İçeriğe atla

Millet Caddesi

Millet Caddesi
Millet Caddesi'nden bir görünüm
Uzunluğu2.750 metre (2.75 kilometre)
Trafik durumuAraç ve yaya
Trafik akışıSağ
KonumFatih, İstanbul, Türkiye

Millet Caddesi veya resmî adıyla Turgut Özal Bulvarı, İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan bir caddedir. Cadde, ilçeyi ikiye bölmektedir. Caddeden Bağcılar-Kabataş tramvayı yanı sıra birçok İETT otobüsü geçmektedir.[1]

Ulaşım

Otobüs Hatları

Minibüs Hatları

Tramvay Hatları

  • Line T1 (Kabataş - Bağcılar)

Kaynakça

  1. ^ "Millet Caddesi durağından geçen hatlar". 16 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Fındıkzade</span>

Fındıkzade İstanbul ilinin Fatih ilçesinde Topkapı ile Aksaray arasında şehrin sur içine girmek için kullanılan iki ana arteri olan Millet Caddesi ile Vatan Caddesi'ni birleştiren semtidir.

<span class="mw-page-title-main">Unkapanı</span> semt

Unkapanı, İstanbul'da bir semt. Osmanlılar zamanında bazı satış yerlerinde Arapçada Kabban adını taşıyan büyük teraziler bulunduğundan, bu tip yerlere Kapan denirdi. O dönemde un ve tahılların muhafaza edildiği hanlar burada bulunuyordu. Bugünkü Unkapanı sahiline buğday ve arpa yüklü gemiler demirlediğinden, semt 19. yüzyılda bu ismi almıştır. Ayrıca kapanlara getirilen ürünlere göre yağkapanı ve balkapanı adını alan çeşitleri de vardır. Ayrıca Türkiye müzik piyasasının merkezi olan, plakçılar ve müzik yapımcılarının bulunduğu İMÇ Blokları için kullanıldığından, bu semt Unkapanı Plakçılar Çarşısı'dır.

<span class="mw-page-title-main">Şişhane</span>

Şişhane İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir.

<span class="mw-page-title-main">Vatan Caddesi</span> İstanbulun Fatih ilçesinde cadde

Vatan Caddesi, ya da resmî adıyla Adnan Menderes Bulvarı, İstanbul, Fatih İlçesi'nde, Aksaray Meydanı'nda, Valide Sultan Camii ile Topkapı surları arasında, eski Bayrampaşa Deresi vadisi boyunca kuzeybatı-güneydoğu yönünde doğrusal olarak uzanan cadde. Vatan Caddesi olarak bilinen yolun günümüzdeki adı Adnan Menderes Bulvarı'dır. Yaklaşık 2.5 km uzunluğunda olan Adnan Menderes Bulvarı 1956-1957'de, dönemin başbakanı Adnan Menderes'in İstanbul'da giriştiği bir dizi imar operasyonu sonucunda Vatan Caddesi adıyla açılmış ve hizmete girmiştir. Caddede resmi bayram ve İstanbul'un Kurtuluşu günlerinde vali, belediye başkanı ve diğer resmi erkanın katılımıyla geçit töreni düzenlenmektedir. Caddenin batı tarafında Adnan Menderes Anıt Mezarı bulunur.

<span class="mw-page-title-main">Vefa, Fatih</span> İstanbulun Fatih ilçesinde bir semt

Vefa, İstanbul sur içi diye tabir edilen tarihî yarımadada bulunan eski bir semttir. Vefa, Fatih sınırları içinde bulunmaktadır. Semt idari olarak "Molla Hüsrev" mahallesine karşılık gelmektedir. Bozasıyla meşhur olan semt, Vefa Spor Kulübü ile de bilinmektedir. Ayrıca hala eğitim-öğretime devam etmekte olan tarihi Vefa Lisesi bu semtte bulunmaktadır. Süleymaniye Camii ve Vefa Kilisesi bu semtte bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Tepebaşı, Beyoğlu</span>

Tepebaşı, Beyoğlu'nda, İstiklal Caddesi'ne paralel giden Meşrutiyet Caddesi ile Tarlabaşı Bulvarı'nın devamı olan Refik Saydam Caddesi arasında kalan semt.

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Bulvarı, İstanbul</span>

Atatürk Bulvarı, İstanbul'un Fatih ilçesinde yer alan bir yoldur. Tarihî yarımadayı Beyoğlu yakasına bağlayan anayollardan biridir. Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Gazi Mustafa Kemal Paşa caddelerinin kesiştiği noktada bir dörtyoldan başlayarak Unkapanı-Küçükpazar bölgesinde Haliç'i aşan Atatürk Köprüsü'ne bağlanarak sonlanır. Bulvarın sağ tarafında güneyden kuzeye Kemalpaşa, Kalenderhane, Mollahüsrev, Hacıkadın, Yavuzsinan; sol tarafında ise güneyden kuzeye İskenderpaşa, Zeyrek ve Cibali mahalleleri bulunur. Caddenin kuzey ucuna yakın bir noktada Saraçhane semtinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası ve Bizans döneminden kalma Bozdoğan Kemeri bulunmaktadır. Unkapanı bölgesinde kentin en eski organize ticaret alanlarından İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, tarihî Şepsefa Camii ve Zeyrek Camii bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Azapkapı</span>

Azapkapı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde semt.

İnönü, İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı bir mahalledir.

Merkez, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Bağcılar ilçesine bağlı bir mahalledir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Çınar; kuzeybatısında Sancaktepe batısında Yenigün; güneyinde Güngören ilçesine bağlı Güneştepe; ve Mareşal Çakmak doğusunda Gençosman, Sanayi ve Güngören ilçesine bağlı Merkez mahalleleri ile komşudur.

Küçükpazar, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Fatih ilçesinde bir semttir. Bir semt olduğundan kesin sınırları çizilememekle birlikte, idari olarak Cibali ve Yavuzsinan mahalleleri arasında kaldığı söylenebilir. Atatürk Bulvarı ve Atatürk Köprüsü'nün birleştiği kavşağın bulunduğu nokta ile Eminönü semtleri arasında yer alır.

<span class="mw-page-title-main">Elmadağ, Şişli</span> İstanbulda bir mahalle,Türkiye

Elmadağ, İstanbul ilinin Avrupa Yakası'nda bulunan Şişli ilçesinde bir semttir. Bir semt olduğundan kesin sınırları çizilememekle birlikte, idari olarak İnönü ve Harbiye mahalleleri arasına yayıldığı söylenebilir. Taksim Meydanı ile Harbiye semti arasında yer alır ve semtin ana aksını Elmadağ Caddesi oluşturur.

<span class="mw-page-title-main">Tarlabaşı Bulvarı</span> İstanbulda bir bulvar

Tarlabaşı Bulvarı, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Taksim Meydanı'ndan başlayarak Tarlabaşı boyunca devam eden ve Tepebaşı, Refik Saydam Caddesi'nde sonlanan bulvar.

Şişli'den geçen ulaşım hatları;

Fatih'ten geçen ulaşım hatları;

Beyoğlu'ndan geçen ulaşım hatları;

Zeytinburnu'dan geçen ulaşım hatları;

Bakırköy'den geçen ulaşım hatları;

Bağcılar'dan geçen ulaşım hatları;

Bahçelievler'den geçen ulaşım hatları;