İçeriğe atla

Millî Gazete

Millî Gazete
Gazetenin 26 Aralık 2017 tarihli manşeti
TürGünlük gazete
FormatOrta boy
SahibiÖmer Yüksel Özek
EditörNecmettin Çakmak
Genel yayın yönetmeniMustafa Kurdaş
Haber editörüGökçen Göksal
Kuruluş tarihi12 Ocak 1973
Siyasi görüşüMillî Görüş
DilTürkçe
Genel merkezMillî Gazete Tesisleri Cemal Ulusoy Cad. No: 38/A (34228) Bahçelievler / İstanbul
Tirajartış22.869
(16 Mart 2015 - 22 Mart 2015)[1]
Slogan"Hak geldi, bâtıl zail oldu"
Kardeş gazetelerYeni Devir
Resmî siteMillî Gazete

Millî Gazete, 12 Ocak 1973 tarihinde İstanbul'un Cağaloğlu semtinde kiralık bir binada Hasan Aksay tarafından yayın hayatına başladı. Kendi matbaası olmadığı için baskısını bir süre diğer gazetelerin tesislerinde sürdürdü.[2]

1978 yılında Topkapı'da kendi tesislerini kurarak yayınına buradan devam etti. 1999 yılında Bahçelievler'deki tesislerine taşınan gazete yayınını hâlen 40.000 metrekarelik arazi üzerine kurulmuş olan bu tesislerden sürdürmektedir.[2]

Kurucu ve yeni kadroları

Millî Gazete'yi çıkaran gazeteciler ve yazarlar şunlardır:

  • Genel Müdür ve Baş Makale yazarı: Adana Milletvekili Hasan Aksay
  • Şirket Yönetim Kurulu: Milletvekili Oğuzhan Asiltürk, Tüccar Sabri Özpala, Tüccar Bahattin Çarhoğlu
  • Genel Yayın Müdürü/Yazı İşleri Müdürü: Muzaffer Deligöz
  • Teknik Müdür: Erdoğan Atak
  • Haber Müdürü: Agâh Güçlü
  • Ressam ve resimli tefrikalar: Gürbüz Azak
  • Fotoğraf ve çeşitli tefrikalar: Atılay Gülen ve yardımcısı Ahmet Farsakoğlu
  • Tashih: Ahmet Semiz
  • Spor Müdürü: Sefa Yakınoğlu
  • Arşiv: Avni Ateş
  • 1. sayfada Katre/Şiir: Maraş Senatörü Tevfik Paksu
  • 2. Sayfa Köşe yazısı: Oltaya Takılanlar: Mehmet Cemal Çiftcigüzeli

4 Mayıs 1973'te Necip Fazıl Kısakürek yazılarına başladı.

İlk Yazarlar: Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Prof. Dr. Sabahattin Zaim, Prof. Dr. Saffet Solak, Prof. Dr. Osman Turan, Osman Yüksel Serdengeçti, Süleyman Arif Emre, Hulusi Özkul, Şule Yüksel Şenler, Abdülkadir Kocamanoğlu, Ali Oğuz, Ahmet İhsan Genç, Mustafa Müftüoğlu, A. Hikmet Güner, Bekir Sadak, Sezai Karakoç, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr. Asaf Ataseven, Prof. Dr. Ayhan Songar, Prof. Dr. Ahmet Suphi Fırat, Abdullah Öztemiz Hacıtahiroğlu, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Alaattin Özdenören, Erdem Bayazıt, Cevat Ülger, Durali Yılmaz, Sedat Yenigün, İsmet Özel ve diğerleri

Gazete yazarları

Mehmet Şevket Eygi, Gülay Pınarbaşı, Ali Haydar Haksal, Mustafa Yıldırım, Mevlüt Özcan, Mine Alpay Gün, Elif Örs, Mehmet Biten, Hüseyin Goncagül, Mustafa Topaloğlu, Zeki Ceyhan, Mahmut Toptaş, Reşat Nuri Erol, Abdülkadir Özkan, Prof.Dr.Oya Akgönenç, Süleyman Arif Emre, Selahattin Toprak, Nedim Odabaş, Prof. Dr. Arif Ersoy, Adnan Öksüz, Ahmet Kayır, İlhami Yetiş, Akif Edip, Bekir Gündoğar, Burak Kıllıoğlu, Cafer Keklikçi, Cevat Akkanat, Davut Şahin, Doğan Bekin, Dr. İhsan Alperen, Ebubekir Gülüm, Fatma Tuncer, Hüseyin Altınalan, İsmail Okutan, İbrahim Veli, İsmail Hakkı Akkiraz, İsmail Kıllıoğlu, K. Mete Tiryaki, Mehmet Kurtoğlu, Mustafa Özcan,Mustafa Zahid Ergün, Mustafa Miyasoğlu, Necmettin Bilal, Nedim Odabaş, Osman Aytekin, Prof.Dr.Ata Atun, Prof.Dr.Burhanettin Can, Sadrettin Karaduman, Şakir Tarım, Uğur Civelek, Dr. Necmettin Çalışkan, Hüseyin Akın .

Kaynakça

  1. ^ "16-22 Mart 2015 Haftaları Arası Tiraj Tablosu". 25 Mart 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2015. 
  2. ^ a b "Hakkında - Milli Gazete". www.milligazete.com.tr. 25 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Mart 2022. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Millî Nizam Partisi</span> Türkiyede bir siyasi parti (1970–1971)

Millî Nizam Partisi, Türkiye'de 1970'te kurulup 1971'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan kısa ömürlü bir İslamcı siyasi partiydi. 1950'lerde Demokrat Parti, 1960'larda da Adalet Partisi'nde örgütlenerek merkez sağ partiler içinde yer almayı tercih eden siyasal İslamcı akım, 26 Ocak 1970'te Millî Nizam Partisi (MNP) adıyla kuruldu.

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Hizmet Ödülü, bilim insanı yetiştirmek, kendi bilim dalını kurumsallaşmasına katkıda bulunmak, bilimsel kurum kurmak yoluyla bilime üstün hizmet edenlere verilir. Ödüllere ilişkin duyuru her yıl ekim ayı içinde yapılır.

<span class="mw-page-title-main">Yüzellilikler</span> Türkiyeden sürgün edilen İtilaf işbirlikçileri

Yüzellilikler, Türk Kurtuluş Savaşı sonrası düşman iş birlikçisi olarak görülen ve Türkiye'den sürgün edilen, hepsi üst düzey makamlarda yer alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilen isimdir.

<i>Yeniçağ</i> (gazete) Türk gazetesi

Yeniçağ, 2002 yılında "Türkiye Türklerindir" ve "Dünyayı Türkçe Okuyun" sloganlarıyla yayın hayatına başlamıştır. Güncel, dış haber, ekonomi, spor, medya, eğitim, tarih ve kitap, kültür, televizyon ve din bölümleri olan günlük olarak yayınlanan siyasi bir gazetedir. Atatürkçü ve Türk milliyetçisi bir çizgiyle yayın yapar. Merkezi İstanbul'da bulunmaktadır.

Aydınlık, Vatan Partisi'nin günlük gazetesidir.

<i>Ulus</i> (gazete)

Ulus, 10 Ocak 1920 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan haftalık gazete.

147'ler olayı, 27 Mayıs 1960 askerî darbesinin ardından kurulan askerî yönetimin 147 öğretim üyesini üniversitelerden ihraç etme kararıdır.

<span class="mw-page-title-main">5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları</span>

5. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, Uluslararası Dil Öğretimi Derneği tarafından düzenlenen, tüm dünyadaki Türkçe öğrencilerinin katıldığı dil olimpiyatlarının beşincisidir. Bu yılki teması "Türkçenin 100 Akları" ve "100 ülke sevgi diliyle buluşuyor, yarışıyor." olan olimpiyatlara 105 ülke katılmıştır.

Galatasaray futbolcuları listesi, Profesyonel liglerin başladığı 1959 yılından beri Galatasaray'da kadroya giren tüm futbolcuların listedir.

<i>Hâkimiyet-i Milliye</i> 1920-1934 yılları arasında yayımlanan gazete

Hâkimiyet-i Milliye, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında başkanlığını Mustafa Kemal Paşa’nın yaptığı Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti Heyet-i Temsiliyesi’nin yayın organı olarak 10 Ocak 1920’de Ankara’da yayın hayatına başlayan Türkçe gazetedir.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Voleybol Federasyonu</span>

Türkiye Voleybol Federasyonu, 1958’de Voleybol-Eltopu Federasyonu adıyla kuruldu. 28 Ekim 2004 tarihinde özerk olan Türkiye Voleybol Federasyonu, Türkiye’de voleybol faaliyetlerini resmi olarak yürüten bir kuruluştur. Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB), Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Balkan Voleybol Birliği (BVA) resmi üyesidir. Merkezi Ankara’dadır.

İskenderpaşa Cemaati, Nakşibendi tarikatının Halidi kolunun, Gümüşhânevî Dergâhı'na dayanan, II. Bayezid'ın veziri İskender Paşa tarafından yaptırılan İskender Paşa Camii'ne Mehmet Zahid Kotku'nun 1 Ekim 1958 tarihinde imam olarak atanmasıyla başlayan ve Mahmud Esad Coşan ile sürdürülerek vefatının ardından günümüzde Muharrem Nureddin Coşan önderliğinde faaliyet gösteren tasavvufi cemaatidir.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Atletizm Federasyonu</span>

Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF), atletizm sporunun Türkiye'deki yönetim teşkilatı olan spor federasyonu.

Türkiye'de idam edilenler listesi, ülkede mahkemelerce ölüm cezası almış ve cezası TBMM ya da diğer yetkili organlarca onaylanarak infaz edilmiş insanların listesidir. Türkiye'de ölüm cezası en son 1984'te uygulanmış, 2004'te hukuk sisteminden tamamen çıkarılmıştır.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri bağımsız adayları 25. dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçilmesi için Haziran 2015'te yapılan genel seçimlerde bağımsız olarak seçime giren adaylardır. Seçimlerde 165 kişi bağımsız olarak aday oldu. Kesin aday listesi 24 Nisan 2015 tarihinde YSK internet sitesinden yayınlanmıştır.

Yargıtay (Türkiye) daire başkanları listesi

Diriliş Postası, 28 Şubat 2015 tarihi itibarıyla yayımlanmaya başlayan günlük ulusal gazetedir.

<span class="mw-page-title-main">2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi</span>

2. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi, iktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11 Kasım 2006'da gerçekleşen kongresidir. Kongrede parti lideri, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu (MDK) ve Genel Merkez İç Taraf Demokrasi Yönlendirme Komitesi (GMPDHK) için seçim yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Hentbol Federasyonu</span>

Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Türkiye'deki hentbol ve plaj hentbolu sporlarının yönetimini sağlayabilmek amacıyla 4 Şubat 1976 tarihinde kurulmuş Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) üyesi federasyon. Merkezi Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunmaktadır.