İçeriğe atla

Mike Schroepfer

Mike Schroepfer, Mart 2013'ten bu yana Meta Platformlarında baş teknoloji sorumlusu (CTO) olan girişimci, teknik mimar ve yöneticidir.

Eğitim

Mike Schroepfer
EğitimStanford Üniversitesi
MeslekBaş teknoloji yöneticisi CTO, Meta İnc.

Schroepfer, Florida'daki Palm Beach County'deki İspanyol Nehir Topluluğu Lisesi'ne katıldı ve 1993'te mezun oldu. Stanford Üniversitesi'nden bilgisayar bilimleri alanında lisans (1997) ve yüksek lisans (1999) derecesine sahiptir.

Kariyer

Ekim 1997 - Kasım 1999 tarihleri arasında bilgisayar yazılımı şirketi Puffin Designs'da Yazılım Mühendisi olarak çalıştı ve Reactivity Inc'e ortak oldu, bir bilgisayar yazılımı danışmanlık uygulaması.

Schroepfer, Haziran 2000'de bilgisayar yazılımı şirketi CenterRun'u kurdu ve Baş Mimarı ve Mühendislik Direktörü oldu. CenterRun, Kasım 2003'te Sun Microsystems tarafından satın alındı. Devraldıktan sonra Sun'ın veri merkezi otomasyon bölümünün ("N1") Baş Teknoloji Sorumlusu oldu. Schroepfer, Temmuz 2005'ten Ağustos 2008'e kadar Mozilla Corporation'da mühendislik Başkan Yardımcısıydı ve burada Firefox web tarayıcısının geliştirilmesine öncülük etti.

Temmuz 2008'de Facebook'ta mühendislik direktörü oldu 2008'de Mobil Teknolojide En Etkili 25 Kişi arasında 20 numara olarak yer aldı. Laptopmag.com[1] 2010 Yılında Fortune, kendisini ve Facebook'un teknik şubesindeki iki meslektaşını 40 yaş altı 40 listesinde ortak 27 numara olarak listeledi. Schroepfer, Facebook'ta yapay zeka üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Özellikle, sosyal medya ağının platform içindeki yanlış, yanıltıcı ve uygunsuz içeriğin çoğalmasını ele alma girişimi arasında dikkat çekti. Mark Zuckerberg'in, Facebook'un başlangıçta daha fazla yüz tanıma yeteneği ve daha iyi reklam hedeflemeye odaklanan tescilli AI teknolojisi ile sorunu çözebileceğine inandığı bildirildi.Schroepfer'e göre, Facebook'un yapay zekası belirli içerik türlerini denetlemeyi başardı. Örneğin, görüntü sınıflandırıcı algoritmaları çıplaklık içeren fotoğrafları ve videoları otomatik olarak tanımlayabilir ve silebilir.

Schroepfer, 16 Kasım 2015 tarihinde açıklanan Yatırım Yönetimi firması Wealthfront'un yönetim kurulu üyesi oldu.[2]

San Francisco Körfez Bölgesi'nde yaşıyor.

23 Eylül 2021'de Mike Schroepfer, gelecek yıl Facebook'taki CTO rolünden istifa edeceğini açıkladı.[3]

Ekstra

Kaynakça

  1. ^ "Mike Schroepfer - 25 Most Influential People in Mobile Technology". 22 Temmuz 2011 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2022. 
  2. ^ "Facebook's CTO Mike Schroepfer joins Wealthfront's Board of Directors". 19 Kasım 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Facebook's CTO to step down after 13 years at the company". 22 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Şubat 2022. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bilgisayar mühendisliği</span> bilgisayar donanımı ve yazılımı geliştirmek için bilgisayar bilimi ve elektrik mühendisliğini entegre eden disiplin

Bilgisayar mühendisliği temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir. Bilgisayar ağları, veri tabanı yöneticiliği ve gömülü sistemler de diğer çalışma alanlarıdır.

<span class="mw-page-title-main">Yapay zekâ</span> insani zekaya sahip makine ve yazılım geliştiren bilgisayar bilimleri dalı

Yapay zekâ ya da kısaca YZ,, insanlar da dahil olmak üzere hayvanlar tarafından, doğal zekânın aksine makineler tarafından görüntülenen zekâ çeşididir. İlk ve ikinci kategoriler arasındaki ayrım genellikle seçilen kısaltmayla ortaya çıkar. Güçlü yapay zeka genellikle Yapay genel zekâ olarak etiketlenirken, doğal zekayı taklit etme girişimleri yapay biyolojik zekâ olarak adlandırılır. Önde gelen yapay zeka ders kitapları, alanı zeki etmenlerin çalışması olarak tanımlar: Çevresini algılayan ve hedeflerine başarıyla ulaşma şansını en üst düzeye çıkaran eylemleri gerçekleştiren herhangi bir cihaz. Halk arasında, yapay zekâ kavramı genellikle insanların insan zihni ile ilişkilendirdiği öğrenme ve problem çözme gibi bilişsel eylemleri taklit eden makineleri tanımlamak için kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü</span> İzmir, Türkiyede bir devlet üniversitesi

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, 1992 yılında İzmir'de kurulan, özellikle teknoloji alanlarında yüksek düzeyde araştırma, eğitim-öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapan bir devlet üniversitesidir. İYTE'deki tüm bölümlerde eğitim dili %100 İngilizcedir. 2017 yılında ilk defa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan araştırma üniversiteleri programına dahil olarak Türkiye'deki 10 araştırma üniversitesinden biri olarak belirlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Sun Microsystems</span>

Sun Microsystems, merkezi Santa Clara, Kaliforniya'daki Silikon Vadisi olan, 24 Şubat 1982 tarihinde kurulmuştur. Bilgisayar ve bilgisayar parçaları, yazılım ve bilgi teknolojileri de dahil olmak üzere birçok alanda üretim ve satış yapan şirkettir.

Yeni medya, bilgisayarların işlem gücü olmadan oluşturulamayacak veya kullanılamayacak olan ortamlara denir. Genellikle dijital olup kullanıcısına veya hedef kitlesine etkileşim olanağı sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Mynet</span> internet portalı

Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi. Mynet'in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet'in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.

<span class="mw-page-title-main">Eric Schmidt</span>

Eric Schmidt ya da tam adıyla Eric Emerson Schmidt, Amerikalı yazılım mühendisi, iş insanı ve Alphabet Inc. Yönetim Kurulu Başkanıdır. 2021 yılında Forbes'e göre Schmidt tahmini 23,1 milyar USD (2021) serveti ile dünyanın en zengin 100 insanı arasında gösterilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Ward Cunningham</span>

Howard G. "Ward" Cunningham Amerikalı bir bilgisayar programcısıdır. İlk viki uygulaması olan WikiWikiWeb'i 25 Mart 1995 tarihinde başlattı. Bo Leuf ile birlikte The Wiki Way adlı kitabı yazdı. Kitap wiki sistemlerinin kurulması ve yönetilmesini anlatmasının yanı sıra WikiWikiWeb ve Wikipedia'yı da anlatmaktadır.

Bilgisayar bilimci, bilgisayar bilimi, bilgi ve hesaplamanın teorik temellerinin incelenmesi ve bunların uygulamaları hakkında uzmanlaşmış bir kişidir.

<span class="mw-page-title-main">Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi</span> Adanada kurulu devlet üniversitesi

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ), 2011 yılında Adana'da kurulan bir devlet üniversitesidir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin 31 Mart 2011 tarihinde çıkardığı 6218 Sayılı Kanun'la kurulmuştur. ATÜ akademik olarak; 1 enstitü, 7 fakülte ve 1 yüksekokuldan oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Nişantaşı Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu vakıf üniversitesi

İstanbul Nişantaşı Üniversitesi, Nişantaşı Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından kurulup, 16/05/2012 tarih ve 6307 sayılı kuruluş kararıyla 31/05/2012 tarih ve 28309 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla kamu tüzel kişiliğini kazanan bir Vakıf Üniversitesi olarak 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında faaliyete başlamak üzere yükseköğretimindeki yerini almıştır.

Bir sistem mimarisi veya çoklu sistemlerin mimarisi; sistemin yapısını, davranışını ve biçimselliğini tanımlayan kavramsal modeldir. Bir mimari tanımı; sistemin yapıları ve davranışları hakkında mantıksallığı destekleyecek şekilde organize edilen ilişkiselliğin standart bir açıklaması veya temsilidir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft Research</span> Microsoftun araştırma bölümü

Microsoft Research Microsoft'un araştırma bölümüdür. 1991'de, akademik, hükûmet ve endüstri araştırmacılarıyla birlikte teknolojik yenilik yoluyla en son teknolojiyi ilerletmek ve zor dünya problemlerini çözmek amacıyla kuruldu. Microsoft Research ekibi, Turing Ödülü sahibi, Fields madalyası kazanan, MacArthur Fellows ödülü ve Dijkstra ödülü sahibi olmak üzere 1.000'in üzerinde bilgisayar bilimcisi, fizikçi, mühendis ve matematikçiyi çalıştırmaktadır. Microsoft Research, Barselona Süper Bilgisayar Merkezi, INRIA, Carnegie Mellon Üniversitesi, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü, Sao Paulo Araştırma Vakfı (FAPESP), Sosyal NUI ve diğerleri için Microsoft Araştırma Merkezi'ndeki akademik kurumlarla çok yıllı işbirlikçi ortak araştırmalara yatırım yapmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Werner Vogels</span>

Werner Hans Peter Vogels, Amazon şirket içi teknoloji inovasyonunu sağlamaktan sorumlu teknoloji şefi ve başkan yardımcısıdır. Vogels'in, Amazon'da geniş iç ve dış sorumlulukları vardır.

<span class="mw-page-title-main">Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi</span> Kocaelide bulunan bir vakıf üniversitesi

Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), 2020-2021 öğretim yılı itibarıyla Kocaeli'de sağlık ağırlıklı öğretim yapan bir vakıf üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Meta, Inc.</span> Amerikan çok uluslu teknoloji şirketi

Meta Inc. veya eski ismiyle Facebook Inc., Menlo Park, Kaliforniya merkezli bir Amerikan sosyal medya ve medya holdingidir. Mark Zuckerberg, oda arkadaşları ve Harvard Koleji'ndeki Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes ile birlikte kuruldu. Facebook, dünyanın en değerli şirketlerinden biridir. Microsoft, Amazon, Apple ve Google ile birlikte en büyük beş teknoloji şirketinden biri olarak kabul edilir.

<span class="mw-page-title-main">Winston W. Royce</span>

Winston Walker Royce, Austin, Teksas'taki Lockheed Yazılım Teknoloji Merkezi'nde yöneticilik yapmış olan Amerikalı bir bilgisayar bilimcisiydi.

<span class="mw-page-title-main">Barry Boehm</span> Amerikalı yazılımcı (1935 – 2022)

Barry W. Boehm, Amerikalı bir yazılım mühendisi, bilgisayar bilimi, endüstri ve sistem mühendisliği alanında seçkin profesör, TRW Yazılım Mühendisliği Profesörü; Güney Kaliforniya Üniversitesi Sistem ve Yazılım Mühendisliği Merkezi'nin kurucu direktörüdür. Yazılım mühendisliği alanına yaptığı birçok katkı ile tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Yazılım kategorileri</span>

Yazılım kategorileri, yazılım gruplarıdır. Yazılımın bu kategoriler açısından anlaşılmasını sağlamaktadırlar. Farklı sınıflandırma şemaları, yazılımların farklı yönlerini dikkate alır.

<span class="mw-page-title-main">Adam D'Angelo</span>

Adam D'Angelo, Quora'nın kurucu ortağı ve CEO'su olan Amerikalı internet girişimcisi.