üzerinde çevre koruma amacıyla 1987-1991 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

<span class="mw-page-title-main">Beyler Barajı</span> Türkiyede bulunan baraj

Beyler Barajı, Türkiye'nin Kastamonu ilinin Devrekani ilçesinde, İncesu üzerinde sulama amacıyla 1987-1994 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Yaylakavak Barajı, Aydın ilinin Karpuzlu ilçesinde, Kocaçay üzerinde, sulama amacıyla 1991-1996 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Alaçatı Barajı, diğer adıyla Kutlu Aktaş Barajı, Türkiye'nin İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yer alan bir barajdır. Hırsızdere üzerinde, içme suyu üretmek amacıyla 1994-1997 yılları arasında inşa edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Babasultan Barajı</span> Bursada baraj

Babasultan Barajı, Bursa'da, Kestel ilçesinin Babasultan mahallesinin kuzeyinde Karadere üzerinde, sulama amacıyla 1991-2002 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.

Yenidere Barajı, Denizli'nin Tavas ilçesinin, Yenidere üzerinde, sulama amacıyla 1995 yılında inşasına başlanan, 2010 yılında hizmete açılan barajdır.

<span class="mw-page-title-main">Afganistan'ın ilçeleri</span> Vikimedya liste maddesi

Afganistan'daki en büyük idari bölge vilayettir. Ve ülke 34 vilayete ayrılmıştır. Bu vilayetler de kendi içinde birden fazla ilçeye ayrılmıştır. Bu idari bölgelerin yerel ismi Volasvaleyi'dir. Haziran 2005 yılında yapılan son idari değişiklikle, Afganistan 34 vilayete bu vilayetler de 398 ilçeye ayrılmıştır. Bu ilçeler vilayetlerin alfabe sırasına göre aşağıdaki listede gösterilmiştir:

<span class="mw-page-title-main">Baç Köprüsü</span> Adını baç vergisinden alan Tarsustaki tarihi köprü.

Baç Köprüsü, Mersin ilinin Tarsus ilçesinde yer alan tarihi bir köprüdür. Bizans imparatoru I. Justinianus tarafından yaptırılmıştır. Orta Çağ'da köprüden geçenlerden baç adı altında vergi alınmakta oluşu sebebiyle, halk arasında "Baç Köprüsü" olarak bilinmektedir. Berdan Irmağı üzerindeki köprü, Tarsus kent merkezinin yaklaşık olarak 2.5 kilometre doğusunda yer almaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kot etek</span> kaba pamuklu kumaştan yapılmış, mavi kot ile aynı malzemeden yapılmış etek

Kot etek, bazen 'denim etek' olarak adlandırılır, kaba pamuklu kumaştan yapılmış, mavi kot ile aynı malzemeden yapılmış bir etek. Denim etekleri farklı popülasyonlara ve durumlara uyacak şekilde çeşitli stil ve uzunluklarda gelir. Örneğin, tam boy kot etekleri, dini inançlarının, diğerlerinin yanı sıra Ortodoks Yahudileri, bazı Müslümanlar, Mennonitler ve Pentikostallar dahil olmak üzere pantolon giymelerini yasaklayan kadınlar tarafından genellikle giyilir. Denimden yapılan daha mikro etekler ve mini etekler genellikle ergen ve genç yetişkinler tarafından giyilir.