İçeriğe atla

Minvak

Koordinatlar: 16°48′K 48°07′D / 16.800°K 48.117°D / 16.800; 48.117


Minvak
Ülke Yemen
ValilikHadramut

Minvak, doğu Yemen'de bir köydür. Hadramut Valiliği'nde yer almaktadır.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Halil Rifat Paşa</span> 206. Osmanlı sadrazamı

Halil Rifat Paşa II. Abdülhamid saltanatında, 7 Kasım 1895-9 Kasım 1901 tarihleri arasında sadrazamlık yapmış, bunun öncesinde de Sivas ve İzmir valilikleri hizmetlerinde bulunmuş bir Osmanlı devlet adamıdır.

<span class="mw-page-title-main">.jp</span> Japonyanın internet ülke alan adı

Japonya'nın internet ülke alan adıdır. Japan Registry Services Co., Ltd. tarafından yönetilir.

<span class="mw-page-title-main">Kâzım Dirik</span> Emekli Korgeneral, Trakya Ümmümi Müfettişliği ve İzmir valiliği yapmış bürokrat

Mehmet Kazım Dirik, Türk asker ve siyasetçi.

Vefa Poyraz Türk asker, bürokrat ve siyasetçidir.

<span class="mw-page-title-main">Alaaddin Yüksel</span> Türk bürokrat

Alâaddin Yüksel Türk bürokrat. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Trabzon, Balıkesir, İzmir, Antalya ve Ankara valilikleri yaptı. Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği (RUYİAD)'nin Onur Kurulu üyesidir.

Bucak veya nahiye; coğrafya, ekonomi, güvenlik ve mahalli hizmet bakımlarından aralarında ilişki bulunan kasaba ve köylerden meydana gelen, ilçeden küçük idari bölüm.

<span class="mw-page-title-main">Mustafa Cahit Kıraç</span> Türk politikacı

Mustafa Cahit Kıraç, Türk bürokrat. Sırasıyla Şırnak, Aksaray, Sakarya, Adana, İzmir ve Diyarbakır valiliği yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kathiri Sultanlığı</span>

Kathiri Sultanlığı, Arap Yarımadası'nın güneyinde, günümüzde Yemen Cumhuriyeti'ne bağlı bir il olan Hadramut'un iç kesimlerinde eskiden kurulmuş yarı bağımsız devlet.

Sefa Poyraz 27 Mayıs Darbesi'nden sonra 1960 yılında bir süre İzmir belediye başkanlığı ve 1962 ile 1964 yılları arasında Ordu valiliği yapmış bürokrattır.

<span class="mw-page-title-main">Suriye'nin illeri</span>

Suriye, üniter bir devlet olup idari olarak on dört ile bölünmüştür. En yüksek idari bölüm olan il Suriye'de Arapça محافظة muhafaza olarak adlandırılır. On dört il, Arapça منطقة mıntıka olarak adlandırılan altmış ilçeye, ilçeler de Arapça ناحية nahiye diye adlandırılan 206 bucağa bölünmüştür. Bucaklar, en küçük idari birim olan köyleri içinde barındırır.

<span class="mw-page-title-main">Yemen Yahudileri</span>

Temani Arap Yarımadası'nın güney ucundaki Yemen'de yaşayan veya ataları yakın zaman kadar Yemen'de yaşamış olan Yahudilere denir. Sihirli Halı Operasyonu ile Haziran 1949 ve Eylül 1950 tarihleri arasında hemen hemen bütün Yemen Yahudileri İsrail'e getirtilmiştir. Bugün Temaniler'in çoğunluğu İsrail'de yaşarken küçük bir kısmı da ABD ve diğer ülkelerde yaşamaktadır. Yemen'de yaşayan Yahudilerin sayısı ise diğer Yemen Yahudilerine kıyasla bir elin parmakları kadardır.

<span class="mw-page-title-main">Hadramut Yahudileri</span>

Hadramut Yahudileri, bugünün Yemen'inde, Hadramut bölgesinde yaşamış antik bir Mizrahi cemaatiydi.

<span class="mw-page-title-main">Hadramut (il)</span>

Hadramut, Yemen'in 21 ilinden birisidir. Ülkenin doğusunda yer alır. Yönetim merkezi el-Mukelle şehridir. İlin yüzölçümü 191.737 km2, 2004 yılı resmi nüfusu 2.225.000'dır.

<span class="mw-page-title-main">Yemen'in illeri</span>

Yemen'in illeri Yemen'in en büyük idari bölümleridir. 2004 yılında yapılan son idari düzenlemeye göre Yemen'in, 22 ili vardır. Bu 22 iller de 333 ilçeye ayrılır. Bu ilçeler, en küçük idari birim olan mahalle ve köyleri içinde barındırır.

<span class="mw-page-title-main">Hadramut</span>

Hadramut, Arap Yarımadası'nda, günümüzde büyük oranda Yemen'in Hadramut ili‎ sınırları içinde bulunan bölge. Bölgede yaşayan halk Hadramiler olarak adlandırılırken, Arapçanın bir çeşidi olan Hadrami Arapçası konuşmaktadırlar.

<span class="mw-page-title-main">Resûlîler</span> Yemenli Müslüman hanedanı

Resûlîler, Arabistan Yarımadası'nın güney bölgesindeki Yemen'in Hadramut bölgesinde hüküm süren (1229-1454) Türk hanedanı.

<span class="mw-page-title-main">Dikilitaş, Mersin</span>

Dikilitaş Mersin il merkezinin doğusunda bir anıttır. Anıt aynı addaki köyün güneyindedir. Köyün halk arasındaki adı Bekirde olmakla birlikte köyün güneyinde yer alan bir bu dikilitaş sebebiyle resmî adı Dikilitaş'tır.

<span class="mw-page-title-main">Hebilli Kalesi</span>

Hebilli Kelsi Mersin ilinde yer alan bir kale kalıntısıdır.

<span class="mw-page-title-main">Kızılcık ekşisi</span>

Kızılcık ekşisi kızılcıktan yapılan ekşimsi pekmezdir. Kastamonu'da Kızılcık (Kiren) Ekşisi olarak bilinir. Kastomonu Muratbaşı köyünde kaynatılarak elde edilen kızılcık ekşisi, egzamada kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Aden Protektorası</span> 1869-1969 yılları arasında Güney Yemendeki Birleşik Krallık protektorası

Aden Protektorası, 1839'da İngiliz Hindistan'ın Bombay Eyaleti tarafından Aden'in fethini takiben Aden limanının hinterlandında ve Hadramut'ta gelişen Güney Arabistan'da bir İngiliz himayesiydi. 1940'ta idari amaçlarla Batı Himayesi ve Doğu Himayesine ayrıldı. Bugün Yemen Cumhuriyeti'nin bir parçasıdır.