İçeriğe atla

Microsoft Whiteboard

Bir Microsoft mağazasında Whiteboard üzerinde yapılmış çizim.

Microsoft Whiteboard, Microsoft tarafından geliştirilmiş, çevrimiçi hizmet sağlayan ve Microsoft Teams'de sanal beyaz tahta simülasyonuna olanak tanıyan uygulamadır. Büyük çoğunlukla ofislerde ve iş yerlerinde görüşmeleri ve çizimleri kolaylaştırmak için kullanılır.

Genel bakış ve özellikler

Microsoft Whiteboard, kullanıcıların stylus kalem veya fare ve klavye gibi giriş yöntemlerini kullanarak sanal bir beyaz tahta üzerinde çizim yapmasına ve notlar yazmasına, paylaşılabilir fikirler arasında bağlantılar kurmasına ve gerçek zamanlı olarak etkileşim sağlamasına olanak tanır. Microsoft Whiteboard aşağıdaki platformlarda ve cihazlarda indirilebilir:

Web'de ve Microsoft Teams'de bir özellik olarak da mevcuttur.

Microsoft Whiteboard, Microsoft hesabı olan kullanıcıların sağlanan araçları ve seçenekleri kullanarak beyaz tahtaları görüntülemesine, düzenlemesine ve paylaşmasına olanak tanır. Özellik kümesi çizim, şekiller ve medya için araçlar içerir. Microsoft Whiteboard'da çizim yapmaya mürekkepleme denir. Hem mobil cihazlarda hem de bilgisayarlarda çalışır. Mürekkep araç çubuğunda özelleştirilebilir kalemlerin yanı sıra bir cetvel, bir vurgulayıcı, bir silgi ve bir nesne seçici bulunur. Whiteboard elle çizilen şekilleri tanıyabilir ve düzeltebilir. Mürekkepleme sırasında bilgisayarda "shift" tuşunu basılı tutmak düz çizgiler çizer.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Dijital illüstrasyon</span>

Bilgisayar illüstrasyonu veya dijital illüstrasyon, tamamen dijital araçlar kullanarak yapılan ve tablet, mouse gibi çizer kontrolü altında olan ve kendi hünerini kullandığı bazı işaretleyici cihazlar kullanarak oluşturulan illüstrasyon türüdür. Sanatçının sadece tamamen bir bilgisayar kullanarak yarattığı matematiksel modeller olan “Bilgisayarca oluşturulan Sanat”‘tan ayrılır.

Windows NT, Microsoft tarafından geliştirilen ve ilk sürümü 27 Temmuz 1993'te yayımlanan bir işletim sistemi ailesidir. İşlemciden bağımsız, çoklu işlem ve çoklu kullanıcı desteği sunan bir işletim sistemidir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Vista</span> 2007de piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows Vista, kişisel bilgisayarlar için geliştirilen Microsoft Windows işletim sistemleri ailesinin sürüm olarak altıncı üyesidir. 22 Temmuz 2005'te gerçek adı duyurulmadan önce Longhorn kod adıyla tanınıyordu. Windows Vista, 30 Ocak 2007'de dünya çapında piyasaya sürülmüştür. Microsoft Türkiye, 24 Ocak 2007 tarihindeki tanıtımıyla Vista'nın resmî lansmanını yapan ilk Microsoft şubesi olmuştur. Windows Vista eski sürümle oranla birçok yeni özellik ve değişikliğe sahiptir. Bu değişim geliştirilmiş grafiksel kullanıcı arayüzü, görsel stil, yeniden tasarlanmış arama fonksiyonları, multimedya araçları, yeniden tasarlanmış ağ iletişimi, görüntü ve yazıcı gibi çeşitli fonksiyonları kapsamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Sanal özel ağ</span> Uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan internet teknolojisi

Sanal Özel Ağ, uzaktan erişim yoluyla farklı ağlara bağlanmayı sağlayan bir internet teknolojisidir. VPN, sanal bir ağ uzantısı oluşturarak, ağa bağlanan cihazların fiziksel olarak bağlıymış gibi veri alışverişinde bulunmasına olanak tanır. Basitçe, İnternet veya diğer açık ağlar üzerinden özel bir ağa bağlanmayı mümkün kılan bir bağlantı türüdür.

<span class="mw-page-title-main">Senkron uzaktan eğitim</span>

Senkron uzaktan eğitim, uzaktan eğitimde eğitmen ve öğrencinin farklı mekanlardan iletişim teknolojilerini kullanarak eş zamanlı olarak etkileşime girmesi ile gerçekleştirilen eğitime denir.

<span class="mw-page-title-main">Kullanıcı arayüzü</span> bir kullanıcının bir makineyle etkileşime girdiği ve makineyi kontrol ettiği araçlar

Kullanıcı arayüzü ya da kullanıcı arabirimi, insanların bir makine, cihaz, bilgisayar programı ya da karmaşık aletlerle etkileşimini sağlayan yöntemlerin bileşkesine verilen addır.

<span class="mw-page-title-main">OneDrive</span> Microsoftun sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmeti

OneDrive, Microsoft'un sunduğu bir çevrimiçi dosya depolama ve paylaşma hizmetidir. Kullanıcılar, Microsoft Account hesapları ile bağlanabildikleri OneDrive hesaplarına tarayıcılarını kullanarak dosya gönderip, internet erişimi olan her yerden bağlanabilmektedirler. Halka açık olarak paylaşılan OneDrive dosyalarına erişim için üyelik gerekmemektedir. 2014 yılının ocak ayında Microsoft'un İngiliz medya kuruluşu BSkyB ile olan isim hakkı davasını İngiliz yüksek mahkemesini kararı sonucu BSkyB'nin kazanmasıyla Microsoft bu hizmetin adını 19 Şubat 2014 yılından Microsoft OneDrive olarak değiştirmiştir. OneDrive eskiden Windows Live olarak bilinen çevrimiçi hizmet paketinde bulunur.

iCloud Appleın sunduğu bulut depolama ve bulut bilişim servisi

iCloud, Apple tarafından 6 Haziran 2011 WWDC'de tanıtılan bulut depolama ve bulut bilişim servisidir. Şubat 2016 itibarıyla, hizmetin 782 milyon kullanıcısı vardır. Hizmet, kullanıcılarına, dokümanlar, fotoğraflar ve müzik gibi verileri uzaktaki sunucularında iOS, Macintosh veya Windows cihazlarına indirmek, paylaşmak, diğer kullanıcılara veri göndermek ve kaybedilen veya çalınan Apple cihazlarını yönetmek özellikleri verir. Hizmet aynı zamanda iTunes kullanan bir ana Mac veya Windows bilgisayarına manuel yedeklemelere güvenmek yerine, iOS cihazlarını kablosuz olarak iCloud'a yedeklemeye izin verir. Servis kullanıcıları hesapları AirDrop kablosuz ile bağlayarak anında fotoğraf, müzik ve oyunları paylaşabiliyorlar. Apple, e-posta, kişiler, takvim, yer imleri, notlar, hatırlatıcılar, iWork dokümanları, fotoğraflar ve diğer veriler için veri senkronizasyon merkezi olarak hareket eden Apple'ın MobileMe hizmetinin yerini aldı. 2011'den başlayarak, iCloud Microsoft Azure ve Amazon Web Servislerine dayanıyor. Apple iOS Security beyaz kağıdı 2014'te yayınlandı, Apple, şifrelenmiş iOS dosyalarının Amazon S3 ve Microsoft Azure'de depolandığını onayladı. Apple, 2016 yılında Google ile bazı iCloud hizmetleri için Google Cloud Platform'nu kullanmak için bir anlaşma imzaladı. Ekim 2016'da Bloomberg, Apple tarafından daha doğrudan çalıştırılarak Apple'ın çevrimiçi hizmetlerinin Hız ve Deneyimini iyileştirmeyi amaçlayan Pie projesi üzerinde çalıştığını bildirdi. Ayrıca, Apple'ın tüm çalışanlarını Apple Kampüs'e taşıdığı bildirildi, diğer çalışanların çoğu Apple Park'a geçecekti.

<span class="mw-page-title-main">Google ürünleri listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Google ürünleri listesi Google tarafından satın alınan tüm ana masaüstü, mobil ve çevrimiçi ürünleri içerir. Bu ürünler son ürün ya da beta sürümler olabilir. Liste ayrıca kullanımdan kaldırılmış, birleştirilmiş ya da tekrar isimlendirilmiş ürünleri de içerir. Ürünlerin içinde olan özellikler ayrıca listelenmemiştir.

<span class="mw-page-title-main">Windows Server 2012</span> 4 Eylül 2012 tarihinde tam sürümü yayınlanmış Microsoft ürünü

Windows Server 2012, Microsoft tarafından sunulan Windows Server serisinin bir sürümüdür. 4 Eylül 2012 tarihinde tam sürümü yayınlanmıştır, deneme sürümü ise 9 Eylül 2011 tarihinde MSDN kullanıcılarına sunulmuştur. Bu sürümün en avantajlı yanı Özel Bulut sistemine entegre olmuş olmasıdır. Windows Server 2008 R2-nin ardılı, Windows Server 2012 R2-nin öncülü olarak tanıtılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Windows 10</span> 2015te piyasaya sürülen Windows sürümü

Windows 10, Microsoft tarafından geliştirilen, Windows NT ailesinden bir işletim sistemidir. Windows 8.1'in devamı olarak 15 Temmuz 2015'te üretime sunuldu ve genel olarak 29 Temmuz 2015'te piyasaya sürüldü. Windows 10, MSDN ve Technet aracılığıyla indirilebildi ve Windows 8.1 ve Windows 7 kullanıcıları için ücretsiz yükseltme teklifi olarak sunuldu. Windows 10, Windows Insider'lar tarafından kullanılabilen Windows 10 test yapılarına ek olarak, kullanıcılara hiçbir ek ücret ödemeden mevcut olan yeni kararlı yapıları sürekli olarak alır. Kurumsal ortamlardaki aygıtlar bu güncelleştirmeleri daha yavaş alabilir veya on yıllık uzatılmış destek ömrü boyunca yalnızca güvenlik düzeltme ekleri gibi kritik güncelleştirmeleri alan LTSC sürümleri kullanabilir.

<span class="mw-page-title-main">Microsoft hesabı</span> çevrim içi hesap

Microsoft account, Microsoft tarafından Windows Live hizmetlerinde sağlanan bir özelliktir. Kullanıcılara bir hesap kullanarak web sitelerine, cihazlara ve uygulamalarına oturum açmalarını sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Outlook.com</span> Microsoftun 2012de tanıttığı bir e-posta servisi

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.

<span class="mw-page-title-main">Windows Embedded Compact 7</span> Windows Embedded CE işletim sisteminin 2011de yayınlanan sürümü

Windows Embedded Compact 7 veya Windows Embedded CE 7 Windows Embedded CE işletim sisteminin yedinci büyük sürümüdür. Windows Embedded Kompakt 7, Windows NT hattından ayrı bir gerçek zamanlı işletim sistemdir. 1 Mart 2011 yılında serbest bırakıldı. Sistem ve örneğin dijital kameralar, GPS sistemleri ve otomotiv bilgi-eğlence sistemleri gibi endüstriyel kontrolörler ve tüketici elektroniği cihazları gibi kurumsal özel araçlar için tasarlanmıştır. Windows Kompakt Embedded birden fazla CPU mimarileri üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır ve SH ve ARM x86 destekliyor. Gelişimi sırasında, bu işde çalışan elemanlar sistemin Windows Phone ile yatan çekirdeği paylaşdığını bildirdiler. Microsoft bunu resmen onaylamıştır ve Windows phone 7'in Windows Embedded Compact 7'den götürülen bazı özelliklerle Windows Embedded ce 6.0 R3 dayalı olduğunu böylece bunu bir melez çözüm yapmasını söyledi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Web Messenger</span>

Windows Live Web Messenger Microsoft tarafından geliştirilen Windows Live Messenger'ın tarayıcı tabanlı sürümüdür. Kullanıcılara bir web tarayıcısından Microsoft Messenger hizmetini kullanarak çevrimiçi ve gerçek zamanlı olarak anlık ileti göndermelerine izin verdi. Hizmet, Windows Live Messenger istemcisini kurmadan Messenger kişi listesinde Outlook.com-da başkalarıyla sohbet etmek için ortak paylaşılan bir bilgisayardaki gibi yönetici ayrıcalıklarına sahip olmayan kullanıcıların bilgisayarlarında bulunmasına izin verdi.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Devices</span>

Windows Live Aygıtları Microsoft tarafından tanıtılan Windows Live'nin bir parçası olarak bir çevrimiçi cihaz yönetimi hizmetidir. Windows Live Devices, 24 Haziran 2010 tarihinde Windows Live Wave 4 hizmet paketinin bir parçası olarak piyasaya sürüldü. Kullanıcılara bilgisayarlarında, mobil cihazlarında ve dijital fotoğraf çerçeveleri gibi diğer çevre birimlerde saklanan dosyaların senkronizasyona merkezi olarak erişmesine ve yönetmesine olanak tanıdı. Windows Live Aygıtları, kullanıcıların bir web tarayıcısı kullanarak bilgisayarlarından internete uzaktan erişmelerini sağlar.

<span class="mw-page-title-main">Windows Live Favoriler</span>

Windows Live Favoriler Windows Live hizmet yelpazesinin bir parçası olarak Microsoft tarafından tanıtılan yer imleri hizmeti idi. Kullanıcılara herhangi bir bilgisayardan sık kullanılanlarına erişmesine ve bunları düzenlemelerine olanak sağladı. Kullanıcılar, yer işaretlerini Internet Explorer ve MSN Explorer'dan içe aktarabilir, sürükleyip bırakarak, Windows Live Araç çubuğu'nda "Favori Ekle" düğmesini tıklayarak veya sağ tıklama menüsünü kullanarak favorileri ekleyebilir. Ayrıca, kullanıcılara isim, adres, klasörler veya etiketler kullanarak daha hızlı bir şekilde favori bulmalarını sağladı. Windows Live Favoriler, kullanıcı hesabı başına toplam 1000 favori ve klasöre izin verdi. Kullanıcıların bu hizmeti kullanmak için Microsoft Account ile oturum açması gerekiyordu.

Takvim yazılımı kullanıcılara bir takvimin elektronik sürümünü en az düzeyde sağlayan yazılımdır. Ayrıca, yazılım bir randevu defteri, adres defteri ve / veya irtibat listesi sağlayabilir. Bu araçlar, masaüstü aksesuar paketi ve bilgisayar ofis otomasyon sistemleri gibi zaman yönetimi yazılımının sağladığı pek çok özelliğin bir uzantısıdır. Takvim, pek çok PDA, el terminali ve akıllı telefonun standart bir özelliğidir ve ayrıca kişisel bilgisayarlar için birçok ofis takımından oluşur.

<span class="mw-page-title-main">Beyaz tahta</span>

Bir beyaz tahta kalıcı olmayan işaretler için parlak, genellikle beyaz bir yüzeydir. Beyaz tahtalar tebeşir kullanılan kara tahtalara benzer, ancak yüzeylerindeki işaretlerin hızlı işaretlenmesini ve silinmesini sağlayan daha pürüzsüz bir yüzeye sahiptir. Yazmak için beyaz tahta kalemi kullanılır. Beyaz tahtaların popülaritesi 1990'ların ortalarında hızlı bir şekilde arttı ve birçok ofis, toplantı odası, okul sınıfı ve diğer çalışma ortamlarında bir fikstür haline geldi.

<span class="mw-page-title-main">Parsec (uygulama)</span>

Parsec, öncelikle video akışı yoluyla oyun oynamak için kullanılan özel mülk bir masaüstü yakalama uygulamasıdır. Bir kullanıcı, Parsec'i kullanarak bir İnternet bağlantısı üzerinden video oyunu görüntülerini yayınlayabilir ve bu da kişinin bir oyunu bir bilgisayarda çalıştırmasına, ancak başka bir cihaz aracılığıyla uzaktan oynamasına olanak tanır. Ana odağı oyun olsa da Parsec, düşük gecikmeli masaüstü paylaşım yazılımı olarak da kullanılabilir. Parsec istemcisi; Windows, macOS, Android, Raspberry Pi 3 ve Linux gibi çoğu modern işletim sisteminde mevcuttur.