İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanı. Havalimanı ismini, dünyanın ilk kadın savaş pilotu ve Türkiye'nin ilk kadın pilotu olan Sabiha Gökçen'den almıştır. Havalimanının temeli Şubat 1998 tarihinde atılmış, Ocak 2001 tarihinde bitirilen havalimanı toplam 550 milyon dolara mal olmuştur.
Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye'nin İzmir iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 14 km güneyinde, Gaziemir ve Menderes ilçeleri sınırları içindedir. Adını 1950-1960 yılları arasında başbakanlık yapan Adnan Menderes'ten (1899-1961) almaktadır. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi TAV Havalimanları'dır.
Antalya Havalimanı, Türkiye'nin Antalya iline hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Havalimanı, özellikle yaz aylarında Türkiye'nin güney sahillerine gelen milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) 2018 verilerine göre yolcu hareketliliği bakımından Avrupa'nın en işlek 14. havalimanı olan yapı, DHMİ'nin 2019 Aralık sonu verilerine göre İstanbul Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin en işlek ikinci havalimanıdır.
Samsun Çarşamba Havalimanı Samsun'un Çarşamba ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır. 1994-1998 yılları arasında inşa edilip, 15 Aralık 1998'de Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz tarafından resmi açılışı yapılmıştır. Havalimanındaki ilk seferler ise 11 Ocak 1999 tarihinde düzenlenmiştir. Havalimanının pisti beton olup, uzunluğu 3.000 metredir.
Tiran Uluslararası Havalimanı, Arnavutluk'un tek uluslararası havalimanıdır. Havalimanı çoğunlukla Rinas Uluslararası Havalimanı olarak bilinir. Arnavutluk'un Rinas köyünde bulunmaktadır. Başkent Tiran'ın 11 km kuzeybatısındadır.
Borajet, Sabiha Gökçen Havalimanı merkezli bölgesel bir hava yolu şirketiydi. Küçük stol havalimanlarından küçük gövdeli uçaklar ile, büyük havalimanlarına besleyici uçuşların yapılmasını içeren havayolu taşımacılığı yapan bir şirketti. 22 Nisan 2010 tarihinde SHGM'den aldığı ruhsatla Türkiye'de dolmuş uçak taşımacılığı yapan ilk şirket olmuştur. Firma 24 Nisan 2017'de faaliyetlerini sonlandırmıştır.
Türkiye'deki havalimanları listesi, Türkiye'de bulunan ve inşası devam eden havalimanlarını içerir. Ülkede faaliyette olan 59 sivil havalimanından 37'sinde uluslararası uçuşlar gerçekleştirilmektedir. Bunların 18'i aynı zamanda askerî amaçla kullanılmaktadır. Ülkede ayrıca yalnızca askerî amaçla kullanılan 18 havalimanı vardır.
Mikonos veya Türkçe adıyla Mukene, Ege Denizi'ndeki Kiklad Adaları'nın bir parçası olan ve İstendil, Sire, Berre ve Nakşa arasında yer alan bir Yunan adasıdır. Yüzölçümü 85 km² olan adanın en yüksek noktası 341 metredir. 2011 nüfus sayımına göre Mikonos'ta 10.134 kişi yaşamaktadır ve bunların çoğunluğu adanın doğu kıyısındaki en büyük kasaba olan Mikonos'ta yaşamaktadır. Kasaba aynı zamanda Chora olarak da bilinir.
İstanbul Havalimanı, Türkiye'nin İstanbul şehrinde hizmet veren 2022 ve 2023 yıllarında Avrupa'nın en çok uçuş yapılan uluslararası havalimanıdır.
Belarus ziyaretçileri, vizesiz ülkelerden birinden gelinmediği sürece, Belarus diplomatik dış temsilciliklerinden vize almalıdırlar. Belarus, Şubat 2017'de 80 ülkeyle vizesiz rejime geçti. Vizesiz rejim, yalnızca Minsk Uluslararası Havalimanı'ndan gelen ve giden ziyaretçiler için geçerli olacaktır ve vizesiz kalış sadece 5 gün sürecektir.
Kozani Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Kozani kentine hizmet veren bir havalimanıdır. Havalimanı, şehir merkezinden 4 km güneydoğusunda yer almaktadır.
Hanya Daskaloyannis Uluslararası Havalimanı, Yunanistan'ın Hanya kentine hizmet veren bir havalimanıdır. Havalimanı, kent merkezinden 14 km uzakta Akrotiri'de Suda Körfezi kıyısında yer almaktadır. Adını Giritli ayaklanmacı Daskaloyannis'ten almaktadır.
Midilli Odisses Elitis Uluslararası Havalimanı, Yunanistan'ın Midilli adasına hizmet veren bir havalimanıdır.
Sakız Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Sakız adasında bulunan bir havalimanıdır. Hava limanı Sakız şehrinin güneyinde yer almaktadır.
Kerpe Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Kerpe adasında bulunan bir havalimanıdır.
Santoron Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Santoron adasında bulunan bir havalimanıdır. Havalimanı, Kamari köyünde yer almaktadır.
Araksos Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Patras kentine hizmet veren bir havalimanıdır. Havalimanı, Araksos köyünde yer almaktadır.
Aktion Ulusal Havalimanı, Yunanistan'ın Preveze kentine ve Lefkada adasına hizmet veren bir havalimanıdır. Havalimanı, Aktio-Vonitsa'da yer almaktadır.
Çukurova Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Adana, Mersin ve Osmaniye illerine hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Mersin'in Tarsus ilçesi sınırları içerisinde, ilçe merkezine 15 km, Adana şehir merkezine 35 km, Mersin şehir merkezine 45 km uzaklıkta yer almaktadır. Adını Çukurova'dan almaktadır. Havalimanının sahibi Devlet Hava Meydanları İşletmesi iken işletmecisi Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği Anonim Şirketi'dir.
Minsk Ulusal Havalimanı, Belarus'ta bulunan bir uluslararası havalimanıdır. Başkent Minsk'in 42 km doğusunda bulunur. Havalimanı, Beyaz Rus bayrak taşıyıcı Belavia ve kargo taşıyıcı TransAVIAexport Airlines, Genex ve Rubystar Airways'in havayolu bağlantı merkezidir.