Azerbaycan ilk katılımı 2008 yılından günümüze 12 kez Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Azerbaycanlı Ulusal Yayıncısı İctimai Televizyon ve Radyo Yayımları Şirketi (İTV) her yıl gösteriyi yayınlamakla birlikte Azerbaycanlı katılımcıyı da belirlemektedir. Azerbaycan, Kafkasya'da yarışmaya katılan son ülkedir.
Boaz Mauda İsrailli şarkıcı. İsrail'in Kuzey Bölgesi'nin küçük bir ilçesi olan Elyakim'de ana-baba ve 2 kardeşi ile yaşamaktaydı. Geçimlerini tarımdan sağlıyorlardı ve ailece tarım yapıyorlardı. Boaz 5 yaşındayken şarkı söylemeye başlamıştır. Evdeki herkes de onu şarkı söylerken hayranlıkla izlerdi. Babası onu bir gün Sinagog'a ayinde ilahi söylemeye götürmüştür ve o ilahi söylemiştir. Herkes onu şaşkınlıkla dinlemiştir. 2007 yılında 20. yaşına geldiğinde ise Boaz, Tel-Aviv kentindeki 'Kokhav Nolad'(yıldız doğuyor) yarışmasının elemelerine katılmış ve seçilerek yarışma hakkı kazanmıştır. Yarışmada halkın büyük ilgi ve beğenisini kazanan Boaz, oyların %50'sini alarak yarışmayı kazanmıştır. 2008 yılında Eurovision'a katlabilmek için İsrail'in ulusal elemelerine (KDAM'a) girmiştir ve birinci olmuştur. Eurovision Şarkı Yarışması o yıl ilk kez iki yarı finalli yapılmıştır. Boaz Mauda birinci yarı final grubunda yarışmış ve 124 puanla finale çıkmıştır. Finalde ise 104 puan toplayarak dokuzuncu olmuştur. Yarışma sonrasında o yıl yarışan Ermenistan ve Sırbistan'ın şarkıcılarıyla birlikte "Time to Pray" şarkısını birlikte seslendirecekleri bir tura çıkmışlardır. Siruşo ve Yelena Tomaşeviç ile seslendirdikleri bu şarkı din kardeşliği düşüncesini dile getiriyordu.
Eurovision Şarkı Yarışması, kısaca ESC veya Eurovision, Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından her yıl düzenlenen ve çoğunlukla Avrupalı ülkelerinden katılımıyla gerçekleşen uluslararası şarkı yarışmasıdır. Katılımcı ülkelerin her biri televizyon ve radyo aracılığıyla canlı yayınlanacak bir şarkı seçer, yarışma EBU'ya bağlı yayıncılar tarafından canlı yayınlanır ve katılımcı ülkeler kendi dışında kalan ülkelerin şarkılarını puanlayarak kazananı belirler.
İzhar Kohen, İsrailli şarkıcı, oyuncu.
Avigail Atari, İsrailli şarkıcı ve oyuncu.
"Hallelujah", Kudüs'te düzenlenen 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'nda ev sahibi ülke İsrail'i temsil eden Gali Atari ve Milk and Honey grubu tarafından seslendirilen İbranice şarkıdır. Bu şarkı ile İsrail 125 puan alarak üst üste ikinci kez birinci olmuştur. Grup şarkının gerçek sahibi olan Hakol Over Habibi grubunun şarkının söylenmesi hakkını vermeleri sonucu yarışmadan hemen önce oluşturulmuştu.
Yardena Arazi, İsrailli şarkıcı ve sunucudur.
Eden, Doren Oren, Rafael Dahan, Gabriel ve Eddie Butler isimli dört üyeden oluşan İsrailli vokal grubu idi. Grup, 1998 yılından 2001 yılına dek aktif olmuş ve İsrail'in başkenti Kudüs'te gerçekleştirilen 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i "Yom Huledet" isimli şarkıyla temsil etmiştir.
"Sameyah" veya teklinin uluslararası resmi ismi ile "Sameach", iki kadın ile iki erkek üyeden oluşan PingPong isimli İsrailli dörtlü tarafından seslendirilen bir şarkı. Şarkı, İsveç'in başkenti Stockholm'de gerçekleştirilen 2000 Eurovision Şarkı Yarışması'nda İsrail'i temsil etmiş ve yarışmayı 7 puan ile yirmi ikinci sırada tamamlamıştır. Şarkı, grup üyeleri tarafından absürt sözlere sahip bir joke entry olarak nitelendirilmiştir.
İtalya, İsrail'in Kudüs şehrinde gerçekleştirilmiş olan 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılımını onaylamıştır. İtalya'nın temsilcisi ve şarkısını belirleyecek Otomatik Seçim ülkenin kamusal yayın kuruluşu Radio Televisione Italiana (RAI) tarafından gerçekleştirilmiştir.
Mey Fayngold, İsrailli şarkıcıdır.
Galit Bell, İsrailli şarkıcıdır.
İsrail, Eurovision Şarkı Yarışması'na ilk defa, yarışmanın Lüksemburg'un başkenti Lüksemburg şehrinde gerçekleştirildiği 1973 yılında katılmıştır. İsrail'i temsil eden şarkıcı, İlanit, İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından görevlendirilmiş ve yarışmada "Ey Şam" isimli İbranice şarkıyı seslendirmiştir. Oylamanın sonunda İsrail, 97 puan toplayarak on yedi ülke arasında dördüncü olmuştur.
İsrail, Birleşik Krallık'ın Brighton şehrinde gerçekleştirilen 1974 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on yedi ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu Kaveret, İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olmuş ve "Natati La Hayay" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmıştır. Oylamanın sonunda ülke 11 puan toplayarak yedinci olmuştur.
İsrail, Hollanda'nın Lahey şehrinde gerçekleştirilen 1976 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan on sekiz ülkeden birisi idi. İsrail'i temsil eden müzik grubu Şokolad, Menta, Mastik, ülkenin ulusal kanalı dışında gerçekleştirilen İbrani Şarkı ve Koro Festivali isimli ulusal finalin galibi olmuş ve "Emor Şalom" isimli şarkıyı yarışmada İsrail adına söylemeye hak kazanmıştır. Oylamanın sonunda ülke 77 puan toplayarak altıncı olmuştur.
İsrail, kendisi ile birlikte on dokuz ülkenin katıldığı 1979 Eurovision Şarkı Yarışması'na başkenti Kudüs'te ev sahipliği yapmış idi. İsrail'i temsil eden sanatçılar, şarkıcı Gali Atari ve müzik grubu Milk and Honey, ülkenin kamusal yayın kuruluşu İsrail Yayın Kurumu (IBA) tarafından "Hallelujah" isimli şarkıyı yarışmada seslendirmek üzere görevlendirilmişlerdi. Yarışma finalinde 125 puan toplayan İsrail, yarışmaya katılan diğer on sekiz ülkeyi arkasında bırakarak ilk zaferinin hemen ardından ikinci defa yarışmada birinci geldi.
Litvanya, İsrail'in başkenti Kudüs'te düzenlenen 1999 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Litvanya'yı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Litvanya yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "Strazdas" şarkısıyla Aistė Smilgevičiūtė kazanmıştır.
Rusya, Danimarka'nın Kopenhag kentinde düzenlenen 2001 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Rusya'nın düzenlediği Görevlendirme yöntemi ile "Lady Alpine Blue" şarkısıyla Mumiy Troll ülkesini Eurovision'da temsil etmeye hak kazanmıştır.
Letonya, Yunanistan'ın başkenti Atina'da düzenlenen 2006 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmıştır. Letonya'yı Eurovision'da temsil edecek şarkının belirlenmesi için Letonya yayıncısı ulusal final düzenlemiştir. Yarışmayı "I Hear Your Heart" şarkısıyla Cosmos kazanmıştır.
İsrail, 2020 Eurovision Şarkı Yarışması 'na katılacaktır. İsrailli yayıncı İsrail Kamu Yayın Kuruluşu (IPBC) ve özel kanal Keşet tarafından Hollanda'nın kenti Rotterdam'da yapılacak 2020 yarışması'nda İsrail'i temsil edecek katılımcı HaKokhav HaBa L'Eurovizion yarışmasının kazananı olacaktır. Şarkı ise HaŞir HaBa L'Eurovizion yarışması ile belirlenecektir.