
Orthoptera, Polyneoptera üsttakımına bağlı bir hayvan takımıdır. Başlarının ucunda çok parçalı iki anten ile yanlarda büyükçe iki petek göz bulunur. Bazılarının baş tepelerinde de 2 veya 3 adet nokta göz mevcuttur. Ağız parçaları kesici, çiğneyicidir. Çoğu bitkisel besinlerle, azı böceklerle beslenir. Ön kanatları dar ve parşömen sertliğindedir. Arka kanatlara örtü vazifesi yaparlar. Arka kanatlar geniş ve zar şeklindedir.
Anthozoa, Cnidaria şubesine bağlı bir hayvan altşubesidir.
Amphibia, Tetrapoda üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Aigai, Manisa ilinin Yunusemre ilçesinde Köseler Köyü'nün 2 km güneyindeki Yunt Dağlarının tepelerinden birisi olan Gün Dağı'nın zirvesinde kurulmuş olan, kısmen ayaktaki harabelerden ibaret bir antik kenttir. Nemrut Kale adıyla da bilinir. Tüm Aiolis bölgesinin en sağlam kalmış kentidir. Denizden 365 metre yüksekliktedir ve çevresi, yüksekliği 1500 metreyi bulan surlarla çevrilidir.
Cnidaria, Radiata altâlemine bağlı bir hayvan şubesidir.

Bryozoa, Spiralia üstşubesine bağlı bir hayvan şubesidir.

Cestoda, Neodermata altşubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Clitellata, Annelida şubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Polychaeta, Annelida şubesine bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Meteoroloji uyduları, Dünya'nın çevresindeki bulutların resimlerini çeken, sıcaklık ölçümleri yapan ve bu verileri Dünya'daki merkezlere gönderen uydulardır.

Aegina, Yunan mitolojisinde ırmak tanrısı Asopos ve Nymph Metope'nin kızı.

Radiata, Animalia (hayvanlar) âlemine bağlı bir altâlemdir.

Assos, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık 17 km güneyindeki Behramkale Köyü'nde yer alan bir antik kent.
Teleostei, Actinopterygii üstsınıfına bağlı bir hayvan sınıfıdır.

Dor düzeni, antik Yunan ve daha sonra Roma mimarisinin en yaygın üç düzeninden biriydi. Dor, sütunların üstündeki basit dairesel başlıklar tarafından kolayca tanınmaktadır. Bazen triglif-metop friz kısmında karmaşık ayrıntılar olsa da, en erken ve özünde en basit düzendir. Bu yüzden diğer düzenlerin aksine sütun kaidesi bulunmamaktadır, sütun direkt olarak stilobata oturmaktadır.

Triglif, klasik mimaride Dor frizinin dikey olarak kanalize edilmiş tabletleri için kullanılan mimari bir terimdir. Dolayısıyla Dor frizindeki triglifler arasındaki dikdörtgen oyuklara metop denir. Kanallar arasındaki yükseltilmiş boşluklara Latince femur, Yunancada ise meros denilmektedir.

Metop (μετόπη), klasik mimaride Dor frizinin iki triglif arasındaki boşluğu dolduran dikdörtgen bir mimari unsurdur. Dor düzenindeki bir yapının arşitravın üzerinde, triglifler ve metoplar dönüşümlü bir dekoratif gruptur.

Metopina Metopinini oymağına bağlı bir cinstir.

Stenothoidae Gammaridea alttakımına bağlı bir hayvan familyasıdır.
Metopinini, Metopininae altfamilyasına bağlı bir hayvan oymağıdır.