Facebook, insanların başka insanlarla iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan bir sosyal ağ. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu. Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı. Uygulamanın ilk senesinde; Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm okullar Facebook veri tabanında mevcuttu. Üyeler önceleri sadece söz konusu okulun e-posta adresiyle üye olabiliyordu. Daha sonrasında da ağ içine liseler ve bazı büyük şirketler de katıldı. 11 Eylül 2006 tarihinde ise Facebook tüm e-posta adreslerine, bazı yaş sınırlandırmalarıyla açıldı. Kullanıcılar diledikleri ağlara; liseleri, çalışma yerleri ya da yaşadığı yerler itibarıyla katılım gösterebilmektedirler. Ayrıca Facebook, dünyanın en fazla ziyaret edilen sitelerinden biridir. Google Play Store'da 5 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır.

Esra Erol Özbir, Türk sunucu.

Vine, Twitter'ın 2013 Ocak ayında kullanıma sunduğu ücretsiz bir Video barındırma uygulamasıdır. Uygulama kullanıcının maksimum 6 saniyelik kısa videolar çekebilmesini sağlamaktadır. Facebook ve Twitter üzerinden paylaşılabilir.
Yağmur Tanrısevsin, Türk dizi ve sinema oyuncusu.

Bu makale genel web postası hizmeti ile ilgilidir. İş web posta hizmeti için, Outlook Web'e bakın.
Pinterest, görüntü paylaşımı özellikli, her türlü görselin paylaşıldığı ve pano sistemiyle çalışan bir sosyal ağ platformudur. İlk kez Aralık 2009'da Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kavramsallaştırılmıştır. Görüntüleri ve daha küçük ölçekte GIF'leri ve videoları bülten tahtası biçiminde kullanır. 2010 yılında sosyal medya platformları arasına dahil olan Pinterest, 2011 yılında büyük bir patlama ile popülerlik kazanmıştır. 70 milyon üzeri kullanıcıya sahiptir. Kullanıcıların çoğunluğunu kadınlar oluşturmaktadır, ancak yayın yaptığı birçok kategori ile erkeklerin de ilgisini rahatlıkla çekebilecek bir sitedir. Ağustos 2020 itibarıyla 400 milyonun üzerinde aylık aktif kullanıcıya sahipti. Pinterest 2016 yılında Instapaper, 2017 yılında Jelly uygulamasını satın almıştır.

Facebook Messenger, bir diğer adıyla Messenger Facebook'un yarattığı ve geliştirdiği yazılı, sesli ve görüntülü haberleşme sağlayabilen bir anlık mesajlaşma servisi ve yazılım uygulamasıdır. Facebook'un web-tabanlı sohbet özelliği ile entegredir ve açık bir protokol olan MQTT protokolü üzerine inşa edilmiştir. Messenger, Facebook kullanıcılarının kendi çevreleri ile hem ana web sayfası hem de mobil uygulamaları üzerinden sohbet edebilmesine olanak sağlar.

Telegram, çoklu platform desteği sunan, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Rus programcısı Pavel Durov tarafından yaratılmıştır. Telegram istemcileri hem mobil hem de masaüstü sistemleri için mevcuttur. Ağustos 2013'te yayın hayatına başlamıştır. Kullanıcılar birbirleri arasında metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı, sticker ve 2 GB'a kadar dosya paylaşımı yapabilmektedirler. Geliştiricileri ayrıca Kasım 2016'da Telegraph isminde, kullanıcıların çeşitli formattaki içerikler oluşturmalarını ve hikâye yazmalarını sağlayan bir uygulama hazırlamıştır.

Nokia Asha 200/201, Nokia ve tarafından üretilmiş Nokia Asha serisi'ne mensup bir cep telefonudur. Q4 2011'de piyasaya çıktı. Telefonların doğrudan bir öncülü yok, buna en yakın olmasına rağmen Nokia X2-01 modelidir, benzer özelliklere ve benzer bir kullanıcı arabirimine, ancak aynı zamanda daha iyi müzik özelliklerine sahiptir. Nokia C3 ayrıca, benzer özellikleri kullanan dolaylı bir seleftir, ancak C3 daha üst düzey bir cihazdır. Nokia Asha 200 için aynı parlak renkleri ve aynı Çift SIM desteğini kullandıkları için telefonlar Nokia X1-01'in halefidir.
Facebook Watch, Facebook tarafından iletilen video on demand servisidir. 9 Ağustos 2017 tarihinde kullanıma başlandı ve tüm ABD kullanıcılarına ay sonuna kadar kullanıma sunulmasıyla açıklandı. Facebook Watch'un orijinal video içeriği, şirketin reklam gelirinin %55'ini alan ortaklar tarafından üretilirken, Facebook'un %45'i tuttuğu şirketler tarafından üretilmektedir. 20 Haziran 2018 yılında Instagram da kendi IGTV hizmetini sundu.

TikTok veya Çin'de bilinen adıyla Douyin, Musical.ly bazında yaratılan, video oluşturma ve paylaşmanın yanı sıra canlı yayın imkânı sağlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. Eylül 2016'da ByteDance tarafından piyasaya sürüldü. Asya'da kısa video platformunda lider olan ve başka ülkelere de yayılmış olan uygulama, kısa süreli müzik videoları kapsamında en hızlı büyüyen uygulama haline gelmiştir.
Bu liste, Facebook sosyal medya platformunda en fazla takipçi sayısına sahip ilk 30 hesabı içeriyor. Temmuz 2024 itibarıyla en çok takip edilen sayfa, 184 milyondan fazla takipçisi olan Facebook'un kendi sayfasıdır. En çok takip edilen ikinci sayfa, En çok takip edilen kişi Temmuz 2024 itibarıyla 170 milyon takipçisi olan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'dur.

Meta Portal veya Facebook Portal, 2018 yılında Meta Platforms tarafından geliştirilen bir akıllı hoparlör ve videokonferans markasıdır. Ürün grubu dört modelden oluşur. Facebook Messenger ve WhatsApp aracılığıyla insanların hareketlerini otomatik olarak yakınlaştırabilen ve izleyebilen bir kamerayla güçlendirilen görüntülü sohbet sağlar. Cihazlar Amazon'un ses kontrollü akıllı kişisel asistan servisi Amazon Alexa ile entegre edilmiştir. Facebook, hedefli reklamcılık için Portal cihazlarından toplanan bazı veri türlerini kullanır.
Facebook Messenger Rooms, Facebook Messenger'ın, kullanıcıların video konferansa gitmesine izin veren yeni bir özelliğidir. Bu özellik ile, Facebook şirketinin Microsoft şirketinin Skype ve Microsoft Teams hizmetleri, Zoom Görüntülü İletişim'e ait olan Zoom yazılım'ına rakip olduğu iddia edildi. Kullanıcıların bir seferde 50 kişiye kadar eklemesine olanak tanır. Kişiler, toplantı sırasında istedikleri zaman diğer bir toplantıya katılabilir.
M, Facebook, Inc. tarafından ilk kez Ağustos 2015'te duyurulan sanal asistandı. Kullanıcılar için ürün satın alma, hediye teslimatı düzenleme, restoran masaları rezerve etme ve seyahat düzenleme gibi görevleri otomatik olarak tamamlayabilirdi. Nisan 2017 itibarıyla yaklaşık 10.000 kullanıcıya sunuldu. Facebook Messenger, Facebook Messenger Rooms anlık mesajlaşma hizmetinin içinde çalıştı.

tbh, lise öğrencileri için tasarlanmış, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan anonim bir sosyal medya uygulamasıydı. Uygulama, Eylül 2017'de Nikita Bier, Erik Hazzard, Kyle Zaragoza ve Nicolas Ducdodon tarafından başlatıldı. Yatırımcılar arasında Greylock Partners, Redpoint Ventures, Founders Fund, Semyon Dukach, Bee Partners, Dorm Room Fund ve Amerikalı seri girişimci ve yatırımcı Wayne Chang bulunuyordu.
Facebook Safety Check, Facebook sosyal ağ şirketi tarafından yönetilen bir özelliktir. 2010 yılında Google tarafından sunulan Google Person Finder ile benzer idi. Bu özellik, doğal veya insan kaynaklı afetler ve terörle ilgili olaylar sırasında etkilenen coğrafi bölgede insanların güvende olup olmadığını hızlı bir şekilde belirlemek için şirket tarafından etkinleştirilir.

Facebook Live, Meta, Inc. tarafından sunulan canlı yayın hizmetidir. Şu an Facebook Watch hizmetinin bir parçasıdır. Ağustos 2015'te Facebook, kullanıcıların canlı video yayınlamasına izin vermeye başladı. Akışlar, Haber Kaynağında görünür ve kullanıcılar bunlara gerçek zamanlı olarak yorum yapabilir. Canlı yayınlar, otomatik olarak yayıncının sayfasına bir video gönderisi olarak kaydedilir. Bu özellik, Meerkat ve Periscope gibi hizmetlere rakip olarak konumlandırıldı.
Facebook Stories, Meta, Inc. tarafından sunulan hikâye oluşturma hizmetidir. 24 Şubat 2017 yılında WhatsApp hikâye özelliğini uyguladıktan sonra Facebook Hikâyeleri 28 Mart 2017'de oluşturuldu. Bu, sosyal medya web sitesi için ikinci bir haber kaynağı olarak kabul ediliyor. Özellik Facebook'un uygulama içi kamerası etrafında odaklanmıştır. Kullanıcıların içeriklerine eğlenceli filtreler ve Snapchat benzeri lensler kullanmalarına, fotoğraflarına ve videolarına görsel, coğrafî konum etiketleri eklemelerine olanak tanıyor. Özellik hem masaüstü uygulama, hem de mobil uygulama için geçerli oldu. İçerik, Facebook uygulamasında yalnızca 24 saat boyunca herkese açık olarak yayınlanabilir veya bir Facebook arkadaşına doğrudan mesaj olarak gönderilebilir. Ayrıca sayfalar ve gruplar da hikâye oluşturabilir. Kullanıcılar hikâyelere yorum yazabilir ve emoji gönderebilir. Bunlar sonradan Facebook Messenger'de saklanılır.
Summify, Romanya'dan iki eski Google ve Microsoft stajyeri olan Mircea Paşoi ve Cristian Strat tarafından kurulan bir sosyal haber toplayıcıydı. Vancouver merkezli idi. Hizmet, kullanıcılarına alaka düzeyine ve önemine göre sosyal ağlardan paylaşılan haber makalelerinin periyodik bir özetini e-postayla gönderir. Platform, Twitter, Facebook ve Google Reader hesaplarını destekledi. Summify, 19 Ocak 2012'de Twitter tarafından satın alındı. Hizmet 22 Haziran'da kapatıldı.