
Orhan Seyfettin Orhon, Türk şair, gazeteci, yazar, yayımcı, siyaset adamı.

Ali Püsküllüoğlu, Türk yazar, şair ve sözbilimcidir.

Halit Fahri Ozansoy, Türk şair, gazeteci, oyun yazarı ve öğretmendir.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Türk yazar ve diplomattır. Türk Dil Kurumunun kurucularındandır.

Akbaba, 1922-1977 yılları arasında yayımlanmış haftalık siyasi mizah dergisi.
Garip hareketi, garipçiler ya da birinci yeni; Orhan Veli Kanık, Oktay Rifat ve Melih Cevdet Anday'ın kurduğu ve Türk şiirinde yer etmiş anlayışları reddeden ve söyleyiş güzelliğini esas alan edebiyat akımıdır.
Türk Dili, Türk Dil Kurumunun Ekim 1951'den beri çıkardığı aylık dil ve edebiyat dergisi.
Varlık, 15 Temmuz 1933'te Yaşar Nabi Nayır tarafından yayımlanmaya başlanan aylık sanat ve edebiyat dergisidir.

Dergi, belirli aralıklarla yayımlanan, genellikle kuşe veya mat kâğıda basılan ya da elektronik olarak dağıtılan süreli yayın. Dergiler genellikle belirli zaman aralıklarıyla piyasaya çıkan sayılar halinde yayımlanır ve her sayı birden fazla içerik barındırır. Reklam alma, satış ve abonelik yöntemleriyle gelir elde ederler.

Arayış dergisi, 21 Şubat 1981'de Bülent Ecevit tarafından Ankara'da yayınlamaya başladı. İmtiyaz sahibi Necdet Onur'du, dizgi, baskı ve dağıtımı Milliyet Gazetecilik ve GAMEDA tarafından yapılıyordu, 100 bin adet basılıyordu. 14. sayıdan itibaren baskı tesisleri değişti, Daily News Matbaacılık'ta basıldı. Bülent Ecevit 12 Eylül askerî darbesinden sonra siyasi yasaklı olmuş, bir süre Hamzakoy'da alıkonulmuştu. CHP genel başkanlığından da istifa ettikten sonra gazetecilik yapmaya başladı. Daha önce Ulus, Yeni Ulus, Halkçı, Milliyet gazetelerinde çalışmış, yazarlık yapmıştı. 1972'de Özgür İnsan dergisini çıkarmıştı.

Newsweek, bütün dünyada dağıtılmakta olan haftalık Amerikan haber dergisidir. 1933 yılından beri yayınlanmaktadır. Tiraj ve reklam geliri bakımından Time dergisinden hemen sonra gelir.

Ercüment Ekrem Talû, Türk gazeteci, yazar ve siyasetçi.
Mehmet Rüştü Şardağ, Türk siyasetçi, yazar, besteci, şair.

Doğan Kardeş, Türkiye'de 1945-1993 arasında aralıklar ile yayınlanmış popüler çocuk dergisidir. 2008-2011 arasında çizgi roman ve manga dergisi olarak yayınlamıştır.
Elektronik ortamda yayın yapan gazetelere verilen ad. Günümüzde çok yanlış olarak gazetelerin bilgisayar ortamında hazırlanan taslakları için kullanılmaktadır.

New Musical Express, Birleşik Krallık'ta Mart 1952'den beri haftalık olarak yayımlanan müzik dergisidir. İlk kez 14 Kasım 1952'de single listesi yayımlayan dergi; Birleşik Krallık'ta single listesi yayımlayan ilk dergi oldu. Dergi, en parlak dönemini 1970'li yıllarda İngiltere'de en çok satan dergi olduğu zamanlarda yaşadı. 1972 ile 1976 yılları arasında gonzo gazeteciliğiyle ilişkili olan dergi; sonraki yıllarda özellikle Tony Parsons ve Julie Burchill'in yazıları sayesinde punk rock ile daha yakından ilgili hâle geldi.
Türk Yurdu, 1911 yılından beri yayını aralıklarla devam eden milliyetçi fikir dergisidir. Günümüzde Türk Ocakları Genel Merkezi aylık yayın organı olarak Ankara'da yayımlanmaktadır.

Molla Nasreddin, 20. yüzyıl başında Celil Memmedguluzade editörlüğünde Azerbaycan Türkçesi ile yayımlanan haftalık siyasi mizah dergisi.
Le Moniteur Ottoman, Osmanlı Padişahı II. Mahmud'un isteğiyle İstanbul'da yayımlanan yarı resmî haftalık Fransızca gazete.
Muhbir, Osmanlı İmparatorluğu'nda Ali Suavi tarafından 1866 yılında çıkarılmaya başlanan gazete.